Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
palermo

#22101 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Bogami je ovo sve bezveze. Glavna bitka je ocito za vlast na 23% teritorije, a Dodo je tu samo kao neka vrsta alata u toj borbi.
Cuvat sebe I familiju, to je sto je do nas. Sve ostalo, zajebi.
sajber87

#22102 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sajber87 »

Montana1 wrote: 29/03/2025 11:44
sajber87 wrote: 29/03/2025 11:25
Montana1 wrote: 29/03/2025 10:32 Ovi iz trojke sve znaju, gdje je, s kim je, s kim treba, te u rusiju ce, te s lavrovom, te klinac palac, samo ne znaju a ga uhapse. UBLEHE.
U prevodu kako bi to zeljkan i bakir zavrsili dok si rekao keks :lol: ili ako ne bi bas zavrsili razbili bi patriJotskim izjavama da bi sve gorilo . Ponovicu ja da se pitam mile ne bi sada bio hapsen samo treba da mu ta prijetnja konstantno visi nad glavom. Takav rodoljub u rangu bakira i komsica korisniji je za bosnu ovakav pritisnut i pod konstantnom tenzijom nego sad da ga recimo sad privedu, kao sto su bakir i komsic na vlasti suho zlato za neprijatelje bosne ako malo razmislimo sta se dobija sada privodjenjem mileta neka se svako zapita :mrgreen:
Drago mi je da vasu nesposobnost pravdate nesposobnoscu baketa i zeljka. A niste tako govorili donedavno. Govorili ste da cete ih bagerom. Imaju snimci. A nije vjestacka inteligencija. :lol:
Ublehe.
Koju NASU politicku nesposobnost :lol: . Ovdje se samo radi o tvom neznanju, politickoj kratkovidosti jer od nosa dalje ne vidis, logika ti se svodi na sad cu ti ja pokazati neces ti meni makar sve gorilo i npr daj mi sad marku jebo sansu sto mogu za godinu mozda dobiti 100 milja a i ta marka je pod upitnikom . :mrgreen: To je ta sdfa logika koja je bosnu i bosnjake kostala ovih 30 godina, zadnjih godinu i po vlasti demokratskih probosanskih snaga mile je presudjen nervozan uplasen rs u nikad goroj ekonomakoj situaciji nad glavom mu visi moguca interpolova potjernica vuce pogresne poteze i sad ga treba prekidati u tome, ja mislim da ne treba :mrgreen:
Last edited by sajber87 on 29/03/2025 12:43, edited 2 times in total.
SmokingMan

#22103 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SmokingMan »

Newsmax je pronašao pravo utočište i to miljeu u kojem barem, 40% stanovništva ima neke od kognitivnih poremećaja i sklonost nasilju.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#22104 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Haris.ba wrote: 29/03/2025 12:03
_BataZiv_0809 wrote: 29/03/2025 11:42
Što je Faris Vehabović odustao
Skontao da nije dobro naucio da moze da prodje, da tako zakukumuljim odgovor.

Znas i sam kako ovo oko komisija za izbor ide. Da je sda u vlasti prosla bi Colo. Sve po zakonu.
Ko ce umjesto Chemana znas li?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#22105 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

ljubijankic wrote: 29/03/2025 11:58
House wrote: 29/03/2025 11:53 vakat je da hapse krmka, taman par specijalaca izgubilo glavu.
Neki dan u Tuzli poginuo policajac jer je ušao u nabujalu rijeku za kriminalcem, a ova, tzv. specijalna policija ni prstom da makne :bih: treba čestitati onom ko ih je zapošljavao :bih:

Pa i kad je mevlid sa svojim ne znam jesam li doso ili poso terorizmom napravio belaj, sipici su se ukenjali i izmisljali izgovore. Na kraju ga u dupe sroko kantonalac bez optike.
made_in_sarajevo

#22106 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by made_in_sarajevo »

Chmoljo wrote: 29/03/2025 12:09
ljubijankic wrote: 29/03/2025 11:58
House wrote: 29/03/2025 11:53 vakat je da hapse krmka, taman par specijalaca izgubilo glavu.
Neki dan u Tuzli poginuo policajac jer je ušao u nabujalu rijeku za kriminalcem, a ova, tzv. specijalna policija ni prstom da makne :bih: treba čestitati onom ko ih je zapošljavao :bih:

Pa i kad je mevlid sa svojim ne znam jesam li doso ili poso terorizmom napravio belaj, sipici su se ukenjali i izmisljali izgovore. Na kraju ga u dupe sroko kantonalac bez optike.
Tad je bilo ko ima ovlasti. Svi imaju ovlasti ali niko nema ovlasti. Gdje prestaje logika pocinje bosna :mrgreen:
Tananarive

#22107 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Tananarive »

skupljac_zeljeza wrote: 29/03/2025 10:59 :mrgreen:

hinjaluk nivo ekspert

šizofrenija neizlječivo

smrad je teški tumor hitno odstranjivati
KraljicaIzJajca

#22108 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by KraljicaIzJajca »

last mohicans wrote: 29/03/2025 12:01
KraljicaIzJajca wrote: 29/03/2025 11:13
muha_sa wrote: 29/03/2025 11:01

Možda još spava--nocas se vratio, izvjestili su nas i u koliko je sati--neobicno mi, vec je 11 a nema naslovnica sa njegovom slikom i izvještajem gdje je trenutno.
Mene samo čudi da se avion jedne vlade može pratiti na fr24, većina takvih letova su nevidljivi. Još se čudim tome.

Vidjela sam tvitovao u 3 ujutro. :lol:

Nema treće smjene ,na tornju aerodroma, ali granična policija na istom radi 24/7.

Ako je došao autom, vjerojatno je vratio isto kao što je izišao iz BiH.

Dan je još frišak, sa ovom situacijom sve je moguće. :lol:

Ovaj tjedan je došlo još EUFOR-aca.
Koliko novih, je li onih Miletovićevih provjerenih informacija koje on ima sa 900 vozila i hiljade vojnika? Koji ublehaš, svako gostovanje izvali neke "provjereno obavještajne podatake", a u suštini priča bajke. Ni jedan se novinar ne nađe da to ponovo obradi. Naš medijski prostor je kontaminirani prostor.
Dva A400, a prosječan kapacitet je oko 110-120 rezervista plzs oprema ( vozila, što god). Čudim se mediji nisu javljali. Izvor sam u ovom slučaju ja. :)
SaraFina

#22109 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

MarshalDodik wrote: 29/03/2025 11:48
SaraFina wrote: 29/03/2025 11:23 Lol 50.000 podrske? Dragi Maršale, ili si pak pukovnik. 🤣🤣🤣🤣Pa Mileta ne podrzava ni 50 SNSD-ovaca. Lik je balast za stranku. Bas bi zeljela vidjeti koliko bi okupio na nekom skupu podrske. 🤣🤣🤣🤣
Uhapsili ga ili ne, politička karijera mu je gotova. Nigdje ne može se kandidirati u buducnosti. Samim tim i SNSD gubi uhljebljenja. Kad SNSD skinu iz vlasti na nivou BiH, kraj im je i u RŠ. Tako da će Mile izgubiti podrsku i tih 50.
@MarshalDodik
Ako ne zavrsi u ćuzi sa dugogodisnjom robijom zajedno sa jos 5-10 tak visokih funkcionera koji su napali ustav drzave i neprovodili zakone drzave vec svoje entitetske, onda tom i takvom Dodiku i "ako" bi zabranili direktno ucesce na izborima postao bi ajatolah RS-a. koji bi na svom imanju krunio predsjednika i premijera PC-a te ministre u PC-u.
Jedno je kad krezuba sirotinja srbuje i jede kamenje. A drugo je kad visoki dužnosnici stranaka srbuju. Njima kamenje nije “ukusno” niti su “naviknuti” na njegovu “tvrdoću”. Zato ti fino kažem da Dodik ne uziva nikakvo poštovanje nakon ovoga. Jer je stranku doveo u opasnost zbog sebe osobno. Tj stranačka uhljebljenja. Da ne govorim koliko opozicija priželjkuje njegov pad. Stoga će se Srbi sami obračunati s Miletom i izbaciti ga kao najslabiju kariku. Ili u zatvor ili u egzil.
HD_2015

#22110 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HD_2015 »

Ovo je najveći test za državu od 95-e. Navikli smo u prošlosti da se ne dogovorimo, pa visoki predstavnik nametne odluku.

Visoki predstavnik se gasi, američka ambasada se povlači, možda čak prelazi i na srpsku stranu.

Prvi put moramo samostalno donositi odluke. Trojka ovo pitanje itekako trivijalizira. Nije u pitanju samo šta će biti sa Dodikom (može sutra ga infarkt pokositi). Bitnija su druga pitanje:
1. funkcionalnost države,
2. odlučnost Bošnjaka da raznim sredstvima brane državu.

Zna Dodik šta radi, ogoliće državne aparate i bošnjačku odlučnost, pa možda i pobjegne. Time problem nije riješen Samo će velikosrpko-hrvatska politika uvidjeti da Bošnjaci nisu spremni da ginu za državu i to će biti signal za raspad.

Nefunkcionalnost na koju smo dosada navikli će nestati. Ili ćemo pokazati zube ili ćemo izgubiti državu.
Last edited by HD_2015 on 29/03/2025 12:17, edited 1 time in total.
KraljicaIzJajca

#22111 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

MarshalDodik wrote: 29/03/2025 11:40
KraljicaIzJajca wrote: 29/03/2025 11:20 Ko su proBiH političari? Ja ne znam nijednoga.
Svi oni koji se tako deklarisu.
Imas tako i deklarisane proBiH patriote.
Stvar je deklaracije, stava i oskecaja pripadnosti.
Nema papira koji nakon vađenja krvi to moze potvrditi i deklarisiti.
ProBiH-izam u politici i zivotu je stvar deklaracije-rjeci i sl., ali institicije BiH i radnici koji tu rade su empirijski fakt koji ima propisana prava i obaveze
Ne postoji proBiH politika, ni političar, ni stranka.
palermo

#22112 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

KraljicaIzJajca wrote: 29/03/2025 12:15
KraljicaIzJajca wrote: 29/03/2025 11:20 Ko su proBiH političari? Ja ne znam nijednoga.
ProBiH-izam u politici i zivotu je stvar deklaracije-rjeci i sl., ali institicije BiH i radnici koji tu rade su empirijski fakt koji ima propisana prava i obaveze
Pa postoji. Samo je qrcu za usi. To sto nesto ne valja ne znaci da ne postoji
Prpa.ba

#22113 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

HD_2015 wrote: 29/03/2025 12:14 Ovo je najveći test za državu od 95-e. Navikli smo u prošlosti da se ne dogovorimo, pa visoki predstavnik nametne odluku.

Visoki predstavnik se gasi, američka ambasada se povlači, možda čak prelazi i na srpsku stranu.

Prvi put moramo samostalno donositi odluke. Trojka ovo pitanje itekako trivijalizira. Nije u pitanju samo šta će biti sa Dodikom (može sutra ga infarkt pokositi). Bitnija su druga pitanje:
1. funkcionalnost države,
2. odlučnost Bošnjaka da raznim sredstvima brane državu.

Zna Dodik šta radi, ogoliće državne aparate i bošnjačku odlučnost, pa možda i pobjegne. Time problem nije riješen Samo će velikosrpko-hrvatska politika uvidjeti da Bošnjaci nisu spremni da ginu za državu i to će biti signal za raspad.

Nefunkcionalnost na koju smo dosada navikli će nestati. Ili ćemo pokazati zube ili ćemo izgubiti državu.
:thumbup:
MarshalDodik

#22114 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by MarshalDodik »

Ok znam sta zelis reci za politicare, ali postoje institucije BiH koje su same po sebi proBiH zbog svog naziva, ovlasti i obaveza
Haris033

#22115 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris033 »

LSD wrote: 29/03/2025 11:19
Haris033 wrote: 29/03/2025 10:04 https://nova.rs/vesti/politika/psi-mu- ... -u-srbiji/
Novi ambasador SAD-a u Srbiji. :(
Brnović je srpskog porekla, a od svog detinjstva prisustvuje bogosluženjima u crkvi Svetog Save u Finiksu.

Rekao je da je njegova majka emigrirala u Sjedinjene Države da bi pobegla od komunizma. Brnović i njegova porodica preselili su se u Arizonu kada je bio mlad.
:lol: :lol:
Zna se ko je bjezao od komunizma iz bivse Juge i kakav background mu majka ima. Al bogosluzenja u crkvi Svetog Save :lol: pa boljeg ambasadora Amerike ni sam patrijarh Porfirije ne bi postavio.
Isto mi je prvo palo za oko.
Ako sličan njemu dođe i na mjesto ambasadora u BiH, Bošnjaci su ga dobro naj**** 😔
HD_2015

#22116 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HD_2015 »

Da dodam, nije Dodik izgubio podršku SDS-a niti Vučića. Da je izgubio podršku Vučića, ne bi se šetao po Beogradu.

Dodik naizgled nema podršku, jer je njegovo ponašanje samo jedna faza ka planirom "mirnom raspadu" BiH, a to je da maksimalno provocira, pokaže da je državni aparat nefunkcionalan, a Bošnjaci neodlučni. To će naviknuti stanovništvo, političare i pravosudne organe da se na prostoru GT-e zakoni i institucije države BiH mogu selektivno poštovati. Ovo je samo jedna faza ka slijedećoj fazi. Nakon što Dodik ode, slijedeću fazu će preuzeti neko drugi, nebitno koja srpska stranka.

Da ne bi čitava GT-a bila dio trenutnog međunarodnog pritiska, glume da SDS i VUčić ne daju podršku Dodikovim postupcima.
Bega_TM

#22117 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bega_TM »

Konaković: Bjegunac Dodik krišom prelazi granice kao migrant. Cijeli svijet razumije šta se dešava u BiH

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković izjavio je danas za Fenu da ohrabruje percepcija globalnih sila da trenutno Bosna i Hercegovina ima veliku priliku i da će nam prijatelji pomoći da je iskoristimo, dok na drugoj strani bjegunac od domaćeg zakonodavstva Milorad Dodik krišom putuje i ilegalno prelazi granice kao migrant.

Dodao je da su svi su širom svijeta svjesni šta se dešava u BiH što pokazuje i zajednička izjava koju su na inicijativu Slovenije usvojile članice Vijeća sigurnosti UN-a, uključujući i Rusiju, a koja daje punu podršku teritorijalnom integritetu, suverenitetu i Ustavu BiH, te misiji EUFOR-a.

"To pokazuje da cijeli svijet razumije procese u BiH i vidi da imamo samo jedan problem koji nije etničke ni nacionalne prirode već isključivo koruptivne i lične prirode a zove se Milorad Dodik", istakao je Konaković.

Naveo je da je veoma zadovoljan što tako snažna poruka stiže iz važne organizacije kakvo je Vijeće sigurnosti UN-a i podsjetio da smo jutros imali priliku vidjeti da i evropska komesarka za proširenje Marta Kos poručuje da Dodik koji je secesionista i napada ustavni poredak BiH više nikome nije sagovornik.

Konaković smatra da je najvažnije što i mnogo Srba u Bosni i Hercegovini shvata da Dodik pravi probleme prvenstveno njima a onda i svima ostalima.

Poručio je da prihvata poziv na dijalog jer je on nužan u BiH i cijelom regionu, ali da ovdje stiže jasna poruka ko su ljudi koji mogu razgovarati o budućnosti Bosne i Hercegovine a to su oni koji misle dobro ovoj zemlji i koji se istinski bore za sve narode i građane.

"Ovo je prva polarizacija na način koji odgovara Bosni i Hercegovini i koja nas dijeli na proevropsku stranu koja gleda u budućnost i brine o prosperitetu zemlje i ljudi i drugu koja želi povratak u prošlost i korištenje tih narativa za lične interese, štiteći vlastitu korupciju i ostvarujući interese drugih velikih sila u BiH", naglasio je Konaković.

Rekao je da je Dodik očit primjer toga ali da na bh. političkoj sceni ima još nekih koji bi vjerovatno bili sretniji da se BiH ne kreće naprijed jer to znači red, rad i odgovornost u zemlji, što im ne odgovara.

Konaković je istakao da se Dodik nadao nekoj podršci nove administracije Donalda Trumpa koja bi mu trebala dati pravo na secesiju, što je političko ludilo i potpuno neutemeljen koncept.

Najavio je početkom aprila novu diplomatsku ofanzivu u okviru koje u BiH stižu generalni sekretar OSCE-a, njemačka ministrica za Evropu, austrijska ministrica za evropu i vanjske poslove i brojni lideri Evropske unije.

"To pokazuje da je ovo dugo očekivani rasplet u BiH koji će se desiti na političkoj sceni a ne završiti nekim crnim scenarijem", potcrtao je Konaković u izjavi za Fenu.
Jalovo ovo sve zvuci nazalost
MarshalDodik

#22118 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by MarshalDodik »

SaraFina wrote: 29/03/2025 12:13
MarshalDodik wrote: 29/03/2025 11:48
SaraFina wrote: 29/03/2025 11:23 Lol 50.000 podrske? Dragi Maršale, ili si pak pukovnik. 🤣🤣🤣🤣Pa Mileta ne podrzava ni 50 SNSD-ovaca. Lik je balast za stranku. Bas bi zeljela vidjeti koliko bi okupio na nekom skupu podrske. 🤣🤣🤣🤣
Uhapsili ga ili ne, politička karijera mu je gotova. Nigdje ne može se kandidirati u buducnosti. Samim tim i SNSD gubi uhljebljenja. Kad SNSD skinu iz vlasti na nivou BiH, kraj im je i u RŠ. Tako da će Mile izgubiti podrsku i tih 50.
@MarshalDodik
Ako ne zavrsi u ćuzi sa dugogodisnjom robijom zajedno sa jos 5-10 tak visokih funkcionera koji su napali ustav drzave i neprovodili zakone drzave vec svoje entitetske, onda tom i takvom Dodiku i "ako" bi zabranili direktno ucesce na izborima postao bi ajatolah RS-a. koji bi na svom imanju krunio predsjednika i premijera PC-a te ministre u PC-u.
Jedno je kad krezuba sirotinja srbuje i jede kamenje. A drugo je kad visoki dužnosnici stranaka srbuju. Njima kamenje nije “ukusno” niti su “naviknuti” na njegovu “tvrdoću”. Zato ti fino kažem da Dodik ne uziva nikakvo poštovanje nakon ovoga. Jer je stranku doveo u opasnost zbog sebe osobno. Tj stranačka uhljebljenja. Da ne govorim koliko opozicija priželjkuje njegov pad. Stoga će se Srbi sami obračunati s Miletom i izbaciti ga kao najslabiju kariku. Ili u zatvor ili u egzil.
Kad bioloski ode sa ovoga svijeta onda ce ga srbi izbaciti tj ubaciti 2 m u zemlju.
Previse zivis u zanosu i uvjerenju da imamo pregrst vremena za sve ovo.
Dodik je bio slabiji prije 5, a jos slabiji prije 15 dana kod svog naroda.
Prpa.ba

#22119 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

HD_2015 wrote: 29/03/2025 12:25 Da dodam, nije Dodik izgubio podršku SDS-a niti Vučića. Da je izgubio podršku Vučića, ne bi se šetao po Beogradu.

Dodik naizgled nema podršku, jer je njegovo ponašanje samo jedna faza ka planirom "mirnom raspadu" BiH, a to je da maksimalno provocira, pokaže da je državni aparat nefunkcionalan, a Bošnjaci neodlučni. To će naviknuti stanovništvo, političare i pravosudne organe da se na prostoru GT-e zakoni i institucije države BiH mogu selektivno poštovati. Ovo je samo jedna faza ka slijedećoj fazi. Nakon što Dodik ode, slijedeću fazu će preuzeti neko drugi, nebitno koja srpska stranka.

Da ne bi čitava GT-a bila dio trenutnog međunarodnog pritiska, glume da SDS i VUčić ne daju podršku Dodikovim postupcima.
Ne shvatas ti da su se mudrom politikom Trojke srbi podijelili u dvije grupe, da Dodik nema podrsku, da bas zbog toga ne smijemo nista eskalirati jer bi se onda SDS predomislio i onda bi nam bilo zzzik. :mrgreen:

Sta zna raja pod sedacijom sta je diversifikacija rizika, srbi ovo rade maestralno. Doslovno sistematski raspad drzave uz plebiscitarnu podrsku bosnjacke politike.
HD_2015

#22120 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HD_2015 »

Prpa.ba wrote: 29/03/2025 12:31
HD_2015 wrote: 29/03/2025 12:25 Da dodam, nije Dodik izgubio podršku SDS-a niti Vučića. Da je izgubio podršku Vučića, ne bi se šetao po Beogradu.

Ne shvatas ti da su se mudrom politikom Trojke srbi podijelili u dvije grupe, da Dodik nema podrsku, da bas zbog toga ne smijemo nista eskalirati jer bi se onda SDS predomislio i onda bi nam bilo zzzik. :mrgreen:

Sta zna raja pod sedacijom sta je diversifikacija rizika, srbi ovo rade maestralno. Doslovno sistematski raspad drzave uz plebiscitarnu podrsku bosnjacke politike.
Odlično rečeno. Ista im je taktika i u 2. svjetskom ratu bila - podijelili se na četnike i partizane, pa kada su vidjeli da nacisti gube, partizani prihvatili četnike.

Slična stvar je i ovdje. Svjesni su da ne mogu za par mjeseci dobiti neku vrstu samostalnosti, ali zato za par mjeseci mogu prikazati državu i Bošnjake kao slabe. To Dodik sam obavlja. Da VUčić, GT-a i Srbi u cjelini ne bi trpili sankcije, prikazuju Dodika kao "otpadnika", ali to nije.

Naši političari zaboravljaju lekciju iz prošlosti - u međunarodnim odnosima se gleda samo stanje na terenu i snaga. Niko te ne pita za pravo i zakone. Ako se ovo oduži, Bošnjaci će izgledati slabi i država BiH slaba. Neće više biti faktora koji drži državu u cjelini i slijedeća faza je mirni raspad.
Last edited by HD_2015 on 29/03/2025 12:39, edited 2 times in total.
KraljicaIzJajca

#22121 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

MarshalDodik wrote: 29/03/2025 12:25

Ok znam sta zelis reci za politicare, ali postoje institucije BiH koje su same po sebi proBiH zbog svog naziva, ovlasti i obaveza
Nabroj ih , molim te!

Država sa konstitutivnim narodima plus ostali u startu nije proBiH.
dr_Evil

#22122 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Oh ja, znaci opet smo na onoj mladomuslimanskoj prici da su Srbi slali jedno dijete u cetnike, a drugo u partizane radi "diversifikacije rizika". Vec vidjeno, daj sta novo!
skrbavi-admin

#22123 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skrbavi-admin »

Tananarive wrote: 29/03/2025 12:11
skupljac_zeljeza wrote: 29/03/2025 10:59 :mrgreen:

hinjaluk nivo ekspert

šizofrenija neizlječivo

smrad je teški tumor hitno odstranjivati
mater jebo svoju klosarsku..... djubre jedno
LSD

#22124 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

Bega_TM wrote: 29/03/2025 12:27
Konaković: Bjegunac Dodik krišom prelazi granice kao migrant. Cijeli svijet razumije šta se dešava u BiH

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković izjavio je danas za Fenu da ohrabruje percepcija globalnih sila da trenutno Bosna i Hercegovina ima veliku priliku i da će nam prijatelji pomoći da je iskoristimo, dok na drugoj strani bjegunac od domaćeg zakonodavstva Milorad Dodik krišom putuje i ilegalno prelazi granice kao migrant.

Dodao je da su svi su širom svijeta svjesni šta se dešava u BiH što pokazuje i zajednička izjava koju su na inicijativu Slovenije usvojile članice Vijeća sigurnosti UN-a, uključujući i Rusiju, a koja daje punu podršku teritorijalnom integritetu, suverenitetu i Ustavu BiH, te misiji EUFOR-a.

"To pokazuje da cijeli svijet razumije procese u BiH i vidi da imamo samo jedan problem koji nije etničke ni nacionalne prirode već isključivo koruptivne i lične prirode a zove se Milorad Dodik", istakao je Konaković.

Naveo je da je veoma zadovoljan što tako snažna poruka stiže iz važne organizacije kakvo je Vijeće sigurnosti UN-a i podsjetio da smo jutros imali priliku vidjeti da i evropska komesarka za proširenje Marta Kos poručuje da Dodik koji je secesionista i napada ustavni poredak BiH više nikome nije sagovornik.

Konaković smatra da je najvažnije što i mnogo Srba u Bosni i Hercegovini shvata da Dodik pravi probleme prvenstveno njima a onda i svima ostalima.

Poručio je da prihvata poziv na dijalog jer je on nužan u BiH i cijelom regionu, ali da ovdje stiže jasna poruka ko su ljudi koji mogu razgovarati o budućnosti Bosne i Hercegovine a to su oni koji misle dobro ovoj zemlji i koji se istinski bore za sve narode i građane.

"Ovo je prva polarizacija na način koji odgovara Bosni i Hercegovini i koja nas dijeli na proevropsku stranu koja gleda u budućnost i brine o prosperitetu zemlje i ljudi i drugu koja želi povratak u prošlost i korištenje tih narativa za lične interese, štiteći vlastitu korupciju i ostvarujući interese drugih velikih sila u BiH", naglasio je Konaković.

Rekao je da je Dodik očit primjer toga ali da na bh. političkoj sceni ima još nekih koji bi vjerovatno bili sretniji da se BiH ne kreće naprijed jer to znači red, rad i odgovornost u zemlji, što im ne odgovara.

Konaković je istakao da se Dodik nadao nekoj podršci nove administracije Donalda Trumpa koja bi mu trebala dati pravo na secesiju, što je političko ludilo i potpuno neutemeljen koncept.

Najavio je početkom aprila novu diplomatsku ofanzivu u okviru koje u BiH stižu generalni sekretar OSCE-a, njemačka ministrica za Evropu, austrijska ministrica za evropu i vanjske poslove i brojni lideri Evropske unije.

"To pokazuje da je ovo dugo očekivani rasplet u BiH koji će se desiti na političkoj sceni a ne završiti nekim crnim scenarijem", potcrtao je Konaković u izjavi za Fenu.
Jalovo ovo sve zvuci nazalost
Sad on nama u 2025 objasnjava ko je Dodik i sta radi....kao da mi to ne znamo, pa nam Kifla to treba dodatno pojasniti.

Ma idite u PM sa svojim pateticnim saopstenjima, hapsite bandu koji nam rusi drzavu, yebo vas otac nesposobni :angry:
HD_2015

#22125 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HD_2015 »

dr_Evil wrote: 29/03/2025 12:37

Oh ja, znaci opet smo na onoj mladomuslimanskoj prici da su Srbi slali jedno dijete u cetnike, a drugo u partizane radi "diversifikacije rizika". Vec vidjeno, daj sta novo!
Upravo sam ja ovo napisao, ne vidjevši tvoj komentar. A zašto da se kaže nešto novo, kada velikosrpska i velikohrvatska politika samo ponavljaju stare taktike. Ništa što do sada nismo vidjeli. Srpski političari čak i unaprijed kažu šta će raditi. Karadžić je najavio rat i genocid sa govornice. Dodik najavljuje mirni raspad već 10 godina.

Kao što reče jedan srpski oficir u Sarajevu 92-e: "Svima je jasno šta se događa, samo Muslimanima nije."

Nemojmo zaboravit i Čovića koji se izlanuo pa objasnio kako će do trećeg entiteta.
Last edited by HD_2015 on 29/03/2025 12:44, edited 1 time in total.
Post Reply