I jos kukavan mislio da ce to potrajati danima a eno avion ode po njega. E sad kako ce se vratiti…kokice.QSuzi wrote: ↑27/03/2025 19:00TRAŽIO INTERVJU
Dodik potvrdio da nije poželjan na konferenciji: Otkrio sam da nisam dobrodošao, već gost koji se osjećao kao uljez
Muslimanski radikali raspiruju strah u Bosni, kazao je Milorad Dodik gostujući u podcastu The Jerusalem Posta![]()
Tražio lik bjegunac intervju,
niko ga ne zarezuje 2%
Odeš kao lav vratiš se k'o miš i još moliš za intervju
https://avaz.ba/vijesti/bih/963899/dodi ... -kao-uljez
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Porodice Foht
#21626 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
QSuzi
#21627 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-zigson wrote: ↑27/03/2025 19:01 https://avaz.ba/vijesti/region/963914/v ... -primjedbe
E moj picousti, kako ces i ti i ova 'prva tri covjeka entiteta' da primite mileta kitica u usta![]()
Mislim da je netko stavio twit advokata iz Srbije koji piše da dvojno državljanstvo ne igra nikakvu ulogu kod Interpolove potjerniceMi smo već postupili u skladu sa činjenicom da su Dodik i Stevandić državljani Republike Srbije, uputili smo Interpolu primjedbe, proći će nekoliko dana dok ne odgovore, a onda ćemo vidjeti da li će prihvatiti ili odbiti. Moja molba je da svi shvate koliko je to neizdrživo, nažalost, nisam siguran da su me svi čuli, iako su me slušali. Stavove koje sam ja čuo da je da ih oni još razmatraju - rekao je Vučić.
Možda nisam dobro upratila
- banjaluka078
- Moderator
-
SaPnA
#21629 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A i vi godinama nakon izbora koji su ih bacili u opoziciju trubite o njima kao da su vam… ne smijem reci sta, moro bih za banovice, pateticno
- Quaresma
#21630 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa sto ga sad ispalise?Škobo Habu wrote: ↑27/03/2025 18:57Nekome ko je dobio priznanje 2022. godine od organizacije "Prijtelji cionizma", nije bilo teško da bude pozvan.
-
QSuzi
-
emmir1
#21632 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Procitao sam intervju na Jerusalem post
Kao cijeli intervju ce objavit naredne sedmice
Na kraju teksta
Kao mnogi ce smatrat pogresnim sto daju platformu Dodiku da se oglasava, ali eto kao novinari su pustili da se cuje i drugo misljenje
U sustini ljigavo sve
Oni ga predstavljaju kao nacionalistu, kao covjeka koji negira genocid
On prica o mudzhedinima, Iranu u Sarajevu...
O tome kako je pod sankcijama Amerike jer podrzava Trampa.
Uglavnom stjeran je u cosak i ponasa se kao zvijer
Ocajan, pokusava lazima bilo sta da dobije
Kao cijeli intervju ce objavit naredne sedmice
Na kraju teksta
Kao mnogi ce smatrat pogresnim sto daju platformu Dodiku da se oglasava, ali eto kao novinari su pustili da se cuje i drugo misljenje
U sustini ljigavo sve
Oni ga predstavljaju kao nacionalistu, kao covjeka koji negira genocid
On prica o mudzhedinima, Iranu u Sarajevu...
O tome kako je pod sankcijama Amerike jer podrzava Trampa.
Uglavnom stjeran je u cosak i ponasa se kao zvijer
Ocajan, pokusava lazima bilo sta da dobije
- banjaluka078
- Moderator
#21633 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
On se uvalio da se uslika, da to predstavi kao sastanak s Netanjahuom, a obezbjeđenje ga 10 sekundi kasnije izbacilo sa stolice.
Last edited by banjaluka078 on 27/03/2025 19:11, edited 1 time in total.
- skupljac_zeljeza
#21634 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Koji jadan potez samo radi kamera. Ovo dalje ga ne može oprati ni Vrbas ni Sava.
Nego, prati li neko dokle je avion? Gdje će se smjestiti do sljedeće sedmice?
-
TheMule
#21635 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
*upak kaze da smo bili involvirani u 11. septembar i u ratove u Iraku i Afganistanu.
Treba to zatvoriti maksimalno dugo. Nikakvi deal-ovi, nikakve relaksacije, dati puno podrsku i zastitu sudijama i tuzilastvu, da se goni za svaki zakon sto je prekrsio.
Gadov u rangu karadzica
Treba to zatvoriti maksimalno dugo. Nikakvi deal-ovi, nikakve relaksacije, dati puno podrsku i zastitu sudijama i tuzilastvu, da se goni za svaki zakon sto je prekrsio.
Gadov u rangu karadzica
-
emmir1
#21636 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Hahahha
Koja sramota jebote
Uvalio se i sjeo kod Natanjahua, hajde decko diži se, pali.
Ponizavajuce
Koja sramota jebote
Uvalio se i sjeo kod Natanjahua, hajde decko diži se, pali.
Ponizavajuce
-
nemediratiplz
#21637 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
...
Last edited by nemediratiplz on 27/03/2025 19:17, edited 1 time in total.
-
Johny12
#21638 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Slazem se ja sa tim i taj scenario je moguc jedino potpunim porazom ove Dodikove “avanture”Skijaš wrote: ↑27/03/2025 18:56Uhapsilo ga se Ili ne, bitno je da Dodik i SNSD vise ne mogu biti tretirani kao partneri. Odnosno, da se posalje poruku kako ce se u buducnosti na svako uslovljavanje "izlaskom iz institucija", jednostranim potezima itd, tu prijetnju ignorisati. Dosta vise "relaksacije odnosa", ta je promasene politika kostala drustvo citave dvije decenije izgubljenog vremena.
No problem je kako se ovo sve duze oteze, drzava izgleda impotentno (optika) jer ne moze sprovoditi zakon na vlastitoj teritoriji. S vremenom ovo ce nuzno postati politicko umjesto sudsko pravnog pitanja, i imaces pozive a i pritisak da se pregovara. A i Dodik ce podizati ulog da prisili mz da prisili nas. Jednostavno zato jer njemu odgovara i pobjeda i remi. Nama samo pobjeda.
I za neki face saving ustupak, Dodik se vraca u kolo.
Vidjecemo ali sto se duze ceka, ovo stanje se normalizuje.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#21639 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mene je strasno obeshrabrila kolicina zluradosti na racun drzave cak i od likova koji tvrde da im je drzava na srcu.DaysleepeR wrote: ↑27/03/2025 18:10 Sva mu se vrata zatvaraju, strpite se jos malo.
Ako nista ne pijte krv jedni drugima, svi zelimo isto na kraju.
Jasna mi je zabrinutost, pa propitivanje, pa diskusija. Al prisutna je posebna doza nipodastavanja drzave i suludih projekcija koje se sipaju kao fakt, a u stvari su obicno lupetanje zasnovane ili na autosovinizmu ili na autoviktimizaciji.
Da ne govorim o mistifikaciji i predstavljanju baje kao nekog politickog maga i vrhunskog hendlera, a u stvari je rijec o obicnom seljackom mentalitetu koji stvari zavrsava na klasicni bezobrazluk. A bezobrazluk znamo da prolazi dok ne udari na princip. Od saltera, do diplomatije.
Da je ovakve diplomatske samare dozivio Konakovic, svi bismo ga prali na ruke u tristo voda. A takvih su mu dozivljavali i ostali Dodikovi guzni haveri. Al eto, on je opet politicki mag...
I opet ponavljam ono sto sam od pocetka, ja licno ne vjerujem da ce Dodik biti uhapsen, vec da ce biti bjegunac.
I nemam nista protiv toga.
-
TheMule
#21640 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovo je nesto najtuznije sto sam vidio u politici od kad je Zeljka otisla na inaguraciju Trampa 2016 kao privatno lice.banjaluka078 wrote: ↑27/03/2025 19:11
On se uvalio da se uslika, da to predstavi kao sastanak s Netanjahuom, a obezbjeđenje ga 10 sekundi kasnije izbacilo sa stolice.
- madesa
#21641 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovaj i ne zna ko je Dodik ja mislim
-
BadBoy
#21642 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Stoji sve ovo što si napisao do određene granice. Ali, "država" nije neko samostalno omnipotentno biće. Državne institucije nisu neki vanzemaljci koji rade sami od sebe po svojoj volji. To su ljudi, obični državni službenici.Chmoljo wrote: ↑27/03/2025 19:15Mene je strasno obeshrabrila kolicina zluradosti na racun drzave cak i od likova koji tvrde da im je drzava na srcu.DaysleepeR wrote: ↑27/03/2025 18:10 Sva mu se vrata zatvaraju, strpite se jos malo.
Jasna mi je zabrinutost, pa propitivanje, pa diskusija. Al prisutna je posebna doza nipodastavanja drzave i suludih projekcija koje se sipaju kao fakt, a u stvari su obicno lupetanje zasnovane ili na autosovinizmu ili na autoviktimizaciji.
Da ne govorim o mistifikaciji i predstavljanju baje kao nekog politickog maga i vrhunskog hendlera, a u stvari je rijec o obicnom seljackom mentalitetu koji stvari zavrsava na klasicni bezobrazluk. A bezobrazluk znamo da prolazi dok ne udari na princip. Od saltera, do diplomatije.
Da je ovakve diplomatske samare dozivio Konakovic, svi bismo ga prali na ruke u tristo voda. A takvih su mu dozivljavali i ostali Dodikovi guzni haveri. Al eto, on je opet politicki mag...
I opet ponavljam ono sto sam od pocetka, ja licno ne vjerujem da ce Dodik biti uhapsen, vec da ce biti bjegunac.
A ko je imao (ne) sreću da iole ozbiljnije radi sa državnim aparatom, zna o čemu govorim kad kažem da nemam sekunde povjerenja u većinu ljudi koji tu rade.
-
QSuzi
#21643 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Chmoljo wrote: ↑27/03/2025 19:15Mene je strasno obeshrabrila kolicina zluradosti na racun drzave cak i od likova koji tvrde da im je drzava na srcu.DaysleepeR wrote: ↑27/03/2025 18:10 Sva mu se vrata zatvaraju, strpite se jos malo.
Svaka čast
Količina osoba koji danima šire priču da država ne postoji je užasavajuća.
Bez obzira što vide da je baja pao q za uši i dalje se vrti šuplja nema države, kiprizacija oktroisanje ....
I bez posljedica
- banjaluka078
- Moderator
-
Sociolog
#21645 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Eto vam Pedje Kojovica i Nase stranke, koji su produkt Hrvatske sluzbe
https://istraga.ba/kojovic-nasa-stranka ... mentu-bih/
vrlo jasno i precizno, oni bi asimetricno da de bira predsjednistvo iz Federacije, a Srpska neka direktno glasa
https://istraga.ba/kojovic-nasa-stranka ... mentu-bih/
vrlo jasno i precizno, oni bi asimetricno da de bira predsjednistvo iz Federacije, a Srpska neka direktno glasa
- tovarish
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#21647 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nije to nuzno istina samo za nasu drzavu. Mnogi su forumasi koji zive u njemackoj tvrdili da je nasa birokratija beton u odnosu na njemacku oko nekih stvari.BadBoy wrote: ↑27/03/2025 19:20Stoji sve ovo što si napisao do određene granice. Ali, "država" nije neko samostalno omnipotentno biće. Državne institucije nisu neki vanzemaljci koji rade sami od sebe po svojoj volji. To su ljudi, obični državni službenici.Chmoljo wrote: ↑27/03/2025 19:15Mene je strasno obeshrabrila kolicina zluradosti na racun drzave cak i od likova koji tvrde da im je drzava na srcu.DaysleepeR wrote: ↑27/03/2025 18:10 Sva mu se vrata zatvaraju, strpite se jos malo.
A ko je imao (ne) sreću da iole ozbiljnije radi sa državnim aparatom, zna o čemu govorim kad kažem da nemam sekunde povjerenja u većinu ljudi koji tu rade.
Ima tu i do generalne neobrazovanosti, papanluka i nesankcionksanja. Medjutim, u posljednje vrijeme desava se da nacelnici, ministri, premijeri, bivsi sadasnji bivaju hapseni zbog stvari koje su radili za vrijeme mandata. To ce voditi do toga da ce se traziti kvalitetniji kadar kad se uvali u fotelju, a ne mrtve neznalice koje te mogu zatvora kostati.
- DaysleepeR
#21648 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Slazem se.Chmoljo wrote: ↑27/03/2025 19:15Mene je strasno obeshrabrila kolicina zluradosti na racun drzave cak i od likova koji tvrde da im je drzava na srcu.DaysleepeR wrote: ↑27/03/2025 18:10 Sva mu se vrata zatvaraju, strpite se jos malo.
Inace do te mjere nema drzave da je Izrael postuje.
-
Johny12
#21649 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
To sto je on posrnuo (ne mogu jos reci da je pao jer nije) stoji i niko ne porice.QSuzi wrote: ↑27/03/2025 19:23Chmoljo wrote: ↑27/03/2025 19:15Mene je strasno obeshrabrila kolicina zluradosti na racun drzave cak i od likova koji tvrde da im je drzava na srcu.DaysleepeR wrote: ↑27/03/2025 18:10 Sva mu se vrata zatvaraju, strpite se jos malo.
I nemam nista protiv toga.![]()
Svaka čast
Količina osoba koji danima šire priču da država ne postoji je užasavajuća.
Bez obzira što vide da je baja pao q za uši i dalje se vrti šuplja nema države, kiprizacija oktroisanje ....
I bez posljedica
Ali sve sto ga je dopalo je jos uvijek moguce politicki trampiti i to on cuva kao izlaz. Osim ako ne ode u zatvor, sto je definitivan kraj i njega i strukture koju je gradio u rs.
Stoga, ja jos ne vidim drzavu da funkcionise ovdje
-
Škobo Habu
#21650 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Čudi me da bivši savjetnički mozak Džaferovića, na ovakav način, "afirmiše" Trojku?
Zar ne bi trebao ukazivati na njihovu nesposobnost?
Ne pratim ovoga ideologa izetbegovićevizma već odavno, pa mi čudo.