Donald J Trump - Predsjednik USA All About
-
omar little
-
omar little
#30177 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
koji je ovom forumu kurac?
-
omar little
#30178 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
poenta je da im je propala agenda za ovaj tjedan.GandalfSivi wrote: ↑01/04/2025 21:30 Moradoh proguglati…
Proxy voting by new parents refers to a proposed system allowing lawmakers who have recently become parents to vote remotely through a designated colleague for up to 12 weeks after the birth of their child12. This measure aims to support new parents in Congress by enabling them to participate in legislative decisions without being physically present.
“It’s a very disappointing result on the floor,” House Speaker Mike Johnson, R-La., told reporters after the vote. “Let me just make this clear, that rule being brought down means that we can’t have any further action on the floor this week. That means we will not be voting on the SAVE act for election integrity. We will not be voting on the rogue judges who are attacking President Trump’s agenda.”
- drug_profi
#30179 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Uvodiš carinu npr. na uvoz čelika i aluminija koji su repromaterijali za tvoju industriju.
Kao da bi uvozili to da ih ima dovoljno na domaćem tržišto. To će samo učiniti da i ovaj domaći dodatno podigne cijenu jer mu je konkurencija hendikepirana i potražnja velika.
Na kraju američki proizvod daleko skuplji od svake konkurencije i ne može da se proda.
Kao da bi uvozili to da ih ima dovoljno na domaćem tržišto. To će samo učiniti da i ovaj domaći dodatno podigne cijenu jer mu je konkurencija hendikepirana i potražnja velika.
Na kraju američki proizvod daleko skuplji od svake konkurencije i ne može da se proda.
-
Škobo Habu
- GandalfSivi
#30181 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
19% potreba aluminija se proizvodi u SAD-u. Bit ce sok samo takav…drug_profi wrote: ↑01/04/2025 21:44 Uvodiš carinu npr. na uvoz čelika i aluminija koji su repromaterijali za tvoju industriju.
-
Hakiz
#30182 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Uz to, kod proizvoda koji se prave i u Americi i uvoze, ako neki neamerički proizvod ode sa 100 na 300 dolara zbog carina, domaći proizvođač će ga podići barem na 200. Kapitalizam.GandalfSivi wrote: ↑01/04/2025 21:4719% potreba aluminija se proizvodi u SAD-u. Bit ce sok samo takav…drug_profi wrote: ↑01/04/2025 21:44 Uvodiš carinu npr. na uvoz čelika i aluminija koji su repromaterijali za tvoju industriju.
-
omar little
#30183 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
boom, baby, boom.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- GandalfSivi
#30185 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Vise, puno vise. $299, realno, sve sa oznakom Made in USA…Hakiz wrote: ↑01/04/2025 21:53Uz to, kod proizvoda koji se prave i u Americi i uvoze, ako neki neamerički proizvod ode sa 100 na 300 dolara zbog carina, domaći proizvođač će ga podići barem na 200. Kapitalizam.GandalfSivi wrote: ↑01/04/2025 21:4719% potreba aluminija se proizvodi u SAD-u. Bit ce sok samo takav…drug_profi wrote: ↑01/04/2025 21:44 Uvodiš carinu npr. na uvoz čelika i aluminija koji su repromaterijali za tvoju industriju.
-
melac
#30186 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
TO je perspektiva americke ekonomije u skoro vrijeme. Ako ovaj uvede carine kao sto baljezga.GandalfSivi wrote: ↑01/04/2025 22:16Vise, puno vise. $299, realno, sve sa oznakom Made in USA…Hakiz wrote: ↑01/04/2025 21:53Uz to, kod proizvoda koji se prave i u Americi i uvoze, ako neki neamerički proizvod ode sa 100 na 300 dolara zbog carina, domaći proizvođač će ga podići barem na 200. Kapitalizam.GandalfSivi wrote: ↑01/04/2025 21:47
19% potreba aluminija se proizvodi u SAD-u. Bit ce sok samo takav…
-
TheMule
#30187 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Point. wrote: ↑01/04/2025 21:37Čuj zna o čemu priča a frajer nasljedio bogatsvo od oca i bankrotirao x puta.TheMule wrote: ↑01/04/2025 20:01 U pravu je Tramp za ekonomiju, mozda nije trebo Kanadu dirati, ali to je to.
Naravno, vanjska politika mu je katastroflna.
Sve je to logino, krece se u jednim vodama i zna o cemu prica, a nikad nije bio u drugim. Ovo sa Putinom mu je vjerovatno najveci sok koji je dozivio u profesionalnom zivotu.
Velika većina govori da mu je ovo oko carina samoubilačka politika, ali eto ta oni znaju, Trump zna.
Nije to bas tako. Svijet privrede je dosta komplikovaniji od nekih floskula koje bacaju politicari bez dana iskustva u realnom sektoru ili ekonomisti-profesori, opet bez iskustva, samo sa teorijom.GandalfSivi wrote: ↑01/04/2025 22:16Vise, puno vise. $299, realno, sve sa oznakom Made in USA…Hakiz wrote: ↑01/04/2025 21:53Uz to, kod proizvoda koji se prave i u Americi i uvoze, ako neki neamerički proizvod ode sa 100 na 300 dolara zbog carina, domaći proizvođač će ga podići barem na 200. Kapitalizam.GandalfSivi wrote: ↑01/04/2025 21:47
19% potreba aluminija se proizvodi u SAD-u. Bit ce sok samo takav…
Svaki sektor, i svaka kompanija ce osjetiti razlicite efekte. Nije nuzno da ce se cijene povecati, a i one koje se povecaju, nece uvijek biti problem.
Siguran sam da ce privrednici na sav glas razglasiti lose uticaje, a da ce se pozitiva umanjiti. Iz mog licnog iskustva u americkim kompanijama, mislim da ce totalni efekat biti pozitivan. Jako puno Amera je stradalo zbog slobodne trgovine. Ali naravno, ne mogu govoriti za sve sektore.
- GandalfSivi
#30188 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
U kom svijetu svega ti? O kom iskustvu pricas? Ako nije proizvod, jeste sirovina. Ako nije sirovina, jeste masina koja pravi proizvod. Cak i kada sve ovo izignorises, onda imas reciprocne mjere koje ce tek da udare po proizvodnji. Moody’s (proguglaj, nije bruka) procjenuje inicialni udar od, pazi sad, pet i po miliona poslova, ali ja ba, jebo ekonomiste i profesore i njihova iskustva, ti znas. Cuj povecanje cijena nece biti problem, ono wtf, bukvalno sam bez rijeci…TheMule wrote: ↑01/04/2025 23:26Point. wrote: ↑01/04/2025 21:37Čuj zna o čemu priča a frajer nasljedio bogatsvo od oca i bankrotirao x puta.TheMule wrote: ↑01/04/2025 20:01 U pravu je Tramp za ekonomiju, mozda nije trebo Kanadu dirati, ali to je to.
Naravno, vanjska politika mu je katastroflna.
Sve je to logino, krece se u jednim vodama i zna o cemu prica, a nikad nije bio u drugim. Ovo sa Putinom mu je vjerovatno najveci sok koji je dozivio u profesionalnom zivotu.
Velika većina govori da mu je ovo oko carina samoubilačka politika, ali eto ta oni znaju, Trump zna.Nije to bas tako. Svijet privrede je dosta komplikovaniji od nekih floskula koje bacaju politicari bez dana iskustva u realnom sektoru ili ekonomisti-profesori, opet bez iskustva, samo sa teorijom.
Svaki sektor, i svaka kompanija ce osjetiti razlicite efekte. Nije nuzno da ce se cijene povecati, a i one koje se povecaju, nece uvijek biti problem.
Siguran sam da ce privrednici na sav glas razglasiti lose uticaje, a da ce se pozitiva umanjiti. Iz mog licnog iskustva u americkim kompanijama, mislim da ce totalni efekat biti pozitivan. Jako puno Amera je stradalo zbog slobodne trgovine. Ali naravno, ne mogu govoriti za sve sektore.
-
zigzag
#30189 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Bitno je su ovi naši šumnjaci na njegovoj strani 
-
Hendrix
#30190 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa ponavljaju trumpove nebuloze, cijene ce ici gore ali to je ok malo dok ne krene veliki bum. Kako i kada ce krenuti, to jos nisu skontali. Concept of a plan, tako to on radi.
Stisnite se par godina i to ce da bude drama od ekonomskog buma. Trust me bro!
Stisnite se par godina i to ce da bude drama od ekonomskog buma. Trust me bro!
-
Moenx
#30191 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Gosppdine Trump obecali ste kraj ratova
Obecali ste da cete smiriti krizna podrucja zar ne
Da li ste mislili ovako rjesiti Gazu
Znate mozda je rat bio jedina opcija opcija za Palestinu
Otpor u kojem se prkosi nadmocnom agresoru
To je bio pravedan rat i oduzeli ste to svijetu
Ostala je samo nastavka kampanje genocida dok otimate skupa sa Izraelom zalogaj iz usta djece gladne Gaze jer su htjeli imati miran Ramazan i Bajram
Shame on you mr president
Obecali ste da cete smiriti krizna podrucja zar ne
Da li ste mislili ovako rjesiti Gazu
Znate mozda je rat bio jedina opcija opcija za Palestinu
Otpor u kojem se prkosi nadmocnom agresoru
To je bio pravedan rat i oduzeli ste to svijetu
Ostala je samo nastavka kampanje genocida dok otimate skupa sa Izraelom zalogaj iz usta djece gladne Gaze jer su htjeli imati miran Ramazan i Bajram
Shame on you mr president
-
omar little
#30192 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

prije dva mjeseca, GDP estimate bila +3.5-6-7, tako nesto. sada je na -3.8 (slovima minus

- jeza u ledja
#30193 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ima covjek iskustva sa americkim kompanijama. Razumije se.
-
TheMule
#30194 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Iz licnog iskustva jer sam vecinu radnog staza proveo u privatnom sektoru u Americi i nesto u vladinom. Kolko su prognoze uzrok Trampove katastrofalne vanjske politike, a ne carina? Od Tesle, do vojne industrije, do planiranog bojkota americkih proizvoda zbog NATO-a i Ukrajine?GandalfSivi wrote: ↑01/04/2025 23:37U kom svijetu svega ti? O kom iskustvu pricas? Ako nije proizvod, jeste sirovina. Ako nije sirovina, jeste masina koja pravi proizvod. Cak i kada sve ovo izignorises, onda imas reciprocne mjere koje ce tek da udare po proizvodnji. Moody’s (proguglaj, nije bruka) procjenuje inicialni udar od, pazi sad, pet i po miliona poslova, ali ja ba, jebo ekonomiste i profesore i njihova iskustva, ti znas. Cuj povecanje cijena nece biti problem, ono wtf, bukvalno sam bez rijeci…TheMule wrote: ↑01/04/2025 23:26Nije to bas tako. Svijet privrede je dosta komplikovaniji od nekih floskula koje bacaju politicari bez dana iskustva u realnom sektoru ili ekonomisti-profesori, opet bez iskustva, samo sa teorijom.
Sto se tice carina, imaju tu razne kombinacije. Htio sam dati nekolko stvarnih primjera sa specificnim brojkama, ali tesko je s vama s ove teme ozbiljno pisati.
-
omar little
#30195 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
kanadjani i danci bojkotiraju americke proizvode zbog ukrajine?
- dale cooper
#30196 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Cory Booker još drži govor.
Svaka čast na izdržljivosti i na ovakvom obliku otpora Trumpovom režimu. Mislim da mu fali još oko 3 sata da
obori filibuster rekord onog rasističkog govnara Thurmonda.
obori filibuster rekord onog rasističkog govnara Thurmonda.
- jeza u ledja
#30197 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Daj nam specificne brojke.TheMule wrote: ↑02/04/2025 01:37Iz licnog iskustva jer sam vecinu radnog staza proveo u privatnom sektoru u Americi i nesto u vladinom. Kolko su prognoze uzrok Trampove katastrofalne vanjske politike, a ne carina? Od Tesle, do vojne industrije, do planiranog bojkota americkih proizvoda zbog NATO-a i Ukrajine?GandalfSivi wrote: ↑01/04/2025 23:37U kom svijetu svega ti? O kom iskustvu pricas? Ako nije proizvod, jeste sirovina. Ako nije sirovina, jeste masina koja pravi proizvod. Cak i kada sve ovo izignorises, onda imas reciprocne mjere koje ce tek da udare po proizvodnji. Moody’s (proguglaj, nije bruka) procjenuje inicialni udar od, pazi sad, pet i po miliona poslova, ali ja ba, jebo ekonomiste i profesore i njihova iskustva, ti znas. Cuj povecanje cijena nece biti problem, ono wtf, bukvalno sam bez rijeci…TheMule wrote: ↑01/04/2025 23:26
Nije to bas tako. Svijet privrede je dosta komplikovaniji od nekih floskula koje bacaju politicari bez dana iskustva u realnom sektoru ili ekonomisti-profesori, opet bez iskustva, samo sa teorijom.
Sto se tice carina, imaju tu razne kombinacije. Htio sam dati nekolko stvarnih primjera sa specificnim brojkama, ali tesko je s vama s ove teme ozbiljno pisati.
Mislim, posto imas licno iskustvo u privatnom sektoru u Americi. Razumijes se.
O kakvim kombinacijama govoris?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#30198 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
hoće li ga testirati na droge? 
- drug_profi
#30199 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nadam se da će uspjeti.
-
omar little
#30200 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
da, ko bi rekao da ce cory booker corporate hooker bit jedini heklaros.
edit: evo, zavrsio je. 25 sati.
edit: evo, zavrsio je. 25 sati.