Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
Dr Arsla

#23701 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dr Arsla »

Nisu krivi Hrvati već oni koji su dali poluge upravljanja financijama Hdz-u
iz zadnje klupe

#23702 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by iz zadnje klupe »

Ako se želiš tuči sa RS nitko ti ne brani.
Kako se tući, kada biilo koji mehanizam koji bi Bošnjaci mogli upotrijebiti protiv RS, blokira njihov saveznik HDZ

HDZ i Hrvati su stvorili ovakvu jaku RS, situacija bi bila dramatično bolja za Bošnjake , da se Hrvati pitaju koliko ih procentualno ima.

De mi odgovori po kojojm mentalnojj logici Hrvati sasvim normalno smatraju da su oni 200% pobjednici jugoslovenskih ratova, dok je svaki narod bivse SFRJ negdje ispušio, negjde dobio, samo se Hrvatima 500% mora udovoljiti i najsitniji zahtjev, nije problem Željko Komšić, ja ću sutra glasati protiv njega, već je problem što će Ćović ćim stupi u presjedniištvo, svoju trećinu kvota ambasasora popuniti Željanama i sličnim klonovima. plus srpski kadrovi, Bošnjaci mogu komotno odmah potpisati kapitulaciju, da se džabe ne batrgaju dalje.

PS: Koja je to samo licemjernost, Srba U hrvatskoj je procentualno bilo koliko je sad otprilike Hrvata u BIH, u Hrvatskoj Srbi mogu glavu izgubiti kad bi probali samo potpisati se ćirilicom , o nekim daljim pravima da ne pricamo, a ovde bi u BIH sa istim procentom Hrvati sasvim normalno htjeli kontrolisati sve procese.
skrbavi-admin

#23703 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skrbavi-admin »

Better Man wrote: 03/04/2025 08:19 Dodika se može uhapsiti ako se želi. Samo poslati do zuba naoružane najelitnije specijalce. Fino odu do njegovog sjedišta, sve puteve i prolaze blokiraju i izdaš im naređenje da na najmanji pokušaj reakcije od strane njegove zaštite otvore vatru i skidaju ih sve redom. Vjerujte da niko ne bi ginuo za Dodika i kad bi se akcija pripremila i uradila kako treba, ovi bi se lijepo izmakli i pustili da se Dodik uhapsi i privede.
najelitnije je decertifikovo IPTF - i to ljude koji su htjeli ispravljati zakon koji je stitio olosh - na svoj nacin..... e tako mi tretiramo te ljude.... zaboravimo ih i zakopamo..... u sustini ne znam sto se ja zajebavam i sekiram.... mi nismo ni zasluzili nista bolje.... samo kad odem nedje u prirodu da rostiljam - ja skupim 3-4 kese tudjeg otpada jer ga nisam mogo gledat sam i pitam se jel ovo Bakir sa Sebom ostavio.....
Rothmans

#23704 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Rothmans »

Ne samo da nece Dodika uhapsiti, nego vjerujem da ce se uskoro krenuti u rjesavanje hrvatskog pitanja, tj podjele krhke fbih. Jednostavno, Bosnjaci su u proteklih 30 godina ,umjesto sto ponavljaju fraze o nekakvoj cjelovitoj bih, trebali sto vise sirit svoj zivotni prostor, te se ponasat kabadahijski poput ostala 2 naroda, vise bi vrijedili.
Mislim da se blizi trenutak kad ce oni koji se pitaju u ovom protektoratu i neuspjeloj drzavi jednostavno uvaziti stanje na terenu, a realnost je da se pitamo na cetvrt Bosne. Slabo smo to odigrali sto jes jes
ranger

#23705 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ranger »

svi krivi samo nasi vrli prvi u bosnjaka nista nisu krivi. :-)
jel moguce? jesu etiopljani sjedili po restoranima i dogovarali (zderali) s snsdom/sdsom i hdzom od 95 do danas ili mozda bosnjaci/bosanci?
made_in_sarajevo

#23706 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by made_in_sarajevo »

Better Man wrote: 03/04/2025 08:19 Dodika se može uhapsiti ako se želi. Samo poslati do zuba naoružane najelitnije specijalce. Fino odu do njegovog sjedišta, sve puteve i prolaze blokiraju i izdaš im naređenje da na najmanji pokušaj reakcije od strane njegove zaštite otvore vatru i skidaju ih sve redom. Vjerujte da niko ne bi ginuo za Dodika i kad bi se akcija pripremila i uradila kako treba, ovi bi se lijepo izmakli i pustili da se Dodik uhapsi i privede.
pisao sam već, pogledaj i ti i drugi profil na instagramu i facebok Natasa Zubac, bit ce ti jasnije dosta toga. Ne ginu oni za dodika kao dodika, nego za dodika kao sistem, jer im taj sistem omogucuje sverc, dilanje droge, prebacivanje migranata i tako dalje i tako dalje. dakle ljudi policajci,specijalci oko dodika ginu za sistem koji im omogucuje da rade sta hoce bez da ih iko dira.
Cherry-Cherry

#23707 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Cherry-Cherry »

Jednostavno, nismo dovoljno inteligentni da bi znali šta i kako treba da radimo.
kudrilo

#23708 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kudrilo »

Da razjasnimo, nisam SDA, čak sam dobro anti SDA, ko ne vjeruje - ima moje postove prije situacije.

Ja samo pitam kako državi BiH odgovara svakodnevno pišanje po njenim institucijama i dokazivanje da su one slabe? Ustavni sud rekao ovo, Tužilaštvo reklo ovo, ovi rekli ovo... Sve je to papir i sve mi to ko dječija igra izgleda ako nema nikakvih posljedica po onog po kojeg treba biti.
Thorgerson

#23709 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Thorgerson »

mirota wrote: 03/04/2025 07:04 izdvojiti ovaj dio GRANICA RADI, da radi, dizu rampu da kolona prodje
To sam namjerno stavio, jer sam znao da ce neko napisati ovakav komentar.

Jel stanje na granici takvo od jucer?

Kada si zadnji put isao preko granice prema Srbiji, Crnoj Gori. Da li znas u kakvom su stanju ti prelazi? Pa covjece scepan polje, garantujem da po najvecim africkim zabitima su modernije granice.

Dakle, nije to od jucer i odjednom tako. Al neka, ne vidite 20 godina i sad ste kao progledali.
dr_Evil

#23710 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

BAK-eV wrote: 02/04/2025 17:14
dr_Evil wrote: 02/04/2025 17:04
BAK-eV wrote: 02/04/2025 17:01
Ne znam zasto je dosadilo pricati o izdajama, kad ih svaka tzv probosasnka stranka radi.
Zakon o prebivlistu, asimetricna rjesenja, Tuzba protiv Srbije, ponder za Sarajevo, zanemarivanje povratnika i Krajine, nedostatak zakon IZ sa drzavom ...

Moze se do sutra nabrajati.

Meni zaista nije jasno, u sta ti gledas i cime se vodis.
Pa eto, svi si nabrojao, cemu onda pricati o izdaji gdje je nema ili se nije desila. Svakom od njih se moze pronaci materijala.
Pa ti kazes, da sve sto je kontra SDFA je dobro za Bosnu???
Ja ti patritoskog filtera u politickom dijelu mozga ..... :run:
Ne, nego sam rekao da to ima historijsko uporiste :)
DaysleepeR

#23711 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Naša situacija je takva da od 1992. hoćemo da se tučemo sa nekim ko nam drži djetetu pištolj na sljepoočnici.
Druge dvije komponente se bezbrižno kockaju sa opstankom BiH jer imaju rezervne opcije, a mi nemamo.
Naš je najveći problem i greška što sebe uvjeravamo da imamo neke džokere, a nemamo, a ako ostanemo bez države, tek nas onda nema.
Ako je ovo vrijeme za podvlačenje crte i sabiranje, bojim se da nemamo baš neke karte u rukama.
Od kraja rata pa naovamo naša vanjska i unutrašnja politika je bila "mi smo preživjeli genocid" i ništa više.
A pozicija žrtve će te dovesti samo do pola puta, a u današnjem svjetskom poretku, sasvim je normalno da se veliki još dodatno iživljavaju na žrtvama.
laik1981

#23712 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by laik1981 »

Nije bas da smo se i mi trudili da napravimo funkcionalne institucije. Nisu funkcionalne ni tamo gdje se u potpunosti pitamo. Temelji svega sto danas imamo su gradjeni na korupciji, nepotizmu i lopovluku.
mirota

#23713 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mirota »

Thorgerson wrote: 03/04/2025 08:42
mirota wrote: 03/04/2025 07:04 izdvojiti ovaj dio GRANICA RADI, da radi, dizu rampu da kolona prodje
To sam namjerno stavio, jer sam znao da ce neko napisati ovakav komentar.

Jel stanje na granici takvo od jucer?

Kada si zadnji put isao preko granice prema Srbiji, Crnoj Gori. Da li znas u kakvom su stanju ti prelazi? Pa covjece scepan polje, garantujem da po najvecim africkim zabitima su modernije granice.

Dakle, nije to od jucer i odjednom tako. Al neka, ne vidite 20 godina i sad ste kao progledali.
pricam o tome da je rampa bila podignuta, na Scepan P je uvijek spustena a i na svim drugim prelazima...
Point.

#23714 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

Vukan je sinoć ogolio HDZ i Čovića kao glavne krivce što se nova vlast nije izabrala. Uslovljava sa ovim njegovim aparthejdskim IZ za koji zna da Trojka ne može podržati jer su u tom slučaju donji. To uslovljava jer zapravo ne želi da napusti Dodikov zagrljaj. Mora se bjeloglavom supu stati u kraj.
dr_Evil

#23715 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Point. wrote: 03/04/2025 08:57 Vukan je sinoć ogolio HDZ i Čovića kao glavne krivce što se nova vlast nije izabrala. Uslovljava sa ovim njegovim aparthejdskim IZ za koji zna da Trojka ne može podržati jer su u tom slučaju donji. To uslovljava jer zapravo ne želi da napusti Dodikov zagrljaj. Mora se bjeloglavom supu stati u kraj.
Nas velezovac je neprikosloveni vladar politicke scene u BiH. Sretoh ga neki dan, mase kroz prozor kola, kao u onoj pjesmi od Balasa. Valjda sretan sto ja pakujem kofer.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#23716 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

DaysleepeR wrote: 03/04/2025 08:44 Naša situacija je takva da od 1992. hoćemo da se tučemo sa nekim ko nam drži djetetu pištolj na sljepoočnici.
Druge dvije komponente se bezbrižno kockaju sa opstankom BiH jer imaju rezervne opcije, a mi nemamo.
Naš je najveći problem i greška što sebe uvjeravamo da imamo neke džokere, a nemamo, a ako ostanemo bez države, tek nas onda nema.
Ako je ovo vrijeme za podvlačenje crte i sabiranje, bojim se da nemamo baš neke karte u rukama.
Od kraja rata pa naovamo naša vanjska i unutrašnja politika je bila "mi smo preživjeli genocid" i ništa više.
A pozicija žrtve će te dovesti samo do pola puta, a u današnjem svjetskom poretku, sasvim je normalno da se veliki još dodatno iživljavaju na žrtvama.
Odlicno slozeno kolega.
dr_Evil

#23717 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Cherry-Cherry wrote: 03/04/2025 08:39 Jednostavno, nismo dovoljno inteligentni da bi znali šta i kako treba da radimo.
Inteligentni jesmo, i vise nego dovoljno, samo ti sto su takvi nece nikad doci u priliku da odlucuju ili pregovaraju. Kod nas se prvaci ne okruzuju boljima od sebe, prije svega jer ih je strah konkurencije, a drugo sto bolji obicno imaju neki ispravan moralni kompas. Bit ces adekvatno sklonjen, nismo bas nesto od ubijanja, tu i tamo se koji konj samoubije, ali se to odradi na ljepsi bosnjacki nacin, uniste ti mogucnost egzistencije, tebe i tvoje familije, na kraju moras da spustis glavu ili pokupis svoje igracke te odes da se igras u drugu prostoriju, pardon drzavu.
johnny_blazze

#23718 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by johnny_blazze »

Korupcija i kriminal koja je pocela i prije samog rata, pa se nastavila u ratu, a njegovim zavrsetkom procvijetala i dostigla neslucene visine dovela nas je u ovu situaciju. Imenom i prezimenom se zna ko je u svakom periodu bio u vlasti i to podsticao i u tome ucestvovao ova trojka je rezultat vladavine onih prije njih. A tek pricati o nesposobnosti i zaglupljenosti danasnjih i proslih lidera...
U sustini dugo i opstajemo kako smo generalno glupa populacija, jer nekako vlast i ljude koji vode narod su njegovo ogledalo.
dr_Evil

#23719 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

johnny_blazze wrote: 03/04/2025 09:06 Korupcija i kriminal koja je pocela i prije samog rata, pa se nastavila u ratu, a njegovim zavrsetkom procvijetala i dostigla neslucene visine dovela nas je u ovu situaciju. Imenom i prezimenom se zna ko je u svakom periodu bio u vlasti i to podsticao i u tome ucestvovao ova trojka je rezultat vladavine onih prije njih. A tek pricati o nesposobnosti i zaglupljenosti danasnjih i proslih lidera...
U sustini dugo i opstajemo kako smo generalno glupa populacija, jer nekako vlast i ljude koji vode narod su njegovo ogledalo.
Samo cu ti reci ono sta meni cesto napisu na ovom forumu, khm:

"Sta bi ti, jel ti bolje da ti Haso krade nego da ti Jozo krade".
Prpa.ba

#23720 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Srecom, dovelo je trojku da jaca nasu poziciju i institucije.
Zoran Krešić iz reda Hrvata imenovan je na jednogodišnji mandat za člana u ovom tijelu.

Protiv Krešićevog imenovanja bila je apelirala ranije i američka ambasada.

Poručili su da osoba tako radikalnih stavova ne zašlužuje da bude imenovana u upravni odbor javnog servisa, ali nakon što je ambasador Majkl Marfi (Michael Murphy) napustio BiH, Trojka je zajedno sa HDZ-om podržala njegov izbor.
:kiss:
Dimu1927

#23721 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dimu1927 »

Cherry-Cherry wrote: 03/04/2025 08:39 Jednostavno, nismo dovoljno inteligentni da bi znali šta i kako treba da radimo.
Znamo samo da hocemo na silu da zivimo zajedno sa njima, pa im dajemo sve samo da ostanu tu :bih:

Stokholmski sindrom
Peacean

#23722 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Peacean »

Problem je što takvu akciju neko mora odobriti svojim potpisom i tako preuzeti svu odgovornost za nju, a kao što vidimo niko iz BiH to ne želi.
banjaluka078
Moderator

#23723 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by banjaluka078 »

made_in_sarajevo wrote: 03/04/2025 08:39
pisao sam već, pogledaj i ti i drugi profil na instagramu i facebok Natasa Zubac, bit ce ti jasnije dosta toga. Ne ginu oni za dodika kao dodika, nego za dodika kao sistem, jer im taj sistem omogucuje sverc, dilanje droge, prebacivanje migranata i tako dalje i tako dalje. dakle ljudi policajci,specijalci oko dodika ginu za sistem koji im omogucuje da rade sta hoce bez da ih iko dira.
I kod običnog svijeta opet pozitiva prema vođi. Nekih 7 dana nisam bila na poslu i po gradu i primjetna je promjena priče od "ko ga..." i "vrijeme da ga se riješi" do simpatije prema njemu u smislu "ipak je dobacio do Putina, jak je on, ne trebamo se lako predavati strancima...".
Novak20

#23724 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

Prpa.ba wrote: 03/04/2025 09:10 Srecom, dovelo je trojku da jaca nasu poziciju i institucije.
Zoran Krešić iz reda Hrvata imenovan je na jednogodišnji mandat za člana u ovom tijelu.

Poručili su da osoba tako radikalnih stavova ne zašlužuje da bude imenovana u upravni odbor javnog servisa, ali nakon što je ambasador Majkl Marfi (Michael Murphy) napustio BiH, Trojka je zajedno sa HDZ-om podržala njegov izbor.
Podržala bi to i SDFA da je na/u vlasti ali nije. :D
dr_Evil

#23725 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Prpa.ba wrote: 03/04/2025 09:10 Srecom, dovelo je trojku da jaca nasu poziciju i institucije.

Sta reci moj Prpa fini, ovog je bilo, i bit ce jos. Imas u vlasti stranku HDZ koja bastini tradiciju NDH, i ocekivati je da ovakvi tipovi ulaze u odbore. Kad je SDFA bila u vlast, koja je takodjer bastinila tradiciju NDH onda je ovo bilo za ocekivati.

Degutantno je da SDP pristaje na ovakve rokade, oni bi ipak trebali da dolaze sa nekog drugog spektra. Za NIP je ovo normalno kao i za SDFA.

Tako da koju posluku porati, opet cemo o gutanju nakvih zaba vjerovatno, suludo jednostavno, valjda zato se i osipa clanstvo ljudi koji su u njemu iz svojih antifasistickih stavova.

S druge strane slusati Sanela Kajana, cijenjenog forumasa kljix foruma kako napada Kresica, dok u njihovoj politici bas i nema neke razlike je malo cudno.
Post Reply