Ako nesto obecas i uradis, a to sve predstavis kao trajno rjesavanje problema tih kategorija onda bi to trebalo biti to. Jedan vazan posao zavrsen na zadovoljstvo sviju, a ne nakon nekog vremena mijenjati uredbe. Stitis budzet preko ledja porodiljaChmoljo wrote: ↑19/03/2025 08:45Savjetnici su zestok promasaj i to sam odmah rekao. Medjutim, tu je vise stvar principa nego stvarnog troska.laik1981 wrote: ↑19/03/2025 08:19
Fazon je da trebaju da rastu zato sto sve ostalo raste, od minimalnih plata do troskova zivota.
Nisu ni invalidnine smanjene, ali su po kratkom postupku donijeli uredbu, a mozda i nisu, kojom se invalidnine vise ne vezu za minimalne plate. I taj postupak su pravdali zastitom budzeta. Ja nisam zaboravio njihove populisticke govore i najave da novim zakonima rjesavaju pitanje invalida za sva vremena tako sto im odredjuju primanja od 80% minimalne plate. Sta je sad bilo? Isto vazi i za porodiljske naknade. Vjerovati im i dalje?
Da li stede na sebi i svojim primanjima? Sta je sa "savjetnicima"?
Koliko god svi mi navijali za jedne ili druge, branili njihove postupke radi ovoga ili onoga, mnoge stvari su katastrofalno rijesili. Porazavajuce katostrofalno
Oko porodiljskih naknada je doneseno prije tog noza u ledja oko pondera. Mozemo se praviti da se to nije desilo, ali jeste. Kako god, to je bio ogroman korak naprijed i bezveze je sada pljuvati to kada je dva puta uvecana ta naknada.
Inace na iznos od 619 maraka kanton placa doprinose. Sada mora na 1000 maraka. To je znacajan trosak od kojeg koristi nece imati ni kanton ni porodilje, a prelice se u federalni budzet.
Trebala je rasti i minimalna plata pa nije, pa vlada prerezala. I invalidnine sto kazes, pa fond solidarnosti pa...
Moglo je svasta nesto da se nije cekalo 25, 30 godina da sve dodje u raspadno stanje da se krene popravljati. To onda ide malo teze.
Isto su uradili na federalnom nivou. Tamo nema pondera, pa budzet zastitise preko ledja invalida. Kakav ljudski sljam trebas biti, pa da na tim ljudima pravis rezove.
Govna odvratna. Fuj.
Krenuli su bili kako treba, dosli do vlasti na tim pricama i djelima. Za par godina zaboravise kako dodjose na vlast.
Mene i moju porodicu su kao glasace izgubili. Nisu ono za sta su se predstavljali, pa ni 10%.