mali_balon wrote: ↑23/03/2025 07:39
palermo wrote: ↑23/03/2025 07:34
mali_balon wrote: ↑22/03/2025 23:00
Ne bi reko da je alija gori od dr.dabica ali nas je kostao vise nego radovan.......
Cini mi se da te razumijem. Nije nas mnogo kostao Radovan , nesto ljudskih zivota I par spaljenih kuca, a Alija...eheejjjj.
Cini mi se da sugeriras I da je Radovan pokazivao vise humanizna i ljdskosti spram Bosnjaka ( od Alije, naravno) sto je svakako zanimljiva opservacija.
Zaradio si sendvic bravo
evo i po cijenu da me svrstaš u Alijine i tadašnje i sadašnje . Molba da i meni objasniš te kriterijume po kojima su Alija i Radovan jednaki u bilo kojoj sferi .
Malo ću ti pomoći . U mom kraju ( Prijedor i okolina ) su Alijini u mnogo čemu doprinjeli da poslije poslijeratnog povratka čitave porodice spakuju kofere i opet se ufate noge . Živi su , večina , po Njemačkoj, Austriji, Francuskoj , Švedskoj …
Procentualno se vjerovatno istovjetno desilo i u susjednom Sanskom Mostu , opet Alijini krivi i opet su večina živi tamo negdje ali se i vjerovatno češće osmjehnu , mada ni u to nisam više siguran poslije dramatičnih promjena u zadnjih par godina .
Radovanovi nisu dozvoljavali da se pakuju koferi , oni su pakovali u logore i u grobnice .
Doduše ima preživjelih po Americi , Švedskoj , Njemačkoj , Holandiji ….Sanskom Mostu , Bihaću…
Jel ovo sendviča vrijedno ?