Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#23676 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

ja sam u stvari, uradio nešto što inače ne radim, pa otvorio komentare na klixu.

tu sam saznao da komentatori nemaju pojma da je nalog za hapšenje izdat zbog privođenja na saslušanje, a ne zbog odlaska na robiju p pravosnažnoj presudi.

nemaju pojma da to nema veze sa onim za šta je presuđen. možda i imaju, ali lože narod.

no dobro, čekamo da vidimo da li rade faks mašine u RS i jesu li depeše prohodne.
Chmoljo

#23677 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

kudrilo wrote: 03/04/2025 00:42 Što više dani prolaze, sve je gora situacija po BiH.
Glupost je porediti Španiju i BiH iz više razloga.
zašto je gore?
Prpa.ba

#23678 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Ne mogu da vjerujem da se povlace paralele sa Katalonijom.

Katalonski separatizam slomljen, nijedan spanski zakon nije uspjesno relativizovan na terenu, a lider pobjegao iz drzave i par puta usao inkognito.

Republika Srpska uspjesno ukinula suverenitet dejtonske BiH na svojoj teritoriji, prebacila dejtonsku BiH u kategoriju bivseg ustavnog uredjenja. Lider slobodno hoda svojom teritorijom, a obavio je i vise medjunarodnih posjeta nego ostaci bh. diplomatije.

:-)
Chmoljo

#23679 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

Velkoski wrote: 03/04/2025 00:40 Ne slažem se, jer mislim da se itekako mora o budućnosti. Štaviše, i jebe nas ovo sve jer prije 30 godina niko nije mislio o budućnosti. Naravno da je nemoguće predvidjeti, ali od deset scenarija - devet je crno i to je ozbiljan problem.

NEhapšenje je ogroman problem jer stvara sliku da može šta hoće, pa i proglasiti nezavisnost. Svijet živi od kreiranja narativa, a naš je, jebiga, crn.
pogrešno si ti mene skontao. ne kažem da se ne treba pripremati za budućnost. nego da ne možeš prognozirati sa ikakvom sigurnošću.

Milorad Dodik nije još uvijek pravosnažno osuđen pojedinac. nalog za hapšenje je zbog neodazivanja tužilaštvu u predmetu zbog kojeg još nije ni otišao na sud.

država jeste slabašna, ali da je nema, ne bi ušunjavao u svoj brlog. ima je. kakva je takva je, borimo se da je bude više. međutim, mnogi ovdje ne shvataju da pušu u tikvu onih koji bi voljeli isto što i milorad. koji su isto kukali kako je lijepo kad je jedan narod pod jednom strankom. i da jeto prava vrijednost kojoj se treba okrenuti.

Milorad Dodik je još uvijek pred zakonom slobodan čovjek. ne zaboraviti to kada se kreiraju narativi, a posebno kada se slušaju.
Chmoljo

#23680 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

Prpa.ba wrote: 03/04/2025 00:47 Ne mogu da vjerujem da se povlace paralele sa Katalonijom.

Katalonski separatizam slomljen, nijedan spanski zakon nije uspjesno relativizovan na terenu, a lider pobjegao iz drzave i par puta usao inkognito.

Republika Srpska uspjesno ukinula suverenitet dejtonske BiH na svojoj teritoriji, prebacila dejtonsku BiH u kategoriju bivseg ustavnog uredjenja. Lider slobodno hoda svojom teritorijom, a obavio je i vise medjunarodnih posjeta nego ostaci bh. diplomatije.

hajde bar nisi lol stavio, jer si puno zabrinut.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#23681 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sime_cipol »

Pat pozicija do izbora.
Blokirati svaku raspodjelu novca. Ali bukvalno svaku marku blokirati. Fening. Nema raspodjele nikakve. Nek se zadužuje kod prijatelja po 6% kamati. I Federacija nek se zadužuje po 2-3%. Dok nekome ne dojadi ili propadne. Do tada nek se novac gomila na računima za raspodjelu
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#23682 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Velkoski »

Chmoljo wrote: 03/04/2025 00:48
pogrešno si ti mene skontao. ne kažem da se ne treba pripremati za budućnost. nego da ne možeš prognozirati sa ikakvom sigurnošću.

Milorad Dodik nije još uvijek pravosnažno osuđen pojedinac. nalog za hapšenje je zbog neodazivanja tužilaštvu u predmetu zbog kojeg još nije ni otišao na sud.

država jeste slabašna, ali da je nema, ne bi ušunjavao u svoj brlog. ima je. kakva je takva je, borimo se da je bude više. međutim, mnogi ovdje ne shvataju da pušu u tikvu onih koji bi voljeli isto što i milorad. koji su isto kukali kako je lijepo kad je jedan narod pod jednom strankom. i da jeto prava vrijednost kojoj se treba okrenuti.

Milorad Dodik je još uvijek pred zakonom slobodan čovjek. ne zaboraviti to kada se kreiraju narativi, a posebno kada se slušaju.
Vidjet ćemo, i dalje ostavljam prostor da će se nešto napraviti i ovo definitivno ne pišem zlonamjerno. Čak i mrzim da ovo pišem jer zna se ko sličnu priču gura namjenski i iz kojih razloga.

Najbolje bi bilo sve pogasiti na nekih 30 dana i vidjeti gdje smo i šta smo :mrgreen:
Chmoljo

#23683 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

Velkoski wrote: 03/04/2025 00:52Vidjet ćemo, i dalje ostavljam prostor da će se nešto napraviti i ovo definitivno ne pišem zlonamjerno. Čak i mrzim da ovo pišem jer zna se ko sličnu priču gura namjenski i iz kojih razloga.

Najbolje bi bilo sve pogasiti na nekih 30 dana i vidjeti gdje smo i šta smo :mrgreen:
pa znam da ne pišeš zlonamjerno, zato ti se direktno i obraćam. niko ne može garantovati da stvari neće krenuti po zlu. ali jebote više i netalasanje.

ove jednodimenzionalne priče gdje se uredno preskače ono što se ne uklapa u narativ mi se ne daju komentarisati, gdje se trljaju gubave rukice jer se naziru teme za predizbornu kampanju.

samo se isključiti i povremeno baciti oko. dobro za zdravlje.
Thorgerson

#23684 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Thorgerson »

Prpa.ba wrote: 03/04/2025 00:47 Ne mogu da vjerujem da se povlace paralele sa Katalonijom.

Prvo, nemoj da iznosis neistine. Rs nije apsolutno nista uradila. Imaju suplju, ukaze, ubleha zakone koji je ustavni sud ponistio, te ustav koji ce isto tako biti oboren.

Sve sto je najavio Dodik, nije uradio. Sipa i dalje radi, tuzilastvo i sud rade, granicna radi. Od silnih prijetnji i zastrasivanja 6 ljudi preslo iz sipe u mup. I to jedan ne moze ni otici, jer je tako drzava naredila.

Navedi mi jednu stvar, zakon, instituciju, nadleznost da je vracena sa nivoa drzave? I da trenutno tako radi? Nema je.

I jos nesto, jel Spanija slomila taj separatizam za 30 dana?

Pa jebote pricas o Dodiku kako putuje, a ja ti maloprije napisem u postu da je vodja tog katalonskog separarizma bio haman 6 godina u EU parlamentu. I da je isto tako godinama putovao, pa cak bio i toj Spaniji drzao govor.

Pa sta bi jebote vi tek ovdje pisali evo npr da Dodik bude iduce godine odabran u EU parlament. Mislim, ne moze, ali eto mogu misliti sta bi kmecali ovdje i pisali.

Kakve je posjete obavio i s kim? Gdje su zvanicne objave s kim se sastao? Protokol neki? Pusti mi se njegovog twittera. Izraelci ga otjerali jbt. Kako te nije stid lupati takve gluposti? Kako mozes ponizavati sve napore koje drzava pravi i gdje imamo protokolarne posjete, gdje domacini sve uredno objave medijima. Jok, tebi je njegovo prostituisanje diplomatija. Zalosno.
ReymondReddington

#23685 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ReymondReddington »

Thorgerson wrote: 03/04/2025 00:58

Prvo, nemoj da iznosis neistine. Rs nije apsolutno nista uradila. Imaju suplju, ukaze, ubleha zakone koji je ustavni sud ponistio, te ustav koji ce isto tako biti oboren.

Sve sto je najavio Dodik, nije uradio. Sipa i dalje radi, tuzilastvo i sud rade, granicna radi. Od silnih prijetnji i zastrasivanja 6 ljudi preslo iz sipe u mup. I to jedan ne moze ni otici, jer je tako drzava naredila.

Navedi mi jednu stvar, zakon, instituciju, nadleznost da je vracena sa nivoa drzave? I da trenutno tako radi? Nema je.

Pa jebote pricas o Dodiku kako putuje, a ja ti maloprije napisem u postu da je vodja tog katalonskog separarizma bio haman 6 godina u EU parlamentu. I da je isto tako godinama putovao, pa cak bio i toj Spaniji drzao govor.

Pa sta bi jebote vi tek ovdje pisali evo npr da Dodik bude iduce godine odabran u EU parlament. Mislim, ne moze, ali eto mogu misliti sta bi kmecali ovdje i pisali.

Kakve je posjete obavio i s kim? Gdje su zvanicne objave s kim se sastao? Protokol neki? Pusti mi se njegovog twittera. Izraelci ga otjerali jbt. Kako te nije stid lupati takve gluposti? Kako mozes ponizavati sve napore koje drzava pravi i gdje imamo protokolarne posjete, gdje domacini sve uredno objave medijima. Jok, tebi je njegovo prostituisanje diplomatija. Zalosno.
Taj isti.ustavni sud je danas obavjestio tužilaštvo da rs nastvlja provoditi aktivnosti na zakonu o vstv koji je ponisten.

Onaj ministar pravde je donio neki pravilnik ili nesto.

E sad tužilaštvo bi trebalo njega pozvati na razgovor. Sta mislis hoce li se odazvati ili ce i on dobiti zastitu mup-a?

I kako to da mup rs stiti dodika? Zar sud nije donio odluku o privodjenju? Da li se trazilo od mupa da privede dodika?

Ako je direktor mupa odbio sto tuzilastvo nije pokrenulo postupak protiv njega?

Sipa radi pa sto ne privodi dodika onda?
desni

#23686 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by desni »

sime_cipol wrote: 03/04/2025 00:50 Pat pozicija do izbora.
Blokirati svaku raspodjelu novca. Ali bukvalno svaku marku blokirati. Fening. Nema raspodjele nikakve. Nek se zadužuje kod prijatelja po 6% kamati. I Federacija nek se zadužuje po 2-3%. Dok nekome ne dojadi ili propadne. Do tada nek se novac gomila na računima za raspodjelu
Možemo li to?
Odlučuju li i o tome SNSD i HDZ kadrovi isključivo?
Ima li neki ministar finansija ili neko u Upravi za indirektno oporezivanje čija se pika da nije iz ove dvije stranke?
Član 19 Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u Bosni i Hercegovini7
propisuje da sve
odluke Upravnog odbora moraju biti donesene konsenzusom. Predsjedavajući Upravnog odbora
odlučuje da li je postignut konsenzus. Prilikom odlučivanja o raspodjeli prihoda od indirektnih
poreza, u odsustvu konsenzusa, odluke se donose prostom većinom koja mora uključivati glasove sva tri ministra finansija
desni

#23687 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by desni »

Dodik i Čović majstorski ovo igraju :skoljka:
Čuj sastanak u Banja Luci 10. travnja na dan osnivanja NDH :(
Kako povališe Dodikovu opoziciju :run:
Prpa.ba

#23688 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Thorgerson wrote: 03/04/2025 00:58 Prvo, nemoj da iznosis neistine. Rs nije apsolutno nista uradila.
Entitetski MUP odbio postupati po naredjenjima institucija koje su mu po bivsem ustavu bile nadredjene.

Entitetski MUP uspjesno zaprijetio primjenom sile prema sigurnosnoj agenciji koja mu je bila nadredjena, utvrdjujuci svoj monopol na silu na svojoj teritoriji.

Entitetska vlast uredno objavljuje akte suprotno presudama sudova koje je trebala postovati, nastavljajuci rusenje ustavnog poretka bez ikakve sankcije i prepreke.

To sto ti cekas da formalizuju i granicni prelaz, pa ces valjda onda misliti da se "konacno desilo nesto" - to zaista nije moj problem.
Chmoljo

#23689 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

Prpa.ba wrote: 03/04/2025 01:43
Thorgerson wrote: 03/04/2025 00:58 Prvo, nemoj da iznosis neistine. Rs nije apsolutno nista uradila.
Entitetski MUP odbio postupati po naredjenjima institucija koje su mu po bivsem ustavu bile nadredjene.

Entitetski MUP uspjesno zaprijetio primjenom sile prema sigurnosnoj agenciji koja mu je bila nadredjena, utvrdjujuci svoj monopol na silu na svojoj teritoriji.

Entitetska vlast uredno objavljuje akte suprotno presudama sudova koje je trebala postovati, nastavljajuci rusenje ustavnog poretka bez ikakve sankcije i prepreke.

To sto ti cekas da formalizuju i granicni prelaz, pa ces valjda onda misliti da se "konacno desilo nesto" - to zaista nije moj problem.
opet si smajlija zaboravio.
made_in_sarajevo

#23690 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by made_in_sarajevo »

Prpa.ba wrote: 03/04/2025 01:43

Jedno je prijetiti i lajati, a drugo je to stvarno uraditi. Mup rs jest prijetio i kurcio se i to je to. Sta su uradili pa bas nista. Ima majmuna policajaca koji bi uradili, kao sto ima ima majmuna na svakoj strani, ali ovi sto odlucuju ipak su puno pametniji. Pa u biti lajemo na sve strane ali ujesti ne smijemo.

Krug oko dodika je druga prica pisao sam vec 20 puta da su to kriminalci, a ne policajci
emirolini

#23691 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by emirolini »

Smjesni ste sto cekate neku magiju, nema je niti postoji. Svako odlaganje hapsenja dovodi do sprovodjenja planova separatisticke teritorije. Ko ih zaustavlja? Niko, rade sta hoce i sada vide da to mogu i nastaviti.

Jos evo sada se bude i ovi separatisti na jugu, i postavise promotara separatisticke ideje HBa za direktora javnog servisa na teritoriji gdje apsolutno niko ne placa taksu. Mozete pisati textove, romane, poeme i sta jos ne ali stvari ocito ne funkcionisu, ili funkcionisu onako kako ne trebaju.
Ken_M

#23692 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ken_M »

Moramo da dovimo više da institucije (pro)rade svoj pos'o.
Ugledajmo se na naše Gazi'e:
Image
mirota

#23693 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mirota »

jel ovaj desni Vojim M ? :D
mirota

#23694 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mirota »

Thorgerson wrote: 03/04/2025 00:58

samo cu izdvojiti ovaj dio GRANICA RADI, da radi, dizu rampu da kolona prodje
mayab

#23695 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mayab »

desni wrote: 03/04/2025 01:25 Dodik i Čović majstorski ovo igraju :skoljka:
Čuj sastanak u Banja Luci 10. travnja na dan osnivanja NDH :(
Kako povališe Dodikovu opoziciju :run:
gluposti, toj bandi koja hoće da podriva će svaki datum biti po nečemu neodgovarajući , ovakve priče i vađenja , i stalno neko mantranje o tzv. NDH je baš jadno !
iz zadnje klupe

#23696 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by iz zadnje klupe »

Pat pozicija do izbora.
Sve bi bilo moguće da se Hrvati nisu pobrinuli da drže sva mjesta finansija u FBIH od njenog nastanka, tj. da Bošnjaci nemaju nikakve mehanizme das blokiraju raspodjelu od PDV-a. od koje je RS uvijek dobivala više nego što uplati / to je poklon HDZ za Dodikovu podršku, to su uglavnom Bosnjacke pare, i, kad bi se napravila istinska analiza , to su ogromne pare koje su Bošnjaci ma oduzete pomoću HDZ, ne bi me čudilo da su bošnjačkim parama opremljen MUP RS, dok mi očekujemo ukazanje fiskalne kase u Medjugorju ( ko ne zna, po znaničnoj statistici, u Medjugorju od rata naovamo nije prijavljeno niti jedno noćenje, niti plaćena marka poreza, ali im je zato od bošnjačkih para napravljen autoput za koji nisu ni fening dali, Bošnjaci bi i našli neki modus da se tuku ravnopravno sa RS, da nije Hrvata,)
skrbavi-admin

#23697 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skrbavi-admin »

iz zadnje klupe wrote: 03/04/2025 07:18
Pat pozicija do izbora.
Sve bi bilo moguće da se Hrvati nisu pobrinuli da drže sva mjesta finansija u FBIH od njenog nastanka, tj. da Bošnjaci nemaju nikakve mehanizme das blokiraju raspodjelu od PDV-a. od koje je RS uvijek dobivala više nego što uplati / to je poklon HDZ za Dodikovu podršku, to su uglavnom Bosnjacke pare, i, kad bi se napravila istinska analiza , to su ogromne pare koje su Bošnjaci ma oduzete pomoću HDZ, ne bi me čudilo da su bošnjačkim parama opremljen MUP RS, dok mi očekujemo ukazanje fiskalne kase u Medjugorju ( ko ne zna, po znaničnoj statistici, u Medjugorju od rata naovamo nije prijavljeno niti jedno noćenje, niti plaćena marka poreza, ali im je zato od bošnjačkih para napravljen autoput za koji nisu ni fening dali, Bošnjaci bi i našli neki modus da se tuku ravnopravno sa RS, da nije Hrvata,)
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Novak20

#23698 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

iz zadnje klupe wrote: 03/04/2025 07:18
Pat pozicija do izbora.
Opet Hrvati krivi za situaciju u kojoj smo se svi zajedno našli ?

Činjenica je da u Međugorju vlada siva ekonomija koja šteti svim proračunima od općinskog do federalnog ali napisati da od rata na ovamo nije prijavljeno niti jedno noćenje niti je plaćena marka poreza je laž.

Ako se želiš tuči sa RS nitko ti ne brani.

Imaš Hrvata Komšića u Predsjedništvu BiH četiri mandata, pa neka povede tuču.
madesa

#23699 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by madesa »

Ken_M wrote: 03/04/2025 06:40 Moramo da dovimo više da institucije (pro)rade svoj pos'o.
Ugledajmo se na naše Gazi'e:
Image
Joj kifle ima da se krsti iduce izbore
Better Man

#23700 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Better Man »

Dodika se može uhapsiti ako se želi. Samo poslati do zuba naoružane najelitnije specijalce. Fino odu do njegovog sjedišta, sve puteve i prolaze blokiraju i izdaš im naređenje da na najmanji pokušaj reakcije od strane njegove zaštite otvore vatru i skidaju ih sve redom. Vjerujte da niko ne bi ginuo za Dodika i kad bi se akcija pripremila i uradila kako treba, ovi bi se lijepo izmakli i pustili da se Dodik uhapsi i privede.
Post Reply