Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
dr_Evil

#21401 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

skoronikako wrote: 27/03/2025 10:46
dr_Evil wrote: 27/03/2025 10:32 Grohotom se smEjem. Znaci da si nakon 30 godina skuzio da su svi "jaci" likovi nedostupni, i to u trenutku kad prvi put imamo premijera federacije, i drzavnog ministra iza resetetaka, te entitetskog preCjednika sa presudom. Do sada valjda kad nismo imali nista od toga nisi to shvatao.

I zasto ti sa svojom financijskom aktivnoscu podrzavas takve institucije 30 godine, odgovori nam, da se i mi zapitamo.
Aha, znaci imamo drzavu jer imamo dva lika u zatvoru? Svaka nam cast. Haman mi drzavu "imamo" ili pokusavamo imati u onih 51% (ili sto bi Srbi u provokacijama pisali 22,5% dijela teritorije koji "voli" ovu drzavu). Sto opet samo potvrdjuje moju tezu da nema drzave.

Zasto sam cekao 30 godina? Pa morao sam zavrsiti prvo osnovnu skolu, pa srednju, pa fakultet, pa biti na birou, pa naci posao. I sad kada sam nasao posao, shvatio sam da ne zelim svojim doprinosima finansirati uhljebe raznih boja i stranaka koji su se nakotili u drzavnim/entitetskim/kantonalnim/opcinskim institucijama koji misle da ova drzava postoji samo radi njih. Meni je isto raditi za privatnika u BiH i za privatnika vani, jer nisam dovoljno privilegovan (niti zelim biti) da me drzava placa.

A ti se i dalje "smej" grohotom. Dosta je vise bolesnika koji bi da te uvale u jednu od grupa. Ili si SDA ili si Trojka ili si izdajnik ili si radikalista ili si kurac ili si palac. Takvi bolesnici nam unistise drzavu i otjerase sve normalnije iz drzave. I onda ti postavi pitanje na forumu "a sto nisi tako mislio zadnjih 30 godina". Ono postoji samo radi sebe i jedino kako i opstaje jeste to etiketiranje i tjeranje normalnih iz drzave.
Dakle i dalje stoji pitanje, "a sto nisi mislio tako zadnjih 30 godina". Dakle ja sam postao svjestan stanja drzave tamo negdje kad Zoster otpjeva "ovo nije drzava ovo je protektorat, rece moj drug i napisa doktorat", vjerujem da su i sve moje skolske kolege postale svjesne stanja nakon sto smo to culi. Naravno, nekoga je zanimalo vise, nekog manje, ali smo znali kakvo je stanje drzave, drustva, te definisane granice sta smijes, a sta ne, i gdje smijes, a gdje ne. Dobro, mozda mi u Mostaru malo smo ranije morali postati zreli, jer smo doslovno zivjeli takav grad, naselje, mahalu.

Dakle, tjeranje iz drzave? Nakon sto se milion odselilo od rata pa do danas, i tu ne ukljucujem rat, ti pricas o tome da neko tjera nekoga? Pa valjda ti je to postalo jasno jos od onda kad Balas otpjeva "price da na kraju ponajbolji ostaju vise ne vrijede..plocnici Toronta, oci boje fronta, lozinka svih nas", ili si valjda i to prespavao u tim nekim svojim skolskim klupama zasticene kaste ili klase, jer drugacije ne mogu objasniti tvoje naglo otvaranje ociju i skidanje folije sa glave.

I dakle, danas imas dva lika u zatvoru i treceg kojeg "ceka gotova vecera, u Vojkovicima medju hurijama". Ali evo 30 godina je ocito drzave bile.. sta li se promijenilo da mi je znati pa je sad nema..

Nego drug, hajd se ti malo ipak odseli ako vec nisi, bit ce ti bolje za psihicko zdravlje, profesionalni razvoj, a i naucit ce sta je drzava. Pa se onda vrati.. bit ce bolje i za tebe i za domovinu. I da se aBd vratis u svoju carsiju, ko pobjednik, rekao bi Al Dino, nas fantasticni pjesnik.
Last edited by dr_Evil on 27/03/2025 11:14, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#21402 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Riječ struke

dr_Evil

#21403 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

_BataZiv_0809 wrote: 27/03/2025 11:14 Riječ struke
Spoiler
Show
:D oplakah :D

Ljudi cuvaju bataljon ratnih zlocinaca i "ne moze im niko nista, jaci su od sudbine", ali eto moraju Dodu isporuciti.
512MB

#21404 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 512MB »

Bravo za trojku što nije popustila pritiscima i "dogovorila" sa Dodikom "relaksaciju odnosa".
Bega_TM

#21405 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bega_TM »

Ja koliko znam Dodik (jos) nije optuzen za ta djela - bas me zanima kako se to onda pravno tretira (svakako nece ga izrucit al' eto)
DonieBrasco

#21406 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

U Sdfa sa nestpljenjem cekaju da Interpol odbije potjernicu da to prebace Trojci, a danas da ikako mogu bi sjeli sa Dodikom i Covicem da nastave gdje su stali.
Peacean

#21407 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Peacean »

Mnogi se pitaju zašto na potjernici nema i Radovana Viškovića, premijera RS, za kojim je također raspisana centralna potjernica za područje BiH i koji se sumnjiči za isto krivično djelo kao i ranije navedeni dvojac.

Razlog je jednostavan, a to je da Radovan Višković nije nikako napuštao granicu BiH, bar da je to poznato državnih organima, za razliku od Dodika i Stevandića.
https://avaz.ba/vijesti/bih/963778/pozn ... potjernici
skoronikako

#21408 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skoronikako »

dr_Evil wrote: 27/03/2025 11:14 Dakle i dalje stoji pitanje, "a sto nisi mislio tako zadnjih 30 godina". Dakle ja sam postao svjestan stanja drzave tamo negdje kad Zoster otpjeva "ovo nije drzava ovo je protektorat, rece moj drug i napisa doktorat", vjerujem da su i sve moje skolske kolege postale svjesne stanja nakon sto smo to culi. Naravno, nekoga je zanimalo vise, nekog manje, ali smo znali kakvo je stanje drzave, drustva, te definisane granice sta smijes, a sta ne, i gdje smijes, a gdje ne. Dobro, mozda mi u Mostaru malo smo ranije morali postati zreli, jer smo doslovno zivjeli takav grad, naselje, mahalu.

Dakle, tjeranje iz drzave? Nakon sto se milion odselilo od rata pa do danas, i tu ne ukljucujem rat, ti pricas o tome da neko tjera nekoga? Pa valjda ti je to postalo jasno jos od onda kad Balas otpjeva "price da na kraju ponajbolji ostaju vise ne vrijede..plocnici Toronta, oci boje fronta, lozinka svih nas", ili si valjda i to prespavao u tim nekim svojim skolskim klupama zasticene kaste ili klase, jer drugacije ne mogu objasniti tvoje naglo otvaranje ociju i skidanje folije sa glave.

I dakle, danas imas dva lika u zatvoru i treceg kojeg "ceka gotova vecera, u Vojkovicima medju hurijama". Ali evo 30 godina je ocito drzave bile.. sta li se promijenilo da mi je znati pa je sad nema..

Nego drug, hajd se ti malo ipak odseli ako vec nisi, bit ce ti bolje za psihicko zdravlje, profesionalni razvoj, a i naucit ce sta je drzava. Pa se onda vrati.. bit ce bolje i za tebe i za domovinu. I da se aBd vratis u svoju carsiju, ko pobjednik, rekao bi Al Dino, nas fantasticni pjesnik.
Dva lika u zatvoru, mantra SDA i dalje na politickoj sceni. Ili si nas ili si njihov.

I onda se neko zapita, zasto te sad tjera to nakon 30 godina? Zato sto nakon 28 godina dobijes neku promjenu vlasti i onda kako su te etiketirali izdajnikom prethodnih 30 godina, sada si SDA narednih 4 jer se ne slazes sa politikom koju vode. U cemu je onda razlika? U tome sto je Fadil uhapsen? Dobro, svaka cast. Je li to sve? I onda svaka kritika trenutnom rezimu dolazi od "SDA struktura" kao sto je u SDA strukturama dolazila od "izdajnika". Pa zar nije bit svega da ne budete kao SDA?

Ja sam napustio drzavu jos 2016. pa se i vratio. Dakle imam i iskustvo odlaska iz ove drzave. Imas li ti? Znas li kako je napustiti svoju drzavu?

Tako da price o folijama, Balasevicevima i Zoosteru okaci macku o rep. Zivi svoj zivot, sta ti ima neko drugi oci otvarat.
skupljac_zeljeza

#21409 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skupljac_zeljeza »

DaysleepeR wrote: 27/03/2025 08:30

Nemoj se tu zaustaviti kad si već krenuo.
Da se osiguraju bila bi dobra i 4 povećanja. To ti dođe kao ulaganje u predizbornu. Od 450.000 izaći će 250.000. Bez ozbiljna dva aprilska povećanja koja se podrazumijevaju, čemu da se nada ako dožive razočarenje? Ovoj vladi su zadnji po prioritetima po ovome do sada. A vole da glasaju.
enko 1964
Grijem se na: južnu konekciju

#21410 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by enko 1964 »

Jedina mogućnost da ga se dokopa naša sudska vlast je da mu letjelica nenadano sleti u neku od nama prijateljskih zemalja (ako ima takvih), da ga oni uhapse i isporuče u odgovarajuću ustanovu u našoj lijepoj, nezavisnoj, cjelovitoj i nadasve suverenoj BiH.
Đe ona zastava? :bih:
dr_Evil

#21411 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

skoronikako wrote: 27/03/2025 11:31
Dva lika u zatvoru, mantra SDA i dalje na politickoj sceni. Ili si nas ili si njihov.

I onda se neko zapita, zasto te sad tjera to nakon 30 godina? Zato sto nakon 28 godina dobijes neku promjenu vlasti i onda kako su te etiketirali izdajnikom prethodnih 30 godina, sada si SDA narednih 4 jer se ne slazes sa politikom koju vode. U cemu je onda razlika? U tome sto je Fadil uhapsen? Dobro, svaka cast. Je li to sve? I onda svaka kritika trenutnom rezimu dolazi od "SDA struktura" kao sto je u SDA strukturama dolazila od "izdajnika". Pa zar nije bit svega da ne budete kao SDA?

Ja sam napustio drzavu jos 2016. pa se i vratio. Dakle imam i iskustvo odlaska iz ove drzave. Imas li ti? Znas li kako je napustiti svoju drzavu?

Tako da price o folijama, Balasevicevima i Zoosteru okaci macku o rep. Zivi svoj zivot, sta ti ima neko drugi oci otvarat.
Dva lika u zatvoru, ali kakva dva lika, dva lika koja su pokazala da nema vise nedodirivih, da postoje obrisi pravne drzave, do sada nismo imali te obrise. Malo, mlako, do sada sam ocekivao makar 3000 u zatvoru za veleizdaju domovine, ali imamo dva koja su postavila primjer u kojem smjeru treba da ide drzava. Nekom nista, nekome svijetlo na kraju tunela, makar tunel bio najduzi na svijetu.

To su price za malu djecu, kao da se ne poznajemo svi na ovom forumu jako dugo, ovdje je samo Prpa promijenio stranu, pa udara zivotom na SDP, svi ostali su vrlo lagani za pratiti. Ali evo, za one koje ne poznajemo na ovom forumu, a malo ih je takvih, ovdje se samo nickovi mjenjanju. Uvijek kazem, , udrite po ovoj vladi, udrite i rukama i nogama, ali udrite pravim argumentima jer ih ima, obecali su nam mlade, sposobone, nestranacke, obrazovane, obecali su nam hapsenja korumpiranih i koji su krivi za ovo stanje bosnjackog naroda. Udrite ih tu, ne udarajte tamo gdje rade dobro.

Aha, sad si napustio drzavu, a maloprije pricas o napustanju, zar nije malo to kontradiktorno, mozda se prica prilagodjava po potrebi? Da, znam kako je napustiti svoju drzavu, napustio sam jer nisam htio da spustim glavu, a imao sam prilike za to i te kako. A tebi i dalje preporuka da slusas Zoster i Balasevica, i da koristis istinu u svojim argumentacijama, pa mozda i dodjemo do necega.
DaysleepeR

#21412 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Danas oslobođeni Saša Golub se skrivao 3 godine pod crvenom interpolovom potjernicom uz pretpostavku da se skriva u Srbiji.
On se skrivao u BiH, na kraju se sam predao.

Eto koliko znače te potjernice.
Saša Golub nije ni političar niti bogat, niti ima oružanu pratnju ni helikopter ni avion.
Stoga, ne nadajte se previše.
benki2

#21413 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by benki2 »

Glupost, dodik ima drzavljanstvo srbije i ne moraju ga izruciti jer nemamo s njima takav ugovor. Ali sve dok je na snazi potjernica, ne moze nigdje iz srbije.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#21414 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pici »

rekao sam vam stoti put, mile ide u ćuzu kad budete najmanje ocekivali... sve je vec dogovoreno. Opustite se idite na kafu, pogledajte film, guzite nesta.
dr_Evil

#21415 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

pici wrote: 27/03/2025 12:03 rekao sam vam stoti put, mile ide u ćuzu kad budete najmanje ocekivali... sve je vec dogovoreno. Opustite se idite na kafu, pogledajte film, guzite nesta.
Pici ti si jedini razuman inKsan na ovom forumu!
skoronikako

#21416 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skoronikako »

dr_Evil wrote: 27/03/2025 11:40 Dva lika u zatvoru, ali kakva dva lika, dva lika koja su pokazala da nema vise nedodirivih, da postoje obrisi pravne drzave, do sada nismo imali te obrise. Malo, mlako, do sada sam ocekivao makar 3000 u zatvoru za veleizdaju domovine, ali imamo dva koja su postavila primjer u kojem smjeru treba da ide drzava. Nekom nista, nekome svijetlo na kraju tunela, makar tunel bio najduzi na svijetu.
Kakva dva lika? Jedina dva odgovorna za aferu za koju su osudjeni?
dr_Evil wrote: 27/03/2025 11:40 To su price za malu djecu, kao da se ne poznajemo svi na ovom forumu jako dugo, ovdje je samo Prpa promijenio stranu, pa udara zivotom na SDP, svi ostali su vrlo lagani za pratiti. Ali evo, za one koje ne poznajemo na ovom forumu, a malo ih je takvih, ovdje se samo nickovi mjenjanju. Uvijek kazem, , udrite po ovoj vladi, udrite i rukama i nogama, ali udrite pravim argumentima jer ih ima, obecali su nam mlade, sposobone, nestranacke, obrazovane, obecali su nam hapsenja korumpiranih i koji su krivi za ovo stanje bosnjackog naroda. Udrite ih tu, ne udarajte tamo gdje rade dobro.
Ne poznajemo se. Ovdje pisem samo na temi Zenice jer me ovo ostalo i ne zanima. I tu opet pisem najvise na temu Celika iz Zenice. Nikakav novi profil, niti promjena nicka.

Ja sam mislio da su nam obecali hapsenja korumpiranih i krivih, a ne korumpiranih i krivih za stanje bosnjackog naroda? Eh sad, cisto znatizelje radi, da li mislis da su korumpirani i krivi samo u bosnjackom narodu ili mislim da vlada smije da hapsi samo korumpirane i krive iz bosnjackog naroda?
dr_Evil wrote: 27/03/2025 11:40 Aha, sad si napustio drzavu, a maloprije pricas o napustanju, zar nije malo to kontradiktorno, mozda se prica prilagodjava po potrebi? Da, znam kako je napustiti svoju drzavu, napustio sam jer nisam htio da spustim glavu, a imao sam prilike za to i te kako. A tebi i dalje preporuka da slusas Zoster i Balasevica, i da koristis istinu u svojim argumentacijama, pa mozda i dodjemo do necega.
Napustio drzavu i vratio se poslije tog jer mi se nije svidjela drzava gdje sam otisao. Sta je tu kontradiktorno?

U ovoj drzavi mozes lijepo zivjeti kad iskljucis politiku, zdravstvo, sudstvo i policiju iz svog zivota. Problem je sto se nekako sve te stvari pocnu prije ili kasnije ponovo mijesati u tvoj zivot. Onda skontas kroz rasprave na forumu koliko se uhljebljeni bore za svoj status quo i shvatis da je mozda i najpametnije napustiti drzavu. Dakle, bez skrivenih namjera ili politicke pozadine, ja sam u svom zivotu do sad bio protiv SDA i tada su me ( i nas ostale iz Zenice koji smo se borili za Celik) etiketirali kao izdajnike. Poslije smo se borili protiv Fuada Kasumovica i onda smo preko noci postali ono prvo protiv cega smo se borili. Odjednom mi smo SDA. :mrgreen:

Od Balasevica sam preslusao sve sto je imao, ali se moras sprziti da bi znao koliko vatra przi. Ne moze ti to ni Balasevic niti bilo ko drugi prenijeti.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#21417 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pici »

jedino sto moze spasiti mileta je da mu neko pruzi ruku iz pederacije ili se na zapadnim diplomatijama okrene ćurak i izvrse pritisak da se opet dogovore i švaba povuce zakone. Sto je u ravni da se obrnu sjeverni i juzni pol.
Email83

#21418 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Email83 »

SaraFina wrote: 27/03/2025 00:12
kakabanja213 wrote: 27/03/2025 00:02
SaraFina wrote: 26/03/2025 23:55

Koji mozdani driblinzi. :run: Laku noc.
Kakvi mozdani driblinzi. Nije to nikakva visa matematika.
SIPA radi svoj posao, Dodik svaki dan prodje pored zgrade SIPA (koja radi svoj posao), i sta bi neko sa dvije ciste u glavi trebao zakljuciti. Pa valjda, da je nekome nesto skrivio, SIPA (koja radi svoj posao) bi ga privela.
Ili ipak SIPA ne radi svoj posao.
Ako zelis mogu ti i vizuelizirati nekim grafikonom.
I sta bi ti sada? Da se SIPA u sred BL sukobi sa Dodikovim obezbjedjenjem? To bi zadovoljilo tvoje komplekse? Ti u biti prizeljkuješ incident, koji bi mogao polučiti ogromne posljedice. I zivo se tebi pri tome hebe i za drzavu i za drzavne institucije. A tako i narod koji radi u tim institucijama.
Sve ispod Dodikovog hapsenja Sad i odmah i oruzanog sukoba za tebe je poraz. Ajde begaj. Gora sam ja sto se raspravljam s tobom uopce. Ti tekst ne mozes suvislo procitati. A krojio bi operaciju visokog rizika. I intervenciju SIPE u BL.
Da, da se sukobi, ako treba da bude poginulih, ali da se lice za koje je izdat nalog za dovodjenje dovede, ako znog toga treba biti posljedica, neka bude, ako treba biti rat, neka bude, ako je cijena da u tom ratu jestane Bosne, neka nestane.
Sta nije jasno
Oznaka Tablica

#21419 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Oznaka Tablica »

DaysleepeR wrote: 27/03/2025 09:53 Nalog za privođenje radi neodazivanja na poziv na saslušanje nije nikakav razlog da se bilo ko dovodi u rizik.

Mnogo se pjeni ovdje, ali se zaboravlja da Dodik još nema ni pravomoćnu presudu, a niti optužnicu za rušenje pravnog poretka države niti za državni udar.

Sa pravne strane ima samo nalog za privođenje radi saslušanja.

Radi toga niko ginuti neće, niti će biti priveden ikad iz tog razloga.
Sta sve nece covjek ovde procitati :lol: :lol: :lol: :lol:
dr_Evil

#21420 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

skoronikako wrote: 27/03/2025 12:04
Ne poznajemo se. Ovdje pisem samo na temi Zenice jer me ovo ostalo i ne zanima. I tu opet pisem najvise na temu Celika iz Zenice. Nikakav novi profil, niti promjena nicka.

Ja sam mislio da su nam obecali hapsenja korumpiranih i krivih, a ne korumpiranih i krivih za stanje bosnjackog naroda? Eh sad, cisto znatizelje radi, da li mislis da su korumpirani i krivi samo u bosnjackom narodu ili mislim da vlada smije da hapsi samo korumpirane i krive iz bosnjackog naroda?
DObro, ipak se poznajemo, ali nejma veze, helem nejse rekli bi kod vas u kraljevskom gradu. Nego, personalno i licno, nisam ocekivao od Trojke da hapse korumpirane i krive iz druga dva naroda, ali ocekujem od njih da stvore preduslove da neka buduca vlada bude u stanju to uradit. NIsam ocekivao jer dolazim iz dijela domovine koji nije oslobodjen od strane Armije BiH, i znam da drzava tradicionalno ne postoji na tim teritorijama, ono sto je tek sada dosao kao samar realnosti vama koji ste ipak ostali na teritoriji koji je oslobodila Armija BiH. Ovo sta se sada desava sa Dodikom ja sam objasnjavao prije par mjeseci na primjeru Juzne Interkonekcije, mozes postaviti zakon, ali ti ga policija na teritorijama pod HVO-om nece provoditi, dakle neces ga izgraditi, napravit ce nemire, minirat ce gradilista, a policija ce okrenuti glavu - samar realnosti.

Ja zastupam tezu istu vec godinama, kad je bila SDA na vlasti pa sada i Trojka. Kanton ima svoju izvrsnu i zakonodavnu vlast, dakle dokazi na kantonu da postoji ta postena bosnjacka vlast, koja ce biti bez oraha u dzepovima, koja ce stvoriti vladavinu prava, a vladavina prava ce privuci i investicije, jer investicije dolaze u sigurno okruzenje. E onda kad dodje na federalni ili na drzavni nivo slobodno reci, evo mi smo uradili sve, ali ovi nam ne daju naprijed, dakle presudi mu na kantonu pa makar palo i na federaciji. Druga stvar, Bosnjak koji je na vlasti, a nema oraha u dzepu, on moze bez straha uci u bilo kakve pregovore, jer ne moze biti ucijenjen. Kad to uradis, tronozac kriminala se mora srusiti sam od sebe, jer smo mi spojene posude.

I ako imas cist kanton, neko ce posten u sistemu kad tad morati doci na vece razine vlasti, i tad ce se situacija okrenuti. Daleko smo od toga.
Oznaka Tablica

#21421 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Oznaka Tablica »

benki2 wrote: 27/03/2025 12:01

Glupost, dodik ima drzavljanstvo srbije i ne moraju ga izruciti jer nemamo s njima takav ugovor. Ali sve dok je na snazi potjernica, ne moze nigdje iz srbije.
Procitaj kompletan text, a ne samo naslov. Pa koriguj svoj post
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#21422 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

benki2 wrote: 27/03/2025 12:01

Dokazao si mi da nisi klinkuo na post bez da si to rekao :mrgreen:
DaysleepeR

#21423 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Oznaka Tablica wrote: 27/03/2025 12:15
DaysleepeR wrote: 27/03/2025 09:53 Nalog za privođenje radi neodazivanja na poziv na saslušanje nije nikakav razlog da se bilo ko dovodi u rizik.

Mnogo se pjeni ovdje, ali se zaboravlja da Dodik još nema ni pravomoćnu presudu, a niti optužnicu za rušenje pravnog poretka države niti za državni udar.

Sa pravne strane ima samo nalog za privođenje radi saslušanja.

Radi toga niko ginuti neće, niti će biti priveden ikad iz tog razloga.
Sta sve nece covjek ovde procitati :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja govorim sa formalno pravne strane.
Prove me wrong.
RunnerX

#21424 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by RunnerX »

DaysleepeR wrote: 27/03/2025 12:22 Ja govorim sa formalno pravne strane.
Prove me wrong.
Sa formalno pravne strane mu je već određen pritvor.
SaraFina

#21425 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Email83 wrote: 27/03/2025 12:08
SaraFina wrote: 27/03/2025 00:12
kakabanja213 wrote: 27/03/2025 00:02
Kakvi mozdani driblinzi. Nije to nikakva visa matematika.
SIPA radi svoj posao, Dodik svaki dan prodje pored zgrade SIPA (koja radi svoj posao), i sta bi neko sa dvije ciste u glavi trebao zakljuciti. Pa valjda, da je nekome nesto skrivio, SIPA (koja radi svoj posao) bi ga privela.
Ili ipak SIPA ne radi svoj posao.
Ako zelis mogu ti i vizuelizirati nekim grafikonom.
I sta bi ti sada? Da se SIPA u sred BL sukobi sa Dodikovim obezbjedjenjem? To bi zadovoljilo tvoje komplekse? Ti u biti prizeljkuješ incident, koji bi mogao polučiti ogromne posljedice. I zivo se tebi pri tome hebe i za drzavu i za drzavne institucije. A tako i narod koji radi u tim institucijama.
Sve ispod Dodikovog hapsenja Sad i odmah i oruzanog sukoba za tebe je poraz. Ajde begaj. Gora sam ja sto se raspravljam s tobom uopce. Ti tekst ne mozes suvislo procitati. A krojio bi operaciju visokog rizika. I intervenciju SIPE u BL.
Da, da se sukobi, ako treba da bude poginulih, ali da se lice za koje je izdat nalog za dovodjenje dovede, ako znog toga treba biti posljedica, neka bude, ako treba biti rat, neka bude, ako je cijena da u tom ratu jestane Bosne, neka nestane.
Sta nije jasno
Nemoj zezati? Je li tebe ovo neko opunomocio od djelatnika SIPE ili gradjana? Pa bi ti riskirao onako olako tudje zivote. Bi li ti se sukobio licno? Tvoj otac ili brat da rade u SIPI? Sta bi im savjetovao? Da idu i poginu ako treba, ali se Dodik privesti mora? Lako je tudje zivote ulagati.
Post Reply