Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
skupljac_zeljeza

#22876 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skupljac_zeljeza »

Kaže Lazar suživot, kaže Babić da to nije ispravno nego je ispravno život, Kaže Edin da je svaki grad u Bosni bio nebeski Jerusalim, a Lazar da to više nije ni Sarajevo, a onda Edin kaže da jesu bili svi dok neko nije prije 30 godina odlučio da ne budu više. Hvali Lazar Mladu Bosnu kao primjer suživota Srba, Hrvata i muslimana. Primjer muslimana uzima Mustafu Golubića. U emisiji "Kako do pomirenja i jesmo li uopće u svađi"?

dr_Evil

#22877 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 01/04/2025 09:35
Susjed, Alija je valjda racunao da ces ti ostati nastaviti se boriti za ovu drzavu, zajebao se....I to mu moramo upisati
kao grijeh..

Za ruskinje ne znam, al.predmijevam da Dodi nije sada do tih besposlica..
Susjed, da je racunao na mene ne bi prije svega:

1. Potpisao da je HVO zaduzen za moju odbranu
2. Rekao da su tamo neki ljudi zatoceni na tamo nekom stadionu
3. Poklonio gradonacelnika HDZu 3 puta
4. Inicirao prodaju stanova Bosnjaka iz "zapadnog" Mostara, a koju je Safa Orucevic pokrenuo sa svojim primjerom i tako od moje mahale napravio mahalu bojovnika HVO-a sa legalnim stanovima dobivenim za marku od drzave, i za sitne pare od protjeranih Bosnjaka.
5. Dozvolio da se Bosnjacima iz "zapadnog" Mostara u onom poslije ratnom vremenu zabrani dobivanja poslova na istocnoj obali te da se iste proglasi izdajnicima.
6. Dozvolio da se bosnjackoj djeci "zapadnog" Mostara ne moze upisati bosanski jezik u "svjedocanstvo" nego iskljucivo hrvatski, te da na "Sveucilistu" jedini sluzbeni jezik je hrvatski.

Hajde da se ne zahebavamo susjed, ima nas sta smo ostali izvan avlije, iako su neki slavni komandanti 08.maja prebacili svoju familiju preko vode do slobode. Ali nije ni to, nego evo covjek bi se uselio u avliju, i sta te doceka u avliji? I to bi predeverao, da se ne lazemo neki su drugi razlozi. Ali za sve ove ostale osim mojih drugih je kriv iskljucivo Alija.

A sto se tice ruskinja, nikad covjek ne moze biti previse nasekiran za djevuske.
Zastozato

#22878 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Zastozato »

dr_Evil wrote: 01/04/2025 08:36
emmir1 wrote: 01/04/2025 08:27 Opet Dodik konstantno izvrce istorijske cinjenice.
Sada mu je priča da su oni sa Jevrejima najveci stradalnici

Treba malo u medije podsjetit o istorijskim cinjenicama.

Srbija je bila vec 1942 Judenfrei
Logori Sajmiste ili Topovske šupe su bila mjesta masovne egzekucije Jevreja

Mustafa i Zejneba iz Sarajeva jedni su od prvih koji su dobili priznanje pravednici medju narodima u Jad Vasemu jer su stitili Jevreje

Takodje islamski ucenjaci su 1941 se pobunili protiv ubijanja Jevreja

Sve to treba sastavit i pisat malo o tome
Brojem Srbi jesu najvise stradali, procentom to su Bosnjaci. Naravno da Dodik kao partizansko dijete to zna.

S druge strane cesto se istice ta deklaracija Bosnjaka protiv stradanja Jevreja i Srba, a zaboravlja se reci koliko je to lose, hrabro, ali lose napisano. Ispada da su vanzemaljci cvoke palili Jevrejima i Srbima, u stilu da su vanzemaljci srusili Stari most. Recimo Rejs nije imao problema da napise ode radosti o poglavniku, spasiocu svjetova, ali tu bas nije bio nesto bogat sa rijecima.

Ali sve u svemu, Dodo je u potpunosti izgubio kompas, do sad smo uvijek pricali on je takav zbog para a u sustini nije fasist, mislim da je on u glavi davno presao tu granicu fasizma iz koje nema nazad, nisu vise ni pare, jednostavno je pogubljen.
Zbog svih laži koje su Srbi izjavili o stradanju u ovom ratu, ja im više ništa ne vjerujujem.
Za Jasenovac se zna da je laž o nekoliko stotina hiljada ubijenih, a nisu samo Srbi ubijani.
Uvijek su po nekoliko puta povećavali broj poginulih.
Pogine ih deset, oni kažu hiljadu.
Hakiz

#22879 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

KraljicaIzJajca wrote: 01/04/2025 09:19
Ateista wrote: 01/04/2025 08:47
KraljicaIzJajca wrote: 31/03/2025 13:13

Ok, politički rizik.

Da li je isti rizik privesti njegova dva druga?
Nisam siguran, ali pretpostavljam da jeste i za njih procijenjeno da je rizik, dok ni oni nisu uhapseni.

Inace, bilo bi dobro kada bi bar neko od njih bio uhapsen, cisto da se pokaze ostalima sta ih ceka ako prihvate da rade gluposti i prate Dodika, ali opet naravno ako je sigurno da bi se to moglo uraditi mirno, bez ikakvih eskalacija, nista nije vrijedno ljudskih zivota.
Kako si procijenio da su oni jednak rizik?
Koji rizik je ne hapsiti one za kojima je raspisana potjernica?

Vlast može vladati na dva načina: Zasluženim autoritetom ili strahom (realno samo strahom, ali to je već druga tema). Ako ne hapsi one za kojima je raspisana potjernica, gubi oba. Koja svrha je imati oružanu silu, policiju, pravni sistem, ako nećeš hapsiti optužene? Jesi li vlast ili nisi?
palermo

#22880 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 01/04/2025 10:08
Susjed, Alija je valjda racunao da ces ti ostati nastaviti se boriti za ovu drzavu, zajebao se....I to mu moramo upisati
kao grijeh..

4. Inicirao prodaju stanova Bosnjaka iz "zapadnog" Mostara, a koju je Safa Orucevic pokrenuo sa svojim primjerom i tako od moje mahale napravio mahalu bojovnika HVO-a sa legalnim stanovima dobivenim za marku od drzave, i za sitne pare od protjeranih Bosnjaka.
5. Dozvolio da se Bosnjacima iz "zapadnog" Mostara u onom poslije ratnom vremenu zabrani dobivanja poslova na istocnoj obali te da se iste proglasi izdajnicima.
6. Dozvolio da se bosnjackoj djeci "zapadnog" Mostara ne moze upisati bosanski jezik u "svjedocanstvo" nego iskljucivo hrvatski, te da na "Sveucilistu" jedini sluzbeni jezik je hrvatski.

Hajde da se ne zahebavamo susjed, ima nas sta smo ostali izvan avlije, iako su neki slavni komandanti 08.maja prebacili svoju familiju preko vode do slobode. Ali nije ni to, nego evo covjek bi se uselio u avliju, i sta te doceka u avliji? I to bi predeverao, da se ne lazemo neki su drugi razlozi. Ali za sve ove ostale osim mojih drugih je kriv iskljucivo Alija.

A sto se tice ruskinja, nikad covjek ne moze biti previse nasekiran za djevuske.
I ostaje pitanje, gdje si ti da sve to mijenjas. A kod nas se ipak lakse mijenja nego recimo u RS-u.

Al slazem se sa onom, hajde da se vise ne zajebajemo sa ovom.pricom...
dr_Evil

#22881 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Zastozato wrote: 01/04/2025 10:12
dr_Evil wrote: 01/04/2025 08:36
emmir1 wrote: 01/04/2025 08:27 Opet Dodik konstantno izvrce istorijske cinjenice.
Sada mu je priča da su oni sa Jevrejima najveci stradalnici

Treba malo u medije podsjetit o istorijskim cinjenicama.

Srbija je bila vec 1942 Judenfrei
Logori Sajmiste ili Topovske šupe su bila mjesta masovne egzekucije Jevreja

Mustafa i Zejneba iz Sarajeva jedni su od prvih koji su dobili priznanje pravednici medju narodima u Jad Vasemu jer su stitili Jevreje

Takodje islamski ucenjaci su 1941 se pobunili protiv ubijanja Jevreja

Sve to treba sastavit i pisat malo o tome
Brojem Srbi jesu najvise stradali, procentom to su Bosnjaci. Naravno da Dodik kao partizansko dijete to zna.

S druge strane cesto se istice ta deklaracija Bosnjaka protiv stradanja Jevreja i Srba, a zaboravlja se reci koliko je to lose, hrabro, ali lose napisano. Ispada da su vanzemaljci cvoke palili Jevrejima i Srbima, u stilu da su vanzemaljci srusili Stari most. Recimo Rejs nije imao problema da napise ode radosti o poglavniku, spasiocu svjetova, ali tu bas nije bio nesto bogat sa rijecima.

Ali sve u svemu, Dodo je u potpunosti izgubio kompas, do sad smo uvijek pricali on je takav zbog para a u sustini nije fasist, mislim da je on u glavi davno presao tu granicu fasizma iz koje nema nazad, nisu vise ni pare, jednostavno je pogubljen.
Zbog svih laži koje su Srbi izjavili o stradanju u ovom ratu, ja im više ništa ne vjerujujem.
Za Jasenovac se zna da je laž o nekoliko stotina hiljada ubijenih, a nisu samo Srbi ubijani.
Uvijek su po nekoliko puta povećavali broj poginulih.
Pogine ih deset, oni kažu hiljadu.
Pa dobro, nemamo sta vjerovati ili ne, imamo knjige iz tog vremena, dobro dokumentovano stradanje naroda. To sto se oni igraju sada oko Jasenovca i nije toliko vazno, mislim nama je govoriti istinu mada i nemamo nista sa njom, ali stradanje Srba u WWII ne treba da se ignorise. Hercegovacke jame su radile kao pokretna traka od Forda u tom vremenu, punile se vecinom Bosnjacima i Srbima.

Tito je u nekom trenutku dosao do 2miliona ubijenih u Jugoslaviji za vrijeme WWII sto nas cini najvecom zrtvom poslije Sovjeta. Nikad nismo dosli do istine jel taj broj zaista bio takav, ali jeste cinjenica da su Srbi najvise stradali brojem, a Bosnjaci procentom. Ne bi trebali da se igramo brojeva, niti da umanjujemo neciju zrtvu zbog lazi danasnje vlasti koja je u osnovi izgubila u WWII.
DonieBrasco

#22882 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

Hocemo li se praviti da se sekta dan danas ne bori za svoj sultanat filđan drzavicu od Poljina do Marijin Dvora ? Ovaj konopac u đamiji za VIP muslimane vam nije primjer toga ?

Kao sto Covic ima svoje "legitimne" hrvate tj. badava sto si hrvat ako nisi sa njime i njega ne podrzavs, tako je i sa ovim sektasima.
DonieBrasco

#22883 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

ljubijankic wrote: 01/04/2025 10:03
Dodikova popularnost u RS-u u porastu
Rezultati nehapšenja Dodika se sve vise vide :bih:
Dodik platio 840.000 dolara izraelskom advokatu da lobira kod Trumpa, bonus ako mu skine sankcije
Samo neka ga podrzavaju i srbuju, a vise ne jedu ni slamu jer ni nje vise nema.
KraljicaIzJajca

#22884 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by KraljicaIzJajca »

Hakiz wrote: 01/04/2025 10:18
Nisam siguran, ali pretpostavljam da jeste i za njih procijenjeno da je rizik, dok ni oni nisu uhapseni.

Inace, bilo bi dobro kada bi bar neko od njih bio uhapsen, cisto da se pokaze ostalima sta ih ceka ako prihvate da rade gluposti i prate Dodika, ali opet naravno ako je sigurno da bi se to moglo uraditi mirno, bez ikakvih eskalacija, nista nije vrijedno ljudskih zivota.
Koji rizik je ne hapsiti one za kojima je raspisana potjernica?

Vlast može vladati na dva načina: Zasluženim autoritetom ili strahom (realno samo strahom, ali to je već druga tema). Ako ne hapsi one za kojima je raspisana potjernica, gubi oba. Koja svrha je imati oružanu silu, policiju, pravni sistem, ako nećeš hapsiti optužene? Jesi li vlast ili nisi?
Razumijem, vjerojatno se vode dogovori koje mi, naravno, ne znamo. Nešto se dešava iza zatvorenih vrata.
dr_Evil

#22885 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 01/04/2025 10:27
dr_Evil wrote: 01/04/2025 10:08
kao grijeh..

I ostaje pitanje, gdje si ti da sve to mijenjas. A kod nas se ipak lakse mijenja nego recimo u RS-u.

Al slazem se sa onom, hajde da se vise ne zajebajemo sa ovom.pricom...
Ne znam susjed, kad sam bio i htio, oni tvoji htjeli da me mlate, sad kad me nema pitate me gdje sam. U svakom slucaju si upravu, ne uticem na procese, a i da sam tu male je fajde, davno sam rekao da je suma jedini ispravan put, a ja nisam kadar koji moze povesti takvo, to ipak zahtijeva karakter i intelekt kakav mi nemamo u nasem kamenjaru i vodenim oazama trenutno.
DaysleepeR

#22886 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Vrlo lako će SDA ubijediti svoje glasače da je kanafa u džamiji za njihovo dobro.
Štaviše, ubijediće ih da su svi koji kritikuju kanafu neprijatelji islama i bošnjaka.
Braniće bošnjak kanafu od ćafira životom.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#22887 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

DaysleepeR wrote: 01/04/2025 10:34 Vrlo lako će SDA ubijediti svoje glasače da je kanafa u džamiji za njihovo dobro.
Štaviše, ubijediće ih da su svi koji kritikuju kanafu neprijatelji islama i bošnjaka.
dr_Evil

#22888 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

DaysleepeR wrote: 01/04/2025 10:34 Vrlo lako će SDA ubijediti svoje glasače da je kanafa u džamiji za njihovo dobro.
Kanafa je samo ilustracija nasih zivota, feudalci su se vratili i ogradili se u svojim haciendama. Kako vrijeme odmice ta kanafa ce biti samo deblja i deblja.

Ali, kao sto rekose "Bosnjaci su uvijek ponosno stajali uz svoje begove", tako da ne vjerujem da nece tako biti i ovaj put.

@Rejhana, koji ono begovi bijahu koji su pucali sa svoje kule na prolaznike kad ovi ne bi sjahali sa konja kad prolaze pored njih?
KraljicaIzJajca

#22889 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Ateista wrote: 01/04/2025 09:46

Nisam ja procijenio, vec pretpostavljam da su tako procijenili oni koji donose odluke, samim tim sto nisu ni nekog od njih uhapsili.
Uostalom, ne mora znaciti da je isti rizik, samo da je dovoljno rizicno i njih hapsiti.
Moja je pretpostavka, to je to izgovor za javnost!
drag_gost

#22890 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drag_gost »

Podaci iz ranijih slučajeva (npr. slučajevi političkih lidera pod sankcijama):

- Interpol je u 60% slučajeva odbacivao potjernice ako su bile politički motivisane.
- U 70% slučajeva, lobiranje igra ključnu ulogu u odluci Interpola.
- Kad je lobiranje prisutno, šansa za odbacivanje raste na 80%

Nadam se da nece odbaciti potjernicu, ali...
milib988

#22891 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by milib988 »

https://slobodanvaskovic.blogspot.com/2 ... -dani.html

Vaske kaze, da ce biti potjernica, kao njegovi izvori...
benki2

#22892 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by benki2 »

drag_gost wrote: 01/04/2025 10:38 Podaci iz ranijih slučajeva (npr. slučajevi političkih lidera pod sankcijama):

- Interpol je u 60% slučajeva odbacivao potjernice ako su bile politički motivisane.

Dodik je jos uvijek nepravomocno osudjen, on se sada samo tereti za neodazivanje sudu. Ne znam kako ide sa tim potjernicama, ali kada bude pravomocno osudjen, onda tu mislim interpol nema izbora.
I budala je pocela davati zidovima pare, za neko lobiranje koje je u startu osudjeno na propast. Gdje ces zidovu pare davati, ljudi ga vec opeljesili
dek

#22893 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dek »

Da sam moderator (a nisam) ja bih svaki post sa nekakvim duhovitim doskočicama i opaskama na račun Dodika, gdje ga se ismijava, ponižava i sprda na njegov račun, brisao ili lupao ban.

Još kad to govore javne ličnosti poput političara iz pro-bih kampa, to je još gore.

Takvi komentari sediraju Bošnjake, umrtvljuju i daju lažni osjećaj sigurnosti i sve to dok godinama traje ozbiljan državni udar koji zasad nije dobio adekvatan odgovor ni domaćih ni međunarodnih faktora.

Situacija nije za zezu.
milib988

#22894 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by milib988 »

Ali eto, sutra sljedeca sansa da bude potjernica. 1000% nece doci u tuzilastvo.
DonieBrasco

#22895 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

drag_gost wrote: 01/04/2025 10:38 Podaci iz ranijih slučajeva (npr. slučajevi političkih lidera pod sankcijama):

Ne znamo sta su poslali u Interpol a obzirom na razne Campare, opstrukcije, kompromitovanost sve i jedne insttucije, nesposobnost bosnja i domacih izdajnika koji bi za novac majku prodali ne treba nista da nas iznenadi.

Mada opet ne znam sta upucuje da je ovo politicki progon Dodika, kad je sve jasno crno na bijelo.
drag_gost

#22896 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drag_gost »

Pa njemu je samo cilj da se dokaze da je to politicki motivisano, zato i lobira toliko. Ako lobisti uspiju u tome, to je poraz za ovu drzavu i pravosudje.
dr_Evil

#22897 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

benki2 wrote: 01/04/2025 10:45

Dodik je jos uvijek nepravomocno osudjen, on se sada samo tereti za neodazivanje sudu. Ne znam kako ide sa tim potjernicama, ali kada bude pravomocno osudjen, onda tu mislim interpol nema izbora.
I budala je pocela davati zidovima pare, za neko lobiranje koje je u startu osudjeno na propast. Gdje ces zidovu pare davati, ljudi ga vec opeljesili
Ljudi imaju najjaci lobij na svijetu, a sto se tice novca, ne treba generalizovati, ali tradicionalno su najbolji biznismeni. Tako da ne znam cemu takva izjava.
DonieBrasco

#22898 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

drag_gost wrote: 01/04/2025 10:49 Pa njemu je samo cilj da se dokaze da je to politicki motivisano, zato i lobira toliko. Ako lobisti uspiju u tome, to je poraz za ovu drzavu i pravosudje.
Slazem se da je to poraz drzave i dokaz sto sam napisao da je sve i jedna institucija kompormitivana uz na zalost korupciju u damacim redovima cak kad su i ovakve stvari u pitanju, pored nesposobnosti da obavljaju svoj posao.
Last edited by DonieBrasco on 01/04/2025 10:53, edited 1 time in total.
Peacean

#22899 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Peacean »

milib988 wrote: 01/04/2025 10:45 Ali eto, sutra sljedeca sansa da bude potjernica. 1000% nece doci u tuzilastvo.
Može li advokat u njegovo ime biti prisutan?
KraljicaIzJajca

#22900 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Lociranja je skupo, ali ključno u politici.
Post Reply