Vjerujem da će baklavu jesti u tvorZa
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Mr.Sojic
#21426 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja samo znam da Mile nije vrijedan ni jedne ogrebotine službenog lica!
- ranger
#21427 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
otac i brat onda nek uce skolu i rade nesto drugo, policija je opasan posao.SaraFina wrote: ↑27/03/2025 12:34Nemoj zezati? Je li tebe ovo neko opunomocio od djelatnika SIPE ili gradjana? Pa bi ti riskirao onako olako tudje zivote. Bi li ti se sukobio licno? Tvoj otac ili brat da rade u SIPI? Sta bi im savjetovao? Da idu i poginu ako treba, ali se Dodik privesti mora? Lako je tudje zivote ulagati.Email83 wrote: ↑27/03/2025 12:08Da, da se sukobi, ako treba da bude poginulih, ali da se lice za koje je izdat nalog za dovodjenje dovede, ako znog toga treba biti posljedica, neka bude, ako treba biti rat, neka bude, ako je cijena da u tom ratu jestane Bosne, neka nestane.SaraFina wrote: ↑27/03/2025 00:12
I sta bi ti sada? Da se SIPA u sred BL sukobi sa Dodikovim obezbjedjenjem? To bi zadovoljilo tvoje komplekse? Ti u biti prizeljkuješ incident, koji bi mogao polučiti ogromne posljedice. I zivo se tebi pri tome hebe i za drzavu i za drzavne institucije. A tako i narod koji radi u tim institucijama.
Sve ispod Dodikovog hapsenja Sad i odmah i oruzanog sukoba za tebe je poraz. Ajde begaj. Gora sam ja sto se raspravljam s tobom uopce. Ti tekst ne mozes suvislo procitati. A krojio bi operaciju visokog rizika. I intervenciju SIPE u BL.
Sta nije jasno
- SaraFina
#21428 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dodikovo obezbjedjenje ima nalog da puca. MUP -ovci u RŠ dobijaju trenutno plaće veće nego doktori. Sta mislis bogati zasto ih financira Dodik?ljubijankic wrote: ↑27/03/2025 08:36Kakve posljedice? Zar ti mislis da bi neko od stanovnistva Banja Luke izisao i pucao na policiju zbog Dodika? Kakve se gluposti pisu nije realno. Ako bi bio sukob onda bi bio između sipe i njegovih cuvara mada je i pitanje i da li bi njegovi pucali. Ovo je gore nego sto je Escobar radio u Kolumbiji, on se bar morao skrivati po sumama kad mu je sud presudioSaraFina wrote: ↑27/03/2025 00:12I sta bi ti sada? Da se SIPA u sred BL sukobi sa Dodikovim obezbjedjenjem? To bi zadovoljilo tvoje komplekse? Ti u biti prizeljkuješ incident, koji bi mogao polučiti ogromne posljedice. I zivo se tebi pri tome hebe i za drzavu i za drzavne institucije. A tako i narod koji radi u tim institucijama.kakabanja213 wrote: ↑27/03/2025 00:02
Kakvi mozdani driblinzi. Nije to nikakva visa matematika.
SIPA radi svoj posao, Dodik svaki dan prodje pored zgrade SIPA (koja radi svoj posao), i sta bi neko sa dvije ciste u glavi trebao zakljuciti. Pa valjda, da je nekome nesto skrivio, SIPA (koja radi svoj posao) bi ga privela.
Ili ipak SIPA ne radi svoj posao.
Ako zelis mogu ti i vizuelizirati nekim grafikonom.
Sve ispod Dodikovog hapsenja Sad i odmah i oruzanog sukoba za tebe je poraz. Ajde begaj. Gora sam ja sto se raspravljam s tobom uopce. Ti tekst ne mozes suvislo procitati. A krojio bi operaciju visokog rizika. I intervenciju SIPE u BL.
Niko ne kaze da bi gradjani BL pucali i branili ga, ali dio MUP-a mu je lojalan a i objezbjedjenje debelo plaća.
- SaraFina
#21429 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Lako je tudjim k glogonje mlatiti. I pozeljno.ranger wrote: ↑27/03/2025 12:36otac i brat onda nek uce skolu i rade nesto drugo, policija je opasan posao.SaraFina wrote: ↑27/03/2025 12:34Nemoj zezati? Je li tebe ovo neko opunomocio od djelatnika SIPE ili gradjana? Pa bi ti riskirao onako olako tudje zivote. Bi li ti se sukobio licno? Tvoj otac ili brat da rade u SIPI? Sta bi im savjetovao? Da idu i poginu ako treba, ali se Dodik privesti mora? Lako je tudje zivote ulagati.
- SaraFina
#21430 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nazalost mi nismo u tom rangu „ozbiljnosti“. Ali institucije ce ipak odraditi svoj posao.TheMule wrote: ↑27/03/2025 01:28Ozbiljne drzave i drzavne institucije se ne boje incidenta. Poduzmu se mjere da se izbjegne, ali onda se ide u hapsenje.SaraFina wrote: ↑27/03/2025 00:12I sta bi ti sada? Da se SIPA u sred BL sukobi sa Dodikovim obezbjedjenjem? To bi zadovoljilo tvoje komplekse? Ti u biti prizeljkuješ incident, koji bi mogao polučiti ogromne posljedice. I zivo se tebi pri tome hebe i za drzavu i za drzavne institucije. A tako i narod koji radi u tim institucijama.kakabanja213 wrote: ↑27/03/2025 00:02
Kakvi mozdani driblinzi. Nije to nikakva visa matematika.
SIPA radi svoj posao, Dodik svaki dan prodje pored zgrade SIPA (koja radi svoj posao), i sta bi neko sa dvije ciste u glavi trebao zakljuciti. Pa valjda, da je nekome nesto skrivio, SIPA (koja radi svoj posao) bi ga privela.
Ili ipak SIPA ne radi svoj posao.
Ako zelis mogu ti i vizuelizirati nekim grafikonom.
-
ljubijankic
#21431 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Recimo da je sve ovo tacno, sta je tvoja ideja onda? Da cemo kada ce umre Dodik i nadati se da nece Igor raditi isto sto i on?SaraFina wrote: ↑27/03/2025 12:37Dodikovo obezbjedjenje ima nalog da puca. MUP -ovci u RŠ dobijaju trenutno plaće veće nego doktori. Sta mislis bogati zasto ih financira Dodik?ljubijankic wrote: ↑27/03/2025 08:36Kakve posljedice? Zar ti mislis da bi neko od stanovnistva Banja Luke izisao i pucao na policiju zbog Dodika? Kakve se gluposti pisu nije realno. Ako bi bio sukob onda bi bio između sipe i njegovih cuvara mada je i pitanje i da li bi njegovi pucali. Ovo je gore nego sto je Escobar radio u Kolumbiji, on se bar morao skrivati po sumama kad mu je sud presudioSaraFina wrote: ↑27/03/2025 00:12
I sta bi ti sada? Da se SIPA u sred BL sukobi sa Dodikovim obezbjedjenjem? To bi zadovoljilo tvoje komplekse? Ti u biti prizeljkuješ incident, koji bi mogao polučiti ogromne posljedice. I zivo se tebi pri tome hebe i za drzavu i za drzavne institucije. A tako i narod koji radi u tim institucijama.
Niko ne kaze da bi gradjani BL pucali i branili ga, ali dio MUP-a mu je lojalan a i objezbjedjenje debelo plaća.
- DaysleepeR
#21432 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Evo pa čitaj
I - OSNOVNE ODREDBE
Član 1
(Predmet i primjena ovog zakona)
(1) Ovim zakonom uređuje se izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera koje izrekne Sud Bosne i Hercegovine, kao i organizacija i rad odgovarajućih institucija propisanih ovim zakonom.
(2) Prema odredbama ovog zakona izvršavaće se i pravosnažne odluke inostranih sudova za djela predviđena zakonom Bosne i Hercegovine, ako posebnim zakonom Bosne i Hercegovine ili međunarodnim ugovorom, čiji je potpisnik Bosna i Hercegovina, nije drugačije određeno.
(3) Prema odredbama ovog zakona izvršavaju se i krivične sankcije, pritvor i druge mjere izrečene od Suda Bosne i Hercegovine stranim državljanima i licima bez državljanstva, osim ako posebnim zakonom Bosne i Hercegovine ili međunarodnim ugovorom, čiji je Bosna i Hercegovina potpisnik, nije drugačije određeno.
(4) Prema odredbama ovog zakona, a na zahtjev osuđenog lica, izvršiće se i sankcije izrečene u entitetskim sudovima za djela predviđena Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.
(5) Pritvor izrečen od Suda Bosne i Hercegovine izvršavaće se prema odredbama ovog zakona čak i kada se on izvršava u entitetskom zavodu.
(6) Sankcije izrečene od Suda Bosne i Hercegovine izvršavaće se prema odredbama ovog zakona čak i kada se služe u entitetskom zavodu.
(7) Prema odredbama ovog zakona utvrđuje se organizacija i rad kazneno-popravnog zavoda BiH.
Član 2
(Definicije pojmova)
Osim ako ovim zakonom nije drugačije određeno, pojedini izrazi upotrijebljeni u ovom zakonu imaju sljedeće značenje:
a) "pritvorenik" je lice koje pravosnažnom odlukom nije proglašeno krivično odgovornim za određeno krivično djelo, a koje se nalazi u pritvoru u zavodu u skladu s odredbama ovog zakona nakon odluke Suda kojom se nalaže pritvor prije, u toku ili nakon glavnog pretresa;
b) "osuđeni" je lice za koje je pravosnažnom odlukom utvrđeno da je krivično odgovorno za određeno krivično djelo;
c) "zatvorenik" je lice koje je pravosnažnom odlukom proglašeno krivično odgovornim za određeno krivično djelo, i koje u zavodu služi zatvorsku kaznu iz pravosnažne odluke, u skladu s odredbama ovog zakona;
d) "ovlašćeni zavodski službenik" je lice zaposleno u zavodu, koje je ovlašćeno da obavlja poslove i ovlašćenja u skladu s ovim zakonom (kao što su: upotreba sredstava prisile, pretres prostorija itd.), a koje pored toga obavlja i ostale poslove u skladu s pravilnicima;
e) "oštećena strana" je lice čija su lična ili imovinska prava ugrožena ili povrijeđena počinjenim krivičnim djelom;
f) "pravno lice" je svako lice koje je kao takvo definisano u Zakonu o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, uključujući korporacije, preduzeća, udruženja, firme i partnerstva i druga privredna društva;
g) "tužilac" je svaki tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine;
h) "Sud" je Sud Bosne i Hercegovine;
i) "Zakon o krivičnom postupku" je Zakon o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine;
j) "Krivični zakon" je Krivični zakon Bosne i Hercegovine;
k) "Ministarstvo pravde" je Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine.
Član 3
(Ostvarivanje prava)
(1) Lica prema kojima se izvršavaju krivične sankcije, pritvor i druge mjere zadržavaju sva prava, a lišavaju se prava ili se ograničavaju u pravima samo u granicama nužnim za ostvarivanje cilja zbog kojeg su izrečene, a u skladu sa zakonom i međunarodnim ugovorom.
(2) Neće biti nametnuto nijedno ograničenje koje nije predviđeno zakonom, nije neophodno za ostvarenje cilja za koji je namijenjeno, nije efikasno u ostvarivanju tog cilja i nije proporcionalno.
(3) Ministarstvo pravde dužno je da obezbijedi pristup i povjerljivu komunikaciju pritvorenika i zatvorenika sa domaćim i međunarodnim organizacijama i drugim institucijama nadležnim za praćenje i ostvarivanje ljudskih prava i osnovnih sloboda u skladu sa zakonom i odgovarajućim međunarodnim dokumentima. Zavod će omogućiti da se ova komunikacija ostvaruje bez neosnovanog ometanja.
Član 4
(Početak izvršenja)
(1) Izvršenju krivične sankcije, pritvora i drugih mjera pristupa se kad postane pravosnažna odluka kojom su one izrečene, te ako za to nema zakonskih smetnji.
(2) Sa izvršenjem krivične sankcije ili druge mjere može se početi i prije nego što je postala pravosnažna odluka kojom je sankcija ili mjera izrečena samo ako je to zakonom posebno predviđeno.
Član 5
(Radnje za sprovođenje izvršenja)
(1) Kada su ispunjeni uslovi da se pristupi izvršenju krivične sankcije, pritvora ili druge mjere, Krivično odjeljenje Suda obavezno je da preduzme potrebne radnje da se izvršenje sankcije sprovede bez odgađanja u skladu sa ovim zakonom.
(2) Izvršenje može biti odgođeno samo u slučajevima i pod uslovima predviđenim zakonom.
Član 6
(Troškovi izvršenja i plaćanje takse)
(1) Lice prema kojem se primjenjuje krivična sankcija, mjera pritvora ili druga mjera ne plaća troškove izvršenja, osim troškova novčane kazne, kao i drugih troškova, u skladu sa zakonom.
(2) Za podneske, službene radnje, rješenja i druge akte u vezi sa izvršenjem sankcija ne plaća se taksa.
Član 7
(Stručni savjet)
Radi praćenja, proučavanja i unapređenja sistema izvršenja sankcija, ministar pravde osnovaće stručni savjet između predstavnika naučnih ustanova, sudova, organa uprave, stručnih udruženja, građanskog društva i drugih institucija koje se bave pitanjima kriminaliteta i vaspitanja osuđenih lica.
Član 8
(Poslovi izvršenja kao poslovi od posebnog interesa za Bosnu i Hercegovinu)
Poslovi izvršenja krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera propisani ovim zakonom su poslovi od posebnog interesa za Bosnu i Hercegovinu
Last edited by DaysleepeR on 27/03/2025 12:44, edited 1 time in total.
- dr_Evil
#21433 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ljudi ovo ce se zavrsiti Dodikovim nestankom ili nestankom BiH. Ne lozite se, nije ovo proces koji ide preko noci. Ako mora da pukne, puknut ce, ali ne treba forsirati takvo nesto. On ce u nekom trenutku uraditi pogresan potez, a ako postoje zakonske pretpostavke onda ce pasti. A sve zakonske pretpostavke za sada se postavljaju pravilno.ljubijankic wrote: ↑27/03/2025 12:40Recimo da je sve ovo tacno, sta je tvoja ideja onda? Da cemo kada ce umre Dodik i nadati se da nece Igor raditi isto sto i on?SaraFina wrote: ↑27/03/2025 12:37Dodikovo obezbjedjenje ima nalog da puca. MUP -ovci u RŠ dobijaju trenutno plaće veće nego doktori. Sta mislis bogati zasto ih financira Dodik?ljubijankic wrote: ↑27/03/2025 08:36
Kakve posljedice? Zar ti mislis da bi neko od stanovnistva Banja Luke izisao i pucao na policiju zbog Dodika? Kakve se gluposti pisu nije realno. Ako bi bio sukob onda bi bio između sipe i njegovih cuvara mada je i pitanje i da li bi njegovi pucali. Ovo je gore nego sto je Escobar radio u Kolumbiji, on se bar morao skrivati po sumama kad mu je sud presudio
Budite ovako spremni da ako slucajem neki krene prema nestanku BiH, i bit ce sve kako treba.
- SaraFina
#21434 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
U ovom slucaju ne postoje ideje. Dodik se vise ne moze politicki angazirati vise, zbog presude. Koja ce ostati. On je balast trenutno i samom SNSD-u. Jer stranke zive od pobjede na izborima i uhljebljenja. A opozicija kad zasjedne prvo sto ce uraditi uhapsice ga. Njegov opstanak jednostavno pod ovim uvjetima je nemoguc.ljubijankic wrote: ↑27/03/2025 12:40Recimo da je sve ovo tacno, sta je tvoja ideja onda? Da cemo kada ce umre Dodik i nadati se da nece Igor raditi isto sto i on?SaraFina wrote: ↑27/03/2025 12:37Dodikovo obezbjedjenje ima nalog da puca. MUP -ovci u RŠ dobijaju trenutno plaće veće nego doktori. Sta mislis bogati zasto ih financira Dodik?ljubijankic wrote: ↑27/03/2025 08:36
Kakve posljedice? Zar ti mislis da bi neko od stanovnistva Banja Luke izisao i pucao na policiju zbog Dodika? Kakve se gluposti pisu nije realno. Ako bi bio sukob onda bi bio između sipe i njegovih cuvara mada je i pitanje i da li bi njegovi pucali. Ovo je gore nego sto je Escobar radio u Kolumbiji, on se bar morao skrivati po sumama kad mu je sud presudio
-
skoronikako
#21435 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
To je to.dr_Evil wrote: ↑27/03/2025 12:17DObro, ipak se poznajemo, ali nejma veze, helem nejse rekli bi kod vas u kraljevskom gradu. Nego, personalno i licno, nisam ocekivao od Trojke da hapse korumpirane i krive iz druga dva naroda, ali ocekujem od njih da stvore preduslove da neka buduca vlada bude u stanju to uradit. NIsam ocekivao jer dolazim iz dijela domovine koji nije oslobodjen od strane Armije BiH, i znam da drzava tradicionalno ne postoji na tim teritorijama, ono sto je tek sada dosao kao samar realnosti vama koji ste ipak ostali na teritoriji koji je oslobodila Armija BiH. Ovo sta se sada desava sa Dodikom ja sam objasnjavao prije par mjeseci na primjeru Juzne Interkonekcije, mozes postaviti zakon, ali ti ga policija na teritorijama pod HVO-om nece provoditi, dakle neces ga izgraditi, napravit ce nemire, minirat ce gradilista, a policija ce okrenuti glavu - samar realnosti.skoronikako wrote: ↑27/03/2025 12:04
Ne poznajemo se. Ovdje pisem samo na temi Zenice jer me ovo ostalo i ne zanima. I tu opet pisem najvise na temu Celika iz Zenice. Nikakav novi profil, niti promjena nicka.
Ja sam mislio da su nam obecali hapsenja korumpiranih i krivih, a ne korumpiranih i krivih za stanje bosnjackog naroda? Eh sad, cisto znatizelje radi, da li mislis da su korumpirani i krivi samo u bosnjackom narodu ili mislim da vlada smije da hapsi samo korumpirane i krive iz bosnjackog naroda?
Ja zastupam tezu istu vec godinama, kad je bila SDA na vlasti pa sada i Trojka. Kanton ima svoju izvrsnu i zakonodavnu vlast, dakle dokazi na kantonu da postoji ta postena bosnjacka vlast, koja ce biti bez oraha u dzepovima, koja ce stvoriti vladavinu prava, a vladavina prava ce privuci i investicije, jer investicije dolaze u sigurno okruzenje. E onda kad dodje na federalni ili na drzavni nivo slobodno reci, evo mi smo uradili sve, ali ovi nam ne daju naprijed, dakle presudi mu na kantonu pa makar palo i na federaciji. Druga stvar, Bosnjak koji je na vlasti, a nema oraha u dzepu, on moze bez straha uci u bilo kakve pregovore, jer ne moze biti ucijenjen. Kad to uradis, tronozac kriminala se mora srusiti sam od sebe, jer smo mi spojene posude.
I ako imas cist kanton, neko ce posten u sistemu kad tad morati doci na vece razine vlasti, i tad ce se situacija okrenuti. Daleko smo od toga.
Za sve to sto ti pises mora postojati prva pretpostavka, a to jest da mi kao individue radimo u korist drzave, a ne protivno. Iskreno, mislim da mi koji "volimo" ovu drzavu, ili bi trebalo na papiru da je volimo, da dobar dio nas ipak voli vise sebe i svoju korist nego svoju drzavu. Takvi se onda guraju u politiku jer je njima laktanje prirodno stanje. Takvi ti onda dolaze na vlast, a biraju ih isti takvi koji bi da budu kao oni, ali mozda nisu dovoljno "sposobni".
Konkretno smo mi u Zenici imali neku pro-Zenica "gradjansku" opciju 2016. godine na izborima. Dobila i solidan broj glasova i raspala se kroz 6 mjeseci zbog licnih interesa. Od tada smo osudjeni na SDA i neo-SDA politiku. Eh sad, to pokazuje da postoji i u lokalnim sredinama ipak neka masa, ali ti i daje objasnjenje zasto je recimo meni tesko povjerovati u neku novu ili bolju politiku.
- Ateista
#21436 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Upravo tako - to je pravna stvar i osim sto se ne moze nista na silu, ne treba bez potrebe ni dodatno politizirati kako neki pokusavaju.DaysleepeR wrote: ↑27/03/2025 11:08Teško je ovo gledati hladne glave.Ateista wrote: ↑27/03/2025 11:06Hvala ti, nisam upratio te detalje, a kad razmislim ima smisla to da krsi samo one zakone koji su kasnije doneseni, jer se stalno poziva na izvorni Dayton i da vodi racuna da tu nista ne prekrsi, to se slazem.DaysleepeR wrote: ↑27/03/2025 09:47
Obrati pažnju da se i u ovoj situaciji jako pazi šta se radi sa pravne strane.
I NSRS i Dodik diraju samo one zakone koji nisu bili na snazi na dan potpisivanja Daytona.
Dakle samo ono što je naknadno izglasano.
Sve u svemu, i dalje stoji poenta da bilo kakva eskalacija nije dobra i nece donijeti nista dobro za obicne ljude.
Ljudi emocionalno reaguju, portali potpiruju i ne pomažu.
Ova stvar je pravnog karaktera i tako se treba gledati.
Nikakva sila ovdje ne može proći.
Jasno je i da mnogi emotivno reaguju, da imaju zelju da bude uhapsen, i ja bih to volio vidjeti da se ne lazemo. Problem je kad te emocije prevladaju razum, pa bi se donosile glupe odluke koje bi bile na stetu svih nas, sreca pa oni koji odlucuju ipak razmisljaju hladne glave.
- DaysleepeR
#21437 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Stavio sam gore dio zakona koji se odnosi na pritvor.Ateista wrote: ↑27/03/2025 12:53Upravo tako - to je pravna stvar i osim sto se ne moze nista na silu, ne treba bez potrebe ni dodatno politizirati kako neki pokusavaju.DaysleepeR wrote: ↑27/03/2025 11:08Teško je ovo gledati hladne glave.Ateista wrote: ↑27/03/2025 11:06
Hvala ti, nisam upratio te detalje, a kad razmislim ima smisla to da krsi samo one zakone koji su kasnije doneseni, jer se stalno poziva na izvorni Dayton i da vodi racuna da tu nista ne prekrsi, to se slazem.
Sve u svemu, i dalje stoji poenta da bilo kakva eskalacija nije dobra i nece donijeti nista dobro za obicne ljude.
Jasno je i da mnogi emotivno reaguju, da imaju zelju da bude uhapsen, i ja bih to volio vidjeti da se ne lazemo. Problem je kad te emocije prevladaju razum, pa bi se donosile glupe odluke koje bi bile na stetu svih nas, sreca pa oni koji odlucuju ipak razmisljaju hladne glave.
Sam zakon zabranjuje bilo kakvo srljanje.
Emocije su jedno, zakon je drugo.
- skupljac_zeljeza
- Ateista
#21439 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne odlucuju pojedinacno ti policajci, vec postoje neki sefovi koji odlucuju kad se i kako ide u neku akciju. Ti sefovi imaju veliku odgovornost, prema svojim ljudima i njihovim porodicama i javnosti, naravno da ce dobor razmisliti prije nego sto donesu neku odluku da ljude samo tako posalju u smrt. Ako donesu pogresnu odluku i pogine nekoliko policajaca, mozes zamisliti kakav bi onda tek bio pritisak na njih, zasto su donijeli tu odluku, mogli bi i krivicno odgovarati i svasta nesto. Nije to bas tako jednostavno.ranger wrote: ↑27/03/2025 12:36otac i brat onda nek uce skolu i rade nesto drugo, policija je opasan posao.SaraFina wrote: ↑27/03/2025 12:34Nemoj zezati? Je li tebe ovo neko opunomocio od djelatnika SIPE ili gradjana? Pa bi ti riskirao onako olako tudje zivote. Bi li ti se sukobio licno? Tvoj otac ili brat da rade u SIPI? Sta bi im savjetovao? Da idu i poginu ako treba, ali se Dodik privesti mora? Lako je tudje zivote ulagati.
Drugo je kada imamo neke vanredne situacije gdje treba reagovati odmah jer je neciji zivot ugrozen u tom momentu, ali ovo nije takva situacija. Sve ovo sto Dodik radi jeste protivzakonito, ali nije nista sto zahtijeva hitnu akciju jer nikome zivot ovim nije ugrozen. Jedino sto moze vise njegovih ljudi kasnije krivicno odgovarati, ali to u konacnici moze biti samo pozitivno, tako da nema nikakve potrebe da se nesto pokusava na silu, daleko je od takve situacije.
-
benki2
#21440 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Hoce kao sto su isporucili Djukica ili Duska Kornjacu, gdje vi ljudi zivite,Oznaka Tablica wrote: ↑27/03/2025 12:18Procitaj kompletan text, a ne samo naslov. Pa koriguj svoj post
- Ateista
#21441 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
DaysleepeR wrote: ↑27/03/2025 12:54Stavio sam gore dio zakona koji se odnosi na pritvor.Ateista wrote: ↑27/03/2025 12:53Upravo tako - to je pravna stvar i osim sto se ne moze nista na silu, ne treba bez potrebe ni dodatno politizirati kako neki pokusavaju.DaysleepeR wrote: ↑27/03/2025 11:08
Teško je ovo gledati hladne glave.
-
statixx
#21442 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ali Sud BiH jeste odredio jednomjesecni pritvor za trojku.DaysleepeR wrote: ↑27/03/2025 12:54
Stavio sam gore dio zakona koji se odnosi na pritvor.
https://detektor.ba/2025/03/14/drzavni- ... viskovicu/
- DaysleepeR
#21443 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Postavio sam gore dio zakona koji se odnosi na pritvor i boldirao ono što je ovdje problem.statixx wrote: ↑27/03/2025 13:07Ali Sud BiH jeste odredio jednomjesecni pritvor za trojku.DaysleepeR wrote: ↑27/03/2025 12:54
Stavio sam gore dio zakona koji se odnosi na pritvor.
https://detektor.ba/2025/03/14/drzavni- ... viskovicu/
Nadam se da će ti biti jasnije.
- Mr.Sojic
#21444 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zlatko i Željko nikako da se zDogovore.LAGUMDŽIJA ODBIO PROSLIJEDITI "DIPLOMATSKU KORESPONDENCIJU": Iz kabineta Željke Cvijanović bijesni, najavljuju krivičnu prijavu
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/40 ... ijavu.html
-
DonieBrasco
#21445 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://avaz.ba/vijesti/bih/963814/kara ... ije-godine
Ko o cemu nosioci europskih vrijednosti i veci katolici od Pape o "izbornom zakonu". Uz naravno "politicko Sarajevo" je veci problem od Dodika.
Direktni saucesnik u svemu sto radi Dodik i sto nije uhapsen je politka hrvata prema BiH, crno na bijelo je tako sad ucjenjuju Trojku sa izbornim zakonom, i svemu sta zele da bi ovaj bio uhapsen.
Ko o cemu nosioci europskih vrijednosti i veci katolici od Pape o "izbornom zakonu". Uz naravno "politicko Sarajevo" je veci problem od Dodika.
Direktni saucesnik u svemu sto radi Dodik i sto nije uhapsen je politka hrvata prema BiH, crno na bijelo je tako sad ucjenjuju Trojku sa izbornim zakonom, i svemu sta zele da bi ovaj bio uhapsen.
- SaraFina
#21446 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dodik je preko 20 godina na tronu. Ocekivati da se moze rijesiti od danas do sutra je „preambiciozno“.
Njemu opstanka na politickog sceni nema. I to je ono sto trojka uspjela. Kao sto rekoh, svi bi mi da on ponizen bude uhapsen usred noci izvucen iz kreveta. Da mu onu odvratnu facu gledamo desetak dana na naslovnicama. Kuknjavu Gorice na drzatvenim mrezama. Itd itd
Last edited by SaraFina on 27/03/2025 13:21, edited 1 time in total.
-
statixx
#21447 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sta je problem sa zakonom. Je li zabranjuje odredjivanje pritvora tokom istrage.DaysleepeR wrote: ↑27/03/2025 13:08
Postavio sam gore dio zakona koji se odnosi na pritvor i boldirao ono što je ovdje problem.
-
Oznaka Tablica
#21448 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
DaysleepeR Ubi se lik da objasni kako je izdavanje crvene potjernice fijasko

- DaysleepeR
#21449 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Lijepo bi bilo da pročitaš šta sam postavio.statixx wrote: ↑27/03/2025 13:20Sta je problem sa zakonom. Je li zabranjuje odredjivanje pritvora tokom istrage.DaysleepeR wrote: ↑27/03/2025 13:08
Postavio sam gore dio zakona koji se odnosi na pritvor i boldirao ono što je ovdje problem.
(Ostvarivanje prava)
(1) Lica prema kojima se izvršavaju krivične sankcije, pritvor i druge mjere zadržavaju sva prava, a lišavaju se prava ili se ograničavaju u pravima samo u granicama nužnim za ostvarivanje cilja zbog kojeg su izrečene, a u skladu sa zakonom i međunarodnim ugovorom.
(2) Neće biti nametnuto nijedno ograničenje koje nije predviđeno zakonom, nije neophodno za ostvarenje cilja za koji je namijenjeno, nije efikasno u ostvarivanju tog cilja i nije proporcionalno.
Ako ti ovo boldirano nije jasno, molim te da se ne javljaš za dodatno pojašnjenje jer je ovdje objašnjeno kao djetetu.
- DaysleepeR
#21450 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Popij terapiju.Oznaka Tablica wrote: ↑27/03/2025 13:22 DaysleepeR Ubi se lik da objasni kako je izdavanje crvene potjernice fijasko![]()
![]()
![]()
Drugi put prozivaš lično bez ikakvih argumenata uz kleberenje.
Pored toga si totalno u krivu.