Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
Prpa.ba

#22751 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Casual's wrote: 31/03/2025 15:40 Najjace je ovdje, univerzalni odgovor za nesto o cemu pojma nemas: "ti si SDfa" :mrgreen:
Ja ne mogu da vjerujem da se vise ja bojim ishoda SDA jednostranacke drzavice na prostoru par kantona "sa sigurnosnim garancijama OHR-a", nego forumski trojkasi koji strastveno podrzavaju kurs koji direktno vodi u taj scenarij. :-)

Doduse i neobicno su tihi ovih dana, perjanice nezavisne probosanske misli izgleda otisli malo na more, otvorili bolovanja, mozda i posjete bakama i dekama, hajde znaj vise.. :mrgreen:
Last edited by Prpa.ba on 31/03/2025 15:47, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#22752 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Ni drugi ti ne vjeruju :lol:
Johny12

#22753 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Johny12 »

izvrsni direktor wrote: 31/03/2025 07:58
Johny12 wrote: 31/03/2025 01:07 Ok, ne zelimo rat, necemo ga ni imati, dovoljno je udovoljiti Dodiku.
udovoljis dodiku tako sto ga osudis na zatvor i zabranis mu bavljenje politikom? :-)
Vise govori o tvojoj nemoci, kad je to jedino sto znas napisati…..
dr_Evil

#22754 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Prpa.ba wrote: 31/03/2025 15:46
Casual's wrote: 31/03/2025 15:40 Najjace je ovdje, univerzalni odgovor za nesto o cemu pojma nemas: "ti si SDfa" :mrgreen:
Ja ne mogu da vjerujem da se vise ja bojim ishoda SDA jednostranacke drzavice na prostoru par kantona "sa sigurnosnim garancijama OHR-a", nego forumski trojkasi koji strastveno podrzavaju kurs koji direktno vodi u taj scenarij. :-)

Doduse i neobicno su tihi ovih dana, perjanice nezavisne probosanske misli izgleda otisli malo na more, otvorili bolovanja, mozda i posjete bakama i dekama, hajde znaj vise.. :mrgreen:
Ja bih rekao da je ovaj bajramski dan fin pokazatelj ko mora biti na poslu pa je na forumu, a ko je kuci pa nije na forumu :)

Ako se razumEmo :)
dale cooper

#22755 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dale cooper »

Kako ne čitam ovu temu redovno rahat sam. :D
Casual's

#22756 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Casual's »

dr_Evil wrote: 31/03/2025 15:50
Ja bih rekao da je ovaj bajramski dan fin pokazatelj ko mora biti na poslu pa je na forumu, a ko je kuci pa nije na forumu :)

Ako se razumEmo :)
Obojica ste na forumu. Ista sisa znaci? :mrgreen:
18mn97

#22757 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 18mn97 »

E cuj EUFOR je ovdje da se Bosnjaci ne kurce. :lol:
Kad smo se to mi kurcili? Mi smo upravo u ovoj situaciji jer ne znamo da se kurcimo. A hocemo drzavu.
ReymondReddington

#22758 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ReymondReddington »

Prpa.ba wrote: 31/03/2025 15:30 Ali jeste li vidjeli kako su ga pomakli sa mjesta u Izraelu? Hehehe, hohoho. :mrgreen:

Dakle, nakon sto smo dobili i plasticni dokaz da je EUFOR tu samo da zastiti granice Republike Srpske i proces mirnog razdruzivanja, te djeluje umirujuce na bosnjacke radikale koji po tvrdnjama NIP-ovih forumasa "drze duge cijevi za civilnu zastitu", idemo dalje.
Vladajuća koalicija (HDZ i Trojka) namjerava zadržati Zorana Krešića narednih 5 godina u Upravnom odboru RTV FBiH. Krešić je, naime, predložen za člana UO na “godinu dana”. To znači da će Krešić biti predsjednik UO FTV, jer Upravnim odborom predsjedava onaj ko je u posljednoj godini mandata. U slučaju da imenovanje bude završeno do juna ove godine, Krešića bi već naredne godine na mandat od 4 godine imenovao isti saziv Parlamenta FBiH, odnosno vladajuća koalicija (HDZ - Trojka)
"Za mene je i za narod Herceg-Bosna svetinja, svi trebaju biti ponosni na nju i na sve ono što je ona radila bez obzira na presude, odluke sudova. Ja želim da se vrati Herceg-Bosna! Bosne i Hercegovina je brak u kojem mi ne želimo učestvovati! Na kraju krajeva, ovdje se događa sukob civilizacija. Iskreno, očekujem od HDZ-ovaca i drugih koji su na vlasti, da rade na, blago rečeno, rušenju Federacije, na što većem njenom slabljenju, jer bi to, makar kad bih se ja pitao, bio strateški interes Hrvata".
I pitat ce ga se.

Zalosno je gledati kako se ostvaruje sve o cemu sam pisao protekle 2 godine dok su me ovi danas sutljivi forumasi pokusavali utisati i obesmisliti svaku diskusiju.

Ovdje vise uopste nema govora o ocuvanju nekakve cjelovite BiH, mozemo samo govoriti o tome da li se ide na opciju Federacije BiH koju ce kontrolisati HDZ, ili na rastakanje i Federacije BiH kako bi ostao mali OHR-ov rezervat na nivou 3-4 kantona.

Tipujem da Trojka pokusava ostvariti opciju 1, dok je daleko realnija opcija 2 i azil za sve koji nisu dio SDA masine koja ce milom ili silom ovladati rezervatom kad ga se ozvanici.
Smit ti je vec rekao ne smije se dozvoliti muslimansko ostrvo tako da tu imas odgovor.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#22759 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pici »

Image

"Bolji vjernici"
Fotografija koja je izazvala veliku raspravu: Zašto su političari u ograđenom dijelu džamije?
nisu bolji vjernici vec begovi koji imaju VIP saff naspram fHukare... kavazovicu nekte stid bude pred bogom.

Ni u katoličkoj i pravoslavnoj crkvi situacija nije ništa bolja pa ćemo često vidjeti političare nižeg ili višeg ranga koji navrate u bogomolje, u prisustvu kamera, i mole se u prvom redu te im se "klanjaju" popovi i svećenici.
feudalizam
Prpa.ba

#22760 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

ReymondReddington wrote: 31/03/2025 15:53 Smit ti je vec rekao ne smije se dozvoliti muslimansko ostrvo tako da tu imas odgovor.
Razliciti su nacini ostvarivanja toga, moze ne biti ostrva, moze ne biti muslimana, svaka im igra.
Bega_TM

#22761 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bega_TM »

Siniša Karan održao sastanak sa komandantom EUFOR-a Florinom Barbuom, najavljen nastavak saradnje
:facepalm:
KraljicaIzJajca

#22762 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by KraljicaIzJajca »

dale cooper wrote: 31/03/2025 15:51 Kako ne čitam ovu temu redovno rahat sam. :D
Juh, koga vidim :kiss:
KraljicaIzJajca

#22763 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by KraljicaIzJajca »

ReymondReddington wrote: 31/03/2025 15:53
Prpa.ba wrote: 31/03/2025 15:30 Ali jeste li vidjeli kako su ga pomakli sa mjesta u Izraelu? Hehehe, hohoho. :mrgreen:

Dakle, nakon sto smo dobili i plasticni dokaz da je EUFOR tu samo da zastiti granice Republike Srpske i proces mirnog razdruzivanja, te djeluje umirujuce na bosnjacke radikale koji po tvrdnjama NIP-ovih forumasa "drze duge cijevi za civilnu zastitu", idemo dalje.
Vladajuća koalicija (HDZ i Trojka) namjerava zadržati Zorana Krešića narednih 5 godina u Upravnom odboru RTV FBiH. Krešić je, naime, predložen za člana UO na “godinu dana”. To znači da će Krešić biti predsjednik UO FTV, jer Upravnim odborom predsjedava onaj ko je u posljednoj godini mandata. U slučaju da imenovanje bude završeno do juna ove godine, Krešića bi već naredne godine na mandat od 4 godine imenovao isti saziv Parlamenta FBiH, odnosno vladajuća koalicija (HDZ - Trojka)
"Za mene je i za narod Herceg-Bosna svetinja, svi trebaju biti ponosni na nju i na sve ono što je ona radila bez obzira na presude, odluke sudova. Ja želim da se vrati Herceg-Bosna! Bosne i Hercegovina je brak u kojem mi ne želimo učestvovati! Na kraju krajeva, ovdje se događa sukob civilizacija. Iskreno, očekujem od HDZ-ovaca i drugih koji su na vlasti, da rade na, blago rečeno, rušenju Federacije, na što većem njenom slabljenju, jer bi to, makar kad bih se ja pitao, bio strateški interes Hrvata".
I pitat ce ga se.

Zalosno je gledati kako se ostvaruje sve o cemu sam pisao protekle 2 godine dok su me ovi danas sutljivi forumasi pokusavali utisati i obesmisliti svaku diskusiju.

Ovdje vise uopste nema govora o ocuvanju nekakve cjelovite BiH, mozemo samo govoriti o tome da li se ide na opciju Federacije BiH koju ce kontrolisati HDZ, ili na rastakanje i Federacije BiH kako bi ostao mali OHR-ov rezervat na nivou 3-4 kantona.

Tipujem da Trojka pokusava ostvariti opciju 1, dok je daleko realnija opcija 2 i azil za sve koji nisu dio SDA masine koja ce milom ili silom ovladati rezervatom kad ga se ozvanici.
Smit ti je vec rekao ne smije se dozvoliti muslimansko ostrvo tako da tu imas odgovor.
Ništa dobrog nema od Škiljavog, ljubitelja nacista.
MarshalDodik

#22764 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by MarshalDodik »

Trojkasi javnost nevjerovatno samouvjereno obmanjuju :thumbup:

Sda je trebala cijelu masineriju ukljuciti kad krenu pravdati svoje odluke koje su na stetu zajednice ili antidrzavne odluke, a ovi to uradeno kroz dva tri izlaganja na ftv-u ili platformi X hop-hop i yebote povjerujes im :izet:

Majstori su javnog nastupa.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#22765 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pici »

"Marin Le Pen je osuđena jer je prijetnja sistemu koji ne zna da gubi. Kao i u mom slučaju, presuda nije donesena zbog zakona - već zbog politike. Ona, kao i ja, plaća cijenu jer ima podršku naroda koju ne mogu pobijediti na izborima. Sudovi su postali oruđe onih koji se boje demokratije jer znaju da protiv nas ne mogu uspjeti na fer izborima", napisao je Dodik

Presudu Le Pen je uporedio sa svojim slučajem dodajući da se sudskim presudama pokušavaju eliminisati politički protivnici.

"Zato pokušavaju da nas izbrišu presudama, a ne poraze argumentima", zaključio je, završavajući svoju objavu riječima "Je suis Marine".

:lol: mile u svom stilu... samo blam za blamom, krkan
skrbavi-admin

#22766 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skrbavi-admin »

Nije za nas drzava ni drzavnost mi smo cerga :mrgreen:
Johny12

#22767 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Johny12 »

MarshalDodik wrote: 31/03/2025 16:05 Trojkasi javnost nevjerovatno samouvjereno obmanjuju :thumbup:

Sda je trebala cijelu masineriju ukljuciti kad krenu pravdati svoje odluke koje su na stetu zajednice ili antidrzavne odluke, a ovi to uradeno kroz dva tri izlaganja na ftv-u ili platformi X hop-hop i yebote povjerujes im :izet:

Sumnjam da su uspjeli. Bice velik ceh za platit dogodine, nip vjerovatno sahranjen kao sbb svojedobno

Profil trojkininh glasaca je jednostavno takav da ovakve flagrantne lazi i obmane ne prolaze kao kod sda glasaca
made_in_sarajevo

#22768 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by made_in_sarajevo »

Sta je sad trojka izdala, sta se pere, sta je obecala?

Sve ce nama dijaspora da rijesi :kiss:
Haris033

#22769 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris033 »

Obzirom da Natanjahu dolazi kod Orbana, možda ga uz Orbana dočeka i Dodik? :lol:
MarshalDodik

#22770 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by MarshalDodik »

Johny12 wrote: 31/03/2025 16:20
MarshalDodik wrote: 31/03/2025 16:05 Trojkasi javnost nevjerovatno samouvjereno obmanjuju :thumbup:

Sumnjam da su uspjeli. Bice velik ceh za platit dogodine, nip vjerovatno sahranjen kao sbb svojedobno

Profil trojkininh glasaca je jednostavno takav da ovakve flagrantne lazi i obmane ne prolaze kao kod sda glasaca
Buducnost im zavisi od tri tesko optuzena krmka.

Ironija da oni koji su lafo europejci, kad ih covjek gleda sve Halilčići iz serije Tale, zavise od tri vepra.
Trojka svojim vlasću, "pozicijama i utjecajem" ( kojim se vole pohvaliti) trebaju pritisnuti nadlezne da se veprovi sprovedu niz Sarace i predaju kadiji.

Vrijeme im curi i svakim danom nakon odlaska Rutea sve im je teze.
Ruteu se agda nije ni svarila u zelucu, a oni pohitase da donesu zakon pare na ruke :zoka:

Ako Mile i ekipa na slobodi docekaju predizbornu kampanju,
Halilčićima je pametnije da se ne kandiduju na izborima.
omega369

#22771 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by omega369 »

I sta kazu, protesti protiv Vlade FBiH jer Tuzilastvo HNK nije odradilo sto je trebalo?! Da nema ovih sda lobotomaca trebalo bi ih izmisliti, fakat :-) :-)

Njihova Opcina od rata na ovamo, njihov kanton od rata na ovamo, najjaca koalicija sa voljenim HDZ od rata na ovamo i onda Vlada FBiH kriva...i normalno da prizeljkuju sukobe
Johny12

#22772 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Johny12 »

MarshalDodik wrote: 31/03/2025 16:40
Johny12 wrote: 31/03/2025 16:20

Buducnost im zavisi od tri tesko optuzena krmka.

Ironija da oni koji su lafo europejci, kad ih covjek gleda sve Halilčići iz serije Tale, zavise od tri vepra.
Trojka svojim vlasću, "pozicijama i utjecajem" ( kojim se vole pohvaliti) trebaju pritisnuti nadlezne da se veprovi sprovedu niz Sarace i predaju kadiji.

Vrijeme im curi i svakim danom nakon odlaska Rutea sve im je teze.
Ruteu se agda nije ni svarila u zelucu, a oni pohitase da donesu zakon pare na ruke :zoka:

Ako Mile i ekipa na slobodi docekaju predizbornu kampanju,
Halilčićima je pametnije da se ne kandiduju na izborima.
SDP ce naravno prezivjeti, kao i uvijek. To je najstarija stranka a i ideoloski je dovoljno razlicita da nudi nesto sto drugi ne. Stoga njihovi glasaci vjerovatno nastavljaju glasati za njih, bez obzira na sve

NiP nema neke diferencijacije u odnosu na sda, osim “anti korupcija”, sto ideoloski nije dovoljno. Ostalom, cinjenica da sdp i nip mogu formirati koaliciju je takva anomalija….. NiP zavrsava kao sbb ili sbih a njihove glasace ce uzeti sda.

Na nasu stranku vise gledam kao na klovnove, nesto poput cinque stelle u Italiji….. Oni ce biti najbrze oduvani.

Stavili su sami sebe u ovu poziciju a da nemaju end game. Takva diletantnost i politicki amaterizam……
lord-executioner

#22773 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by lord-executioner »

https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... 56949.aspx

"Ja sam Sakib. Samo sam sad Sakiba. Napokon sam im dohak'o..."
lord-executioner

#22774 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by lord-executioner »

"...prije nego pred klince izađe, koju ljutu popije, kao pjesnik što ne vjeruje u vlastite stihove..."
Cherry-Cherry

#22775 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Cherry-Cherry »

Danas u 18 sati ističe rok, da Interpol raspiše potjernicu.
Post Reply