Pijacni iftar sa gostom iznenadjenja - upraviteljem rezervata - kao krunski dokaz mudre strategije.
Vrh.
Taj upravitelj rezervata jeba Mileta dugorocno. Zato je dobrodošao na iftar. Sta trebamo? Poput Mileta prijetiti EU zvaničnicima, ambasadorima i VP? Mislim dozovote se pameti.
Duzan je on i Slovencima, samo sto ovi zaplijenise zgradu u Mostaru. Znaci dogodine ode Stari Most.SaraFina wrote: ↑26/03/2025 23:03RŠ ima potrazivanja koja će ove godine dospjeti na naplatu. A iduce godine vec u prvom tromjesječju moraju platiti 1,6 milijardi duga.asker wrote: ↑26/03/2025 22:59Sve tacno, ali nam ne pomaze u trenutnoj situaciji.SaraFina wrote: ↑26/03/2025 22:50
Mile na ovaj način ne moze politički funkcionirati godinu ili dvije. Prva stvar je, sto ce mu i sto mu vec jeste podrska i u Damon SNSD-u oslabila i slabi. Jer pazi, lik kao uvodi neke zakone, zabrane, ukaze a nista se prakticno od toga ne primjenjuje. To ne da je neozbiljno i neodgovorno, nego je šizofreno. Neki dan prijetio ljudima oduzimanjem privatne imovine ako ne izadju iz drzavnih institucija. Mislim vrh! On ce samo ici dalje i dalje. Tonuti sve dublje. Jer niko od naših nije pokazao ni trun milosti prema njemu i pozvao ga na „razgovor“ da „relaksiramo“ situaciju. A i SNSD zivi kao stranka na racun drzave BiH i entiteta. Kad izgubi drzavnu vlast a hoce, gotov je i na entitetskoj razini. Njega ce sam SNSD pustiti niz vodu. Jer je jednostavno postao balast ljudima.
Da se ispostavi tacnim da opozicija ima neke preletace na nivou entiteta kako govore, nada bi postojala. Ipak razlika u brojevima je prevelika. Dakle, 2027, mozda.
Samo servisiranje ovih dugovanja zakopaće Mileta i to u SNSD-u. On je jednostavno balast samoj stranci. Ovakav kakav je.
I Orbanu kad ne mogne servisirati dug, puknuce ljubav. Zivi bili pa vidjeli.kakabanja213 wrote: ↑26/03/2025 23:07Duzan je on i Slovencima, samo sto ovi zaplijenise zgradu u Mostaru. Znaci dogodine ode Stari Most.
Sve uredno, ko sam ja da razbijam snove od sapunice. Sto kaze palermo, kad vidim ove mudre poteze i mega strategiju, i koliko je Dodik stjeran u cosak, i kako rusenje dejtona jenjava, ja spavam ko beba.
Onako optimisticki i navijacki gledano mozemo se samo nadati da ipak adekvatni ljudi posjeduju obavjestajne podatke kretanja i raspored Miletov te ga pustaju da se razmase, opusti i upadne sam u zamku na nekom takvom prelazu iz 1 u drugi dio GT (kroz Brcko) ili granicni prelag gdje ce u jednom momentu da ga saceka SIPA, FUP, Granicna ili u zajednickoj akciji sa strancima.
Iskreno ja ne kuzim tvoje „prijenose“. Od konstruktivne osobe, prije samo par dana, pretvorio si se u najvećeg pesimistu.
Htjeo sam ovo napisat al nemam vise energije. Slovenci ce dobit 100+ miliona, a platit ce, pazi, drzava BiH.kakabanja213 wrote: ↑26/03/2025 23:07
Duzan je on i Slovencima, samo sto ovi zaplijenise zgradu u Mostaru. Znaci dogodine ode Stari Most.
Naravno, ali problem je sto nece uzeti vocnjak u Laktasima, nego hidroelektranu na Neretvi ili Vijecnicu u Sarajevu.SaraFina wrote: ↑26/03/2025 23:09I Orbanu kad ne mogne servisirati dug, puknuce ljubav. Zivi bili pa vidjeli.kakabanja213 wrote: ↑26/03/2025 23:07Duzan je on i Slovencima, samo sto ovi zaplijenise zgradu u Mostaru. Znaci dogodine ode Stari Most.
Ovo si dobro sumirao.I iznio JAKO bitnu stavku. Kako god se bude djelovalo i ako se bude djelovalo, prema Miletu i tom njegovom obezbjedjenju, to je institucionalno „pokriveno“ i niko iz MZ nece poslati nikakvu osudu. Osim Srbije. Bez obzira na izhod.Tyke wrote: ↑26/03/2025 23:10Onako optimisticki i navijacki gledano mozemo se samo nadati da ipak adekvatni ljudi posjeduju obavjestajne podatke kretanja i raspored Miletov te ga pustaju da se razmase, opusti i upadne sam u zamku na nekom takvom prelazu iz 1 u drugi dio GT (kroz Brcko) ili granicni prelag gdje ce u jednom momentu da ga saceka SIPA, FUP, Granicna ili u zajednickoj akciji sa strancima.
Dal' sad na povratku ili nekom narednom putovanju od BL do BN ili slicno, mogu se samo onako subjektivno nadati i prizeljkivati. A u takvoj nekoj klopci kad njegovu kolonu zaustavi jos veca i opremljenija grupa specijalaca tu onda nema kalkulacije, zaustsviti se mora, otpor i da se desi svaki drugi korak i nacin djelovanja je opravdan kako pred domacim pravosudjem, tako i pred EU, Amerikom svima drugima jer je na potjernici, duzan je zaustaviti se, a MUP ne smije djelovati i braniti takvu osobu (a znamo da ce ga braniti), ali onda samo oni gube dodatno, a opozicija bi trljala ruke i lahko to opravdala.
Ima se dovoljno plijeniti i u RŠ. No ako dodje opozicija, to ce biti pokriveno svakako. Jedino Mileta treba na „Medina“ i zavrnuti pipu.kakabanja213 wrote: ↑26/03/2025 23:16Naravno, ali problem je sto nece uzeti vocnjak u Laktasima, nego hidroelektranu na Neretvi ili Vijecnicu u Sarajevu.SaraFina wrote: ↑26/03/2025 23:09I Orbanu kad ne mogne servisirati dug, puknuce ljubav. Zivi bili pa vidjeli.kakabanja213 wrote: ↑26/03/2025 23:07
Duzan je on i Slovencima, samo sto ovi zaplijenise zgradu u Mostaru. Znaci dogodine ode Stari Most.
Pa sto zaplijenise zgradu u Mostaru a ne u Banja Luci?SaraFina wrote: ↑26/03/2025 23:20Ima se dovoljno plijeniti i u RŠ. No ako dodje opozicija, to ce biti pokriveno svakako. Jedino Mileta treba na „Medina“ i zavrnuti pipu.kakabanja213 wrote: ↑26/03/2025 23:16Naravno, ali problem je sto nece uzeti vocnjak u Laktasima, nego hidroelektranu na Neretvi ili Vijecnicu u Sarajevu.
Osim sto je Mile prešao granicu na Rači, i otišao u Izrael, nista se vise nije desilo u smjeru da se drzava razdruzuje ili ne postoji.Prpa.ba wrote: ↑26/03/2025 23:18 Bio sam konstruktivan dok sam mislio da postoji drzava i da ce se sprijeciti mirno razdruzivanje.
U medjuvremenu smo svi uvidjeli da drzava ne postoji, i da mirno razdruzivanje ima plebiscitarnu saglasnost bosnjacke politike, tako da nemam ni ja nikakvog razloga biti konstruktivan.
Valja meni zivjeti u EU Gazi, dok ce nasi izvodjaci radova na njenom stvaranju prvim letom u egzil.
kakabanja213 wrote: ↑26/03/2025 23:22Pa sto zaplijenise zgradu u Mostaru a ne u Banja Luci?SaraFina wrote: ↑26/03/2025 23:20Ima se dovoljno plijeniti i u RŠ. No ako dodje opozicija, to ce biti pokriveno svakako. Jedino Mileta treba na „Medina“ i zavrnuti pipu.kakabanja213 wrote: ↑26/03/2025 23:16
Naravno, ali problem je sto nece uzeti vocnjak u Laktasima, nego hidroelektranu na Neretvi ili Vijecnicu u Sarajevu.
Osim sto se vise nista nije desilo u smjeru razdruzivanja ili nepistojanja drzave nista se nije desilo ni u smjeru zdruzivanja i postojanja drzave. Doduse nije ni to beznacajno.SaraFina wrote: ↑26/03/2025 23:23Osim sto je Mile prešao granicu na Rači, i otišao u Izrael, nista se vise nije desilo u smjeru da se drzava razdruzuje ili ne postoji.Prpa.ba wrote: ↑26/03/2025 23:18 Bio sam konstruktivan dok sam mislio da postoji drzava i da ce se sprijeciti mirno razdruzivanje.
U medjuvremenu smo svi uvidjeli da drzava ne postoji, i da mirno razdruzivanje ima plebiscitarnu saglasnost bosnjacke politike, tako da nemam ni ja nikakvog razloga biti konstruktivan.
Valja meni zivjeti u EU Gazi, dok ce nasi izvodjaci radova na njenom stvaranju prvim letom u egzil.
Kad kazem „osim“ ne mislim da je to beznacajno. Voljela bi da su ga uhapsili. Ali kao sto rekoh lik je godinama u politici i bilo je logicno da je sebi stvorio neku „odstupnicu“.
https://www.hercegovina.info/vijesti/bi ... ke/236123/SaraFina wrote: ↑26/03/2025 23:30
Pa koju su zgradu zaplijenili?
Kako se nije nista pozitivno desilo? Sve one gluposti Koje Mile „ukazao“ ne primjenjuju se prakticno. Znaci Mile ne moze razhebati drzavu i osnovati paralelne institucije. Lik je ispao klošar i u ocima svojih najvjernijih birača.kakabanja213 wrote: ↑26/03/2025 23:32Osim sto se vise nista nije desilo u smjeru razdruzivanja ili nepistojanja drzave nista se nije desilo ni u smjeru zdruzivanja i postojanja drzave. Doduse nije ni to beznacajno.SaraFina wrote: ↑26/03/2025 23:23Osim sto je Mile prešao granicu na Rači, i otišao u Izrael, nista se vise nije desilo u smjeru da se drzava razdruzuje ili ne postoji.Prpa.ba wrote: ↑26/03/2025 23:18 Bio sam konstruktivan dok sam mislio da postoji drzava i da ce se sprijeciti mirno razdruzivanje.
Kad kazem „osim“ ne mislim da je to beznacajno. Voljela bi da su ga uhapsili. Ali kao sto rekoh lik je godinama u politici i bilo je logicno da je sebi stvorio neku „odstupnicu“.
Ovi sto ga kao hapse takodjer su dugo godina u politici pa bi bilo logicno da su mogli predvidjeti da je on stvorio neku odstupnicu.
kakabanja213 wrote: ↑26/03/2025 23:33https://www.hercegovina.info/vijesti/bi ... ke/236123/
Podsjećamo, slovensko poduzeće „Viaduct“ podnijelo je prije desetak dana nadležnim sudovima više prijedloga za izvršenje.
Oni su predložili da sud obveže BiH i Centralnu banku da im isplate 108,7 milijuna KM, a ako to ne učine, da se izvršenje provede na nekretninama Centralne banke u Banjoj Luci, Mostaru i Brčko Distriktu.
Jesi li uopste procitala prvu recenicu??SaraFina wrote: ↑26/03/2025 23:38Podsjećamo, slovensko poduzeće „Viaduct“ podnijelo je prije desetak dana nadležnim sudovima više prijedloga za izvršenje.
Oni su predložili da sud obveže BiH i Centralnu banku da im isplate 108,7 milijuna KM, a ako to ne učine, da se izvršenje provede na nekretninama Centralne banke u Banjoj Luci, Mostaru i Brčko Distriktu.
Naravno da jesam. Zato sam ti i kopirala koje su bile opcije.kakabanja213 wrote: ↑26/03/2025 23:43Jesi li uopste procitala prvu recenicu??SaraFina wrote: ↑26/03/2025 23:38Podsjećamo, slovensko poduzeće „Viaduct“ podnijelo je prije desetak dana nadležnim sudovima više prijedloga za izvršenje.
Pa o tome i ja pricam. Znaci osim sto je lice sa potjerbice preslo drzavnu granicu, neometano, nije se desio ni jedan korak koji bi vodio razdruzivanju kao sto se nije desio nije desio nijedan korak koji bi vodio zdruzivanju. Kao sto se ne provode Dodikovi zakoni tako se ne provode zakoni ove drzave.SaraFina wrote: ↑26/03/2025 23:36Kako se nije nista pozitivno desilo? Sve one gluposti Koje Mile „ukazao“ ne primjenjuju se prakticno. Znaci Mile ne moze razhebati drzavu i osnovati paralelne institucije. Lik je ispao klošar i u ocima svojih najvjernijih birača.kakabanja213 wrote: ↑26/03/2025 23:32Osim sto se vise nista nije desilo u smjeru razdruzivanja ili nepistojanja drzave nista se nije desilo ni u smjeru zdruzivanja i postojanja drzave. Doduse nije ni to beznacajno.SaraFina wrote: ↑26/03/2025 23:23
Osim sto je Mile prešao granicu na Rači, i otišao u Izrael, nista se vise nije desilo u smjeru da se drzava razdruzuje ili ne postoji.
Ovi sto ga kao hapse takodjer su dugo godina u politici pa bi bilo logicno da su mogli predvidjeti da je on stvorio neku odstupnicu.