Ja kao mladi student tad u SA, naišao kad su Nadrealisti snimali onu "litar krvi, litar goriva" na pumpi kod mosta bratstva i jedinstva
Jugoslavija
- Laertes
#2776 Re: Jugoslavija
-
snijeg_led
#2777 Re: Jugoslavija
Tako je bruka avti ostala bez goriva na glavnoj saobracajnici pa se sav sabracaj doveo do kolpsa
Muha provjerava imal kamjona s bananama
- muha_sa
#2778 Re: Jugoslavija
snijeg_led wrote: ↑22/03/2025 16:04Tako je bruka avti ostala bez goriva na glavnoj saobracajnici pa se sav sabracaj doveo do kolpsa
Muha provjerava imal kamjona s bananama
Evo se vrnuh
-
snijeg_led
#2779 Re: Jugoslavija
Jako si brz, sto jest jestmuha_sa wrote: ↑22/03/2025 16:06snijeg_led wrote: ↑22/03/2025 16:04Tako je bruka avti ostala bez goriva na glavnoj saobracajnici pa se sav sabracaj doveo do kolpsa
Muha provjerava imal kamjona s bananama![]()
Evo se vrnuhsad sa mindera
![]()
- sinuhe
#2781 Re: Jugoslavija
K'o kad su protiv mira.Zastave Jugoslavije osvanule u centru italijanske Gorizije: Vlasti poručuju da će "naći provokatore"
Godinama nakon Drugog svjetskog rata do raskola sa Staljinom Jugosloveni su provocirali italijansko stanovništvo Gorizie rafalnom paljbom.
- stubrijez
#2782 Re: Jugoslavija
Prvi put sam na temi, nisam vidio da ima do danas. Kako je tuzno citati komentare ovih pljuvatora. Nemaju nikakve argumente vec smrdoslavija, propast bosnjaka, jebla vas juga isl... kako je to tuzno. Zaista ne razumijem tu slijepu mrznju. Za 15 ili 30 godina ce ti isti smradovi pljuvati po BiH.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
-
SuperHans
-
QSuzi
#2785 Re: Jugoslavija
Do 1991 niko s exyu prostora nije imao diktatora
Tito je umro 1980 tako da ti fali 11 god
Ako si već na njega poentirao
A u pravu si
ako ti je to crveno od 1991
Od tad smo dobili diktatore i još ih imamo
Tipa Vučić Plenković uskoro će biti duže od Tite na vlasti
Osim Slovenija
Tito je umro 1980 tako da ti fali 11 god
Ako si već na njega poentirao
A u pravu si
ako ti je to crveno od 1991
Od tad smo dobili diktatore i još ih imamo
Tipa Vučić Plenković uskoro će biti duže od Tite na vlasti
Osim Slovenija
- Truba
#2786 Re: Jugoslavija
Birali gradjani izravno do 1991 predsjendika i komisju?
Lepo lepo...sto smo onda imali prve demokratske izbore za nedeljivu necepljivu
Lepo lepo...sto smo onda imali prve demokratske izbore za nedeljivu necepljivu
-
toska
#2787 Re: Jugoslavija
Gledaj to samo kao kontru.stubrijez wrote: ↑01/04/2025 20:00 Prvi put sam na temi, nisam vidio da ima do danas. Kako je tuzno citati komentare ovih pljuvatora. Nemaju nikakve argumente vec smrdoslavija, propast bosnjaka, jebla vas juga isl... kako je to tuzno. Zaista ne razumijem tu slijepu mrznju. Za 15 ili 30 godina ce ti isti smradovi pljuvati po BiH.
Ako se ljudima u centru Sarajava od 1996. pa do danas (već značajno manje, biologija) guraju Titine slike u glavnim kafićima, gotovo svim državnim i javnim institucijama pa ih zaposleni moraju gledati svaki dan 8h, posjetioci isto tako, ispranje mozga sa psihološki destruktivnim stavom po društvo "kako je nekad bilo" i življenjem u prošlosti, omalovažavanjem svega sem YU i Tite itd. kontra je jedini zdravorazumski odgovor.
Nema hljeba, a bogme ni napretka, sa glavom u prošlosti.
- Edin H.
#2788 Re: Jugoslavija
Zona A, zona B
Biće naše obadvije
- Point.
#2789 Re: Jugoslavija
Samo Trst, nikad Trieste 
- stubrijez
#2790 Re: Jugoslavija
Tri put sam procito ne mogu da te razumijem...toska wrote: ↑01/04/2025 21:08Gledaj to samo kao kontru.stubrijez wrote: ↑01/04/2025 20:00 Prvi put sam na temi, nisam vidio da ima do danas. Kako je tuzno citati komentare ovih pljuvatora. Nemaju nikakve argumente vec smrdoslavija, propast bosnjaka, jebla vas juga isl... kako je to tuzno. Zaista ne razumijem tu slijepu mrznju. Za 15 ili 30 godina ce ti isti smradovi pljuvati po BiH.
Ako se ljudima u centru Sarajava od 1996. pa do danas (već značajno manje, biologija) guraju Titine slike u glavnim kafićima, gotovo svim državnim i javnim institucijama pa ih zaposleni moraju gledati svaki dan 8h, posjetioci isto tako, ispranje mozga sa psihološki destruktivnim stavom po društvo "kako je nekad bilo" i življenjem u prošlosti, omalovažavanjem svega sem YU i Tite itd. kontra je jedini zdravorazumski odgovor.
-
toska
#2791 Re: Jugoslavija
Žao mi je ako se nisam razumljivo izrazio, ali prosto je, suština je u zadnjoj rečenici.stubrijez wrote: ↑01/04/2025 21:42Tri put sam procito ne mogu da te razumijem...toska wrote: ↑01/04/2025 21:08Gledaj to samo kao kontru.stubrijez wrote: ↑01/04/2025 20:00 Prvi put sam na temi, nisam vidio da ima do danas. Kako je tuzno citati komentare ovih pljuvatora. Nemaju nikakve argumente vec smrdoslavija, propast bosnjaka, jebla vas juga isl... kako je to tuzno. Zaista ne razumijem tu slijepu mrznju. Za 15 ili 30 godina ce ti isti smradovi pljuvati po BiH.
Napredak, lični ili kolektivni, nespojiv je sa životom u prošlosti, a koji nam se agresivno nametao nakon rata.
Sve i da je bilo zlatno u YU, šta bi ta učestala priča značila npr. tvom djetetu uz istovremeno ruganje svemu u sadašnjosti? Imala pozitivan ili negativan uticaj na njegovu psihu?
- Truba
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#2793 Re: Jugoslavija
SramotnoTruba wrote: ↑12/04/2025 10:04 https://biskupija-sisak.hr/projekcija-d ... -mucenici/
pekli ga na ražnju
Deseci svećenika
Spram stotina tisuća nesvećenika
Vjerojatno netko iz HSS-RS koalicije
-
John Cleese
#2794 Re: Jugoslavija
Primitivci.Truba wrote: ↑12/04/2025 10:04 https://biskupija-sisak.hr/projekcija-d ... -mucenici/
pekli ga na ražnju
Sjetih se: Rimljani su Svetog Lovru pekli na gradele
Navodno im je tom (ne)prilikom rekao:"Assum est, inquit, versa et manduca!"
-
KraljicaIzJajca
#2795 Re: Jugoslavija
A koliko ih je sudjelovalo sa Nijemcima, domobranima i ustašama protiv partizana? Mislim da su upravo zato ubijani u 2.sv.ratu.John Cleese wrote: ↑12/04/2025 11:46Primitivci.Truba wrote: ↑12/04/2025 10:04 https://biskupija-sisak.hr/projekcija-d ... -mucenici/
pekli ga na ražnju
Sjetih se: Rimljani su Svetog Lovru pekli na gradele![]()
-
John Cleese
#2796 Re: Jugoslavija
Koga? Starih Rimljana?KraljicaIzJajca wrote: ↑12/04/2025 21:58A koliko ih je sudjelovalo sa Nijemcima, domobranima i ustašama protiv partizana? Mislim da su upravo zato ubijani u 2.sv.ratu.John Cleese wrote: ↑12/04/2025 11:46Primitivci.Truba wrote: ↑12/04/2025 10:04 https://biskupija-sisak.hr/projekcija-d ... -mucenici/
pekli ga na ražnju
Ako me sjecanje ne vara, ti nisu dobacili do Drugog svjetskog - istina, Benito se lozio na liktore i usnopljene sjekirice, ali je u praksi od svega toga uspio kreirati tek lakrdiju - otuznu, nazalost ne i bezazlenu.
(Uzgred, zanimljivo je da, za razliku od svastike, fašo, koji ne samo da je bio fašisticki simbol nego je i sam pokret po njemu nazvan, nikad nije bilo niti je i dan danas kaznjivo koristiti bilo gdje u svijetu osim u Italiji.)
Katolicko svecenstvo, naravno, jeste svesrdno podrzavalo ustase, jer ustase su iz njihove vizure bili dobri katolici, a partizani antikristi.
Sto se tice neposrednog ucesca katolickog svecenstva u borbenim dejstvima, sklon sam da vjerujem da se to nije desavalo toliko cesto da bi time mogle biti objasnjene bas sve likvidacije svecenika - ne bih rekao da je bilo razloga da se desava prije konacnog sloma Endehazije, a jos manje da je bilo takve prirode da bi opravdalo mucenje, pogotovo ne pecenje nekoga na nekakvom raznju, osim ako su ga namjeravali pojesti (to bih jos nekako i shvatio, makar i ne odobravao).
Najgore sto sam ikad cuo da su uradili bi bilo polivanje vrelim uljem boraca koji su negdje u zapadnoj Hercegovini napadali (ili oslobadjali, ovisno o tome ko o zbivanju govori) samostan cijeg se imena ne mogu sad sjetiti - objektivno, to vec zvuci dovoljno iritantno da bi moglo motivirati ubistvo na mah, a za sistematsku likvidaciju, motiv i nije nuzan, dovoljna je direktiva.
-
KraljicaIzJajca
#2797 Re: Jugoslavija
Jutro JC, u Hadrijanovim Zapisima su neumoljivo ubijali kršćane, a Židovi i Arapi su im dizali tlak svojim trgovanjem.John Cleese wrote: ↑13/04/2025 00:02Koga? Starih Rimljana?KraljicaIzJajca wrote: ↑12/04/2025 21:58A koliko ih je sudjelovalo sa Nijemcima, domobranima i ustašama protiv partizana? Mislim da su upravo zato ubijani u 2.sv.ratu.John Cleese wrote: ↑12/04/2025 11:46
Primitivci.
Navodno im je tom (ne)prilikom rekao:"Assum est, inquit, versa et manduca!"![]()
Ako me sjecanje ne vara, ti nisu dobacili do Drugog svjetskog - istina, Benito se lozio na liktore i usnopljene sjekirice, ali je u praksi od svega toga uspio kreirati tek lakrdiju - otuznu, nazalost ne i bezazlenu.
(Uzgred, zanimljivo je da, za razliku od svastike, fašo, koji ne samo da je bio fašisticki simbol nego je i sam pokret po njemu nazvan, nikad nije bilo niti je i dan danas kaznjivo koristiti bilo gdje u svijetu osim u Italiji.)
Katolicko svecenstvo, naravno, jeste svesrdno podrzavalo ustase, jer ustase su iz njihove vizure bili dobri katolici, a partizani antikristi.
Sto se tice neposrednog ucesca katolickog svecenstva u borbenim dejstvima, sklon sam da vjerujem da se to nije desavalo toliko cesto da bi time mogle biti objasnjene bas sve likvidacije svecenika - ne bih rekao da je bilo razloga da se desava prije konacnog sloma Endehazije, a jos manje da je bilo takve prirode da bi opravdalo mucenje, pogotovo ne pecenje nekoga na nekakvom raznju, osim ako su ga namjeravali pojesti (to bih jos nekako i shvatio, makar i ne odobravao).
Najgore sto sam ikad cuo da su uradili bi bilo polivanje vrelim uljem boraca koji su negdje u zapadnoj Hercegovini napadali (ili oslobadjali, ovisno o tome ko o zbivanju govori) samostan cijeg se imena ne mogu sad sjetiti - objektivno, to vec zvuci dovoljno iritantno da bi moglo motivirati ubistvo na mah, a za sistematsku likvidaciju, motiv i nije nuzan, dovoljna je direktiva.
U vezi mog posta, svećenstvo je ugrozio stav njihovih šefova:
https://www.prometej.ba/clanak/povijest ... tskoj-2370
Vjerujem, da većina ubijenih nisu volontirali u ubijanju i špijuniranju, ali u ratu nema pardona, na žalost!
- teskeredzic_22
#2798 Re: Jugoslavija
Vjerujem da su se usrdno molili za duše stotina tisuća pobijenih od strane vojske "kršćana" jer nisu bili zakonske nacije , religije , rase države u kojoj obavljaju službu božiju ili su žrtve šta znam..simpatizirali antikriste u "kršćanskoj" zemlji ?KraljicaIzJajca wrote: ↑13/04/2025 07:47
Vjerujem, da većina ubijenih nisu volontirali u ubijanju i špijuniranju, ali u ratu nema pardona, na žalost!
A tek nježno bacanje vode u samoobrani po partizanskim antikrist uniformama ?
Partizani su se mogli osušiti , svi znamo da se u šumi može naložiti vatra.
-
KraljicaIzJajca
#2799 Re: Jugoslavija
Ja tebe uopće nisam razumjela.teskeredzic_22 wrote: ↑13/04/2025 11:25Vjerujem da su se usrdno molili za duše stotina tisuća pobijenih od strane vojske "kršćana" jer nisu bili zakonske nacije , religije , rase države u kojoj obavljaju službu božiju ili su žrtve šta znam..simpatizirali antikriste u "kršćanskoj" zemlji ?KraljicaIzJajca wrote: ↑13/04/2025 07:47
- teskeredzic_22
#2800 Re: Jugoslavija
Pa ti svećenici....KraljicaIzJajca wrote: ↑13/04/2025 11:57Ja tebe uopće nisam razumjela.teskeredzic_22 wrote: ↑13/04/2025 11:25Vjerujem da su se usrdno molili za duše stotina tisuća pobijenih od strane vojske "kršćana" jer nisu bili zakonske nacije , religije , rase države u kojoj obavljaju službu božiju ili su žrtve šta znam..simpatizirali antikriste u "kršćanskoj" zemlji ?KraljicaIzJajca wrote: ↑13/04/2025 07:47
Naravno da je zvjerski peći ljude na ražnju , to mogu samo zvijeri , ako su tokom cijelog drugog svjetskog rata kod nas ljudi pekli jedni druge , možda je to nastavak nekog luđačkog standarda , lakše bi bilo povjerovati da se to desilo 1941 nego 1945 , no i partizani su bili IZ NARODA poput svih preostalih vojski , sistem komunikacije je bio takav kakav jeste , nemamo dokaze da se ovo zvjerstvo NIJE desilo i nije humano ga negirati AKO se zaista desilo.
Neću pisati o sto puta ponovljenom kontekstu , osnovno je da je na Blajburgu stradalo 50.000 ustaša ali preostalih 2.950.000 građana Hrvatske je ostalo kod kuće i mirno sačekalo partizansku vojsku , na tom Blajburgu je stradao neko ko je s razlogom bježao bilo zbog ubistava , pljačke i neko nevin koji je nasjeo na ustašku propagandu ili čak neko ko je morao...nebitno , u Jasenovcu su bili nevini SVI a na Blajburgu neki ali katolička crkva cijelo vrijeme potencira da su i na Blajburgu SVI NEVINI , to nije tačno.
Nije se crkveno licemjerje pojavilo isključivo 1941 na području marionetske NDH , crkveno licemjerje , laži , pljačka i eksploatacija je direktno uticalo vijekovima unazad na ljudsku civilizaciju , uglavnom negativno jer crkvena (ljudska) pohlepa nema granicu a ti ljudi su imali mehanizam.
Zato sa crkvom NEMA PREGOVORA , NIKAKVIH JER CRKVA NI SA KIM NE PREGOVARA , kod nas je taj Jasenovac egzaktan primjer ili škorpioni u Srebrenici , Kliz je pomenuo ulje , samostan na Širokom brijegu je bio dobro utvrđeno ustaško jezgro i na njegovom oslobađanju je poginulo više od 20 rodoljuba.
Apsolutno svako treba imati pravo na slobodu praktikovanja religije , aposlutno svi mi moramo imati zakonsku zaštitu i živjeti život dostojnim čovjeka , poštovati pravila društva i svako gaženje ovog treba jasno osuditi i kazniti ali davati CRKVI političko-ideološke prilike za djelovanje je besmisleno i bespotrebno jer u svim državama i prilikama kad ti jeste dozvoljeno poput perioda ustaške države - crkva je pokazala svoje lice.
Oni se bave Bogom kad njima to odgovara a kad im odgovara da se bave bilo čim drugim - to svima treba da odgovara , ljude najgore sorte koji nose njihovu uniformu štite i čuvaju do zadnjeg dana , ne zato što tamo nema ljudi , nego zato što im je vijekovna doktrina takva.