Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
propojeilijas

#401 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by propojeilijas »

muha_sa wrote: 25/03/2025 13:59
bitanga_sa_otesa wrote: 25/03/2025 13:56
muha_sa wrote: 25/03/2025 13:54

Moguce i da ima više kuća :D al znam da je živjela preko puta pivare--valjda se ulica zove Isevica sokak :D
Mislis colin potok ?
Nije Colin potok sigurno :D kad ideš od pivare pa u prvu ulicicu lijevo smotaš--opet pored pivare al sa strane :D tu često auto parkiram kad ugrabim mjesto :D
kuca joj ima crvenu il zutu fasadu ne mogu se tacno sjetit
Haris.ba

#402 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by Haris.ba »

Isevica sokak je.

Nit sunca nit mjeseca. Stalno u memu ulica od objekta pivare. :D
propojeilijas

#403 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by propojeilijas »

dane maljkovic zivio u oficirskim paviljonima kod filozofskog
propojeilijas

#404 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by propojeilijas »

mile kitic imao kucu u malesicima kod ilijasa a za halida beslica ne znam nitko ga ne spominje na forumu
dječak sa šibicama

#405 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by dječak sa šibicama »

propojeilijas wrote: 25/03/2025 22:25 mile kitic imao kucu u malesicima kod ilijasa a za halida beslica ne znam nitko ga ne spominje na forumu
Tacno, Malesici, mnogi su i mislili da je on iz Malesica rodom ali nije, od Prnjavora Dervente neko selo.

Iz Malesica je rodom Maja Berovic, to su sad ovi popularni poznati :D

Za Halida, ja nemam pojma gdje je on zivio ili zivi, sjecam se da je Dino kratko zivio u Velesicima bio sam na par zurki gdje je bio i on, tada je imao dvadesetak.
DebelinJoe

#406 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by DebelinJoe »

dječak sa šibicama wrote: 25/03/2025 22:32
propojeilijas wrote: 25/03/2025 22:25 mile kitic imao kucu u malesicima kod ilijasa a za halida beslica ne znam nitko ga ne spominje na forumu
Tacno, Malesici, mnogi su i mislili da je on iz Malesica rodom ali nije, od Prnjavora Dervente neko selo.

Za Halida, ja nemam pojma gdje je on zivio ili zivi, sjecam se da je Dino kratko zivio u Velesicima bio sam na par zurki gdje je bio i on, tada je imao dvadesetak.
Halid Bešlić je iz sela Knežina kod Sokoca, na Romaniji.
haubica_i_to_teshka

#407 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by haubica_i_to_teshka »

dječak sa šibicama wrote: 25/03/2025 22:32

Halid, Ciglane (bijela zgrada na vrhu,prije rata).
haubica_i_to_teshka

#408 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by haubica_i_to_teshka »

deduka,ovi moji "informeri" kazu da su najveci istoricari o seheru evlija celebija i ti (on na prvom mjesto sto je rahmetlija :lol: )
dino "beli",dino "zuti",vahid gagic,ibro kuko,crncalo,enver"doktor"...svaka mahala svo mangupa imala
jes' skak'o "laste" pod branom , cirom do "zelenog vira"?
kako ide:
brana, oficirski,krmetnjak,okuka,popovac,zeleni vir..(kazu ostarili pa mozda nesto i zaboravili ) :lol:
muha_sa

#409 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by muha_sa »

haubica_i_to_teshka wrote: 26/03/2025 01:29 deduka,ovi moji "informeri" kazu da su najveci istoricari o seheru evlija celebija i ti (on na prvom mjesto sto je rahmetlija :lol: )
dino "beli",dino "zuti",vahid gagic,ibro kuko,crncalo,enver"doktor"...svaka mahala svo mangupa imala
jes' skak'o "laste" pod branom , cirom do "zelenog vira"?
kako ide:
brana, oficirski,krmetnjak,okuka,popovac,zeleni vir..(kazu ostarili pa mozda nesto i zaboravili ) :lol:
:lol: :lol:

Zalih se kaHvom :-) :lol: sve stara poznata raja :D skako sam sa zida pod branu-zafuram se iz parka pa pod branu--tad je to meni bilo kao da skacem sa starog mosta u Mostaru a ono par metara :lol:
Ostalo se zviždi :lol:
milojicabrzi

#410 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by milojicabrzi »

Bio je neki tv prilog sa Halidom, neka TV iz Srbije, mislim da su dolazili na Ciglane i to one bijele, što neko reče, gore pri vrhu, da li je bio prilog o tome gdje žive poznati, pa su obilazili i kuću Rade Manojlović u njenom selu, ne mogu se sjetiti više.

Mile Kitić je iz okolice Dervente, mislim da se '70-ih i ranih '80-ih vrtio po Vogošći, Ilijašu, kažu da je ganjao rockersku karijeru na početku sa nekim muzičarima iz tog vremena, ali je brzo preskočio u narodnjake.
Logovan

#411 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by Logovan »

Žan Marolt?
Vladimir Petković?
Dražen Ričl?
:D
muha_sa

#412 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by muha_sa »

Logovan wrote: 26/03/2025 11:54 Žan Marolt?
Vladimir Petković?
Dražen Ričl?
:D
Žan Marolt Palmira Toljatija--kod "Cepelina"
milojicabrzi

#413 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by milojicabrzi »

Mislim da je pok. Ričl negdje sa Višnjika, ili od Koševa prema gore, onaj dio oko Bolnice sjećam se posredno bio je neki intervju kad su mu majku intervjuisali povodom godišnjice pogibije njega i Aljoše i govorili su da su je posjetili i da živi u tom naselju, pa pretpostavljam da je i on bio tu... nisam siguran je li mu i mati još živa, znam da je bila prilično u godinama... a i općenito ta ekipa Zabranjenog pušenja i Nadrealista, svi su oni negdje po Koševu gore stanovali, na onom potezu u trokutu od Druge gimnazije, AG fakulteta do bolnice Koševo, Zenit, Nele, Sula, mislim da je i pok. Zdravko Grebo živio u jednom od onih nebodera preko puta AG fakulteta.

Mislim da su muzičari braća Mulahalilović, živjeli na Breki.

Ciglane i Breka u uvijek bila malo elitnija naselja (vojna lica viših činova, direktori preduzeća i sl). pa je tamo bio i Zijo Valentino, mislim i Saša Lošić, sjećam se da mu se pok. stari nešto oglašavao u inicijativama građana oko kosog lifta na Ciglanama, negdje mi u podsvjesti da je i Neda Ukraden neko vrijeme živjela na Ciglanama....
TojoOptics
Grijem se na: Sunce
Vozim: bicikl

#414 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by TojoOptics »

propojeilijas wrote: 25/03/2025 22:22 dane maljkovic zivio u oficirskim paviljonima kod filozofskog
Imao kcerku Visnju, zgodna bila, lijep osmijeh, savrseni zubi. Eno je u Puli, mislim.
leki hz

#415 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by leki hz »

milojicabrzi wrote: 26/03/2025 14:19 Mislim da je pok. Ričl negdje sa Višnjika, ili od Koševa prema gore, onaj dio oko Bolnice sjećam se posredno bio je neki intervju kad su mu majku intervjuisali povodom godišnjice pogibije njega i Aljoše i govorili su da su je posjetili i da živi u tom naselju, pa pretpostavljam da je i on bio tu... nisam siguran je li mu i mati još živa, znam da je bila prilično u godinama... a i općenito ta ekipa Zabranjenog pušenja i Nadrealista, svi su oni negdje po Koševu gore stanovali, na onom potezu u trokutu od Druge gimnazije, AG fakulteta do bolnice Koševo, Zenit, Nele, Sula, mislim da je i pok. Zdravko Grebo živio u jednom od onih nebodera preko puta AG fakulteta.

Ciglane i Breka u uvijek bila malo elitnija naselja (vojna lica viših činova, direktori preduzeća i sl). pa je tamo bio i Zijo Valentino, mislim i Saša Lošić, sjećam se da mu se pok. stari nešto oglašavao u inicijativama građana oko kosog lifta na Ciglanama, negdje mi u podsvjesti da je i Neda Ukraden neko vrijeme živjela na Ciglanama....
Mulahalilovići su živjeli na Ilidži, bar prije rata i Neda Ukraden isto.
propojeilijas

#416 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by propojeilijas »

nedzad imamovic zivio u muvekita ulici nekad maslesinoj
Better Man

#417 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by Better Man »

milojicabrzi wrote: 26/03/2025 14:19 Mislim da je pok. Ričl negdje sa Višnjika, ili od Koševa prema gore, onaj dio oko Bolnice sjećam se posredno bio je neki intervju kad su mu majku intervjuisali povodom godišnjice pogibije njega i Aljoše i govorili su da su je posjetili i da živi u tom naselju, pa pretpostavljam da je i on bio tu... nisam siguran je li mu i mati još živa, znam da je bila prilično u godinama... a i općenito ta ekipa Zabranjenog pušenja i Nadrealista, svi su oni negdje po Koševu gore stanovali, na onom potezu u trokutu od Druge gimnazije, AG fakulteta do bolnice Koševo, Zenit, Nele, Sula, mislim da je i pok. Zdravko Grebo živio u jednom od onih nebodera preko puta AG fakulteta.

Draženova mama Elvira je umrla prošle godine. Dok je bila živa, svake godine je davala sjećanje u Oslobođenju na godišnjicu Draženove smrti.
mad mike

#418 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by mad mike »

A Fazla? On je navodno otišao na selo ako se ne varam?
milojicabrzi

#419 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by milojicabrzi »

Da, navodno je prodao dva stana koja je imao u gradu (mislim negdje u općini centar) i otišao na Kromolj, gdje je kupio neku kuću i imanje, bavio se poljoprivredom, ne znam je li i sada ta situacija, vidim da je održao koncert u BKC-u pa sprema i neku come back turneju...

Pričao je o tome, da mu je gradski život prouzrokovao puno stresa i da je pobjegao na selo da se odmori, a sad ne može nazad i da hoće, jer su stanovi prodani...

U onoj velikoj zgradi- usamljenom neboderu u ulici Jezero, najveća zgrada tamo u Koreji, živjeli su Milić Vukašinović, mislim i Tifa, pok. pisac Dario Džamonja također je iz tog kvarta.
propojeilijas

#420 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by propojeilijas »

ismet arnautalic zivio u nekadasnoj ulici vladislava skarica koja je srusena krajem osamdesetih na mjestu danasnje papagajke a bodo kovacevic je iz ulice hamza hume njegova zgrada mu je izmedju zgrade suda i penzionog fonda, za fadila redzica ne znam gdje je stanovao u sarajevu
Better Man

#421 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by Better Man »

propojeilijas wrote: 31/03/2025 22:39 ismet arnautalic zivio u nekadasnoj ulici vladislava skarica koja je srusena krajem osamdesetih na mjestu danasnje papagajke a bodo kovacevic je iz ulice hamza hume njegova zgrada mu je izmedju zgrade suda i penzionog fonda, za fadila redzica ne znam gdje je stanovao u sarajevu
Zoran Redžić stanuje ispod sjedišta SDP-a u Alipašinoj. Mislim da se penje uz stepenice do zgrade. Moguće da je tu stanovao i Fadil Redžić. Odrastao svakako jeste na toj adresi.
milojicabrzi

#422 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by milojicabrzi »

Ta mahala oko kafane Šetalište, ima dosta poznatih osoba, naročito SDP-ovskog "usmjerenja", što bi rekao moj stari, kad bih se ja čudio dobrim rezultatima ove stranke na izborima u poslijeratnim godinama, sine Centar je uvijek bio crven :)

Mislim da je i poznati klavijaturista, Vlado Podany, iz tog kvarta oko Druge gimnazije, Zlatko Arslanagić iz Crvene jabuke, ako se dobro sjećam je živio u onoj zelenoj zgradi, tačno preko puta Druge gimnazije i autobuske stanice Sutjeska.
nepass1

#423 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by nepass1 »

dječak sa šibicama wrote: 21/03/2025 13:23 I nije ga ocarala mahala, vec naprotiv, ogadila mu se.
Sta ce ga ocarati u bistrik basamacima, samo hosin brijeg cikma je gora ulica u sg :D
nepass1

#424 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by nepass1 »

ITNet wrote: 25/03/2025 13:43 Hanka Paldum zivila na Ilidzi u Luzanima, Serif Konjevic isto tako a zivi i dan danas tamo samo u Velikoj Aleji

Bilo je jos nekih poznatih koji su zivili na Ilidzi ali ne gumo da upalim :lol:
Hanka je sad u isevica sokaku
nepass1

#425 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by nepass1 »

bitanga_sa_otesa wrote: 25/03/2025 13:56
muha_sa wrote: 25/03/2025 13:54
bitanga_sa_otesa wrote: 25/03/2025 13:51 Hanka ima kuću u pofalicima ,prije prve ostre krivine s lijeve strane.
Moguce i da ima više kuća :D al znam da je živjela preko puta pivare--valjda se ulica zove Isevica sokak :D
Mislis colin potok ?
Iza doma zdravlja, gdje je vindija
Post Reply