Ne mozes se ni zaduziti toliko ako nemas stabilna i dovoljna primanja.
To sto su prioriteti u qurtzu to je druga prica.
Moderator: anex
To je najgluplja moguca fraza koju neko moze izgovoriti i meni to ko napise ili kaze,automatski se diskreditovao. Ovdje na forumu ima prilican broj ponavljaca te fraze...glupo mi je na svaku reagovati ali stvarno nema utemeljenja ni u cemu. To sto u 2-3 trzna centra u glavnom gradu jedne drzave bude kupaca,nije apsolutna nikakva statistika i ne znaci nista. Sve i da su ti trzni centri dupke puni,to je par stotina kupaca u isto vrijeme tu,sto je opet nikakva statistika.
Ma ja iz feudalizma smo direktno prešli u ovo.
Budalastu potrošnju možeš pravdati budalaštinom ali ne može se trošiti bez novca ?dječak sa šibicama wrote: ↑29/03/2025 18:56 Upravo tako, od Sebilja do stupske petlje drzava.
Bezveze je to sa trznim centrima, narod mora nesto jesti. Od zraka se ne zivi. A to sto ce 20 ljudi platiti milku 12 km, ne govori koliko je drzava bogata vec koliko budala ima.
Ne može se reći "ima narod para", ali se može reći "ima naroda koji ima para".zippoo87 wrote: ↑29/03/2025 18:46To je najgluplja moguca fraza koju neko moze izgovoriti i meni to ko napise ili kaze,automatski se diskreditovao. Ovdje na forumu ima prilican broj ponavljaca te fraze...glupo mi je na svaku reagovati ali stvarno nema utemeljenja ni u cemu. To sto u 2-3 trzna centra u glavnom gradu jedne drzave bude kupaca,nije apsolutna nikakva statistika i ne znaci nista. Sve i da su ti trzni centri dupke puni,to je par stotina kupaca u isto vrijeme tu,sto je opet nikakva statistika.
Problem je i sto ovdje ima dosta ljudi koji nikada u zivotu nisu izasli iz Sarajeva i vidjeli kako se zivi i radi u manjim sredinama,gradovima,selima i da li tamo ima ove bahate bavalurdije,kao u Sa sto po benzinskim kupuju Milke po 20 KM.
To je druga formulacija i to je ok.Naslovnica wrote: ↑29/03/2025 19:10Ne može se reći "ima narod para", ali se može reći "ima naroda koji ima para".zippoo87 wrote: ↑29/03/2025 18:46To je najgluplja moguca fraza koju neko moze izgovoriti i meni to ko napise ili kaze,automatski se diskreditovao. Ovdje na forumu ima prilican broj ponavljaca te fraze...glupo mi je na svaku reagovati ali stvarno nema utemeljenja ni u cemu. To sto u 2-3 trzna centra u glavnom gradu jedne drzave bude kupaca,nije apsolutna nikakva statistika i ne znaci nista. Sve i da su ti trzni centri dupke puni,to je par stotina kupaca u isto vrijeme tu,sto je opet nikakva statistika.
Problem je i sto ovdje ima dosta ljudi koji nikada u zivotu nisu izasli iz Sarajeva i vidjeli kako se zivi i radi u manjim sredinama,gradovima,selima i da li tamo ima ove bahate bavalurdije,kao u Sa sto po benzinskim kupuju Milke po 20 KM.
Ima ih sasvim dovoljno da tržni centri, makar u Sarajevu, subotom budu opći pičvajz, a i ostalim danima ne oskudjevaju sa kupcima.
U Bingu 19,95 KMkonektovan wrote: ↑29/03/2025 11:59Pa u bingu i konzumu je 19...duh_sa_sjekirom wrote: ↑29/03/2025 10:34 Kod Mujanića faširano 19 KM...![]()
Jaja kupujem direktno na farmi kod prijatelja. Uzmem odmah 2-3 školjke, jer ih puno i trošimo
Inače, kažu da će meso još ići gore. Domaće proizvodnje haman da nema, a iz uvoza sve skuplje.
I opet se kupuje! Danas kao da je sve đabe a visok datum, davno bile i plate i penzije...
Nije argument da kupuje jer mora jesti pa eto ima para
Vala baš_BataZiv_0809 wrote: ↑29/03/2025 19:05 Eto ja iz Zenice a nisam izasao iz Sarajeva oj hljebe.
Haj dobro.
Nema narod para, sirotinja smo.
Ako ce vam biti lakse.
Danas u Bingu kolaps, koji je by the way skup, na dosta artikli razlika u cijenama pofina. Kad pogledas kolica, namazi, ulje, brasno, konzerva, koji sok, kafa za bajrama itd. Nikakve gluposti narod ne kupuje, niti egzotiku, pa ni alkohola ne vidjeh da je iko uzeo.zippoo87 wrote: ↑29/03/2025 18:46To je najgluplja moguca fraza koju neko moze izgovoriti i meni to ko napise ili kaze,automatski se diskreditovao. Ovdje na forumu ima prilican broj ponavljaca te fraze...glupo mi je na svaku reagovati ali stvarno nema utemeljenja ni u cemu. To sto u 2-3 trzna centra u glavnom gradu jedne drzave bude kupaca,nije apsolutna nikakva statistika i ne znaci nista. Sve i da su ti trzni centri dupke puni,to je par stotina kupaca u isto vrijeme tu,sto je opet nikakva statistika.
Ovo sve sto si napisao i opisao,je skolski primjer prosjecnog budzetlije ili ti uhljeba u Sarajevu:Dbumerangss wrote: ↑29/03/2025 20:56Nije argument da kupuje jer mora jesti pa eto ima para
Argumenata je puno. U Sa je 200 000 automibila i to kakvih. Iako su novi tramvaji i trole i centro održava bus i minibus saobracaj, samo se đaci studenti i penzioneri kojima Vlada KS subvencionira kartu, vozaju gradskim saobracajem. Mozda ima i 7 8% radnika većinom radnica koje su na minimalcu... radnicki mjesecni kupon je 53 KM vec 15 20 godina i u odnosu na sve nije skupo
Eto ni dvije kile junetine![]()
Ali jok, svi hadžije, svi vozaju solidna auta. Koliko kosta mjesecno to sto neko ima auto? A cesto u jednoj porodici imaju i 2 3 auta. Zato cijene garaže dostižu 60000 KM
Kako je narod obućen? Nikad bolje!
Frizure, šminke, pa koja djevojka žena danas ne radi nokte a koliko je to love? Prije 15 20 god skoro nijedna žena ili eto nek bude 5% su radile nadogradnju noktiju
Na more većina ide. U koroni do Neuma a sve više Turska Egipat Španija a skokne se vikendom i do Zaostroga Makarske...
Privatne stomatoloske ordinacije cvjetaju
Ja radio navlake u jednoj takvoj da ne reklamiram, cirkon keramika 500 KM po zubu i za gornju vilicu dao 8000 KM
Donju vilicu ću dok otplatim kredit za gornju![]()
Dok sam dolazio tih 4 5 puta u tu ordinaciju gdje imaju dvije ordinacije sa po 3 stomatoloske stolice, uvijek je bilo puno i pored termina skoro uvijek sam cekao duze po 10 15 min da se oslobodi stolica da "mene radi"
Ja mislio držat ce me ko kap vode na dlanu jer cu im iskesirati 8000 KMali jok, vidim da im je dnevni promet vise destina hiljada KM tako da sam bio samo broj, jedan u nizu.
Ko ide u Dom zdravlja stomatologu? Rijetko ko!
Meni se cini da si ti promasio poentu.Messier wrote: ↑29/03/2025 23:54 Joj zippo, plasticno promatras stvari.
Nije fora proci jeftinije, mozes zubalo napraviti na Kosovu jos jeftinije.
Odes ti iz Gracanice , uzmas stan u Prizrenu i umjesto 8 izadje te 7 milja maraka. Velika jebena dobit.
Mozes kupiti 4 ljetne gume. Elhamdulila.
U Indiju odes , kupis dva bubrega i zube za 15 milja eura.
I dobijes klinku od 16, koju stari tjera , samo da mu nije na grbaci.
Mogao si ovo, mogao si ono
Nisam promasio poentu, a nisi ni ti, ko pazi o svom novcu i kako ga trosi, i kako bih ja, a sta bi ti trebao, da ti ja dam savjet.zippoo87 wrote: ↑29/03/2025 23:58Meni se cini da si ti promasio poentu.Messier wrote: ↑29/03/2025 23:54 Joj zippo, plasticno promatras stvari.
Nije fora proci jeftinije, mozes zubalo napraviti na Kosovu jos jeftinije.
Odes ti iz Gracanice , uzmas stan u Prizrenu i umjesto 8 izadje te 7 milja maraka. Velika jebena dobit.
Mozes kupiti 4 ljetne gume. Elhamdulila.
U Indiju odes , kupis dva bubrega i zube za 15 milja eura.
I dobijes klinku od 16, koju stari tjera , samo da mu nije na grbaci.
Mogao si ovo, mogao si ono
Fino sam napisao da dobijes isti kvalitet a nizu cijenu.
Stan u Indiji i na Kosovu nije iste cijene kao stan u Minhenu.
Ali je specificno i to da uvijek najmanje paze na novac oni koji ga i nemaju...evo kolega je rekao da je digao kredit za zube. Mislim,njegove pare,neka radi sta hoce,da me neko pogresno ne razumije ali da uvijek ima prostora da se nesto plati manje a dobije kvalitet,ima.