Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
sajber87

#19051 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sajber87 »

Logovan wrote: 20/03/2025 23:27 Ne znam je li bolje ovdje postaviti ili na temu sa vicevima
Dodik je najavio kako bi ambasadoru Njemačke mogao zabraniti ulazaku RS.

- Nismo mi u lošoj poziciji, mi smo u odličnoj poziciji. Mi znamo šta hoćemo, zato je tolika nervoza. Mi znamo šta radimo. U Ustavu nema Suda i Tužilaštva, kao ni SIPA-e ni VSTV-a. Ok, neće se primjenjivati. Ne godi Nijemcima?

Ok, ne gode ni oni nama. Uvest će nam sankcije? Uvest ćemo i mi njima? Smiješno? Vidjet ćemo je li smiješno. Oni će uvesti Dodiku i njima (Stevandiću i Viškoviću op. a.) sankcije. I mi ćemo njihovim ljudima, pa ćemo reći da njihov ambasador ne smije ovdje da hoda - rekao je Dodik, između ostalog, prilikom gostovanja na RTRS-u.
I sad neko mileta hoce brzo da privede, ljudi pustite covjeka da radi na miru kad ima ovako fine planove povampirile se svabe nakon 80 godina opet :mrgreen: , ovo je odlicna ideja i treba da se sprovede u djelo do tancina. Hapsenje ni pod razno patriJote samo čikati na sve nacine, samo pritisak pritisak pritisak i pustiti da rade na "miru" sto se kaze :mrgreen:
Last edited by sajber87 on 20/03/2025 23:50, edited 1 time in total.
SaraFina

#19052 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Hakiz wrote: 20/03/2025 23:47
SaraFina wrote: 20/03/2025 23:46
Malisa11 wrote: 20/03/2025 23:44

daj prijedlog grba s kojim bi svi narodi bili zadovoljni u ovoj drzavi.
Ja nisam za ideju nikakve konfederacije. Niti ičega. Dok se našim političkim predstavnicima ne ponude uvjeti i kompromisi od strane Čovića i HDZ-a. Ma nisam uopće i ako se ponude.
Misliš, našim? :lol:

Da. Trrojku Neka Čović poljubi Dini ruku na “pregovorima”. 🤣
Hakiz

#19053 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

SaraFina wrote: 20/03/2025 23:48
SaraFina wrote: 20/03/2025 23:46

Ja nisam za ideju nikakve konfederacije. Niti ičega. Dok se našim političkim predstavnicima ne ponude uvjeti i kompromisi od strane Čovića i HDZ-a. Ma nisam uopće i ako se ponude.

Da. Trajki. Neka Čović poljubi Dini ruku na “pregovorima”. 🤣
Ma, bit ću dobar, draga si mi.
Logovan

#19054 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Logovan »

Zlo mi je od "da svi narodi budu zadovoljni" nebitno je li riječ oko grba, himne, itd
SaraFina

#19055 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Hakiz wrote: 20/03/2025 23:49
SaraFina wrote: 20/03/2025 23:48

Da. Trajki. Neka Čović poljubi Dini ruku na “pregovorima”. 🤣
Ma, bit ću dobar, draga si mi.
Ovo je odurno jarane. Kao da smo narod sponzoruša. Pa da nekog “uhvatimo”. Strašno.
last mohicans

#19056 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by last mohicans »

Eto svabe prve uvode sankcije prasićima, ako klix ne laze.
DaysleepeR

#19057 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Jos uvijek mi nije jasno kako nije bilo nikakve zajednicke izjave nakon sastanka sa Erdoganom, mislim da nije proslo dobro, sto barem meni nije iznenadjenje.

Bossona

#19058 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bossona »

SaraFina wrote: 20/03/2025 23:38
swanfilter wrote: 20/03/2025 23:35
SaraFina wrote: 20/03/2025 23:32

Trebate prestati s tim glupostima, kao da smo narod sa posebnim potrebama i non stop se usupkavati nekome. Koji vam je?
Pa, takvim nas smatraju od pamtivjeka. A bom, ti dokazi suprotno.
Pa zato kažem ovoj Bosini i ostalim kroatofilima da se prekinu usupkavati. Mi smo u državi BiH i najbrojniji narod. Trebamo državu utopiti u HR radi 8% Hrvata? Shvatite vi da ako ponude trebaju ići za savezništvo onda trebaju od njih. Njima je politički opstanak bio ugrožen još prošli mandat. Dobili su IZ. Ali sve drugo po njih je loše.
Znaš li ti šta znači konfederacija dvije ili više neovinske države. Imaš i drugi oblik udruživanja neovinsih država u Commonwealth..Nema nikakvog utpanja u Hrvatsku, imaju zajdnički interesi, privredno uvezivanje, trgovina i savezi ali države su neovisne i suverene sa svim atributima suverenosti. Imaš skandinavske države koje su nrovisne ali takođe i
udružene. https://en.wikipedia.org/wiki/Nordic_Council
zavrzlama

#19059 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zavrzlama »

Fokus zapada je za sada na dodiku i dvojici mu kolega...

Sledeca faza je da ce fokus biti prebacen na manji entitet i upitnost postojanja istog......

Dodik radi odlican posao za normalnu BIH.
SaraFina

#19060 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Bossona wrote: 20/03/2025 23:56

Pa zato kažem ovoj Bosini i ostalim kroatofilima da se prekinu usupkavati. Mi smo u državi BiH i najbrojniji narod. Trebamo državu utopiti u HR radi 8% Hrvata? Shvatite vi da ako ponude trebaju ići za savezništvo onda trebaju od njih. Njima je politički opstanak bio ugrožen još prošli mandat. Dobili su IZ. Ali sve drugo po njih je loše.
Znaš li ti šta znači konfederacija dvije ili više neovinske države. Imaš i drugi oblik udruživanja neovinsih država u Commonwealth..Nema nikakvog utpanja u Hrvatsku, imaju zajdnički interesi, privredno uvezivanje, trgovina i savezi ali države su neovisne i suverene sa svim atributima suverenosti. Imaš skandinavske države koje su nrovisne ali takođe i
Ajde ne tupi gluposti. Ali molim te. Ako imaš osobne komplekse i treba ti tutor ili mentor to je legitimno. Traži ga. No državu BiH ne stavljaj u taj kontekst. A ni nas kao naciju. Jesmo mi to narod sa posebnim potrebama? Hrvate u BiH je zadnji izborni ciklus je spasio Švabo. Inače bi bili “čimbenik” u zapadnoj Hercegovini. Politički. Zato ne kužim sto bi se mi ponižavali nudjenjem bilo kakvih opcija iako smo i u prošlosti i u sadašnjosti bili zajebani? Ko nam garantuje da nas opet neće zahebati? Objasni mi taj moždani dribling i onaj grb sto si konstruirala.
Ozimician

#19061 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ozimician »

Jel ti mislis da bi Srbi u BIH (RS) pristali na neku fucking konfederaciju sa Hrvatskom?

(pod uslovom da se nadju dovoljno glupi Bosnjaci da pristanu)

Dalje, sve trgovacke ugovore vise ne ugovara HR, nego EU. Dakle primjem BiH u EU je sasvim dovoljan za sve te "prednosti".
Last edited by Ozimician on 21/03/2025 00:04, edited 1 time in total.
DaysleepeR

#19062 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Pored toga sto mislim da je konfederacija losa ideja, ista je ulaskom Hrvatske u EU i Sengen apsolutno nemoguca.

Nekim buducim ulaskom nas u EU bilo kakva konfederacija gubo svaki smisao jer si automatski u Uniji drzava.
swanfilter

#19063 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by swanfilter »

Council sam po sebi je niđe veze sa pojmom konfederacije. Jos porediti sa nama skandinavsko viđenje suradnje po bilo kojem osnovu.

I na kraju britanski nacin kako do danasnjeg dana vladati kolonijama kao uzor bilo cega.

Kako god, Bosnjaci bi bili donji ...
SaraFina

#19064 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/njemack ... /250320221
Njemačka bi u narednih nekoliko dana trebala uvesti sankcije Dodiku, Stevandiću i Viškoviću
. [Evropske države od naredne sedmice mogle bi krenuti u proces uvođenja sankcija rukovodstvu Republike Srpske, a prva koja bi mogla predvoditi tu listu je Njemačka, saznaje Klix.ba./size]

[quote] Trebao sam biti u Rusiji prije nekoliko dana. Oni pokušavaju putem potjernica da spriječe da se mi bavimo politikom i našim osnovnim poslom. Oni hoće to. Ovo je najodvratnija zloupotreba pravosuđa", rekao je Dodik.
Na pitanje novinara je li potjernica spriječila njegov odlazak u Moskvu, Dodik se zbunio.
"Pa počelo se malo o tome...ne uglavnom hajde, možemo privatno nešto...Desit će se ti sastanci", poručio je Dodik. [/quote]
farenhajt983

#19065 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by farenhajt983 »

DaysleepeR wrote: 20/03/2025 23:55 Jos uvijek mi nije jasno kako nije bilo nikakve zajednicke izjave nakon sastanka sa Erdoganom, mislim da nije proslo dobro, sto barem meni nije iznenadjenje.

mislim da je tada dodik bio u predsjednistvu BiH, i zastava je Bosne i Hercegovine

do procedure je moglo biti iz razloga jer Becirovic nije predsjedavajuci,mada clan je predsjednistva, opet to je moje misljenje
QSuzi

#19066 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by QSuzi »

Dodik: "Ili novi dogovor ili da se raziđemo, BiH je neželjena zemlja"

Pa idi lafe raziđi se
Koji q najavljuješ godinama, nismo aerodrom da najavljuješ
Nema novi dogovor
tko ti ga pruži treba ga odmah tužiti za saučešnistvo s bjeguncem

[yt]https://m.youtube.com/watch?v=Nwfebfc80Uo[/yt]

Ok neman pojma kako ubaciti jubitu link snadjem se xD
Quaresma

#19067 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Quaresma »

farenhajt983 wrote: 21/03/2025 00:11
DaysleepeR wrote: 20/03/2025 23:55 Jos uvijek mi nije jasno kako nije bilo nikakve zajednicke izjave nakon sastanka sa Erdoganom, mislim da nije proslo dobro, sto barem meni nije iznenadjenje.

mislim da je tada dodik bio u predsjednistvu BiH, i zastava je Bosne i Hercegovine

do procedure je moglo biti iz razloga jer Becirovic nije predsjedavajuci,mada clan je predsjednistva, opet to je moje misljenje
svejedno, dolazi predsjednik jedne drzave.

nisam znao da je imao ovakav docek.
LSD

#19068 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

Bossona wrote: 20/03/2025 23:11
Romanija wrote: 20/03/2025 22:22
Stabilizator wrote: 20/03/2025 22:14

Pukla tikva, sad odgovor i sa druge strane.

Ovo je ozbiljna pretnja. Ili idete snama, ako nećete mi se dogovorimo brzo sa Bošnjacima gdje ste vi 8% , odnosno manjina.

HDZ nema izbora sutra. Trojka im ne smije nista ponuditi, čak štaviše mogu da ih ucjenjuju
Najgora je stvar sto bi jedan prosjecan Bosnjo Mk.90 na ovo odmah i prist'o.

Za ovu Dodikovu prijetnju i ucjene Hrvata u Bosni, u slučaju eskalcije i pokušaja secesije presuđenog četniteta iza kojeg stoji Beograd, predložiti za dugoročnu stabilnost Bosne i Balkana protitezu velikosrspkoj višedecenijskoj hegemoniji i destabilizaciji regiona da Sarajevo sa Zagrebom osnuju Konfederaciju ili (commonwealth) dvije međunarodno neovisne države BiH (Bosne i Hrvatske) uz mogućnost proširenja Konfederacije i na CG.
Image

Jedan od idejne ponude konfederalnog grba!
Evo i grba.
:lol: :lol: :lol:

E na sta spadose snovi o trecem entitetu. Dovoljno je bilo da Dodik samo pomene 8% :-)
Bossona

#19069 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bossona »

SaraFina wrote: 21/03/2025 00:00

Ajde ne tupi gluposti. Ali molim te. Ako imaš osobne komplekse i treba ti tutor ili mentor to je legitimno. Traži ga. No državu BiH ne stavljaj u taj kontekst. A ni nas kao naciju. Jesmo mi to narod sa posebnim potrebama? Hrvate u BiH je zadnji izborni ciklus je spasio Švabo. Inače bi bili “čimbenik” u zapadnoj Hercegovini. Politički. Zato ne kužim sto bi se mi ponižavali nudjenjem bilo kakvih opcija iako smo i u prošlosti i u sadašnjosti bili zajebani? Ko nam garantuje da nas opet neće zahebati? Objasni mi taj moždani dribling i onaj grb sto si konstruirala.
Kao prvo grb je napravljen devedesetih kada smo dobili međunarodno priznanje, tada je naših preko 25 000 ratovalo za Hrvatsku i poginulo 20 procenata od ukupno poginulih vojnika u odbrani Hrvatske,....Tuđman nam zahvalio tako što nam je zabio nož u leđa i pomogao Miloševiću u agresiji protiv nas da Bosnu podjele, da bi prevrnuo čunak 1994 i najveći gubitnici njegove izdaje Bosne su upravo Hrvati u Bosni koje je žrtvovao zbog hercegovačkih UZP ovaca. Nisam ja nikakav hrvatofil već samo, gledam mnogo dalje od tebe kako se udružiti sa državama u regiji da osiguramo budućnost, napredak i prosperitet u miru, da spriječimo da svakih nekoliko decenija Srbija započinje svoje bolense hegemonističke pohode na nas i naše okruženje. Da je bilo pameti i mudrosti danas ne bi bili u ovoj situaciji niti bi naš narod stradao devedesetih ni treći dio da je Tuđman bio iskreniji prema Bosni i nama, da smo prozreli i odbacili SANU podvalu Aliju. Da je Tuđman podržao Stjepana Kljujića i Ivu Komšića a ne bolesnog idiota Bobana i hercegovačke ustaše Bosna bi danas bila Republika bez blentiteta u NATO paktu i EU.
SaraFina

#19070 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Alkalaj: Idemo na to da se približimo Trumpovoj administraciji, dva su imena za novog ambasadora SAD-a u BiH
U intervjuu za Dnevnik D Federalne televizije, Alkalaj se osvrnuo na sastanak koji je trebao imati s Marcom Rubiom, a koji je otkazan.

"Rubio je bio pozvan hitno da ide u Bijelu kuću da bude prisutan za vrijeme razgovora predsjednika Zelenskog i predsjednika Trumpa. Tu se skupi čitavo rukovodstvo Trumpovog kabineta. Novi sastanak još nije zakazan. Vidjet će se od dinamike kako se budu odvijali događaji u drugim dijelovima gdje Trumpova administracija ima više interesa da se uključi u ta svjetska globalna pitanja. Međutim, ono što treba da uslijedi - mogu da kažem da državni sekretar dobro poznaje situaciju u Bosni i Hercegovini i ovo što smo zamislili jeste da mu prezentiramo ove najnovije momente nakon Dodikovog državnog udara, odnosno usvajanja ovih zakona koji su protivni našem Ustavu", naveo je.
Naveo je i to kako i Trumpova administracija podržava suverenitet BiH.
"Oni podržavaju suverenost, teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, jer oni su kumovi dejtonskog procesa i oni žele da taj proces ide dalje u onom smislu kako je zamišljeno, a ne da se rasturi i da se raspadne. To je njihovo, da kažem, čedo", poručuje.
Osvrnuo se i na povlačenje kandidature Douglasa Jonesa na mjestu ambasadora SAD-a u BiH.
"Ovo što je povučena njegova kandidatura, to je normalno za ovdašnje uslove jer svi ambasadori daju ostavke kad dolazi nova administracija na vlast. I onda nova administracija bira ko će se zadržati u novoj. Zbog toga je sasvim normalno da je Jones skinut sa liste. Međutim, imamo druga dva imena. Ne znam ih osobno, ali će sigurno biti karijerne diplomate. Činjenica da se radi o karijernim diplomatama ulijeva povjerenje - to će biti ljudi koji su profesionalci, a ne neko iz dijaspore ili neko ko bi bio pronacionalistički orijentiran prema bilo kojoj grupi u Bosni i Hercegovini, odnosno u regionu", rekao je Alkalaj.
Alkalaj je naglasio i kako se ide na to da se približi Trumpovoj administraciji.
"Ja ću napomenuti to da smo mi već informisali administraciju o pitanju Južne interkonekcije. Tu je veliki interes, tu je energetika. Trumpova administracija snabdijeva praktično čitavu Evropu kad je sad presječen dotok iz Rusije. Oni su veoma zainteresirani da se ide u tom pravcu i mislim da je to jedan od puteva i načina da priđemo Trumpovoj administraciji", pojasnio je.
No Mind

#19071 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by No Mind »

"Nismo mi u lošoj poziciji, mi smo u odličnoj poziciji. Mi znamo šta hoćemo, zato je tolika nervoza. Mi znamo šta radimo. U Ustavu nema Suda i Tužilaštva, kao ni SIPA-e ni VSTV-a. Ok, neće se primjenjivati. Ne godi Nijemcima? Ok, ne gode ni oni nama. Uvest će nam sankcije? Uvest ćemo i mi njima? Smiješno? Vidjet ćemo je li smiješno. Oni će uvesti Dodiku i njima (Stevandiću i Viškoviću op. a.) sankcije. I mi ćemo njihovim ljudima, pa ćemo reći da njihov ambasador ne smije ovdje da hoda", kazao je.

Došla cica na kolica :lol: "Nismo mi u lošoj poziciji..." Ovo je čisti očaj, eto ga k'o bin Laden kad se skrivao po pećinama i razmišljao jel danas dan kad dolaze po njega.
LSD

#19072 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

Bossona wrote: 21/03/2025 00:21
Kao prvo grb je napravljen devedesetih kada smo dobili međunarodno priznanje, tada je naših preko 25 000 ratovalo za Hrvatsku i poginulo 20 procenata od ukupno poginulih vojnika u odbrani Hrvatske,....Tuđman nam zahvalio tako što nam je zabio nož u leđa i pomogao Miloševiću u agresiji protiv nas da Bosnu podjele, da bi prevrnuo čunak 1994 i najveći gubitnici njegove izdaje Bosne su upravo Hrvati u Bosni koje je žrtvovao zbog hercegovačkih UZP ovaca. Nisam ja nikakav hrvatofil već samo, gledam mnogo dalje od tebe kako se udružiti sa državama u regiji da osiguramo budućnost, napredak i prosperitet u miru, da spriječimo da svakih nekoliko decenija Srbija započinje svoje bolense hegemonističke pohode na nas i naše okruženje. Da je bilo pameti i mudrosti danas ne bi bili u ovoj situaciji niti bi naš narod stradao devedesetih ni treći dio da je Tuđman bio iskreniji prema Bosni i nama, da smo prozreli i odbacili SANU podvalu Aliju. Da je Tuđman podržao Stjepana Kljujića i Ivu Komšića a ne bolesnog idiota Bobana i hercegovačke ustaše Bosna bi danas bila Republika bez blentiteta u NATO paktu i EU.
Ljudino, kao sto znas Tuđman je jos u martu 1991 dogovorio podjelu Bosne sa Milosevicem. Sto je samo svojevrstan nastavak plana podjele iz 1939 (dogovor Cvetkovic - Macek).
Hrvati od tog plana nisu nikad odustali, niti ce.
SaraFina

#19073 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Bossona wrote: 21/03/2025 00:21
SaraFina wrote: 21/03/2025 00:00

HR ako nam već želi pomoći kao sto ti tvrdiš i sklona nam je, neka nam ne blokira put u EU. Neka stožernika i HDZ stavi pod kontrolu i neka nam se nadje u svemu protiv velikosrba. Obzirom da su velikosrbi zajednički neprijatelji. Mi kad udjemo u EU i NATO, ne trebaju nam nikakvi dodatni savezi kao garancija mira i prisperiteta. Automatski ćemo sve to dobitnici i vise od toga o čemu ti trkeljas. Izvini ali trjeljas.
Bossona

#19074 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bossona »

LSD wrote: 21/03/2025 00:19

E na sta spadose snovi o trecem entitetu. Dovoljno je bilo da Dodik samo pomene 8% :-)
Kaka treći blentitet i ova dva treba ukinuti,....Blentiteti su djelo trodecenijskog svetog SDS-SDA-HDZ tronožca da bi kontroisali svoje tovove i stada,.......
Vučiću i Dodiku treba poručiti ako sruši Dayton i pokuša secesiju da nema GT RS.
SaraFina

#19075 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Bossona wrote: 21/03/2025 00:32
LSD wrote: 21/03/2025 00:19

Kaka treći blentitet i ova dva treba ukinuti,....Blentiteti su djelo trodecenijskog svetog SDS-SDA-HDZ tronožca da bi kontroisali svoje tovove i stada,.......
Vučiću i Dodiku treba poručiti ako sruši Dayton i pokuša secesiju da nema GT RS.
Jesi ti onaj lik sa “bosanskih histerija”?
Post Reply