Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

omar little

#30051 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by omar little »

a, trump skrece paznju za ovog sigurnosnog skandala objavljujuci tarife na auta sad. iako je trebalo biti objavljeno u aprilu.
studiorum_tuzlaensis

#30052 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by studiorum_tuzlaensis »

BiBi911 wrote: 26/03/2025 22:42
Point. wrote: 26/03/2025 22:35 Šta ćeš očekivati od te pripizdine zvane Georgija. Ebo me svak ako ova nije nekada imala momka rođaka.
GA ti je nesto kao Sarajevo imas normalne dijelove, gdje je industrija razvijena i onda ti dodju kosevo, bistrik ta fina gradska raja koja glasa za sda
Glasali su i sedrenik i mihrivode izgleda.

Image
alijagoro

#30053 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by alijagoro »

https://youtu.be/RC4lWvW40h4?si=l8JwoY8Xo7a50o6Q
Hajmo biti pozitivni :D jel ovaj progresivac ili strogi centar demokrata
Zastozato

#30054 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Zastozato »

studiorum_tuzlaensis wrote: 26/03/2025 22:46
Point. wrote: 26/03/2025 22:35 Šta ćeš očekivati od te pripizdine zvane Georgija. Ebo me svak ako ova nije nekada imala momka rođaka.
GA ti je nesto kao Sarajevo imas normalne dijelove, gdje je industrija razvijena i onda ti dodju kosevo, bistrik ta fina gradska raja koja glasa za sda

Image
Otprilike svi bijelci u Džordži glasali za nju.
Inače dolje žive najveći rasisti.
zilog

#30055 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zilog »

studiorum_tuzlaensis wrote: 26/03/2025 23:28 I ovi klocevi od demokrata u toj drzavi kandiduju kmicu.
:zoka: :lol:

To je kadrovska pamet u rangu SDA i Fikreta Prevljaka, kandidata SDA za nacelnika Ilidze.

Fakat je onda zaslužuju.
Je li stvarno mislis da si cool kada napises ovo gore?
studiorum_tuzlaensis

#30056 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Jesi li dobro naprego moždinu da me citiras zbog tog?

Moras na foe kmicane.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#30057 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

25% na uvoz auta
Pospjesuje domacu prozvodnju
Nije lose
ultima_palabra

#30058 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

studiorum_tuzlaensis wrote: 26/03/2025 23:28 I ovi klocevi od demokrata u toj drzavi kandiduju kmicu.
:zoka: :lol:

To je kadrovska pamet u rangu SDA i Fikreta Prevljaka, kandidata SDA za nacelnika Ilidze.

Fakat je onda zaslužuju.
Georgia ima 13 distrikta, cini mi se. Ona predstavlja samo jedan koji je izrazito republikanski, ko god da je kandidat i sa jedne i sa druge strane bio bi isti rezultat.

Oba senatora iz GA su demokrati, jedan crnac a drugi Zidov.
studiorum_tuzlaensis

#30059 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Dobro je Putin reko jednom..
Amerika je velika drzava, al ima komplikovane izbore.

Vidim sad u Kongresu je 9-5
Bio senator ili ne, ova slika govori mnogo o americkoj gRuziji

Image
snijeg_led

#30060 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by snijeg_led »

Truba wrote: 27/03/2025 00:05 25% na uvoz auta
Pospjesuje domacu prozvodnju
Nije lose
Koju proizvodnju ???
Onu sto su neka imali? Koliko je potrebno vremena da se opet pokrene :-)
Prebacili sve fabrike u Meksiko i dalje.
zilog

#30061 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zilog »

Ovo je zlato!
PUNI UVID kolike su trulje iznutra, koliko ih boli sunovrat ekonomije i masa drugih stvari o kojima se ovdje raspravljalo, a za koje su trolovi cijedili suhu drenovinu "ne znamo sta se, bla, bla, bla...".

Rob_Atl

#30062 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Rob_Atl »

studiorum_tuzlaensis wrote: 26/03/2025 22:46

Image
Posto sam ja iz Gruzije, sve izvan Atlante distrikti demokrate nemaju sanse. Zato mi ovdje i kazemo Atlanta je drzava u drzavi. Dva razlicita svijeta cim izadjes iz metroa. Par puta sam prosao kroz MTG distrikt nedo bog nikom kakva struktura ljudi zivi tu. Ovaj juzni dio je kolko tolko normalan jer je blize gradu, vjerovatno je odatle i doslo ovih 100k glasova za drugog kandidata :lol: . Brine me utrka za senatora na midterms, ako se trenutni governer kandiduje Brian Kemp uzima glat, doduse on se suprostavljao Trumpu u par navrata ali ne mislim da bi sad.
Point.

#30064 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

Je li to otkazan trip hilibilija za Zelenu Zemlju?
apsidejzi

#30065 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by apsidejzi »

Aha, nisu pozeljni :D

Medjutim, u medjuvremenu zele da uklone sudije koje im se ne svidjaju i napravili su lutriju gdje Elon Musk daje milion dolara random osobama koje potpisu istu. Ja sam fakat volio tog lika i prihvatao mnogo toga. Al ovo fakat pokazuje da pare, slava i moc kvare ljude. U zelji da ostvari svoj cilj rusi sve pred sobom. Sad je njemu ocito bitnije da dokaze poentu nego da ima odrziv demokratski aparat. Jaz bogatih i nas obicnih biva sve veci. Kapitalizam je dosao do one tacke samourusavanja o kojoj je Marks pricao. Jos ostaje samo da je predju i to je to. Jebo ga svak, ja sam se radovao Marsu i to je bio izazov, al negdje u putu njemu je veci izazov postao rusiti sudije i ovozemaljske politicke igrice.... ne kontam fakat sta to klikne u glavama. Jel to mars vise nije dovoljno veliki izazov?

Hendrix

#30066 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hendrix »

apsidejzi wrote: 27/03/2025 10:01 Aha, nisu pozeljni :D

Medjutim, u medjuvremenu zele da uklone sudije koje im se ne svidjaju i napravili su lutriju gdje Elon Musk daje milion dolara random osobama koje potpisu istu. Ja sam fakat volio tog lika i prihvatao mnogo toga. Al ovo fakat pokazuje da pare, slava i moc kvare ljude. U zelji da ostvari svoj cilj rusi sve pred sobom. Sad je njemu ocito bitnije da dokaze poentu nego da ima odrziv demokratski aparat. Jaz bogatih i nas obicnih biva sve veci. Kapitalizam je dosao do one tacke samourusavanja o kojoj je Marks pricao. Jos ostaje samo da je predju i to je to. Jebo ga svak, ja sam se radovao Marsu i to je bio izazov, al negdje u putu njemu je veci izazov postao rusiti sudije i ovozemaljske politicke igrice.... ne kontam fakat sta to klikne u glavama. Jel to mars vise nije dovoljno veliki izazov?

Dobrodosao u klub...sa malim zakasnjenjem. I ja sam bio fasciniran Muskovim idejama prije puno godina. Cinio se kao neko ko bi fakat mogao promjeniti svijet na bolje. Onda je prevrnuo, mislim da je jednostavno puko i da je postao nivo onih negativaca u James Bondu. Ipak odrastanje u aparthejdu cini svoje. Uraditi sieg heil u 2025 godini je gnusno i jos tvrditi da je to onako bezze pozdrav, daj ba.

I neko dokazivanje online, svadjanje na tviteru, psovanje, provociranje ljudi. Vise odgovara nekom sa 15 godina. A da ne pricam kako lozi ljude da ima najjaci Diablo account, ono halo ba.

Ono sto mi je najzalosnije je da obicni ljudi koji nemaju nikakve koristi od njega i dalje pushe pricu. Shvacam ulizice, profitere i poltrone, svaka cast. Ali neki jadov recimo iz Bosne koji se ozari kad cuje da Musk lafo jebe uhljebe, pa fakat.
jeza u ledja

#30067 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

A cekaj, nije vam bilo jasno kakav je Trump lik kad je prozvao onog nekog lika sto je organizovao spasavanje djecaka u Tajlandu "pedofilom"? :roll:

I Musk i Trump su postali popularni jer su promovirani (i jer su se promovirali) putem medija i entertainment industry.
Nema sanse da bi se ljudi primali na njihove gluposti da godinama nisu reklamirani na TV, tabloidima i internetu.
apsidejzi

#30068 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by apsidejzi »

Hendrix wrote: 27/03/2025 10:44
apsidejzi wrote: 27/03/2025 10:01 Aha, nisu pozeljni :D

Spoiler
Show
Dobrodosao u klub...sa malim zakasnjenjem. I ja sam bio fasciniran Muskovim idejama prije puno godina. Cinio se kao neko ko bi fakat mogao promjeniti svijet na bolje. Onda je prevrnuo, mislim da je jednostavno puko i da je postao nivo onih negativaca u James Bondu. Ipak odrastanje u aparthejdu cini svoje. Uraditi sieg heil u 2025 godini je gnusno i jos tvrditi da je to onako bezze pozdrav, daj ba.

I neko dokazivanje online, svadjanje na tviteru, psovanje, provociranje ljudi. Vise odgovara nekom sa 15 godina. A da ne pricam kako lozi ljude da ima najjaci Diablo account, ono halo ba.

Ono sto mi je najzalosnije je da obicni ljudi koji nemaju nikakve koristi od njega i dalje pushe pricu. Shvacam ulizice, profitere i poltrone, svaka cast. Ali neki jadov recimo iz Bosne koji se ozari kad cuje da Musk lafo jebe uhljebe, pa fakat.
Ja sam se evo malo angazovao i poceo roviti o cemu se ovdje zapravo radi i ovako sam skontao: Ovdje se bira jedan sudija vrhovnog suda u Winsconsinu i izbor je izmedju dva kandidata. Iako bi sudije trebale biti nepartijski orjentisani u praksi je to nemoguce i uvijek naginju jal republikancima jal demokratama (isto kao i kod nas jbg). Jedan sudija vrhovnog suda je otisao u penziju i sada ce biti zamjenjen sa novim. Ljudi glasaju na izborima kao i za predsjednika.

medjutim, ovdje ima zapetljancija. Naime, Winsconsin je swing state i zato je bitan u ovoj prici. Svakih 10 godina se vrsi popis stanovnistva i na osnovu popisa stanovnistva prave se okruzi. Ti okruzi kasnije sluze da se saberu glasovi i biraju elektori. U americkom sistemu "winner takes it all", ako republikanci imaju jedan vise glas, dobijaju sve elektore. Posto je ovo swing state, veoma je bitno kako se nacrtaju okruzi. 2010-e godine je izvrsen popis i nacrtani su okruzi koji pogoduju republikancima. Medjutim, na popisu 2020-e doslo je do odredjenih demografskih promjena i demokrate su trazili novo crtanje granica. Nisu se uspjeli dogovoriti i to sve je zavrsilo na vrhovnom sudu. Vrhovni sud ima 7 sudaca i trenutno je situacija 3:3 i velikim dijelom sve ovisi o ovom novom sudcu. Ako pobijedi demokratski sudija (Susane) onda ce ona vjerovato glasati da ce granice ponovo crtaju. Iako sudija ne bi trebao biti pristrasan, javna tajna je da jesu. A ako pobijedi ovaj Elonov za kojeg on navija, onda ce ostati status quo i na narednim izborima 2028-e Winsconsin ce vise pogodovati republikancima. I zato on placa milione da bi naveo ljude da glasaju za republikanskog kandidata.

Jebo nasu SDA. Oni su mala maca sa lunch paketima kad idu po selima. Izbor ovog sudca je trenutno bitan jer ako bude Susane ona ce oboriti trenutne granice i onda ce se crtati nove za naredne federalne izbore koji ce vjerovatno pogodovati demokratama. A ako ne pobijedi ostaju ove do iduceg popisa 2030-e a granice se ponovo stavljaju u razmatranje tek 2031-e i vjerovatno ce biti opet razvlacenje do 2035-e tako da ni izbori 2032 nece imati nove granice i tada ce pogodovati republikancima. Mind blowing... Sad mi je jasniji njegov angazman. u pitanju su naredna dva izbora... Ne bira sredstva. Ovo je prljavo laktanje.
Hendrix

#30069 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hendrix »

jeza u ledja wrote: 27/03/2025 10:59 A cekaj, nije vam bilo jasno kakav je Trump lik kad je prozvao onog nekog lika sto je organizovao spasavanje djecaka u Tajlandu "pedofilom"? :roll:

I Musk i Trump su postali popularni jer su promovirani (i jer su se promovirali) putem medija i entertainment industry.
Nema sanse da bi se ljudi primali na njihove gluposti da godinama nisu reklamirani na TV, tabloidima i internetu.
Pa tada mi je i poceo biti sumnjiv, tada je prvi put javni pokazao kakav je psihopata.

Muska je najvise izbacio Joe Rogan i pusenje vutre na YT. Tu je osvojio tinejdzere koji su ga u komentarima obozavali. Jebote milijarder gejmer prepametan pusi travu...idol masa. Al u klincu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#30070 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

musk je uvijek bio govno, samo je trebalo vremena da smrad dođe do svih.
ultima_palabra

#30071 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Chmoljo wrote: 27/03/2025 12:11 musk je uvijek bio govno, samo je trebalo vremena da smrad dođe do svih.
Nisam pratio tad to sa Tajlandom, ali kad sam vidio kako se ponasao tokom pandemije bilo mi je jasno.

Ali generalno mi nije jasno da se neko lozi na milijardere… mi kad smo bili mladji furali smo glumce, pjevace, sportase, zamisli da je neko dosao i rekao idol mi je Warren Buffett ili stajaznam Soros :lol:

I tog Rogana ne kontam popularnost, frajer ni po cemu nije poseban ni interesantan. Dok je jedan Bill Burr recimo sve suprotno, plus ima gotivan pogled na svijet.
Last edited by ultima_palabra on 27/03/2025 13:21, edited 1 time in total.
omar little

#30072 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by omar little »

istrazivanja su pokazala da americka javnost u velikoj vecini, dems & reps, zeli postovanje odluka sudova, cak i kada to predsjednik ne zeli. ako oni sada ovako postupaju moze znaciti da izbora 2026. nece bit. ponasaju se kao da nece snositi posljedice svojih poteza. zato sto znaju da nece?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#30073 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

ultima_palabra wrote: 27/03/2025 13:16
Chmoljo wrote: 27/03/2025 12:11 musk je uvijek bio govno, samo je trebalo vremena da smrad dođe do svih.
Nisam pratio tad to sa Tajlandom, ali kad sam vidio kako se ponasao tokom pandemije bilo mi je jasno.

Ali generalno mi nije jasno da se neko lozi na milijardere… mi kad smo bili mladji furali smo glumce, pjevace, sportase, zamisli da je neko dosao i rekao idol mi je Warren Buffett ili stajaznam Soros :lol:

I tog Rogana ne kontam popularnost, frajer ni po cemu nije poseban ni interesantan. Dok je jedan Bill Burr recimo sve suprotno, plus ima gotivan pogled na svijet.
ni ja ne kontam Roganovu popularnost. ali moguće da ima veze sa ljudima koje zove u svoj podcast, što bi se reklo muška toksičnost i to. to prati Tejtovština, oni procenti 80-20 u koje mnogi vjeruju, stvaranje lažne slike vlastitog života gdje su ostali zavidni a čemu su kumovale društvene mreže, loženje na nedostupne djevojke i prebacivanje krivice na njih zašto su nedostupne averadž džou i stvaranje incelovštine.

meni se čini da je to sve nekako olako shvatano, ali te generacije sada dolaze i njihovi obrasci ponašanja i shvatanje svijeta su dobrano oblikovane tim.

sigurno da i budalaštine sa trigerovanim woke debilima ima zrnce odgovornosti, ako ništa što su odličan izgovor.

na kraju krajeva, kad već spominješ Bill Burra, upravo se on rugao tim woke moronima i šprdao se sa njima. tada je ovoj mraki on bio idol.

međutim, kada su zajahali ovi koji su mnogo oopasniji, destruktivniji, koji su realno kancer, i kada je njih počeo trehati njihovim glupostima, tada je i Bill Burr postao woke debil u njihovim očima. a što kažeš, realan je poprilično, dovoljno drzak da izazove društvene tabue i dovoljno inteligentan da ih okrene na zajebanciju i ostane neokrznut.
video

#30074 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by video »

Kako ja njega fizicki mjesam sa Billy Corganom, ko da ih je isti otac pravio
ultima_palabra

#30075 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Chmoljo wrote: 27/03/2025 13:29
ultima_palabra wrote: 27/03/2025 13:16

ni ja ne kontam Roganovu popularnost. ali moguće da ima veze sa ljudima koje zove u svoj podcast, što bi se reklo muška toksičnost i to. to prati Tejtovština, oni procenti 80-20 u koje mnogi vjeruju, stvaranje lažne slike vlastitog života gdje su ostali zavidni a čemu su kumovale društvene mreže, loženje na nedostupne djevojke i prebacivanje krivice na njih zašto su nedostupne averadž džou i stvaranje incelovštine.

meni se čini da je to sve nekako olako shvatano, ali te generacije sada dolaze i njihovi obrasci ponašanja i shvatanje svijeta su dobrano oblikovane tim.

sigurno da i budalaštine sa trigerovanim woke debilima ima zrnce odgovornosti, ako ništa što su odličan izgovor.

na kraju krajeva, kad već spominješ Bill Burra, upravo se on rugao tim woke moronima i šprdao se sa njima. tada je ovoj mraki on bio idol.

međutim, kada su zajahali ovi koji su mnogo oopasniji, destruktivniji, koji su realno kancer, i kada je njih počeo trehati njihovim glupostima, tada je i Bill Burr postao woke debil u njihovim očima. a što kažeš, realan je poprilično, dovoljno drzak da izazove društvene tabue i dovoljno inteligentan da ih okrene na zajebanciju i ostane neokrznut.
Ma i taj Tate, koliki god debil bio, ima neki personality, zajeban momak, lezao u rumunskom zatvoru, picke oko njega... kontam kako nekom tinejdzeru to moze biti interesantno. Rogan s druge strane ravna linija, totalna dosada... ok, zapalio si kubanku i ides na UFC event, koga boli q.

Sjecam se tog razgovora Burr-Rogan, gdje BB njega provaljuje pitanjem jesi li ti doktor? I tacno vidis da se Covid pojavljuje kao neki kulturoloski inflection point, gdje su neki na osnovu toga otisli udesno a neki ulijevo.
Post Reply