Ne moraju, dovoljno je da su etnicki cisti. Tu smo krivi samo mi.
Slazem se, samo uradi kao ja. Ustani pred ogledalo i uperi prstom u krivca. To smo ti, ja i svi mi koji smo gradili ovu drzavu. Mislim nismo je gradili...
Ne moraju, dovoljno je da su etnicki cisti. Tu smo krivi samo mi.
Slazem se, samo uradi kao ja. Ustani pred ogledalo i uperi prstom u krivca. To smo ti, ja i svi mi koji smo gradili ovu drzavu. Mislim nismo je gradili...
+1drug_profi wrote: ↑30/03/2025 20:31 Ja se osjećam samo na znoj ponekad.
Nacionalno sam Bosanac, etnički se ne izjašnjavam jer ne znam koja mi je polovica draža.
Ali nikad nekom drugom ne bih negirao nacionalni ili etnički osjećaj i rekao mu da to ne priznajem ili da to ne postoji.
Hoćeš da si hrvatska sijalica, eskimski džedaj, srpska kobasica... meni to nije problem. Priznajem ti osjećaj.
Kako tek nekom ko je u ustavu priznat negirati pravo da izabere ime za svoj narod i svoj jezik? I ne nazivat ga tim imenom onda? To je fašizam.
TO je ono što Srbija radi već 40 godina. To je izgovor za rat.
Sve van BL i BN je mrtvilo. I realno dugorocno nema šanse opstati. Lažirali Au popis, laziraju broj rodjenih i laziraju svake izbore. Od 2009 ljudi imaju oko 9000 rodjenih. Znaci stotinjak plus ili minus. Mi pali 4000 a Hrvata se ne rodi ni 3000. Ako kreneš da se u RŠ najlošije živi, kako je to moguće?
I tu se slazem i umjesto da radimo nesto na tome, mi prepoustamo da propada. No imaj na umu da propada i kod "nas". Kod njih brze, kod nas sporije, dodjee na isto.SaraFina wrote: ↑30/03/2025 20:34 Sve van BL i BN je mrtvilo. I realno dugorocno nema šanse opstati. Lažirali Au popis, laziraju broj rodjenih i laziraju svake izbore. Od 2009 ljudi imaju oko 9000 rodjenih. Znaci stotinjak plus ili minus. Mi pali 4000 a Hrvata se ne rodi ni 3000. Ako kreneš da se u RŠ najlošije živi, kako je to moguće?
Točno, ali ... Ustav diskriminira mješance koji se ne izjašnjavaju etnički! Kakva su njihova prava?drug_profi wrote: ↑30/03/2025 20:31 Ja se osjećam samo na znoj ponekad.
Nacionalno sam Bosanac, etnički se ne izjašnjavam jer ne znam koja mi je polovica draža.
Ali nikad nekom drugom ne bih negirao nacionalni ili etnički osjećaj i rekao mu da to ne priznajem ili da to ne postoji.
Hoćeš da si hrvatska sijalica, eskimski džedaj, srpska kobasica... meni to nije problem. Priznajem ti osjećaj.
Kako tek nekom ko je u ustavu priznat negirati pravo da izabere ime za svoj narod i svoj jezik? I ne nazivat ga tim imenom onda? To je fašizam.
Svi su se posrali po lijepoj BiH, sramota!laserShow wrote: ↑30/03/2025 20:36I tu se slazem i umjesto da radimo nesto na tome, mi prepoustamo da propada. No imaj na umu da propada i kod "nas". Kod njih brze, kod nas sporije, dodjee na isto.SaraFina wrote: ↑30/03/2025 20:34 Sve van BL i BN je mrtvilo. I realno dugorocno nema šanse opstati. Lažirali Au popis, laziraju broj rodjenih i laziraju svake izbore. Od 2009 ljudi imaju oko 9000 rodjenih. Znaci stotinjak plus ili minus. Mi pali 4000 a Hrvata se ne rodi ni 3000. Ako kreneš da se u RŠ najlošije živi, kako je to moguće?
laserShow wrote: ↑30/03/2025 20:36I tu se slazem i umjesto da radimo nesto na tome, mi prepoustamo da propada. No imaj na umu da propada i kod "nas". Kod njih brze, kod nas sporije, dodjee na isto.SaraFina wrote: ↑30/03/2025 20:34 Sve van BL i BN je mrtvilo. I realno dugorocno nema šanse opstati. Lažirali Au popis, laziraju broj rodjenih i laziraju svake izbore. Od 2009 ljudi imaju oko 9000 rodjenih. Znaci stotinjak plus ili minus. Mi pali 4000 a Hrvata se ne rodi ni 3000. Ako kreneš da se u RŠ najlošije živi, kako je to moguće?
Pa oni su dovoljno autonomni, ne trebaju se ni "cepati".Tony Soprano wrote: ↑30/03/2025 20:36"otcepili" bi se da mogu, u realnosti jedina drzava ex-yu, koja poslije ratova 90tih gubi teritoriju je srbija![]()
I ja sam mix. Ali sam Bošnjakinja kad se napadaju Bošnjaci. Bosanka kad se nešto Bosancima “doukida”.drug_profi wrote: ↑30/03/2025 20:31 Ja se osjećam samo na znoj ponekad.
LjubinkA, dje si parkirala onaj avion bona? Idi eno djeca pale petarde za bajram, skinuce ti farbu i isparaće karoseriju.KraljicaIzJajca wrote: ↑30/03/2025 20:41Pa oni su dovoljno autonomni, ne trebaju se ni "cepati".Tony Soprano wrote: ↑30/03/2025 20:36"otcepili" bi se da mogu, u realnosti jedina drzava ex-yu, koja poslije ratova 90tih gubi teritoriju je srbija![]()
Svijet se ušutio, malo mi znamo, što se sprema!
Dobro je danas @Arsla pitao:DaysleepeR wrote: ↑30/03/2025 20:41 Sramota kakav narativ SDA namece, apsolutna sramota.
Umjesto da se radi na politickom kraju Dodika i satelita, oni u potpunosti stvari okrecu na unutarbosnjacki sukob.
Kvislinzi i izdajice drzave.
sda smo ostavl na smetljistu historije. Problem je sto nismo dovoljno radili sa trojkasima i sto ne trazimo i ne kaznjavamo efikasno greske.DaysleepeR wrote: ↑30/03/2025 20:41 Sramota kakav narativ SDA namece, apsolutna sramota.
Umjesto da se radi na politickom kraju Dodika i satelita, oni u potpunosti stvari okrecu na unutarbosnjacki sukob.
SaraFina wrote: ↑30/03/2025 20:44LjubinkA, dje si parkirala onaj avion bona? Idi eno djeca pale petarde za bajram, skinuce ti farbu i isparaće karoseriju.KraljicaIzJajca wrote: ↑30/03/2025 20:41Pa oni su dovoljno autonomni, ne trebaju se ni "cepati".Tony Soprano wrote: ↑30/03/2025 20:36
"otcepili" bi se da mogu, u realnosti jedina drzava ex-yu, koja poslije ratova 90tih gubi teritoriju je srbija![]()
Svijet se ušutio, malo mi znamo, što se sprema!![]()
Ne pratim tu temu. Tako da nisam dvolična. Sto se tice stanova raja ide gdje im je povoljnije. Te bezvezne price su glupost. Ne mozes ti tek tako ni od dvije solidne Plate priustiti stan u Sarajevu.
Mi nismo mješanci prije svega. Rođeni smo od oca čovjeka i majke također čovjeka.KraljicaIzJajca wrote: ↑30/03/2025 20:36 Točno, ali ... Ustav diskriminira mješance koji se ne izjašnjavaju etnički! Kakva su njihova prava?
Dobro, ako to nije tvoje misljenje, ja upucujem izvinjenje.
Ja znam par pozitivnih primjera iz IS. Lično. Znam i povratničkih priča iz TK. Ljudi iz Podrinja se vraćali u Divič i Kozluk.laserShow wrote: ↑30/03/2025 20:47Dobro, ako to nije tvoje misljenje, ja upucujem izvinjenje.
Radi se o tome da ogromna vecina kaze hocemo jedinstvenu BIH, ali kada spomenes kupovinu u rs, kupovinu stana, zemlje, da svi koji odu u RS i FBIH imaju besplatno zdravstvo, da se odreknemo % plate za subvenciju povrata u RS, kaze se dje ces s genocidasima. Mislim ne shvatam.
Zasto te cudi?DaysleepeR wrote: ↑30/03/2025 20:41 Sramota kakav narativ SDA namece, apsolutna sramota.
Ozbiljno, u Hrvatskoj ne vole etničko izjašnjavanje, potpuno ih razumijem. Nema nikakve veze sa napadima Bošnjaka.SaraFina wrote: ↑30/03/2025 20:42I ja sam mix. Ali sam Bošnjakinja kad se napadaju Bošnjaci. Bosanka kad se nešto Bosancima “doukida”.drug_profi wrote: ↑30/03/2025 20:31 Ja se osjećam samo na znoj ponekad.