Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Ozimician
#20251 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kakva je ovo ofanziva ponedjeljkom ujutro, dobili zaduzenja za ovu sedmicu?
-
Malisa11
#20252 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A joj, smanji ribu. Hajde da je sve sto si navela tacno, kako ces smijeniti DN ako NE DOLAZE?Styling wrote: ↑24/03/2025 09:31 Dok se ne imenuje novi direktor. U medjuvremenu, ide nova vecina u NSRS, opoziv protivustavnih zakona, smjena Stevandica i Viskovica, nova vlada. Ova dvojica postaju obicni gradjani i moze ih se hapsiti bez problema, a Mile u paranoji. Nakon toga ide smjena SNSD kadrova iz Doma naroda. I tu se slavna Miletova istorija zavrsava.
-
Malisa11
- Styling
#20254 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Oni su imenovani od strane NSRS. Kako su imenovani tako ih se moze i smijeniti. Ne smjenjuje ih DN. Nisu kraljevi da ih ne mozes opozvati.Malisa11 wrote: ↑24/03/2025 09:48A joj, smanji ribu. Hajde da je sve sto si navela tacno, kako ces smijeniti DN ako NE DOLAZE?Styling wrote: ↑24/03/2025 09:31 Dok se ne imenuje novi direktor. U medjuvremenu, ide nova vecina u NSRS, opoziv protivustavnih zakona, smjena Stevandica i Viskovica, nova vlada. Ova dvojica postaju obicni gradjani i moze ih se hapsiti bez problema, a Mile u paranoji. Nakon toga ide smjena SNSD kadrova iz Doma naroda. I tu se slavna Miletova istorija zavrsava.
- hatemondays
#20255 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kako ide ona narodna kad je Hamo copo pitu dobio je nesto za veceru.skupljac_zeljeza wrote: ↑24/03/2025 04:15 Mi dijasporu čekamo kao ozebli sunca. Nije povećanja penzija bilo od....kada ono? Vrijeme je da dopunite budžet pa da se i njima da 3-4%. Zbog priče o Miletu zaboravili na ljude totalno. Ne može biti izgovor da šaljete. Imate i druge familije.Ask not what your country can do for you – ask what you can do for your country.
![]()
Zajebanciju na stranu, ko ce sad kupovati nekretnine , zvecka se oruzjem, ko ce ulagati u renoviranje imovine, 3 prasica prave pizdarije a INSTITUCIJE rade li rade. Bas me zanima hoce li aerodrom u SA ove godine obarati rekorde. Sto se para tice ovo nas starohana kad pomre a to je za 20 godina I ta ce pipa presusiti posto ce nasu djecu savrseno boliti ona stvar za ovu nasu grudu.
-
Malisa11
- Porodice Foht
#20257 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jako optimisticno. Nadajmo se.Styling wrote: ↑24/03/2025 09:31Dok se ne imenuje novi direktor. U medjuvremenu, ide nova vecina u NSRS, opoziv protivustavnih zakona, smjena Stevandica i Viskovica, nova vlada. Ova dvojica postaju obicni gradjani i moze ih se hapsiti bez problema, a Mile u paranoji. Nakon toga ide smjena SNSD kadrova iz Doma naroda. I tu se slavna Miletova istorija zavrsava.Porodice Foht wrote: ↑24/03/2025 09:26 Da vidimo dokle ce SIPA sjediti besposlena i raditi u Pederaciji a zazirati od Laktashenkove gubernije jer “tamo je rizicno uhvatiti bilo kakvog kriminalca za uho”.![]()
-
ibizza
#20258 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Znaci, tom logikom, SIPA ni u FBiH ne bi trebala raditi sve dok se ne imenuje novi direktor.Styling wrote: ↑24/03/2025 09:31Dok se ne imenuje novi direktor. U medjuvremenu, ide nova vecina u NSRS, opoziv protivustavnih zakona, smjena Stevandica i Viskovica, nova vlada. Ova dvojica postaju obicni gradjani i moze ih se hapsiti bez problema, a Mile u paranoji. Nakon toga ide smjena SNSD kadrova iz Doma naroda. I tu se slavna Miletova istorija zavrsava.Porodice Foht wrote: ↑24/03/2025 09:26 Da vidimo dokle ce SIPA sjediti besposlena i raditi u Pederaciji a zazirati od Laktashenkove gubernije jer “tamo je rizicno uhvatiti bilo kakvog kriminalca za uho”.![]()
- Haris.ba
#20259 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Radi mladjih da napisem. A, i starijih sto su zaboravili.PM72 wrote: ↑24/03/2025 08:50Meni nije jasno zašto i kako se Abdić povukao sa mjesta predsjednika iako je dobio najviše glasova.
Aliju ( ja lično) smatram vjerskim ekstremistom i spletkarošem,lopov nije definitivno niti ratni zločinac.
Abdić je doveo četnike iz Srbije da ratuju protiv Armije BiH.Za mene takvi zaslužuju samo metak u čelo i neoznačen grob.
Fikret se nije povukao sa mjesta predsjednika. Ako pricamo o periodu do rata. Fikret je bio clan predsjednistva kao i Alija. Imao je najvise glasova na izborima kao pojedinac. Sa najvise glasova imao je osnova da trazi da bude predsjednik predsjednistva, ali to nigdje nije zapisano kao pravilo.
To je bio dogovor u predsjednistvu. Po samim izjavama Fikreta to je njemu i odgovaralo da bi bio vise u Kladusi.
Je li bio vjerski ekstremista? Mislim sta to znaci u kontekstu Bosne?
Biti spletkaros moras biti da bi bio politicar. Svaki je.
Je li lopov ne znam. Niko mu ni do danas nije nasao neke dokaze.
Da je ostao ziv vjerovatno bi bio osudjen zbog ratnih zlocina mudzahedina.
I kad jednostavne historijske stvari ne idu, kako ce danasnje...
Last edited by Haris.ba on 24/03/2025 10:30, edited 1 time in total.
-
gozila555
#20260 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
bio vikend i za drzavni udar,sad krece ponedeljak ,pa je opet drzavni udar na tapeti
ovo kao sencijev face dnevnik,kad tokom godine najavljuje ratove i kad dodje ljeto,ode lik na tromjesecni godisnji,odjednom mu nema rata 
-
benki2
#20261 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da mi je znati gdje si ti bio zadnjih 30 godina, u kakvoj pecini?Oznaka Tablica wrote: ↑24/03/2025 08:49Kriv je jer je dogovorio raseljavanje bosnjaka iz rs-a da bi mi dans imali ovo sto imamo.
Politika koju je on vodio da bi dozvolio potpunu kontorlu srba u rs-u je bila pogubna za Bosnu i Hercegovinu.
Trebalo je nasljevati RS poslije rata i imati jake politicare iz tog entiteta koji bi prikupljenim glasovima mogli da budu parlamentarni i omoguce normalno funkcionisanje drzave. Sad kad vidis da te ramic i salkic predstavljaju u rs-u, bolje se upucati odmah nego njima povjeriti isto
Najveca greska SDA je to sto su taoci Bakira koji ih vuce u ambis, prvo od njega treba krenuti.
- Prpa.ba
#20262 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
SDFA bot alert.Haris.ba wrote: ↑24/03/2025 10:25 Radi mladjih da napisem. A, i starijih sto su zaboravili.
Fikret se nije povukao sa mjesta predsjednika. Ako pricamo o periodu do rata. Fikret je bio clan predsjednistva kao i Alija. Imao je najvise glasova na izborima kao pojedinac. Sa najvise glasova imao je osnova da trazi da bude predsjednik predsjednistva, ali to nigdje nije zapisano kao pravilo.
To je bio dogovor u predsjednistvu. Po samim izjavama Fikreta to je njemu i odgovaralo da bi bio vise u Kladusi.
I kad jednostavne historijske stvari ne idu, kako ce danasnje...
- Styling
#20263 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
SIPA zvanicno ima direktora koji ce sigurno potpisati svaku akciju koja se radi po interpolovim potjernicama i sto se ne tice "politike". Kada se imenuje novi direktor SIPA i tada sam skepticna da ce biti nekog spektakularnog hapsenja, osim kada, kao sto sam rekla, Stevandica i Viskovica ne smijene. Dodika sumnjam da ce ikada uhapsiti.ibizza wrote: ↑24/03/2025 10:23Znaci, tom logikom, SIPA ni u FBiH ne bi trebala raditi sve dok se ne imenuje novi direktor.Styling wrote: ↑24/03/2025 09:31Dok se ne imenuje novi direktor. U medjuvremenu, ide nova vecina u NSRS, opoziv protivustavnih zakona, smjena Stevandica i Viskovica, nova vlada. Ova dvojica postaju obicni gradjani i moze ih se hapsiti bez problema, a Mile u paranoji. Nakon toga ide smjena SNSD kadrova iz Doma naroda. I tu se slavna Miletova istorija zavrsava.Porodice Foht wrote: ↑24/03/2025 09:26 Da vidimo dokle ce SIPA sjediti besposlena i raditi u Pederaciji a zazirati od Laktashenkove gubernije jer “tamo je rizicno uhvatiti bilo kakvog kriminalca za uho”.![]()
![]()
-
laik1981
#20264 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da sumiramo. Dodik ce biti slobodan covjek i slobodno se setati drzavom koja je za njim raspisala potjernicu. Nece se hapsiti da ne se ne bi rizikovao incident. Ako se ovo prihvatilo kao normalno onda treba prihvatiti i to da mi drzavu nemamo i da je Dodik u pravu. Zali boze prosute krvi.
- Prpa.ba
#20265 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Drzave nema vec par sedmica, nikom dlaka s glave ne fali, mi se pravimo da je sve ok, srbi se podijelili u dvije ekipe, jednu da vodi RS prema nezavisnosti, drugu da zabavlja Bosnjake i da nastavi paralizovati ostatke drzave.laik1981 wrote: ↑24/03/2025 10:43 Da sumiramo. Dodik ce biti slobodan covjek i slobodno se setati drzavom koja je za njim raspisala potjernicu. Nece se hapsiti da ne se ne bi rizikovao incident. Ako se ovo prihvatilo kao normalno onda treba prihvatiti i to da mi drzavu nemamo i da je Dodik u pravu. Zali boze prosute krvi.
Sve po planu, svima ok
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#20266 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Prpa.ba wrote: ↑24/03/2025 10:45Drzave nema vec par sedmica, nikom dlaka s glave ne fali, mi se pravimo da je sve ok, srbi se podijelili u dvije ekipe, jednu da vodi RS prema nezavisnosti, drugu da zabavlja Bosnjake i da nastavi paralizovati ostatke drzave.laik1981 wrote: ↑24/03/2025 10:43 Da sumiramo. Dodik ce biti slobodan covjek i slobodno se setati drzavom koja je za njim raspisala potjernicu. Nece se hapsiti da ne se ne bi rizikovao incident. Ako se ovo prihvatilo kao normalno onda treba prihvatiti i to da mi drzavu nemamo i da je Dodik u pravu. Zali boze prosute krvi.
Sve po planu, svima ok
-
doktor78
#20267 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Prognoze ili informacije iz dobro obaviještenih izvora?Styling wrote: ↑24/03/2025 09:31Dok se ne imenuje novi direktor. U medjuvremenu, ide nova vecina u NSRS, opoziv protivustavnih zakona, smjena Stevandica i Viskovica, nova vlada. Ova dvojica postaju obicni gradjani i moze ih se hapsiti bez problema, a Mile u paranoji. Nakon toga ide smjena SNSD kadrova iz Doma naroda. I tu se slavna Miletova istorija zavrsava.Porodice Foht wrote: ↑24/03/2025 09:26 Da vidimo dokle ce SIPA sjediti besposlena i raditi u Pederaciji a zazirati od Laktashenkove gubernije jer “tamo je rizicno uhvatiti bilo kakvog kriminalca za uho”.![]()
-
benki2
#20268 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Psihoze uzrokovane metamfetaminimadoktor78 wrote: ↑24/03/2025 10:49Prognoze ili informacije iz dobro obaviještenih izvora?Styling wrote: ↑24/03/2025 09:31Dok se ne imenuje novi direktor. U medjuvremenu, ide nova vecina u NSRS, opoziv protivustavnih zakona, smjena Stevandica i Viskovica, nova vlada. Ova dvojica postaju obicni gradjani i moze ih se hapsiti bez problema, a Mile u paranoji. Nakon toga ide smjena SNSD kadrova iz Doma naroda. I tu se slavna Miletova istorija zavrsava.Porodice Foht wrote: ↑24/03/2025 09:26 Da vidimo dokle ce SIPA sjediti besposlena i raditi u Pederaciji a zazirati od Laktashenkove gubernije jer “tamo je rizicno uhvatiti bilo kakvog kriminalca za uho”.![]()
- Prpa.ba
#20269 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne smeji se, nego zurno pomoci "opoziciji" u lobiranju za Republiku Srpsku i njene institucije. Poglavito naglasiti da slobodarski narod Republike Srpske ne zasluzuje sankcije, sto bi rekao hrabro srce & britka sablja. Ovo sto Dodik radi je ludorija, avantura, ovo ono._BataZiv_0809 wrote: ↑24/03/2025 10:47Prpa.ba wrote: ↑24/03/2025 10:45Drzave nema vec par sedmica, nikom dlaka s glave ne fali, mi se pravimo da je sve ok, srbi se podijelili u dvije ekipe, jednu da vodi RS prema nezavisnosti, drugu da zabavlja Bosnjake i da nastavi paralizovati ostatke drzave.laik1981 wrote: ↑24/03/2025 10:43 Da sumiramo. Dodik ce biti slobodan covjek i slobodno se setati drzavom koja je za njim raspisala potjernicu. Nece se hapsiti da ne se ne bi rizikovao incident. Ako se ovo prihvatilo kao normalno onda treba prihvatiti i to da mi drzavu nemamo i da je Dodik u pravu. Zali boze prosute krvi.
Sve po planu, svima ok![]()
U najgorem slucaju po njih, ostace sve kako jest i cekace, kako sami kazu, povoljniji trenutak. I jos ce dobiti raznorazne dodatne poluge moci, poput suda u istocnom sarajevu i sl. uz slavlje Bosnjaka. U najboljem, de facto samostalnost. Pa kud ces bolje.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#20270 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Prevedi na bosanski.Prpa.ba wrote: ↑24/03/2025 11:02Ne smeji se, nego zurno pomoci "opoziciji" u lobiranju za Republiku Srpsku i njene institucije. Poglavito naglasiti da slobodarski narod Republike Srpske ne zasluzuje sankcije, sto bi rekao hrabro srce & britka sablja. Ovo sto Dodik radi je ludorija, avantura, ovo ono.
U najgorem slucaju po njih, ostace sve kako jest i cekace, kako sami kazu, povoljniji trenutak. I jos ce dobiti raznorazne dodatne poluge moci, poput suda u istocnom sarajevu i sl. uz slavlje Bosnjaka. U najboljem, de facto samostalnost. Pa kud ces bolje.
- dječak sa šibicama
#20271 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kakva nova vecina u NSRS, tamo je SNSD sa prirepcima siguran ko macak pored sporeta.
Na novim izborima ce dobiti jos vise, ovi iz SDS i kompanije moraju dobro balansirati a srpske glasove nece dobiti tako sto "ruse Dodika".
To je valjda jasno.
Na novim izborima ce dobiti jos vise, ovi iz SDS i kompanije moraju dobro balansirati a srpske glasove nece dobiti tako sto "ruse Dodika".
To je valjda jasno.
-
dek
#20272 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dodao bih da za to vrijeme:Prpa.ba wrote: ↑24/03/2025 10:45Drzave nema vec par sedmica, nikom dlaka s glave ne fali, mi se pravimo da je sve ok, srbi se podijelili u dvije ekipe, jednu da vodi RS prema nezavisnosti, drugu da zabavlja Bosnjake i da nastavi paralizovati ostatke drzave.laik1981 wrote: ↑24/03/2025 10:43 Da sumiramo. Dodik ce biti slobodan covjek i slobodno se setati drzavom koja je za njim raspisala potjernicu. Nece se hapsiti da ne se ne bi rizikovao incident. Ako se ovo prihvatilo kao normalno onda treba prihvatiti i to da mi drzavu nemamo i da je Dodik u pravu. Zali boze prosute krvi.
Sve po planu, svima ok
1. Mediji nam ispiraju mozak naslovima kako ''SIPA i ostale institucije'' uredno rade na u cijeloj državi a znamo da nije tako
2. Opozicija (SDA i ostali) potpuno preuzeli narativ Trojke kako ne treba ništa poduzimati da se kao ne bi izazvao incident, da će Dodick biti izolovan i tako to (ja i?)
3. Za to vrijeme lažljiva MZ nas nastavlja prcati deklarativnom podrškom bez ikakve konkretne akcije.
-
ljubijankic
#20273 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kakvu ti akciju ocekujes od MZ-a? Da oni posalju svoju policiju i uhapse ga zato sto mi nemamo muda za isto? Oni su uradili sta ce ocekivalo od njih, osudili, dali podrske, valjda i mi uradimo svoj dio posladek wrote: ↑24/03/2025 11:06Dodao bih da za to vrijeme:Prpa.ba wrote: ↑24/03/2025 10:45Drzave nema vec par sedmica, nikom dlaka s glave ne fali, mi se pravimo da je sve ok, srbi se podijelili u dvije ekipe, jednu da vodi RS prema nezavisnosti, drugu da zabavlja Bosnjake i da nastavi paralizovati ostatke drzave.laik1981 wrote: ↑24/03/2025 10:43 Da sumiramo. Dodik ce biti slobodan covjek i slobodno se setati drzavom koja je za njim raspisala potjernicu. Nece se hapsiti da ne se ne bi rizikovao incident. Ako se ovo prihvatilo kao normalno onda treba prihvatiti i to da mi drzavu nemamo i da je Dodik u pravu. Zali boze prosute krvi.
Sve po planu, svima ok
1. Mediji nam ispiraju mozak naslovima kako ''SIPA i ostale institucije'' uredno rade na u cijeloj državi a znamo da nije tako
2. Opozicija (SDA i ostali) potpuno preuzeli narativ Trojke kako ne treba ništa poduzimati da se kao ne bi izazvao incident, da će Dodick biti izolovan i tako to (ja i?)
3. Za to vrijeme lažljiva MZ nas nastavlja prcati deklarativnom podrškom bez ikakve konkretne akcije.
- Prpa.ba
#20274 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jesi siguran da ces razumjeti?
-
dek
#20275 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa što se onda ne pokupe i marš iz Bosne...i Visoki predstavnik i EUFOR...Koja je njihova uloga? Da se šetkaju po Sarajevu.ljubijankic wrote: ↑24/03/2025 11:08Kakvu ti akciju ocekujes od MZ-a? Da oni posalju svoju policiju i uhapse ga zato sto mi nemamo muda za isto? Oni su uradili sta ce ocekivalo od njih, osudili, dali podrske, valjda i mi uradimo svoj dio posladek wrote: ↑24/03/2025 11:06Dodao bih da za to vrijeme:
Šmit da dijeli ćevape na Baščaršiji i povremeno bude Visoki predstavnik za Federacijum, ustvari za Bošnjake, pardon. Kad je zadnji put otišao u tzv rs? Ne ide zato što ne smije