Onaj koji uleti silom u tu avanturu će biti onaj koji će na kraju završiti u zatvoru umjesto onih koje je hapsio.Prpa.ba wrote: ↑24/03/2025 13:42Organizovana grupa pobunjenih srba mora biti privedena pravdi bez odgode i bez obzira na sigurnosne rizike i posljedice po navodnu sigurnost i stabilnost drzave.izvrsni direktor wrote: ↑24/03/2025 13:39 vidim da cinicno pises. pa bi da pitam, jel mir ima alternativu? sta predlazes ti?
Sve drugo znaci da drzava vise ne postoji. Mozda postoji poneka institucija kojoj Republika Srpska dozvoli funkcionisanje na neko vrijeme, ali sustinski ne postoji, na terenu, kako god spinovali i vrtili i objasnjavali i pravdali i krivili Aliju.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- DaysleepeR
#20351 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#20352 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Potezi očajnikapalermo wrote: ↑24/03/2025 13:24 Nesto citam ovu Miletovun zjavu oko izbora I da ce on organizovati izbore za predsjednika RS- a po svojim pravilima. Sya ako ih organizuje, dobije natavno I sebe proglasi predsjednikom RS-a. Mi ga ne.priznamo, ne.prizna ga ni svijet osim par drzava, al sta ga briga. On u Banjaluci sjedi I sefuje. Sta cemo mi tada ?
Praviti se da Mile nije predsjednik ? Razgovarati sa ljudima.iz RS-a koji yamo nista ne odlucuju ? Imal li neko kalvu ideju ?
- Prpa.ba
#20353 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Hoces reci da je provodjenje zakona BiH, odluka Suda BiH i Tuzilastva BiH "ulijetanje silom u avanturu"? I istovremeno ces mi, pretpostavljam, reci da drzava postoji?
- pici
#20354 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dosta srba zavisi od sarajeva i ekonomski su vezani za njega. Ovo nasilno odvajanje steti samim srbima jer gube poslove, ugovore, kredite itd. Ako banjalucka regija zavisi od banjaluke tako i istocna bosna i hercegovina zavise od sarajeva. Vukanovic trubi to vec odavno jer je svjestan da izolacijska politika mileta gura PC u siromastvo pa i u nestanak.
Reko sam vam al ponovit cu, sami srbi ce mileta isporuciti na pladnju.
Isporucili su slobodana, radovana ratka a da ne isporuce mileta... ma idi begaj, pitat ce trebali jos neko pride.
Isporucili su slobodana, radovana ratka a da ne isporuce mileta... ma idi begaj, pitat ce trebali jos neko pride.
Last edited by pici on 24/03/2025 13:55, edited 1 time in total.
- Skijaš
#20355 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ponovo, lik je osudjen na zatvorsku kaznu zbog ratnih zlocina nad BosnjacimaQSuzi wrote: ↑24/03/2025 08:30jedina za većinu ;/
taj Babo je tip kao i Alija, isto je htio cijepati bosnu
možda s manje žrtava bi dobili više, ko zna
-
mishic
#20356 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sve što danas i kroz cijelu povijest opterećuje bilo kojeg građanina BiH dospjelo je u fazu da on svojim ličnim izborom može sam rješavati svojom voljom. Može prihvatati što želi i odbacivati što želi uključujući i izbor mjesta gdje će živjeti te na taj način postati gospodarem svoje sudbine. Takvo je stanje u dobrom dijelu svijeta općenito pa je shodno tome postalo nebitno ko je kakve rase, boje kože, nacionalnog, političkog, vjerskog i bilo kojeg opredjeljenja. To je doseg demokratije i ljudskih prava. To je trend i on će na kraju preovladati. Kada, upitno je, ali do tada svojim izborom gdje da živim, kako da živim, s kim da živim i sve drugo što uključuju i podrazumijevaju građanska prava a za što niko nema pravo ni da me pita a kamo li da mi diktira i određuje, postalo je moguće.
Preduvjet za to je i vlastiti osjećaj da me baš briga za to šta ko drugi misli, piše, govori, želi i čemu teži, jer brinem i mislim isključivo o sebi i onima za koje sam odgovoran ostavljajući i svakome drugom to isto pravo uopće ne ulazeći u to ko je on i šta je on. Ponašam se po vlastitom izboru društvenih normi koje slijedim, političkog, vjerskog, kulturnog i ostalih obrazaca identiteta vodeći računa da se ne sukobljavam sa zakonom propisanim normama sredine u kojoj se trenutno nalazim.
Bosanskohercegovački i bilo čiji drugi društveni, politički, jezički, ekonomski, kulturni i ini problemi me se tiču tek toliko da ih uzmem u obzir prilikom donošenja odluke gdje i kada selim, gdje mogu dobiti posao, naći stan, komunicirati, snabdijevati se i biti siguran a sve svoje ostale potrebe, kontakt i kontinuitet sa svojim jučer, sa starim okruženjem, rodbinom, prijateljima i poznanicima i svime onim što me zanima ostvarivati komunikacionim uređajima i dostupnom tehnologijom.
Ovo je realnost na koju se odlučuje sve veći broj građana brojnih zemalja u svijetu, kod nas malo kasni ali uzima sve većeg maha naročito među mladima i postaje obrazac za rješavanje brojnih nagomilanih povijesnih, rasnih, nacionalnih, političkih, vjerskih, kulturnih i svih drugih problema i pitanja. Koje političke opcije, društveni pokreti i bilo koja limitirajuća opcija će privući ove i ovakve građane ostaje da se vidi. Globalno selo briše sve veći broj granica i to je budučnost.
Preduvjet za to je i vlastiti osjećaj da me baš briga za to šta ko drugi misli, piše, govori, želi i čemu teži, jer brinem i mislim isključivo o sebi i onima za koje sam odgovoran ostavljajući i svakome drugom to isto pravo uopće ne ulazeći u to ko je on i šta je on. Ponašam se po vlastitom izboru društvenih normi koje slijedim, političkog, vjerskog, kulturnog i ostalih obrazaca identiteta vodeći računa da se ne sukobljavam sa zakonom propisanim normama sredine u kojoj se trenutno nalazim.
Bosanskohercegovački i bilo čiji drugi društveni, politički, jezički, ekonomski, kulturni i ini problemi me se tiču tek toliko da ih uzmem u obzir prilikom donošenja odluke gdje i kada selim, gdje mogu dobiti posao, naći stan, komunicirati, snabdijevati se i biti siguran a sve svoje ostale potrebe, kontakt i kontinuitet sa svojim jučer, sa starim okruženjem, rodbinom, prijateljima i poznanicima i svime onim što me zanima ostvarivati komunikacionim uređajima i dostupnom tehnologijom.
Ovo je realnost na koju se odlučuje sve veći broj građana brojnih zemalja u svijetu, kod nas malo kasni ali uzima sve većeg maha naročito među mladima i postaje obrazac za rješavanje brojnih nagomilanih povijesnih, rasnih, nacionalnih, političkih, vjerskih, kulturnih i svih drugih problema i pitanja. Koje političke opcije, društveni pokreti i bilo koja limitirajuća opcija će privući ove i ovakve građane ostaje da se vidi. Globalno selo briše sve veći broj granica i to je budučnost.
-
zavrzlama
#20357 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da pojednostavimo
Vi koji bi da sda ponovo zasjedne u vlast zelite da institucije BIH(citaj trojka) sto brze i sto ne spremnije reaguju u slucaju dodik,u nadi da dozive debakal i eto sda adut da trojku proglase nesposobnim..
Sta se ceka. Ceka se zapadno aminovanje akcije hapsenja,jer kad se krene bice i mrtvih glava,...Sipa je sposobno da odradi zadatak EUFOR snage se postepeno rasporedjuju po njima bitnim tackama u BIH,da sproiece incidente poslije hapsenja. Dok za isto vrijeme kod srba u BIH raste spoznaja da se hapsi kriminalac a ne hapsi se srpski narod i manji entitet . Vrijeme radi protiv dodika i protiv sda kojoj se zuri jer im ovo idealna sansa da se dokopaju vlasti i simpatija kod bosnjaka.
Eto to je to moj @prpa...
- pici
#20358 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
da to je regularni zakonski plan i u aprilu slijedi smjena SNSD kadrova i vijeca ministara, smjena direktora sipe u NSRS mile ce igubiti kontrolu i slijedi smjena stevandica i pad viskoviceve vlade a onda hapsana... srbi ce tri gicka isporuciti i to sa pjesmom.Styling wrote: ↑24/03/2025 09:31Dok se ne imenuje novi direktor. U medjuvremenu, ide nova vecina u NSRS, opoziv protivustavnih zakona, smjena Stevandica i Viskovica, nova vlada. Ova dvojica postaju obicni gradjani i moze ih se hapsiti bez problema, a Mile u paranoji. Nakon toga ide smjena SNSD kadrova iz Doma naroda. I tu se slavna Miletova istorija zavrsava.Porodice Foht wrote: ↑24/03/2025 09:26 Da vidimo dokle ce SIPA sjediti besposlena i raditi u Pederaciji a zazirati od Laktashenkove gubernije jer “tamo je rizicno uhvatiti bilo kakvog kriminalca za uho”.![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#20359 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja ne vjerujem da je Prpa za SDA, niti da botuje za njih, samo na politiku gleda previše binarno. U principu, ono za šta se on zalaže i jeste najbolji mogući ishod za državu, ali nije realno bez tenkova, dronova i Rafala, stoga nema potrebe da maštamo.
- pici
#20360 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jedina koja je nedodirljiva je cvijanovicka zbog direktnog izbora u predsjednistvo i nije potpisala nikakav dokument o drzavnom udaru, to sto lobira i laze to mgu jedini na taj nacin da je smjene al mislim da nece, ostat ce i sutiti ko zalivena i ono sto joj vukanovic, borenovic i stanivukovic kazu to ce pricat.
-
emmir1
#20361 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dodik ce ici sve dalje, njemu urusavanje ekonomije i RS uopste nije bitno, on ide da sebe spasi i svoje milijarde.
On evo i danas porucuje gradjanima da je EU loša i da tamo nema nista pozitivno
Porucuje im da je RS blagostanje.
Dosta naroda njemu to vjeruje.
E sada ako se bude to sve vise otezalo, bez nekih znacajnih koraka kako MZ tako i BiH, moze da to bude novo normalno
On evo i danas porucuje gradjanima da je EU loša i da tamo nema nista pozitivno
Porucuje im da je RS blagostanje.
Dosta naroda njemu to vjeruje.
E sada ako se bude to sve vise otezalo, bez nekih znacajnih koraka kako MZ tako i BiH, moze da to bude novo normalno
- pici
#20362 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
lik je alergican na kiflu i samim tim na trojku pa su mu bolji smučko i bOkir... isto ko i skijas ne diraj mu smučka i df... volim sto mi puca qurac za sviju a pogotovo za smučka i bOkira.
- Styling
#20363 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Svi se mi zalazemo za ono sto je najbolje za drzavu. Zato i vjerujemo u drzavne institucije i politicko rjesenje bez sile. Kad sazrije situacija ili ce biti uhapsen ili ce pobjeci.
-
zavrzlama
#20364 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nezapazeno prolazi informacija da neki iz opozicije u manjem entitetu aktivno rade sa strancima moleci ih da im pomognu da se ukloni dodik jer je opstanak entiteta u pitanju...nije opozicija toliko za normalnu BIH koliko ih strah otpakivanja Dejtona i rusenja ustavnih beneficija koje danas ima entitet...
A mi boljih saveznika protov dodika u srpskom narodu nemamo od pomenutih pa zasto ne podrzat neprijatelja naseg neprijatelja obostrana korist.
A mi boljih saveznika protov dodika u srpskom narodu nemamo od pomenutih pa zasto ne podrzat neprijatelja naseg neprijatelja obostrana korist.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#20365 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Prpa.ba
#20366 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Uvijek ima potrebe za mastanjem i definisanjem ciljeva. Ako ih ne definises ti, definisu se sami, haoticno, na bazi stanja na terenu.
Posto se niko u Bosnjaka ne usudi definisati ciljeve osim "NATO da brani i EU da hrani", ciljevi su nam onda haoticna funkcija stanja na terenu ("realnosti") i "nuznosti" kompromisa sa srbohrvatima. Ta funkcija vodi u 0.
Ja mislim da je upravo takvo razmisljanje bazirano na ubijenosti u pojam i razlog zasto nema ni tenkova ni dronova ni rafala. I onda je osnovna funkcija drzave postala "ulijetanje silom u avanturu".
Horski i jedinstveni pristup i Trojke i SDA i DF-a prema ovoj situaciji je krunski dokaz trulog drustva koje vise nema zelju cuvati bilo sta osim svog licnog zivota i imovine. Beograd i Zagreb to savrseno razumiju, zato i nece biti incidenata, zasto praviti veresiju od gotovine.
ps
U svakom slucaju hvala na konkretnom komentaru, iskreno je osvjezenje procitati razuman komentar makar se s njim i ne slagao u cijelosti.
Last edited by Prpa.ba on 24/03/2025 14:18, edited 1 time in total.
- Haris.ba
#20367 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Isporucili su nakon godina sankcija i kad je i njima odgovaralo.pici wrote: ↑24/03/2025 13:53 Dosta srba zavisi od sarajeva i ekonomski su vezani za njega. Ovo nasilno odvajanje steti samim srbima jer gube poslove, ugovore, kredite itd. Ako banjalucka regija zavisi od banjaluke tako i istocna bosna i hercegovina zavise od sarajeva. Vukanovic trubi to vec odavno jer je svjestan da izolacijska politika mileta gura PC u siromastvo pa i u nestanak.
Sav finansijski plus bi sutra komsije potpisalw da izgube od Sarajeva samo da se bude pod maticom.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#20368 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ljudima je ubijen patriotizam u zadnjih 30 godina - to je jako bitan faktor za ovu diskusiju. Vidjeli su ko je najviše profitirao od svega, ko i dalje profitira i vjerujem da je danas 1992. da bi država pala za tri dana.Prpa.ba wrote: ↑24/03/2025 14:15 Uvijek ima potrebe za mastanjem i definisanjem ciljeva. Ako ih ne definises ti, definisu se sami, haoticno, na bazi stanja na terenu.
Posto se niko u Bosnjaka ne usudi definisati ciljeve osim "NATO da brani i EU da hrani", ciljevi su nam onda haoticna funkcija stanja na terenu ("realnosti") i "nuznosti" kompromisa sa srbohrvatima. Ta funkcija vodi u 0.
Ja mislim da je upravo takvo razmisljanje bazirano na ubijenosti u pojam i razlog zasto nema ni tenkova ni dronova ni rafala. I onda je osnovna funkcija drzave postala "ulijetanje silom u avanturu".
Horski i jedinstveni pristup i Trojke i SDA i DF-a prema ovoj situaciji je krunski dokaz trulog drustva koje vise nema zelju cuvati bilo sta osim svog licnog zivota i imovine. Beograd i Zagreb to savrseno razumiju, zato i nece biti incidenata, zasto praviti veresiju od gotovine.
Možda griješim, samo moj dojam na osnovu moje okoline. Znam dva čovjeka da bi otišla u neki rov za državu, svi ostali bi razgulili ili poginuli dezertirajući.
-
kakabanja213
#20369 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tvojom logikom, posto si alrgican na smucka i bOkira, bolji su ti Covic i kifla. Ili je dovoljno reci puca mi klinac za sviju i onda je OK
- madesa
#20370 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
znaci jos Dodik se ne misli hapsiti
Kipar vol.2
Kipar vol.2
-
ljubijankic
- Prpa.ba
#20372 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Slazem se. Patriotizam je SDA koristila kao oruzje za dnevnu politiku, i inflacija upotrebe mu je pojela vrijednost, cak i da nije bilo tranzicijskih rahmana. Vidi se to ovih dana. Opet, niko nece ni da masta o revitalizaciji nadstranackog patriotizma. Zato niko nece ni pokusati mastu pretvoriti u stvarnost. I zato smo truhlo drustvo o kojem sam vec pisao.
U principu steta, prvo NiP a potom nakratko i Efendic su u javni eter ispucavali odredjene teze (ne iz pravih razloga naravno) koje su mogle voditi u nekom pravcu sireg drustvenog konsenzusa, inicijalna kapisla nekog buduceg nadstranackog patriotizma, ali se sad vidi da je sve to samo vodena para.
I da budem nacisto, ne smatram se uopste bh. patriotom. Samo smatram da je izgradnja konsenzusa sa srbohrvatima jalov posao na koji trosimo energiju i kapital bez da ista dobijamo zauzvrat, a odustajanje od BiH u historijskim granicama - karta za 2m pod zemljom ili Anadoliju u jednom pravcu.
- Peacean
#20373 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Znaju i kako ali niko neće da stavi svoj potpis.
- Ludzak
#20374 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Do tada će RS imati svoju vojsku, graničnu policiju, policiju već imaju, svoje tužilaštvo, svoj sud itd
-
dek
#20375 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://klix.ba/udruzenja-veterana-po ... grozi-bih/
Nije samo vlast problem, i društvo nije ništa bolje
Koliko naivnih i pogrešnih teza
''Dodik rad da prikrije svoj kriminal''- Ne, Dodik je na tragu velikosrpske agende, kriminal je tu sporedna priča
''Nećemo dopustiti ugrožavanje suvereniteta''- Hoćemo/hoćete, već smo dopustili i nije prvi put
''treba koordinirano djelovanje bez ijednog koraka manjka ili viška, mudrog, strpljivog, pripravnog i budnog djelovanja njenih snaga, uz poštovanje hijerarhije i kompetencija'' - bla bla, u prevodu nećemo ništa uraditi odlučno i konkretno a vrijeme će prolaziti
''ljudi iz udruženja u rs su nam rekli da ne podržavaju dodika''- ali taj dodik će sutra nekako opet dobiti 2/3 na izborima
Nije samo vlast problem, i društvo nije ništa bolje
Koliko naivnih i pogrešnih teza
''Dodik rad da prikrije svoj kriminal''- Ne, Dodik je na tragu velikosrpske agende, kriminal je tu sporedna priča
''Nećemo dopustiti ugrožavanje suvereniteta''- Hoćemo/hoćete, već smo dopustili i nije prvi put
''treba koordinirano djelovanje bez ijednog koraka manjka ili viška, mudrog, strpljivog, pripravnog i budnog djelovanja njenih snaga, uz poštovanje hijerarhije i kompetencija'' - bla bla, u prevodu nećemo ništa uraditi odlučno i konkretno a vrijeme će prolaziti
''ljudi iz udruženja u rs su nam rekli da ne podržavaju dodika''- ali taj dodik će sutra nekako opet dobiti 2/3 na izborima