Mi smo se riješili SarajevoStana (znam još neke ulaze koje su isto uradili), prije 2 godine su dobili novu upravu koja je katastrofalna. Firma je u rasulu.
Zapamtite jednu stvar oni ne smiju skinuti ništa bez naloga i potpisa predstavnika etažnih vlasnika (PEV). Ako im uspijete dokazati da su skinuli bez potpisa mogu izgubiti licencu za rad.
Slabo ili nikako ne čiste već mjesecima, koordinatori za ulaze se slabo javljaju. Šefica čistačica se ponekad javi.
Još jedna stvar SarajevoStan vrlo agresivno nastupa kad se recimo treba naći izvođač radova za nešto. Diktiraju da po zakonu oni moraju naći 3 ponude i onda da etažni vlasnici odlučuju koju od te 3 ponude će uzeti. Pretpostavljate da ponude koje SS daje su jako visoke, a uz malo mašte shvatit će te i zašto. Ne daju i neće da isplate ako vi nađete ponudu koja je jeftinija jer Bože moj oni ne surađuju sa tom firmom
Ako to pokušaju samo se pozovite na odluku Kantonalne skupštine iz 2020. godine gdje svim upraviteljima naređeno da volju etažnih vlasnika kod izbora ponuđača moraju poštovati, te ako ne isplate po ponudi u roku mjesec dana da su dužni penale platit. Naravno oni Vam nikad za ovu odluku neće reći, još će Vas ograničavati kako svoj novac trošite.
Dug se ljudi može vratiti, samo pazite na šta se troši, malo ljudi se zada i uđe dublje u izvještaje. Mi smo vratili preko 8000 KM za 2-3 godine. Malo racionalnizirajte, smanjite čišćenje na 1 sedmično, sami mjenjajte sijalice, jer izlazak + sijalica dođe 20-30 KM preko upravitelja.
Pripazite na liftove većina liftova je tehnički neispravna. Tražite da se isti vrate na nivo tehničke ispravnosti i da Tehnoinspekt da potvrdu za to, nalijepe žutu markicu u lift.
Protiv stanara koji ne plaćaju ne možete ništa, to je zadaća Upravitelja da utužuje, naravno sudske takse idu na račun ulaza. Jedino kad neko ko je dužan i oroda stan to se može izregulisati.