Kazna za brzu voznju u Bosni

Pravna pitanja, dileme, problemi... Razmijenite svoja iskustva.

Moderator: _BataZiv_0809

housetent

#1 Kazna za brzu voznju u Bosni

Post by housetent »

Dakle ovako stoje stvari.Drzavljanin sam Bosne a trenutno zivim u Hrvatskoj vec godinu dana.Prije dva tri dana mi je dosla kazna u Bosni za prebrzu voznju ogranicenje na autoputu 130 ja vozio 152, dakle 100 km kazne mjesec vozacka i dva boda.Kamera me slikala u 4 mjesecu prosle godine,i tada sam vozio auto na bh tablama i tada sam imao bh vozačku, međutim sad imam hr vozacku,zamijenio bosansku za hrvatsku.Zanima me sta sad u vezi vozacke jer je sad hr.Moram li otici u bosnu u policiju i predat ovu hr vozacku ili ce nasi poslati za hr pa da mi ovde uzmu.
mayab

#2 Re: Kazna za brzu voznju u Bosni

Post by mayab »

Zanimljiva situacija , baš me zanima kako će to ići .

Sretno ! :thumbup:
mirota

#3 Re: Kazna za brzu voznju u Bosni

Post by mirota »

housetent wrote: 29/03/2025 02:17 Dakle ovako stoje stvari.Drzavljanin sam Bosne a trenutno zivim u Hrvatskoj vec godinu dana.Prije dva tri dana mi je dosla kazna u Bosni za prebrzu voznju ogranicenje na autoputu 130 ja vozio 152, dakle 100 km kazne mjesec vozacka i dva boda.Kamera me slikala u 4 mjesecu prosle godine,i tada sam vozio auto na bh tablama i tada sam imao bh vozačku, međutim sad imam hr vozacku,zamijenio bosansku za hrvatsku.Zanima me sta sad u vezi vozacke jer je sad hr.Moram li otici u bosnu u policiju i predat ovu hr vozacku ili ce nasi poslati za hr pa da mi ovde uzmu.
najbolje ti je da nadjes nekog ko ima polozen ispit a ne vozi, takvih ima, i napises da je ta osoba vozila, castis je 50 km npr i platis 100 km i ta osoba preda VD na mjesec dana, ako vec nije kasno za tu akrobaciju
kakavdanakneiskustvu

#4 Re: Kazna za brzu voznju u Bosni

Post by kakavdanakneiskustvu »

mirota wrote: 29/03/2025 07:18
housetent wrote: 29/03/2025 02:17 Dakle ovako stoje stvari.Drzavljanin sam Bosne a trenutno zivim u Hrvatskoj vec godinu dana.Prije dva tri dana mi je dosla kazna u Bosni za prebrzu voznju ogranicenje na autoputu 130 ja vozio 152, dakle 100 km kazne mjesec vozacka i dva boda.Kamera me slikala u 4 mjesecu prosle godine,i tada sam vozio auto na bh tablama i tada sam imao bh vozačku, međutim sad imam hr vozacku,zamijenio bosansku za hrvatsku.Zanima me sta sad u vezi vozacke jer je sad hr.Moram li otici u bosnu u policiju i predat ovu hr vozacku ili ce nasi poslati za hr pa da mi ovde uzmu.
najbolje ti je da nadjes nekog ko ima polozen ispit a ne vozi, takvih ima, i napises da je ta osoba vozila, castis je 50 km npr i platis 100 km i ta osoba preda VD na mjesec dana, ako vec nije kasno za tu akrobaciju
mislim da time čini k. djelo
mirota

#5 Re: Kazna za brzu voznju u Bosni

Post by mirota »

kakvo kazneno djelo, pa sama policija u formularu pita ko je vozio , drugo je kad te uhvati radar na licu mjesta, ovo je kamera ako sam skapirao ????? radio sam to 2x a i drug, uvijek je proslo
kakavdanakneiskustvu

#6 Re: Kazna za brzu voznju u Bosni

na kraju obavijesti o počinjenom prekršaju piše da pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću tvrdiš da je vozilom upravljala ta i ta osoba. Znači svjesno lažeš policiju da je neko drugi načinio prekršaj.

to što je tebi i mnogima drugima to prolazilo jer se nikome iz policije ne da peglati s time da istrazuju ko je stvarno vozio, je druga prica
ShnjaZZZ

#7 Re: Kazna za brzu voznju u Bosni

Post by ShnjaZZZ »

Ne oduzimaju strane vozačke boli te kurko
mali_balon

#8 Re: Kazna za brzu voznju u Bosni

Post by mali_balon »

kakavdanakneiskustvu wrote: 29/03/2025 08:07 na kraju obavijesti o počinjenom prekršaju piše da pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću tvrdiš da je vozilom upravljala ta i ta osoba. Znači svjesno lažeš policiju da je neko drugi načinio prekršaj.

to što je tebi i mnogima drugima to prolazilo jer se nikome iz policije ne da peglati s time da istrazuju ko je stvarno vozio, je druga prica
Ma nidze veze nisam jednom platio kaznu na svoje ime kada sam s arapima radio tj rentao im auta..i ja kazem to arapi voze pa mi na sebe te kazne pisemo jer ne bi mogli regostrivati auta....i svi govorili ok dok mi lik nije jednođ rekao da ce meni pisati bodove zbog kolicne kazni i da drugi put donesem ugovor kome je izdato auto kopiju pasosa i kaunu pisati ne arapa koji je vozio pa ce g alazna cekati na granicnom prelazu a tako se i frima tj auto skida sa kazne.....
Jedino ako slika lice kao u njemackoj onda pusiona
kakavdanakneiskustvu

#9 Re: Kazna za brzu voznju u Bosni

mali_balon wrote: 29/03/2025 08:45
kakavdanakneiskustvu wrote: 29/03/2025 08:07 na kraju obavijesti o počinjenom prekršaju piše da pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću tvrdiš da je vozilom upravljala ta i ta osoba. Znači svjesno lažeš policiju da je neko drugi načinio prekršaj.

Ma nidze veze nisam jednom platio kaznu na svoje ime kada sam s arapima radio tj rentao im auta..i ja kazem to arapi voze pa mi na sebe te kazne pisemo jer ne bi mogli regostrivati auta....i svi govorili ok dok mi lik nije jednođ rekao da ce meni pisati bodove zbog kolicne kazni i da drugi put donesem ugovor kome je izdato auto kopiju pasosa i kaunu pisati ne arapa koji je vozio pa ce g alazna cekati na granicnom prelazu a tako se i frima tj auto skida sa kazne.....
na dnu svake obavijesti o počinjenom prekršaju piše da pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću ta i ta osoba tvrdi da je neko drugi upravljao vozilom u vrijeme činjenja prekršaja.
mali_balon

#10 Re: Kazna za brzu voznju u Bosni

Post by mali_balon »

kakavdanakneiskustvu wrote: 29/03/2025 08:49

na dnu svake obavijesti o počinjenom prekršaju piše da pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću ta i ta osoba tvrdi da je neko drugi upravljao vozilom u vrijeme činjenja prekršaja.
Ja i....kako ce dokazat da je pocinjeno krivicno djelo....za kaznu od 40km ce provoditi istragu ma hajte molim vas......ne budi forumski legalista....
mirota

#11 Re: Kazna za brzu voznju u Bosni

Post by mirota »

pogotovo legalista u BiH, hahhaha, njima je bitno da pune budget
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#12 Re: Kazna za brzu voznju u Bosni

Post by Bobi »

Ja se uvijek sjetim slucaja aktuelnog glavnog tuzitelja u Hr. Turudica kad ga je jednom davno snimio radar, on mrtav hladan rekao da ne zna ko je vozio i da je mogao biti njegov sin ili zena. Sud samo izjavio da kako nije moguce utvditi ko je bio vozac kazna se ukida :D.
Hercegoviina

#13 Re: Kazna za brzu voznju u Bosni

Post by Hercegoviina »

Ja redovno ženinu vozačku priložim u sličnim situacijama
ShnjaZZZ

#14 Re: Kazna za brzu voznju u Bosni

Post by ShnjaZZZ »

Hercegoviina wrote: 29/03/2025 09:14 Ja redovno ženinu vozačku priložim u sličnim situacijama
Ma svi to rade
Ja sam priložio od djevojke
Gleda teta policajka radar i sliku, kaže nazire se muško na fotografiji i smije se, kaže ma nek se nazire Nailovoj materi daj podatke od te djevojke :lol:

Pa profesionalni vozači ne bi hljeba imali jest da se ovo ne toleriše
akcija007

#15 Re: Kazna za brzu voznju u Bosni

Post by akcija007 »

Ne mogu ti uzeti hrvatsku vozacku na mjesec dana. Jedino ti mozda mogu preinaciti kaznu u zabranu upravljanja motornim vozilom u BiH s HR vozackom dozvolom na mjesec dana. Ti imas Bh drzavljanstvo i bit ce cijelo vrijeme duznik te kazne u sistemu .
Ta ti kazna nece doci u Hrvatsku jer nismo EU 100% .
Ne znam da li je rjesenje ovdje da platis tih 100 KM i zo je to drugo ti nista ne mogu jer vise nemas BH vozacku. Nas Mup ti ne moze oduzeti hrvatsku vozacku pa da kaze dodji za mjesec po nju. Ne moze .
I nisam siguran mozes li s HR vozackom voziti auto na BH tablicama vise
mirota

#16 Re: Kazna za brzu voznju u Bosni

Post by mirota »

ShnjaZZZ wrote: 29/03/2025 09:26
Hercegoviina wrote: 29/03/2025 09:14 Ja redovno ženinu vozačku priložim u sličnim situacijama
Ma svi to rade
Gleda teta policajka radar i sliku, kaže nazire se muško na fotografiji i smije se, kaže ma nek se nazire Nailovoj materi daj podatke od te djevojke :lol:

doslovce, o tome i pisem
Bobi
Forum administrator

#17 Re: Kazna za brzu voznju u Bosni

Post by Bobi »

Ma svi to rade

Ma ove sluzbenice u zenickom mupu su uvijek nagodne bile :D. Jel u Zenici to :D ?
ShnjaZZZ

#18 Re: Kazna za brzu voznju u Bosni

Post by ShnjaZZZ »

Bobi wrote: 29/03/2025 10:04
Ma svi to rade

Ma ove sluzbenice u zenickom mupu su uvijek nagodne bile :D. Jel u Zenici to :D ?
Aha. :D
-Chesterfield-

#19 Re: Kazna za brzu voznju u Bosni

Post by -Chesterfield- »

Treba povećati visinu kazne za prekoračenje ograničenja. Sve je poskupilo...
profatr

#20 Re: Kazna za brzu voznju u Bosni

Post by profatr »

Najjednostavnije, kakl su ti i predlagali, naći nekog tko ima važeću vozačku a ne vozi. Prijaviti kaznu na njega, platiti kaznu, čovjeku na kavu i mirna Bosna.
Inače bill je govora da će se HR državljanima slati kazne preko neke Mostarske advokature, ne znam da li je to zaživjelo.
kakavdanakneiskustvu

#21 Re: Kazna za brzu voznju u Bosni

mali_balon wrote: 29/03/2025 08:52
kakavdanakneiskustvu wrote: 29/03/2025 08:49

Ja i....kako ce dokazat da je pocinjeno krivicno djelo....za kaznu od 40km ce provoditi istragu ma hajte molim vas......ne budi forumski legalista....
neće za kaznu od 40 km . sta mislis svaki mjesec se pojavljuje lice koje preuzima kazne ne svoje ime, u pitanju budu razlicita vozila, kazne takve da ide mjesec ili dva mjeseca zabrane upravljanja, i uvijek se desi da razlicite osobe dostave ime jednog te istog covjeka?? ne bi bilo sumnjivo?
ShnjaZZZ

#22 Re: Kazna za brzu voznju u Bosni

Post by ShnjaZZZ »

Naravno da ne bi bilo sumnjivo jer muriju boli qrac dok se kazne plaćaju?

Ako ništa uvijek možeš ponudit službeniku 100 maraka da ne uzme vozačku, mislim da je baš prije par godina u Zenici jedan lik osuđen na godinu zatvora jer je tako uzimao pare a zauzvrat nije uzimao vozačke.
Naslovnica

#23 Re: Kazna za brzu voznju u Bosni

Post by Naslovnica »

Ja ne znam kada sam zadnji put platio kaznu za prekoračenje, godine su u pitanju, možda više od 10 godina, ne sjećam se ni gdje je to bilo...
:lol:
Bobi
Forum administrator

#24 Re: Kazna za brzu voznju u Bosni

Post by Bobi »

Brzina ubija, sad ce doc ateista pa reci da nije :D.
Ateista

#25 Re: Kazna za brzu voznju u Bosni

Post by Ateista »

Bobi wrote: 29/03/2025 11:11 Brzina ubija, sad ce doc ateista pa reci da nije :D.
Naravno da ne ubija brzina. :D

"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you."
Post Reply