Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
SaraFina

#22601 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

laserShow wrote: 30/03/2025 20:51
SaraFina wrote: 30/03/2025 20:50 Znam i povratničkih priča iz TK. Ljudi iz Podrinja se vraćali u Divič i Kozluk.
Kako im drzava uzvrat? Zasto nema sistemskog rada, npr da im ostane zdravstvo gdje god zele u FBIH? da im se novcano pomogne svake godine?
To bi bilo odlicno. Podrzavam sve pokušaje. Mislim da su u Divicu kuće obnovljene donacijama. Za Kozluk ne znam kakva je.
SaraFina

#22602 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Gicko:
Stevandić je u intervjuu za podgoričku Borbu naglasio da u odbrani RS-a ima podršku Srbije, Rusije i Mađarske, kao i mnogih drugih zemalja koje, kako tvrdi Stevandić, svoje stavove po ovom pitanju ne iznose javno.

"Mnogi u svijetu javno podržavaju našu borbu za ustavom zagarantovana prava, poput Srbije, Mađarske ili Rusije, a broj onih koji to javno ne govore daleko je veći. Mi smo jedini u BiH koji zagovaramo mir i političku borbu za svoj opstanak", rekao je Stevandić.
Naglasio je da Banja Luka ima ostvarene kontakte s novom američkom administracijom i da razgovori idu u dobrom pravcu, ali da je "potrebno vrijeme za normalizaciju odnosa koji su narušeni odlukama bivše američke administracije na čelu sa Joeom Bidenom".
Prema njegovim riječima, potjernice su završni pokušaj obračuna sa RS-om, s ciljem da ona nestane, ili da nastavi samo formalno postojanje, a da njeno rukovodstvo bude izolovano do trenutka dok ne bude eliminisano, kako kaže, "politički, a možda i fizički". Tvrdi da je ta operacija počela dolaskom Christiana Schmidta u BiH bez odluke Vijeća sigurnosti UN-a.
On je naveo da je bjegunac od zakona i prvi čovjek entiteta Milorad Dodik prvostepeno osuđen na godinu dana zatvora i šest godina zabrane političkog djelovanja "samo zato što je rečeno da se Schmidtove odluke neće primjenjivati u RS-u". Prema njegovim riječima, to je kap koja je prelila čašu nakon koje je NSRS donijela svoje zakone. To je inače uobičajeni narativ rukovodstva RS-a, kojim pokušavaju skinuti krivicu sa sebe i prebaciti je na visokog predstavnika.
"Paradoksalno, naša odbrana Ustava BiH i Ustava RS okarakterisana je kao napad na ustavni poredak BiH. Opet na osnovu izmjena Krivičnog zakona BiH koje je nametnuo nelegalni i nelegitimni Schmidt", izjavio je Stevandić.

Stevandić smatra da je "vrhunac apsurda - raspisivanje centralne potjernice", a potom i slanje zahtjeva Interpolu za raspisivanje međunarodne potjernice jer zvaničnici RS-a više neće da se odazovu Tužilaštvu BiH koje, kako on to kaže, "provodi egzekuciju Srba po nalogu Schmidta".
Prema njegovim riječima, ako se Interpol bude vodio pravdom i svojom dosadašnjom praksom, taj zahtjev će biti odbačen.
"Neće doći do hapšenja jer mi nismo nikakvi bjegunci nego nosioci najviših funkcija u RS-u. Izabrao nas je narod, mi smo štićene ličnosti. Uz to, ja kao narodni poslanik imam imunitet od krivičnog gonjenja za sve što uradim u Narodnoj skupštini. Taj imunitet nikad niko nije ukinuo", naglasio je Stevandić.
Dotakao se i Zapada, tvrdeći da trenutno koegzistiraju dvije vrste zapadne politike. S jedne strane američka, koja se kako tvrdi zalaže za ukidanje ratova i kriza širom svijeta, koja je spremna na saradnju sa Rusijom, te s druge strane evropska politika koja po njegovim riječima želi ratove, obojene revolucije, nametanje svoje volje drugima.
Stevandić očigledno miješa babe i žabe, s obzirom na to da svoje neustavno djelovanje povezuje s trenutnim studentskim protestima u susjednoj Srbiji.
"Nije slučajno da su na nas u RS-u krenuli onda kada su uvjereni da je Srbija zbog protesta oslabljena i da zbog toga neće moći da pomogne RS-u. Varaju se. Imamo snažnu političku i ekonomsku podršku Srbije, bez ugrožavanja BiH", naveo je Stevandić.
Prema njegovim riječima, Srbija je itekako sposobna da pomogne RS-u dok istovremeno "privodi kraju svoju borbu protiv unutrašnje obojene revolucije".
KraljicaIzJajca

#22603 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by KraljicaIzJajca »

drug_profi wrote: 30/03/2025 20:46
KraljicaIzJajca wrote: 30/03/2025 20:36 Točno, ali ... Ustav diskriminira mješance koji se ne izjašnjavaju etnički! Kakva su njihova prava?
Mi nismo mješanci prije svega. Rođeni smo od oca čovjeka i majke također čovjeka.
Nacionalno nas povezuje teritorij, historija, legende i naš ponos.
Možemo se praviti da imamo različite jezike, a svi se međusobno razumijemo, kako god te jezike nazivali.
Imamo različite vjere i držimo se te razlike jer je to zapravo JEDINA uočljiva razlika među nama.
I neko nam prodao šupljak da smo različiti sasvim.

A već smo ustanovili da su vjerska oligarhija i mafija usko povezani.
Dakle, sasvim je jasno da je bitno da se potencira razlika, i da se na tome stvaraju strahovi, inače bi kler, a sa njim njihova mafija, postali sve manje bitni i moćni.

Dejtonski Ustav je ustav koji pripada 19. vijeku. i ja tu ne mogu uraditi ništa.
Ništa mirnim putem.

Međutim moja prava kao građanina nisu ugrožena osim ako ne želim biti član predsjedništva, ili glasati za S člana.
Dapače, moja nacionalna pripadnost i etnička nepripadnost su olakšavajuće okolnosti za mene. Nisam opterećen sa nekim procentima.
Ne smeta tebi, ali nekome smeta, jer želi promijeniti društvo pa i Ustav, ovako, imaš blokadu dati takvima priliku. Nije to problem na osobnoj razini! To je problem blokade zapišan Ustavom.
KraljicaIzJajca

#22604 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Tony Soprano wrote: 30/03/2025 20:36
laserShow wrote: 30/03/2025 20:20 jebo dio tvoje drzave. Jebat dok se ne oCepe :izet:
"otcepili" bi se da mogu, u realnosti jedina drzava ex-yu, koja poslije ratova 90tih gubi teritoriju je srbija :thumbup:
Srbija je izgubila, pa dobila. Pa opet izgubila sjeverni dio Kosova još u vrijeme Juge. Jebada traje i danas, pomjerali su granice 6 puta u toj zoni u Titovo vrijeme.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#22605 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by laserShow »

SaraFina wrote: 30/03/2025 20:54
SaraFina wrote: 30/03/2025 20:50 Znam i povratničkih priča iz TK. Ljudi iz Podrinja se vraćali u Divič i Kozluk.
Kako im drzava uzvrat? Zasto nema sistemskog rada, npr da im ostane zdravstvo gdje god zele u FBIH? da im se novcano pomogne svake godine?
To bi bilo odlicno. Podrzavam sve pokušaje. Mislim da su u Divicu kuće obnovljene donacijama. Za Kozluk ne znam kakva je.
Zasto se ne borimo za to? Zasto smo toliko utuceni da nam je bitnije kako zivi Novalic i kako se osjeca neku drugi mumin? Zato sto smo dio sistema i ne zelimo da izadjemo iz njega i da nam uzmu.

SJedi u svom toru i ne diraj kako jeste.

Zasto nemamo dovoljan broj ljudi da pokrene evo taj gore primjer? Zamisli da svako odvaja 1% plate za povratak u RS, koliko bi samo bilo zalbi i koliko bi bilo spremnih na takvo gradjenje drzave?
Rothmans

#22606 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Rothmans »

laserShow wrote: 30/03/2025 21:01

Zasto se ne borimo za to? Zasto smo toliko utuceni da nam je bitnije kako zivi Novalic i kako se osjeca neku drugi mumin? Zato sto smo dio sistema i ne zelimo da izadjemo iz njega i da nam uzmu.

Zasto nemamo dovoljan broj ljudi da pokrene evo taj gore primjer? Zamisli da svako odvaja 1% plate za povratak u RS, koliko bi samo bilo zalbi i koliko bi bilo spremnih na takvo gradjenje drzave?
A sto se ti ne preselis ? U neku pitomu sredinu tipa Foca, Visegrad ?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#22607 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pici »

"Mnogi u svijetu javno podržavaju našu borbu za ustavom zagarantovana prava, poput Srbije, Mađarske ili Rusije, a broj onih koji to javno ne govore daleko je veći. Mi smo jedini u BiH koji zagovaramo mir i političku borbu za svoj opstanak", rekao je Stevandić.

Naglasio je da Banja Luka ima ostvarene kontakte s novom američkom administracijom i da razgovori idu u dobrom pravcu, ali da je "potrebno vrijeme za normalizaciju odnosa koji su narušeni odlukama bivše američke administracije na čelu sa Joeom Bidenom".
gicko prekuco i šefa :lol:
KraljicaIzJajca

#22608 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

SaraFina wrote: 30/03/2025 20:45
laserShow wrote: 30/03/2025 20:41
SaraFina wrote: 30/03/2025 20:39 Pa krenulo se po IS kupovati stanove.
Nemoj
biti
dvolicna.

Pogledaj samo temu IS na ovom forumu i kada neko spomene kupovinu nekretnine tamo. To su ogromne osude, manjak razumijevanja i prica "gdje ces se mijesati sa genocidasima".
Ne pratim tu temu. Tako da nisam dvolična. Sto se tice stanova raja ide gdje im je povoljnije. Te bezvezne price su glupost. Ne mozes ti tek tako ni od dvije solidne Plate priustiti stan u Sarajevu.
IS je novogradnja, ima prostora oko zgrada, u Sarajevu je manje novogradnje i sve je stisnuto. Stup je katastrofa.
SaraFina

#22609 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

laserShow wrote: 30/03/2025 21:01

Ja mislim da ako budemo gradili povratničku Oriću ozbiljno, treba početi sa rubnim dijelovima prvo. Znaci sve uz granicu sa federacijom. Tako ljudi mogu zadržati poslove i osiguranje. I sigurno bi se na taj način bolje i lakše osjećali.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#22610 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by laserShow »

Rothmans wrote: 30/03/2025 21:03 A sto se ti ne preselis ? U neku pitomu sredinu tipa Foca, Visegrad ?
Zato sto nemam podrske. Ne zelim sam da podmetnem ledja ukoliko nemam razumijevanja i podrsku drugih.
SaraFina

#22611 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

pici wrote: 30/03/2025 21:04

Da hoće ih Donald još mršnuti. Javno. I podrzati BiH i institucije. Mislim znam da “rješava” važnija svjetska pitanja. Ali opet.
Rothmans

#22612 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Rothmans »

laserShow wrote: 30/03/2025 21:06
Rothmans wrote: 30/03/2025 21:03 A sto se ti ne preselis ? U neku pitomu sredinu tipa Foca, Visegrad ?
Zato sto nemam podrske. Ne zelim sam da podmetnem ledja ukoliko nemam razumijevanja i podrsku drugih.
Imas evo moje razumjevanje i podrsku. Idi u Focu i zivi pored kuca za silovanje djece i sa istim gadovima sjedi u kaficima i izvodi djecu u park. Dacu ti 1% od plate.
KraljicaIzJajca

#22613 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

SaraFina wrote: 30/03/2025 21:07
pici wrote: 30/03/2025 21:04

Da hoće ih Donald još mršnuti. Javno. I podrzati BiH i institucije. Mislim znam da “rješava” važnija svjetska pitanja. Ali opet.
Amerikanci podrškom Dejtona podržavaju RS, i nefunkcionalne institucije BiH. Zaboli njih dupe za problemima u BiH. EU je rekla, riješenje tražite interno. Škiljavi je nacist, na njemačkoj emisiji su ga ismijavali i spomenuli njegovo postavljanje vijenca nacistička, kao i njegovo svršavanje na nacističkoj pilota.
KraljicaIzJajca

#22614 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Rothmans wrote: 30/03/2025 21:09
laserShow wrote: 30/03/2025 21:06
Imas evo moje razumjevanje i podrsku. Idi u Focu i zivi pored kuca za silovanje djece i sa istim gadovima sjedi u kaficima i izvodi djecu u park. Dacu ti 1% od plate.
Zajebavaš bespotrebno čovjeka.

Evo političari u Federaciji su se toliko nakrali, mogu kupiti imanja u RS. ;-)
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#22615 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bobi »

Imam ja 15 dunuma, hocel ko kupiti :D ?
harka

#22616 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by harka »

banjaluka078 wrote: 29/03/2025 23:04
harka wrote: 29/03/2025 22:35 U poplavljenom mjestu Gomjenica(Prijedor),danas je prisustvovao i gdin Višković,smiješno i žalosno,i kao obično svojim blamom nasmija i one kojima u ovom momentu nije do toga, izjavom citiram:"Za sve ovo je kriva rijeka Sana",a nije kriv Dodik koji je dobio pare za produbljenje i ciscenje rijeke Sane,pa pokrali.HAPSI
A to mora da su njega ovako čuvali tamo. Nisu moje slike, vidjela sam ih u nekoj viber grupi patrole-radari, tako nešto.

Image

Image
Da da i Javor je s njim,gradonacelnik.Prijedorski srbi ogorceni sto je Viskovic dosao a od Javora traze ostavku.
lord-executioner

#22617 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by lord-executioner »

Ja sam odustao od očekivanja hapšenja. Smatram da ako neko može odj...ti državne institucije bez ikakvog odgovora osim thoughts and prayers, i treba ih odj..., nisu nizasta drugo. Ja živim u ovoj državi, plaćam poreze, glasam, ispunjavam svoje građanske dužnosti i obaveze. Zauzvrat očekujem, pored ostalog, i da država koristi prinudu u zakonskim okvirima kako bi zaštitila društvo i da pravosuđe i policijski sistem funkcionira u istom okvirima i sa istom svrhom. Trenutno vidim društvo ogrezlo u napetostima, strepnji, nesigurnosti, bombardovano trivijalnim političkim prepucavanjima. Države ne vidim.
pinkman

#22618 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pinkman »

lord-executioner wrote: 30/03/2025 21:57 Ja sam odustao od očekivanja hapšenja. Smatram da ako neko može odj...ti državne institucije bez ikakvog odgovora osim thoughts and prayers, i treba ih odj..., nisu nizasta drugo. Ja živim u ovoj državi, plaćam poreze, glasam, ispunjavam svoje građanske dužnosti i obaveze. Zauzvrat očekujem, pored ostalog, i da država koristi prinudu u zakonskim okvirima kako bi zaštitila društvo i da pravosuđe i policijski sistem funkcionira u istom okvirima i sa istom svrhom. Trenutno vidim društvo ogrezlo u napetostima, strepnji, nesigurnosti, bombardovano trivijalnim političkim prepucavanjima. Države ne vidim.
+1

Nema nista od hapsenja. Ne znam kakav je plan nadleznih. Nadati se da ce neka strana drzava da ga uhapsi i isporuci? :D

Ili da EUFOR ode da hapsi? Pitam se samo zasto bi oni to radili :?
Refik4

#22619 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Refik4 »

lord-executioner wrote: 30/03/2025 21:57 Ja sam odustao od očekivanja hapšenja. Smatram da ako neko može odj...ti državne institucije bez ikakvog odgovora osim thoughts and prayers, i treba ih odj..., nisu nizasta drugo. Ja živim u ovoj državi, plaćam poreze, glasam, ispunjavam svoje građanske dužnosti i obaveze. Zauzvrat očekujem, pored ostalog, i da država koristi prinudu u zakonskim okvirima kako bi zaštitila društvo i da pravosuđe i policijski sistem funkcionira u istom okvirima i sa istom svrhom. Trenutno vidim društvo ogrezlo u napetostima, strepnji, nesigurnosti, bombardovano trivijalnim političkim prepucavanjima. Države ne vidim.
Da je neko drugi u pitanju itekako ima države. Nemoj platit npr porez ili kaznu iz saobraćaja ili npr ukradi 4 metra drva itd itd ... A ove likove neće nikad uhapsiti ...
:run:
ReymondReddington

#22620 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ReymondReddington »

Nemoj tako sad ce 2 april mora se Dodik javiti tuzilastvu inace ce ga uhapsiti. Oh wait ...

Ne znam sta nije jasno lik je 50 puta negirao genocid u Srebrenici i to javno i nista nije bilo. Sto bi sad se nesto specijalno desilo?
lord-executioner

#22621 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by lord-executioner »

ReymondReddington wrote: 30/03/2025 22:13
Nemoj tako sad ce 2 april mora se Dodik javiti tuzilastvu inace ce ga uhapsiti. Oh wait ...

Ne znam sta nije jasno lik je 50 puta negirao genocid u Srebrenici i to javno i nista nije bilo. Sto bi sad se nesto specijalno desilo?
Napad na ustavni poredak je ipak teže djelo od negiranja genocida; iako to ne opravdava nepostupanje i po tom pitanju, samo jača tezu da su državne vlasti impotentne.
Prpa.ba

#22622 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Crnjacite, a Konakovic lijepo rekao da napad na ustavni poredak polahko jenjava.

Fokusirajmo se na zivotna pitanja, poput formiranja nove vecine drzavne vlasti Federacije BiH. Hoce li SDS, HDZ i manje stranke konacno doci do sporazuma? :mrgreen:
ovo_malo_duse

#22623 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ovo_malo_duse »

Ne znam ko i jel neko uopste planira hapsenje. Ali ovo mora zavrsiti hapsenjem ili bjegom ove trojice iz 2 razloga:
Prvo nikad nisu smjeli preci crvenu liniju, balnsirali su dugo vremena zatezali malo naprijed malo nazad. Sad su presli granicu i ako ovo prodje, pitanje je vremena kad ce ici sljedece a to je odcjepljenje ili rat.
Deugo nikad rukovodstvo PC nije imali manju podrsku naroda i da nije bilo u goroj finasniskoj situaciji . Trenutno se nikom u sumskoj ne srbuje. Sto ne znaci da na ovim temeljima neki pametnji cetnik nece iskoristit priliku.

Sto vise vermena prolazi daje im se vremena da nadju izlaz. Europa je kurva, iako im nije stalo da imaju probleme u pozadini, dok im Trump I Putin vise za vratom. S njima nikad ne znas.
Da ne govorimo o Pickoustom kome gori pod tabanima i na sve je spreman.
Treba pojacat pritisak i krenut na hapsenje a ako bude zrtava jebiga drzava se brani zivotima. A ovo se mora sajeci ponistit i obavezno uhapsit najmanje ovu trojicu.

A u narednom periodu im dolazi na naplatu dugovi koje im je laktasenko nabio i sto sigurno ne mogu platit i vratit bez pomocu drzave. To se mora iskoristit da se ojaca drzava i skine Ludacka kosulja ako nista u odlucivanju na novoj drzave.
PM72

#22624 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PM72 »

Prpa.ba wrote: 30/03/2025 22:27 Crnjacite, a Konakovic lijepo rekao da napad na ustavni poredak polahko jenjava.

Fokusirajmo se na zivotna pitanja, poput formiranja nove vecine drzavne vlasti Federacije BiH. Hoce li SDS, HDZ i manje stranke konacno doci do sporazuma? :mrgreen:
Šta možemo sljedeće očekivati? Dodik stalno pomiče crvenu liniju a "naši" uporni u šupljoj
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#22625 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

PM72 wrote: 30/03/2025 22:34
Prpa.ba wrote: 30/03/2025 22:27 Crnjacite, a Konakovic lijepo rekao da napad na ustavni poredak polahko jenjava.

Šta možemo sljedeće očekivati? Dodik stalno pomiče crvenu liniju a "naši" uporni u šupljoj
Ugasi medije i ne desava se nista
Post Reply