Ne kazem ja da imamo brendove na nivou Apple ali neko napinjanje da smo neki faktor nam ne treba. Energoinvest je firma koju su znali ljudi koji se bave s tom strukom, koja nidje veze nema sa 99% obicnog naroda bilo gdje. Isto da ja tebe pitam znas li najveceg izvodjaca u Francuskoj ili Njemackoj.melac wrote: ↑29/03/2025 22:51Moze li Zlatna Dzezva?
Koji je nas brend da ima ikakvu raspoznatljivost izvan granica BiH, hajde da kazem izvan granica Jugoslavije?
Nekad su bili Sipad i Energoinvest, mozda jos poneko ima u nekim drzavama da zna za njih, svakako sve manje.
No koje su to stvari kojima mozes pribliziti BiH nekom strancu?
Ja naveo neku listu, a nekoliko vas se nakacilo da kritikuju kako je lista glupa i ovakva ili onakva, ali sta je to sto prepoznatljivo nekom strancu?
Znamo da i nema nekog vrhunskog odgovora, ala Apple ili Coca Cola, ali u odredjenim krugovima bi se moglo naci. Pa tako ako odes u Baskiju, vjerovatno Meho Kodro bi bio neki prepoznatljiv pojam tim ljudima, barem nekom broju.
Nama je uvijek problem prihvatiti da smo nebitni na svjetskom nivou. Svako putovanje vani s nasim pasosem je dokaz toga. Evropa nas i pomalo zna jer smo komsije ali ostatak svijeta druze, nismo ni na mapi uopste vecini.