Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zvaničnici EU saopćili Konakoviću: EUFOR neće hapsiti Dodika. Nismo spremni žrtvovati živote naših vojnika!
Zvaničnici EU obavijestili su bh. vlasti da EUFOR neće provoditi akciju hapšenja predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, saznaje Istraga.ba iz više diplomatskih izvora. Sve ovo je, kako saznajemo, preneseno ministru vanjskih poslova BiH Elmedinu Konakoviću koji je tokom ove sedmice boravio u Briselu.
Mirovnjaci koji ne zele rizikovati svoje zivote. Odakle mi je ovo poznato? Hm.
Objavio avdo podijelio prpa...vol 4125
Jos jace. Razlika izmedju avdine objave vijest i prpinog dijeljena ovdje je tscno 3 minute
Last edited by izvrsni direktor on 21/03/2025 11:00, edited 1 time in total.
DaysleepeR wrote: ↑21/03/2025 10:49
Baš me čudi ponašanje dijaspore, ja sam godinama živio u uvjerenju da oni spremni čekaju samo da se zakuha pa da pohrle vamo da pomognu, a oni otkazuju aranžmane...baš šokantno...
Sve šok do šoka jutros.
Hamilton na PP pa sad ovo.
Nema razloga za ovim jer ogroman broj dijaspore finansira svoju familiju, a i otvorio je firme u Bosni.
Za danas u 13 sati je planiran sastanak Trojke i HDZ-a u Mostaru gdje će, ako je vjerovati izjavama čelnika stranaka Trojke, pokušati da dobiju direktan odgovor od Čovića u kontekstu njegovih odnosa s Dodikom, te odnosa HDZ-a i SNSD-a.
Evo i nesto sto nije od Avde. Sta forumska trojka ocekuje? Zar nisu odvojili Covica od Dodika poklanjanjem niza pozicija i institucija? Dje zapelo?
Baš me čudi ponašanje dijaspore, ja sam godinama živio u uvjerenju da oni spremni čekaju samo da se zakuha pa da pohrle vamo da pomognu, a oni otkazuju aranžmane...baš šokantno...
Sve šok do šoka jutros.
Odlučivši napustiti udobnost i sigurnost zemalja zapadne Evrope i vratiti se kući u kako bi učestvovali u odbrani svoje domovine, 1.227 Krajišnika u šest grupa krenulo je na put preko okupirane teritorije susjedne Hrvatske. Bio je to put na život ili smrt, koji će, osim u životima njegovih sudionika, zauvijek ostati zapisan u historiji BiH, ali i njene kinematografije.
Film prikazuje dolazak treće grupe od 600 Krajišnika u Cazinsku krajinu i svu težinu pređenog puta preko okupiranog teritorija Republike Hrvatske, tadašnje tzv. SAO Krajine.
Za EUFOR ni nema smisla... zasto bi vojska radila policijski posao. Toliko nesposobnih prima platu 30 godina leze i sad kad je gusto kaze akcija visokog rizika? Pa sta si? Sumar, ribar, lovocuvar..?
Last edited by stubrijez on 21/03/2025 11:04, edited 1 time in total.
Sve šok do šoka jutros.
Nema razloga za ovim jer ogroman broj dijaspore finansira svoju familiju, a i otvorio je firme u Bosni.
Ali to je tvoje mišljenje i imaš pravo na to!
Šta ova zemlja ima od njihovog finansiranja familije i otvaranja firmi kada je ovakva kriza u pitanju?
Ako već imaju svašta za reći o greškama iz rata, i kako bi trebalo žestoko sa neprijateljima ove zemlje, najbolje bi bilo da dođu i pokažu na vlastitom primjeru.
Ja poznajem jako puno ljudi, niko ne živi od dotiranja iz dijaspore, već od vlastitog rada u ovoj zemlji.
Sve šok do šoka jutros.
Odlučivši napustiti udobnost i sigurnost zemalja zapadne Evrope i vratiti se kući u kako bi učestvovali u odbrani svoje domovine, 1.227 Krajišnika u šest grupa krenulo je na put preko okupirane teritorije susjedne Hrvatske. Bio je to put na život ili smrt, koji će, osim u životima njegovih sudionika, zauvijek ostati zapisan u historiji BiH, ali i njene kinematografije.
Film prikazuje dolazak treće grupe od 600 Krajišnika u Cazinsku krajinu i svu težinu pređenog puta preko okupiranog teritorija Republike Hrvatske, tadašnje tzv. SAO Krajine.
Čast pojedincima ...
Vala i tih krajiških mitova i legendi preko glave. A pričamo o 1992. Šta je sa 1993, 1994 kad je bilo najgore i najteže?
stubrijez wrote: ↑21/03/2025 11:02
Ni nema smisla... zasto bi vojska radila policijski posao. Toliko nesposobnih prima platu 30 godina leze i sad kad je gusto kaze akcija visokog rizika? Pa sta si? Sumar, ribar, lovocuvar..?
Dobro je neko i komentarisao da su za bezličnosti sa potjernice zaduženi lovočuvari.
Brzo bi to oni istjerali iz šume u tor!
Šta ova zemlja ima od njihovog finansiranja familije i otvaranja firmi kada je ovakva kriza u pitanju?
Ako već imaju svašta za reći o greškama iz rata, i kako bi trebalo žestoko sa neprijateljima ove zemlje, najbolje bi bilo da dođu i pokažu na vlastitom primjeru.
Ja poznajem jako puno ljudi, niko ne živi od dotiranja iz dijaspore, već od vlastitog rada u ovoj zemlji.
Super, puske i lopate u ruke. Branite domovinu brate, mi cemo Njemacku branit kad bude trebalo. Ili cemo dole bjezat ako opstanete....
Super, puske i lopate u ruke. Branite domovinu brate, mi cemo Njemacku branit kad bude trebalo. Ili cemo dole bjezat ako opstanete....
Najpošteniji post do sada.
Ubuduće te samo očekujem na temama koje se bave političkim dešavanjem u Njemačkoj.
Za danas u 13 sati je planiran sastanak Trojke i HDZ-a u Mostaru gdje će, ako je vjerovati izjavama čelnika stranaka Trojke, pokušati da dobiju direktan odgovor od Čovića u kontekstu njegovih odnosa s Dodikom, te odnosa HDZ-a i SNSD-a.
Evo i nesto sto nije od Avde. Sta forumska trojka ocekuje? Zar nisu odvojili Covica od Dodika poklanjanjem niza pozicija i institucija? Dje zapelo?
Sta su "poklonili" i zasto su institucije formirane na nacin da im funkcionalnost zavisi od toga je li im pro BiH kadar na celu?
Konkretno molim.
manuchao91 wrote: ↑21/03/2025 10:37
neka tišina vlada ova zadnja 3 dana od strane trojke i pro BiH politicara
neto se dešava,ne bih volio da se oduzi ovo,naviknicemo se na status quo
Meni je alarmantno kad se AAAkcija ne javlja, il je dobro il je skroz loše.
Ljubijankića smo već preveli na SDF stranu...
Ako se to ikada desi imate dozvolu, čak i obavezu, da me strijeljate
Bio sam u ratu i znam šta je rat!
Ovo što si napisao nema amabaš nikakve veze sa onim što sam napisao.
Finansiranjem familije, nisu nikome na grbači, plaćaju porez u BiH prilikom kupivine, otvaranjem firme zaposle mlade ljude i osiguraju im sigurnost...da ne nabrajam dalje.
Ali možda je bolje da ostave posao, a samim tim i egzistenciju za svoju porodicu i familiju i da prde po forumu sa tobom.
Last edited by Mr.Sojic on 21/03/2025 11:11, edited 1 time in total.
Idu uskoro nova opravdanja tipa institucije rade posao, gdje je problem
Što bi dolazili ovamo, pratili vijesti i sikirali se sta ce se desti. Nek uziva narod
_BataZiv_0809 wrote: ↑21/03/2025 11:09
Sta su "poklonili" i zasto su institucije formirane na nacin da im funkcionalnost zavisi od toga je li im pro BiH kadar na celu?
Konkretno molim.
Kompletnu cestogradnju, FERK, Fond za zastitu okolisa.. smaras vise sa istim pitanjima, dobijes isti odgovor i usutis se do sljedece runde.
Funkcionalnost svake institucije zavisi od toga ko joj je na celu, svuda u svijetu i otkako je civilizacije. Vidis li ameriku? Sto joj sve zavisi od samo jedne osobe? Konkretno molim.
Finansiranjem familije, nisu nikome na grbači, plaćaju porez u BiH prilikom kupivine, otvaranjem firme zaposle mlade ljude i osiguraju im sigurnost...da ne nabrajam dalje.
Ali možda je bolje da ostave posao, a samim tim i egzistenciju za svoju porodicu i familiju i da prde po forumu sa tobom.
Obojica prdimo po forumu.
A familije su valjda vama na grbači.
Konkretno molim.
Ljudi glasali za trojku, (koju je opet smit morao dovesti gdje jesu nakon suspenzije ustava) naivno misleci da ce bit bolje.
Svo vrijeme od nametanja ide prica kako je sda kriva sto oni ne znaju. A sami rekli da ce se povuci ako ne bude islo. Sad kad ne moze bit gore sda kriva mozda da organizujete proteste protiv sda ko vucic
Konkretno molim.
Kompletnu cestogradnju, FERK, Fond za zastitu okolisa.. smaras vise sa istim pitanjima, dobijes isti odgovor i usutis se do sljedece runde.
Funkcionalnost svake institucije zavisi od toga ko joj je na celu, svuda u svijetu i otkako je civilizacije. Vidis li ameriku? Sto joj sve zavisi od samo jedne osobe? Konkretno molim.
Poklonili su sve sto su covic i mile trazili. Bolje reci sta nisu poklonili? Imam osjecaj da oni ne citaju vijesti. Ko ono ide u upravni odbor rtvfbih? Hint: vijest od juce
Obojica prdimo po forumu.
A familije su valjda vama na grbači.
Konačno si skon'to
Nama su tako je, da nebi bila na grbači državi, jer ako budu njoj na grbači ne gine im pravac na mezarje, nažalost.
Konkretno molim.
Ljudi glasali za trojku, (koju je opet smit morao dovesti gdje jesu nakon suspenzije ustava) naivno misleci da ce bit bolje.
Svo vrijeme od nametanja ide prica kako je sda kriva sto oni ne znaju. A sami rekli da ce se povuci ako ne bude islo. Sad kad ne moze bit gore sda kriva mozda da organizujete proteste protiv sda ko vucic
Cuj ne moze biti gore a dodik bjegunac postao, ne moze biti bolje! Samo sto sda puca od muke
Konkretno molim.
Kompletnu cestogradnju, FERK, Fond za zastitu okolisa.. smaras vise sa istim pitanjima, dobijes isti odgovor i usutis se do sljedece runde?
Dakle niz pozicija su kompletna cestogradnja, FERK i Fond za zastitu okolisa? Jesu li te funkcije pripadale DFSDA pa ih Trojka prepustila.
Ne zavisi. Sistem radi u Americi i ispunjava svoje ustavne funkcije.