Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pandakonda wrote: ↑23/03/2025 21:30
Da li je CX 30 u smislu prostora i sigurnosti neki veliki upgrade u odnosu na 3 hatchback ili je ista stvar samo malo odignuta od zemlje ? Znam da je vozna dinamika na strani trice ali kad bi se vec davale pare mora se gledati citav paket CX 5 ili 60 su dosta iznad onliko para koliko bi bio spreman dati tako da bi nekako se ogranicio na 3 i CX 30 jer bi vise para radije potrosio na bolju opremu.
Ovo cisto razmisljam za buducnost i eventualno kada djeca dođu i generalno sigurnost auta jer bi naredno auto uzimao sigurno novo
U sigurnosti nema razlike, svi modeli imaju maksimalne ocjene na testovima.
U prostoru u pet deka hatch i CX-30, najbolje da vidis uzivo.
Sedan ima isti medjuosovinski razmak kao hatch ali dosta duzi gepek, solidno vise moze progutati, od ta tri bi bio moj izbor.
Zadnja klupa kod sva tri je tijesna za vise osobe.
kabal1337 wrote: ↑23/03/2025 18:29
Na mercedesu mi nikad zavjesa nije lupetala. Na Vag-u polica me nervira, neki dan sam na A3 lupio glavom od nju kad sam paket utovarao
Zavjesu uvuces do kraja jednim dodirom, i opet mozes staviti stvari na nju ako moras.
Upravo na vagu znaju cesto puci police kad se stavlja sve i svasta.
Svakome njegovo, za mene je polica veliki minus.
da si sjedio u premijum pasatu tako ne bi govorio, na dodir ide sve ko po loju
Taj auto nema mjerac temperature, vec plavu, crvenu i blink crvenu
Znači mogu normalno da vozim. Nije mi jasno kako se dosad nije pojavljivala, a jos je hladnije bilo
Mozda nisi primijetio, ali svakako provjeri nivo.
Mozda si promijenio lokaciju parkinga ?
Pa skoro nikad nisam na istom mjestu, zavisi gdje se mjesta nadje Moguce da nisam dosad primjetio, nisam nesto plaho obracao paznju. Nivo bi trebao biti ok, sve sam provjeravao pred zimu, prije par mjeseci
Znači mogu normalno da vozim. Nije mi jasno kako se dosad nije pojavljivala, a jos je hladnije bilo
Pa skoro nikad nisam na istom mjestu, zavisi gdje se mjesta nadje Moguce da nisam dosad primjetio, nisam nesto plaho obracao paznju. Nivo bi trebao biti ok, sve sam provjeravao pred zimu, prije par mjeseci
To se cesce gleda, recimo jednom mjesecno, taman usput kad i ulje.
Ali generalno nema tu problema, vjerovatno samo nisi primijetio, brzo plava i nestane ako je benzinac.
Ako ga nekad ne parkiras u sjeni i upalis tek popodne moze biti da se taj put ni ne upali.
Ali generalno nema tu problema, vjerovatno samo nisi primijetio, brzo plava i nestane ako je benzinac.
Ako ga nekad ne parkiras u sjeni i upalis tek popodne moze biti da se taj put ni ne upali.
Iskreno ja ulje i vodu a i sve ostalo gledam samo kada idem na servis, znaci jednom godišnje
Iskreno ja ulje i vodu a i sve ostalo gledam samo kada idem na servis, znaci jednom godišnje
Nije iskljuceno da senzor temperature zeza, lako se utvrdi je li kretanje vrijednosti plauzibilno u odnosu na vanjsku temperaturu i voznju, ali najprije da nije nista, pogotovo ako nestane unutar 1-2 minute.