Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mea_parvitas wrote: ↑21/03/2025 13:34
Ojj Muzura na sastanku , estagfirulah, DIFovci nam trebaju određivati sudbinu, nesposobni Forto i Niksic... Dobro jos i postojimo kakvi sve nas debili vode, od Bakira pa do ovih...
Ništa čudno, Muzur i opština Ilidža su glavna snaga NiP-a pa red je i da bude pored njega.
Iz ovog ludila NiP izlazi kao veliki pobjednik ili će nestati kao SBB.
Muzur je član Predsjedništva stranke i ne vidim problem da bude na sastanku.
Mislim da će biti nosilac liste za KS na slijedećim izborima.
Mea_parvitas wrote: ↑21/03/2025 13:34
Ojj Muzura na sastanku , estagfirulah, DIFovci nam trebaju određivati sudbinu, nesposobni Forto i Niksic... Dobro jos i postojimo kakvi sve nas debili vode, od Bakira pa do ovih...
Ništa čudno, Muzur i opština Ilidža su glavna snaga NiP-a pa red je i da bude pored njega.
Iz ovog ludila NiP izlazi kao veliki pobjednik ili će nestati kao SBB.
ibizza wrote: ↑21/03/2025 14:05
Nešto kontam, kada bi se sada raspisao referendum u rs-u, kakav bi bio rezultat imam osjecaj da bi bilo guravo, mozda bi čak više ljudi glasalo za ostanak u BiH.
Nešto kontam, kada bi se sada raspisao referendum u rs-u, kakav bi bio rezultat imam osjecaj da bi bilo guravo, mozda bi čak više ljudi glasalo za ostanak u BiH.
nažalosts pruziti će mu netko ruku u ovom svemu i izacese iz ove krize.EU brine samo da se ne puca a unutar granica radite sta hoćete .
Tako će biti vidjećete ,zapamtite ovak komentar
Salis se?
Ja vjerujem da bi vise ljudi glasalo za ostanak u BiH nego da šumska bude samostalna. Ali taj broj (oba scenarija) bi bio značajno manji od treće opcije-da se priključe "matici". Pa kad pogledaš na šta genocidna liči, kakav oblik ima jasno ti je da tu samostalne nezavisnosti nema ni u snovima ,al priključak Srbiji, e to bi već bio pos'o .
palermo wrote: ↑21/03/2025 14:29
Nego meni se cini da ce HDZ iz svega ovog izaci kao neupitni pobjednik. Kod njih je svaka igra, svaka dobija.
Cisto sumnjam, ne vidim sta mogu pobjedit. Prica o izbornom zakonu je daleko, posto je Dodik glavna tema, i u EU parlamentu. Nece moci na dvije stolice...bitno je samo da ostane pritisak na MZ i EU/USA u vezi DodiCKa
palermo wrote: ↑21/03/2025 14:29
Nego meni se cini da ce HDZ iz svega ovog izaci kao neupitni pobjednik. Kod njih je svaka igra, svaka dobija.
Cisto sumnjam, ne vidim sta mogu pobjedit. Prica o izbornom zakonu je daleko, posto je Dodik glavna tema, i u EU parlamentu. Nece moci na dvije stolice...bitno je samo da ostane pritisak na MZ i EU/USA u vezi DodiCKa
igra sds koji bi ukinuo konstitutivnost samo većina da određuje
Salis se?
Ja vjerujem da bi vise ljudi glasalo za ostanak u BiH nego da šumska bude samostalna. Ali taj broj (oba scenarija) bi bio značajno manji od treće opcije-da se priključe "matici". Pa kad pogledaš na šta genocidna liči, kakav oblik ima jasno ti je da tu samostalne nezavisnosti nema ni u snovima ,al priključak Srbiji, e to bi već bio pos'o .
Sad sam skonto iz koje si opcije.... u pravu si da ne trosim rijeci.
manuchao91 wrote: ↑21/03/2025 14:32
nažalosts pruziti će mu netko ruku u ovom svemu i izacese iz ove krize.EU brine samo da se ne puca a unutar granica radite sta hoćete .
Tako će biti vidjećete ,zapamtite ovak komentar
Kako bi se to uopšte izvelo s obzirom na sudske postupke, a koja god probosanska stranka to pokuša ili uradi je sebi potpisala kraj. Iz Trojke eskplicitno navode da nema šanse za pregovore, a SDA i DF bi mu ranije pružili ruku da su se na to usudili.
Gradonačelnik Banje Luke i predsjednik PDP-a Draško Stanivuković rekao je da je "bizarno i nerealno govoriti o tome da će Republika Srpska uvoditi sankcije Njemačkoj što najavljuje predsjednik RS-a Milorad Dodik".
Riječ je o zemlji u kojoj živi više od 500.000 Srba. Zemlji koja ima više registrovanih preduzetnika nego što mi imamo stanovnika, čije su direktne strane investicije u BiH u prošloj godini iznosile 240 miliona KM i koja je, nažalost, zbog loših politika u Republici Srpskoj, postala novi dom za hiljade naših porodica", napisao je Stanivuković.
Dodao je da je politika izolacije, politika propadanja.
"Republika Srpska mora svoje interese braniti za pregovaračkim stolom, uz mudru i odgovornu diplomatiju. Razgovor je ključ – i sa onima koji nas podržavaju i sa onima koji nas ne podržavaju. Zato je prijetnja da predstavnici Njemačke ne mogu doći u Republiku Srpsku korak unazad i vodi nas u samonametnutu izolaciju", dodao je Stanivuković.
Dodao je da, kao gradonačelnik Banje Luke i kao mlad čovjek koji vjeruje u budućnost i perspektivu srpskog naroda, njegova vrata ostaju otvorena za sve.
"Dok su drugi godinama svjesno zatvarali vrata, ja sam onaj koji ih otvara. Banja Luka je grad dijaloga, saradnje i razvoja – a ne grad koji okreće leđa svijetu. To mora biti i cijela Republika Srpska", zaključio je Stanivuković.