drug_profi wrote: ↑27/03/2025 09:39
Fadila tek treba za FDS suditi, jer je to pljačka stoljeća ovdje.
Znači prodali fabriku za kikiriki, i ugasili radna mjesta.
Pri tom prodajna cijena smanjena maksimalno koliko je moglo i vlasništvo skoro 50% plaćeno sa 40 i kusur miliona.
Nove mašine nisu valorizovane u toj cijeni, a vajni "najbolji premijer" nas je uvjerava da je neraspoređena dobit samo računovodstvena stavka i da tih para nema.
Care, ako je neraspoređena, onda je na računu u kešu. Inače ju je neko rasporedio bez odluke i prava.
A riječ je bila o 52 miliona maraka.
Dakle bukvalno poklonjena fabrika. Taj što je kupio (Fadilova šefica bezbeli) je zatekao više para nego je dao.
Krivična prijava za ovo je zaglavila u nekoj ladici, ako se ne varam kod časne Dalile.
A da bi se došlo do toga išlo se sa nerezonski žestokim podizanjem akciza na duhan i dozvoljavanjem šverca.
I tu se prvo FDS našao teško oštećen jer jedino oni nisu mogli prodavati svoje proizvode švercom.
Master plan SDA da se uzme bar 100 miliona u kapitalu i nekretninama.
Dosta moje familije penziju zaradili u fabrici--pa i mama (rahmet joj duši)
Jaran koji je skoro otišo u penziju mi prico za te nove mašine koje su placene--ako nisam zaboravio cifru, al je tu negdje--oko 70 miliona--zadnja rijec tehnike u toj industriji, nije pola godine radilo otišlo u helac
Al nisu samo tu fabriku sjebali vec mnogo--od mljekare do Energoinvestovih fabrika--hiljade tona mašina i raznoraznih presa valjda u starom željezu završilo
I ovo je u skladu sa ovom temom jer mi stariji znamo šta se sve proizvodilo i koliko je familija dobro živjelo od silnih fabrika što u Sarajevu i oko Sarajeva