Sto bi ona jeblamaterkakosezove Majkicka ili kako je vec bilo (ponosan sam na sebe kako brzo zaboravljam ove nebitne likove) rekla prvi dan ruske agresije na Ukrajinu, “nemojte reci da vas nismo upozorili”… Zamalo joj odmah traktor ne kupihsajber87 wrote: ↑27/03/2025 22:14 Vidim neki imaju pamcenje zlatne ribice pa da se podsjetimo. Da je ruski plan uspio i ukrajina pala za nedelju dana, laktaska lutkica je samo cekala mig da proglasi nezavisnost, sve je bilo spremno. Ali neko je vidio malo dalje i sad ce da kusa gustu corbu![]()
Slava ukrajini![]()
![]()
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- GandalfSivi
#21726 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
Tyke
#21727 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sad da se ocituje ambasada Rusije u BiH po potanju analnog planinarenja Dodicka po Izraelu s obzirom na odmos Rusije-Izraela te Dodicka-Rusije.
Treba malo prcati i zavadjati i njih na hinjaka.
A ova prica "nema drzave" i slicno je degutantno. Ne funocionise? Ja kako vidim Sud i Tuzilastvo rade svoj posao u zadnje vrijeme, napredak je ocit, a potjernice se prave i traze mehanizmi da se destruktori drzave privedu pred Sud. Sistem je takav kakav je, nametnut upravo od te MZ i vezan Dejtonom da svako malo neka rupa se trazi u istome, a djelovanje ograniceno ili visokorizicno na cijelom teritoriju, ali se vjerovatno traze rjesenja. Samo sto bismo svi mi da to finkcionise kao kod obicnog lokalnog kriminalca da odu na vrata, ulete i uhapse ga, a to sa najvisim politickim vrhom ne fercera bas tako, narocito ne u Genocidnom dijelu drzave kojeg su i sama MZ zastitila koliko-toliko pa sad moras traziti nacine djelovanja.
Ali Dodiku i ostalima je doci pred lice pravde ili pobjeci daleko i bez traga. Obje opcije su mi prihvatljive, samo da se skloni najveci problem pa onda probati nesto mijenjati i ici naprijed.
Treba malo prcati i zavadjati i njih na hinjaka.
A ova prica "nema drzave" i slicno je degutantno. Ne funocionise? Ja kako vidim Sud i Tuzilastvo rade svoj posao u zadnje vrijeme, napredak je ocit, a potjernice se prave i traze mehanizmi da se destruktori drzave privedu pred Sud. Sistem je takav kakav je, nametnut upravo od te MZ i vezan Dejtonom da svako malo neka rupa se trazi u istome, a djelovanje ograniceno ili visokorizicno na cijelom teritoriju, ali se vjerovatno traze rjesenja. Samo sto bismo svi mi da to finkcionise kao kod obicnog lokalnog kriminalca da odu na vrata, ulete i uhapse ga, a to sa najvisim politickim vrhom ne fercera bas tako, narocito ne u Genocidnom dijelu drzave kojeg su i sama MZ zastitila koliko-toliko pa sad moras traziti nacine djelovanja.
Ali Dodiku i ostalima je doci pred lice pravde ili pobjeci daleko i bez traga. Obje opcije su mi prihvatljive, samo da se skloni najveci problem pa onda probati nesto mijenjati i ici naprijed.
-
kakabanja213
#21728 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovaj se bas bori za goli opstanak.Sehro wrote: ↑27/03/2025 22:04 Novi snimak, Dodik ganjao Netanyahua nakon govora![]()
https://www.youtube.com/watch?v=i9MfN5q9DTU&t=2s
- GandalfSivi
#21729 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nego, zao mi Dodika svega mi. Kakav epski pad. On tamo sam, bez delegacije, bez icega, izmislja nakve sastanke. Odjebali ga, a nema se gdje vratiti… Suzu bih pustio sada…
-
QSuzi
#21730 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Totalno ovosajber87 wrote: ↑27/03/2025 22:14 Vidim neki imaju pamcenje zlatne ribice pa da se podsjetimo. Da je ruski plan uspio i ukrajina pala za nedelju dana, laktaska lutkica je samo cekala mig da proglasi nezavisnost, sve je bilo spremno. Ali neko je vidio malo dalje i sad ce da kusa gustu corbu![]()
Slava ukrajini![]()
![]()
Da je Ukrajina pala mi bi sad ratovali
Da su bar uzeli za ozbiljno opomene Bidena da Putin ne radi vježbe nego planira agresiju
Ukrajina bi ih lakše izbacila iz zemlje
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#21731 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Oo nisi svjestan koliko si u krivudetroit-mercy wrote: ↑27/03/2025 21:53Realno, jebe se Moskvi za nama i Dodikom, imaju oni svojih briga.drug_profi wrote: ↑27/03/2025 21:47 Ja samo da pitam zašto insisitirate na akciji hapšenja koja bi vjerovatno koštala života neke ljude, a unijela u realnost prolivenu krv?
I kao da niste svjesni da je baš to ono čemu se nadaju i Beograd, i Moskva i Dodik.
Da bi se vama dokazalo da države ima? A nema je, jel? Dodika osudio savez izviđača?
Mora se ostaviti da se krčka, da se lagano ohladi, a međedu je presuđeno po jednom osnovu, a sad će dobiti još heibet novih tačaka.
I uhapsiće ga kad tad. Baš onda kad to bude najmanje opasno za mir i za živote policajca.
Vulin kod putina
Dodik kod putina
Nikad nedosanjani cilj ruskog carstva izlazak na jadran
Od samog starta ukrajine htjelo se i ovo ovdje
Ako sad u ovom valu ne iskoristimo slabost EU i upadnemo u sve integracije, ne znam kad cemo onda
-
last mohicans
#21732 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Imat će ko naslijediti Kazaza i Marićku. Onaj Papić je preminuo.F&N wrote: ↑27/03/2025 22:03Samoprozvani analiticar svega.Trappist wrote: ↑27/03/2025 20:42 "Rediteljica Nejra Latić Hulusić je u Klix Studiju govorila o neizvjesnosti nastaloj nakon prvostepene presude predsjedniku Republike Srpske Milorad Dodiku (SNSD), vladajućima i opoziciji u Bosni i Hercegovini, kao i sve učestalijem femicidu."
Evo, nasa slika i prilika politike. Dodje ti rediteljica u studio i 40 minuta palamudi o dodiku i kako ga uhapsiti. Pa mi kao država nismo bolje ni zaslužili
-
QSuzi
#21733 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovo treba repostat na svakoj stranici
Lik bjegunac Dodik odstranjen sa sjedalice i bez obzira na to poniženje on o dalje stoji tu i čeka da mu nađu sjedalicu
Ovo je niže i od klupice koju je Vučić dobio od Trumpa
- donnie_darko
#21734 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Previse ti ocekujes od nasih politicara.
Ljudi kojima je opis bavljenja politikom - fotelja, da je u toj fotelji "nas" covjek, sutra da sredimo tendere, da se uzme koja para.
Ti od tih ljudi ocekujes da iskoristavaju momente u svijetu i rade u korist drzave
-
gold'n'brown
#21735 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jos i plako' na onom zidu i nista, a nije da je suza tesko krenula.GandalfSivi wrote: ↑27/03/2025 22:31 Nego, zao mi Dodika svega mi. Kakav epski pad. On tamo sam, bez delegacije, bez icega, izmislja nakve sastanke. Odjebali ga, a nema se gdje vratiti… Suzu bih pustio sada…
-
Johny12
- muha_sa
#21737 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kaže - "uspješna posjeta"
Dodik: Imao sam sastanke s važnim ljudima, ali kod njih je običaj da se ti sastanci ne snimaju

Dodik: Imao sam sastanke s važnim ljudima, ali kod njih je običaj da se ti sastanci ne snimaju
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#21738 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Malo me ova misija sa suprugom I fotografom podsjeca na onu Boratovu po Americi
-
last mohicans
- muha_sa
#21740 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/40 ... asosa.html
Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) do ponedjeljka mora da se iseli iz zgrade Medicinske elektronike u Banjaluci, a zbog preseljenja je obustavljena izrada pasoša i drugih dokumenata, saznaje CAPITAL.
IDDEEA je firmi Grand trejd u vlasništvu Mileta Radišić, osuđenog za malverzacije akcijama Medicinske elektronike plaćala godišnju kiriju od 596.000 KM. Radišićeva firma otkazala je dalji zakup ovoj Agenciji, a IDDEEA je smještaj našla u krugu Incela gdje će ubuduće plaćati godišnju kiriju od 1.088.000 KM.
Mašala
Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) do ponedjeljka mora da se iseli iz zgrade Medicinske elektronike u Banjaluci, a zbog preseljenja je obustavljena izrada pasoša i drugih dokumenata, saznaje CAPITAL.
IDDEEA je firmi Grand trejd u vlasništvu Mileta Radišić, osuđenog za malverzacije akcijama Medicinske elektronike plaćala godišnju kiriju od 596.000 KM. Radišićeva firma otkazala je dalji zakup ovoj Agenciji, a IDDEEA je smještaj našla u krugu Incela gdje će ubuduće plaćati godišnju kiriju od 1.088.000 KM.
Mašala
-
last mohicans
#21741 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovo je jako dobro, da se i ovako na krme pritisak pravi.
Primorac pisao von der Leyen zbog duga RS-a, traži hitno djelovanje: Ugrožen je zračni saobraćaj BiH
Last edited by last mohicans on 27/03/2025 23:04, edited 1 time in total.
-
Nano22
#21742 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Eno ga uteče prije vremena šta kaže sljedece sedmice hahahaha prpa guzici.

- hrusta
#21743 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovo je 100% tačno, i znam iz pouzdanih izvora da je to bio plan što se tiče proklamacije nezavisnosti RSa, plan je bio proglasiti u roku 3-4 sedmice posije pada UA.QSuzi wrote: ↑27/03/2025 22:31Totalno ovosajber87 wrote: ↑27/03/2025 22:14 Vidim neki imaju pamcenje zlatne ribice pa da se podsjetimo. Da je ruski plan uspio i ukrajina pala za nedelju dana, laktaska lutkica je samo cekala mig da proglasi nezavisnost, sve je bilo spremno. Ali neko je vidio malo dalje i sad ce da kusa gustu corbu![]()
Slava ukrajini![]()
![]()
Da je Ukrajina pala mi bi sad ratovali
Da su bar uzeli za ozbiljno opomene Bidena da Putin ne radi vježbe nego planira agresiju
Ukrajina bi ih lakše izbacila iz zemlje
- Phia
#21744 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kaze ChatGPT:ZPP wrote: ↑27/03/2025 20:11 Nemojte se razocarati kad Interpol nista ne uradi, jer je nazalost Srbija u pravu za clan 3. Statuta Interpola.
Gotovo ista stvar je bila sa Carlesom Puigdemontom i Interpol nikad nije izdao crvenu potjernicu upravo zbog clana 3. Statuta jer ne postupaju tamo gdje je politicka pozadina.
I umjesto da mediji obrade ovako temu, kad vec niko od politicara ne zna, oni na sva zvona kako je to sve cisto kao sunce i kako ce 100% raspisati
Pa ce raja u depresiju padati....
If Milorad Dodik is charged with "attack on the constitutional order," his chances of avoiding an Interpol Red Notice using Article 3 increase significantly.
Why?
Interpol’s Article 3 Prohibits Political Cases
“Attack on the constitutional order” can be interpreted as a political charge, since it relates to government structure rather than a universally recognized crime (e.g., corruption, fraud, or violence).
Many past cases involving similar charges—especially against opposition leaders or separatists—have been rejected by Interpol under Article 3.
Precedents in Similar Cases
Carles Puigdemont (Catalonia, Spain): Spain issued a European Arrest Warrant against him for sedition and rebellion, but Interpol did not issue a Red Notice, likely due to political implications.
Kurds in Turkey: Many Kurdish politicians and activists accused of "attacks on the constitutional order" have successfully challenged Interpol notices.
Ukraine-Russia Conflict: Some Ukrainian officials accused of separatism or violating constitutional order have avoided Red Notices.
Bosnia’s Challenge
If Bosnia and Herzegovina requests a Red Notice, Interpol’s Commission for the Control of Files (CCF) will examine whether the case is political.
If Dodik proves that the charge is tied to his political role rather than personal criminal actions, Interpol may reject the request.
What Could Weaken His Defense?
If the charge is combined with criminal accusations (e.g., corruption, abuse of power, financial crimes), then Interpol may still approve the Red Notice.
If his actions are linked to violent acts, threats, or coup attempts, it becomes harder to claim political persecution.
Conclusion
If the charge is only "attack on the constitutional order," Dodik has a strong argument under Interpol's Article 3 to avoid a Red Notice. However, Bosnia could try to add criminal elements to make the case more about law enforcement rather than politics. If that happens, avoiding arrest would be harder.
-
archi_a
#21745 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovdje neki zaboravljaju da je ovakvih "uspješnih posjeta" milorad imao i u prošlosti. Vidim zaboravilo se uskakanje u putanju na groblju u izraelu, kada je zaskočio predsjednika izraela. 
- banjaluka078
- Moderator
- SmokingMan
#21747 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
U potpunosti izignorisali onaj snimak. 
- banjaluka078
- Moderator
#21748 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
U njihovom univerzumu toga nema.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#21749 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Avion Vlade RS poletio iz Tel Aviva: Dodik napustio Izrael
Avion Vlade Republike Srpske večeras je poletio iz Tel Aviva u 21:32 s aerodroma Ben Gurion, prema podacima sa stranice ADSBexchange koja uživo prati svjetski zračni saobraćaj.
Ovo znači da je predsjednik RS-a, Milorad Dodik, napustio Izrael prije nego što je Interpol donio odluku o raspisivanju međunarodne potjernice za njim.
Očekuje se da će Dodik sletjeti u Beograd, čime se dodatno komplicira situacija u vezi s njegovim pravnim statusom.
uteće
-
Nano22
#21750 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Au šta gorica piše protiv KLIX-a uhhhh.