Da. Sa svim dodacima. Osnovna neto kad počneš radit bez dana staža je 1600, zatim imaju dodatak na opasnost i uslove rada od 20% što je 320 maraka plus prijevoz, noćni rad, topli obrok, rad nedjeljom. Taman izađe tu negdje oko 2500. Prekovremene i praznike nisam ni računaoMarshalDodik wrote: ↑25/03/2025 19:08Obicni sa srednjom skolom?ShnjaZZZ wrote: ↑25/03/2025 19:03Pa te plate ima i MUP ZDK sa svim dodacima.MarshalDodik wrote: ↑25/03/2025 18:49 Gurn'o Mile do balčaka, tacno mu je ona Mitrova pjesma ne moze mu niko nista autobiografska.
Obican prasinar u u rs- 2 ipo miljejace plate nego kod Isakovih specijalaca
Starijesine sa visokom strucnom spremom mogu izlaziti i preko 5 milja, mislim na rs![]()
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- ShnjaZZZ
#20801 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
Bbby
#20802 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
,,,,
Last edited by Bbby on 30/05/2025 23:17, edited 1 time in total.
- muha_sa
#20803 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Misliš da sam ja sretan sa ovakvim uredjenjem--sa ludjackom košuljom koju su nam natakarili i sa genocidnom tvorevinom koju su nam ozakonili
Šta da radimo--možemol skinut ovu ludjacku košulju
Jedno znam, ne bih slova napiso-radije nego se sladit i svršavat rugajuci se državi a vecina se ruga
Nastavite--ne bih da vam pametujem
- Rockefeller
#20804 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jebo nam je Dodik svima mater 
- Zombi_Rex
#20805 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
O tome ja pričam, jebu nas za papir a tamo bjegunci koji vrse drzavni udar hodaju putuju piju kafe uriniraju putem medija itd niko ne smije mu ništakudrilo wrote: ↑25/03/2025 19:48 Što se tiče ovih Dodikovih prelazaka granice, tu se pokazuje koliko je smiješna ova borba papirima i pečatima unutar BiH.
Nikakve snage ti papiri nemaju obzirom da ih poštuje onaj ko želi, ko ne želi ne poštuje i ne odgovara zbog tog.
Žali Bože ljudi koji su poginuli 90ih za ovu smijuriju u kojoj živimo.
-
zigson
#20806 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Meni Boga mi nije, ako je tebi
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#20807 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Drzava se ni ne trudi demantovati. Uljuljali se od Ramazana, valja ustati na sehur, pa nocni namaz, pa sabah. Onda preko dana kunjaju do iftara.
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#20808 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tebi ako jeste, OK.
Meni nije...
Smiri doživljaje.
-
LSD
#20809 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mozemo i moramo, ali ne cinimo nista po tom pitanju...nije Dejton bozija objava da se slijepo drzimo nje do kraja svijeta i da priznajemo genocidnu tvorevinu... vec 30 godina drkamo q i mislimo da ce neko drugi za nas to rijesiti...pa nece.muha_sa wrote: ↑25/03/2025 20:34Misliš da sam ja sretan sa ovakvim uredjenjem--sa ludjackom košuljom koju su nam natakarili i sa genocidnom tvorevinom koju su nam ozakonili![]()
Šta da radimo--možemol skinut ovu ludjacku košulju![]()
Genocidna tvorevina nece sama od sebe nestati.
- Rockefeller
#20810 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- muha_sa
#20811 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
LSD wrote: ↑25/03/2025 20:48
Mozemo i moramo, ali ne cinimo nista po tom pitanju...nije Dejton bozija objava da se slijepo drzimo nje do kraja svijeta i da priznajemo genocidnu tvorevinu... vec 30 godina drkamo q i mislimo da ce neko drugi za nas to rijesiti...pa nece.
Tako je--Mitar jedva ceka da mu je ukinemo
Il da krenemo na silu pa kom obojci kom opanci
Koji meni kurac ovo treba
-
zigson
#20812 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A sto generalizujes, ko tacno ne radi nista?LSD wrote: ↑25/03/2025 20:48Mozemo i moramo, ali ne cinimo nista po tom pitanju...nije Dejton bozija objava da se slijepo drzimo nje do kraja svijeta i da priznajemo genocidnu tvorevinu... vec 30 godina drkamo q i mislimo da ce neko drugi za nas to rijesiti...pa nece.
Ne pikam medijska saopcenja i donacije hurmi.
Sta ti radis po tom pitanju, ili smo svi filozofi i kriticari?
Ko god se u ovoj birokratakoj hobotnici bori ja mu kapu skidam, a nabijem na kurac sve one koji su dosli na pozicije glasovima naroda, pa i iz druge ruke, preokrenuli plocu i postali pasivni.
Na temu - tuzilastvo je takodjer formiralo predmeta protiv dvojice sinisa, a protiv koga je jos formiralo predmete ne mora se javnost obavijestiti.
Zaboravljate da je krenula cistka sudske vlasti tek nedavno. Ne ide to tako kako vi zamisljate, a do tad pljujte po "svom".
Odjavljujem se sa ove teme definitivno.
-
LSD
#20813 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma Mitar se vec odvojio ako nisi u toku, izvrsio drzavni udar, suspendovao ustav na pola drzave... imate mahanje levati, sto kaze Djuromuha_sa wrote: ↑25/03/2025 20:53LSD wrote: ↑25/03/2025 20:48
Mozemo i moramo, ali ne cinimo nista po tom pitanju...nije Dejton bozija objava da se slijepo drzimo nje do kraja svijeta i da priznajemo genocidnu tvorevinu... vec 30 godina drkamo q i mislimo da ce neko drugi za nas to rijesiti...pa nece.
Genocidna tvorevina nece sama od sebe nestati.![]()
Tako je--Mitar jedva ceka da mu je ukinemo![]()
Il da krenemo na silu pa kom obojci kom opanci![]()
Koji meni kurac ovo treba![]()
![]()
A mi ovdje povazdan naprđujemo na forumima, sta cemo kako cemo, cekamo da prorade drzavne institucije kojih svakako nema
-
ibizza
#20814 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
LSD wrote: ↑25/03/2025 20:48
Nama se politika svela da je najveci uspjeh formiranje VM i usvajanje budgeta na nivou drzave
Koja ce stranka doci pred S i H komponentu i reci, gospodo, mi smo na osnovu plana i programa stranke, a koji se odnosio na ukidanje entiteta i formiranje ekonomskih regija dobili izbore, iz tog razloga, nasa strartna osnova je upravo to. Pa da krenemo. A ne da nam je najvaznije formirati vlast i ubaciti poslusnike na pozicije.
-
mahiraga
-
Moenx
#20816 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne znam da li treba ovako gledatiLSD wrote: ↑25/03/2025 20:48Mozemo i moramo, ali ne cinimo nista po tom pitanju...nije Dejton bozija objava da se slijepo drzimo nje do kraja svijeta i da priznajemo genocidnu tvorevinu... vec 30 godina drkamo q i mislimo da ce neko drugi za nas to rijesiti...pa nece.
Ne znam zasto niko nije prije tako gledao
SR Jugoslavija i Hrvatska su izvrsile agresiju na BiH
Tokom rata SRJ je bila pod sankcijama morala je da uvede i embargo bos Srbima jedno vrijeme
Dejton je medjudrzavni sporazum o prekidu te agresihe
Kraj price
Potpisnik je jedan RBiH koja pravno nastavlja da postoji kao BiH
Nije Dejton stvorio BiH nego je garancija da prestaje agresija na RBiH
U dejt ustavu su nabrohani RS i FBiH kao entiteti kao kakve prilike da ne kazem nepogode koje su identifikovale i upisale
Mozda Srbi ne gledaju na to na taj nacin ali to je realnost
Pa Srbi tj njihova vlast htijela je da unisti RBiH nisu je oni stvorili naravno mislim na politicki sklop nego su usli u sastav priznavajuci je i odrecuci se pobune i UZPa
Ne postojini podjela na srpski teritorij RS je po Ustavu entitet Srba Bosnjaka i Hrvata
VP je tu da garantuje dejt sporazum a kako je to sustibski medjudrzavni sporazum pored obaveze da interpretira Dejto u internom smislu bitna je obaveza sigurnosti suvereniteta drzava potpisnica i ravnoteza u vojnoj sili istih izmedju ostalog
-
mali_balon
#20817 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma pusti moj @muha__89 lako je bit bojovnik ovdje i tipkat iz tople sobe a kad bi u decembru u rovu u 3 ujutro camio promrzo gladan, pospan.......reko bi ko i svi tada potpisuj alija pa da je ko avlija.....muha_sa wrote: ↑25/03/2025 20:53LSD wrote: ↑25/03/2025 20:48
Tako je--Mitar jedva ceka da mu je ukinemo![]()
Il da krenemo na silu pa kom obojci kom opanci![]()
Koji meni kurac ovo treba![]()
![]()
- alijagoro
#20818 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mi smo upali u zamku,gdje ne trebamo talasati previse, ako budemo talasali previse,bit cemo proglaseni islamistima.
- alijagoro
#20819 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kad treba pljuvati Aliju ili SDA,onda je Dejton izdaja,kad treba uhapsiti Dodika,onda je Dejton dobar.
-
LSD
#20820 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ibizza wrote: ↑25/03/2025 21:02LSD wrote: ↑25/03/2025 20:48
Nama se politika svela da je najveci uspjeh formiranje VM i usvajanje budgeta na nivou drzaveZa ove dvije stavke, naguzimo se i to dobro,a ove dvije stavke sustinski su bezveze u odnosu na ono sto dajemo vec 30 godina.
Koja ce stranka doci pred S i H komponentu i reci, gospodo, mi smo na osnovu plana i programa stranke, a koji se odnosio na ukidanje entiteta i formiranje ekonomskih regija dobili izbore, iz tog razloga, nasa strartna osnova je upravo to. Pa da krenemo. A ne da nam je najvaznije formirati vlast i ubaciti poslusnike na pozicije.
Ali nema te stranke. Mozda je bila ona Seferova bosanskohercegovačka patriotska stranka ili kako se vec zvala. Al te stranke nema odavno.
Jbt kralj, onoliko rimsko cartvo propalo, otomanska imperija, bizantija...a mi od pisanog genocidnog RS napravismo nedodirljivu tvorevinu....đeš to dirati, ne da Mitar
I sto je najgore mi smo klepili usima, pristali na to, kao i na njihove nenormalne termine tipa zajednicke institucije, politicko sarajevo, izvorni dejton.
Nasi politicari se ne bore za Bosnu, nece, ne zele...ovako raja sere po forumima, poput mene
Last edited by LSD on 25/03/2025 21:14, edited 1 time in total.
-
last mohicans
#20821 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Razumijem lsd-ovu frustraciju i lično sam frustriran svime sto se događa..Zadnji koji je bulaznio o ukidanju genocidne i 100% BiH je bio Haris, on je taj koji nam je jebo znanje kao Zaim u filmu Gori vatra. Odbijanjem aprilskog paketa je zakovan dayton. Sad barem ne bi imali ova sranja sa sto policijskih struktura i drzavom u drzavi i govno bi lakše palo. Previse je struktura, nivoa vlasti. Evo ta govna koja su propustila prase, momentalno otkaze uručiti i krivične pokrenuti, pa neka ih krme brani kao sto i Nešića brani sad. Svaka šuša koja staje iza ovakvih postupaka se mora procusirati. Nećemo se plašiti valjda i nekog prašinara na GP kao ova tri krmka i njihove pratnje. Policiju koja se opire zakonima drzave, također. Za koga je ovo malo jada od drzave, za sirotonju, demobilisane borce i ostale obespravljene i zaboravljene.
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#20822 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sasvim legitimno pitanjestaaarinavijac wrote: ↑25/03/2025 19:28 Ako su državne institucije ili agencije impotentne BAŠ toliko , onda ne vidim prepreku ( a sve zbog zaštite BiH ) da grupa federalnih ili kantonalnih specijalaca , ako treba čak i odjevenih u uniforme SIPE , obavi hapšenje i privođenje Dodika , po mogućnosti noću , odnosno kad bi se najmanje očekivala njihova akcija ... ko će zaustaviti HDZ-ove specijalce ako sutra na Bradini stanu i kažu "dobro došli u HZ HB" ? ... je l' i tu isto treba čekati NEŠTO ili NEKOG ? ...
- kakotakonikako
#20823 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ibizza wrote: ↑25/03/2025 21:02LSD wrote: ↑25/03/2025 20:48
Nama se politika svela da je najveci uspjeh formiranje VM i usvajanje budgeta na nivou drzaveZa ove dvije stavke, naguzimo se i to dobro,a ove dvije stavke sustinski su bezveze u odnosu na ono sto dajemo vec 30 godina.
-
last mohicans
#20824 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Propalo.nakon stoljeća i stoljeća, propast će i genocidna, ali neće biti nas. Ha jah..LSD wrote: ↑25/03/2025 21:12ibizza wrote: ↑25/03/2025 21:02LSD wrote: ↑25/03/2025 20:48
Koja ce stranka doci pred S i H komponentu i reci, gospodo, mi smo na osnovu plana i programa stranke, a koji se odnosio na ukidanje entiteta i formiranje ekonomskih regija dobili izbore, iz tog razloga, nasa strartna osnova je upravo to. Pa da krenemo. A ne da nam je najvaznije formirati vlast i ubaciti poslusnike na pozicije.![]()
Ali nema te stranke. Mozda je bila ona Seferova bosanskohercegovačka patriotska stranka ili kako se vec zvala. Al te stranke nema odavno.
Jbt kralj, onoliko rimsko cartvo propalo, otomanska imperija, bizantija...a mi od pisanog genocidnog RS napravismo nedodirljivu tvorevinu....đeš to dirati, ne da Mitar![]()
I sto je najgore mi smo klepili usima, pristali na to, kao i na njihove nenormalne termine tipa zajednicke institucije, politicko sarajevo, izvorni dejton.
Nasi politicari se ne bore za Bosnu, nece, ne zele...ovako raja sere po forumima, poput mene..i tu se sve zavrsava.
- GandalfSivi
#20825 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dodik prelazi granicu haman kao ja pistu onomad i to neki smatraju njegovom pobjedom