Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
no_sekirli

#18926 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

Javier Pena wrote: 20/03/2025 22:00 Opa
"Mislim da će Hrvati iz ovog političkog procesa izaći kao najveći gubitnici. Oni pokušavaju pokazati nešto što ne žive - da su za reformsku Bosnu i Hercegovinu. Koju reformsku? A, usput im je potpuno degradiran status. Mi Srbi smo im to držali 10 - 15 godina iz svog razloga. Držali smo ih na pozicijama da potpuno ne potonu. Šta sad dobijaju? Tri puta imaju člana Predsjedništva koji nije njihov, tri puta ih preglasavaju u Vladi FBiH. Šta mislite jednog dana ako se dogovorimo o nekoj novoj Bosni i kažemo da to bude procentualno - koliko će onda Hrvati imati? Hoće li pristati na osam posto? Hoćete da igramo tu priču ili ćemo ostati principijelni na dogovoru koji imamo?", kazao je Dodik.
Znakovita izjava presudjenog. Da nije Covic javio da nema smisla vise podrzavat separatizam, dosla mu neka depesa :D

Ali sad kad se na ovu pricu nadoveze Reuf B. i ostala bulumenta. Bice zanimljivo.
Casual's

#18927 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Casual's »

hatemondays wrote: 20/03/2025 22:11
DonieBrasco wrote: 20/03/2025 22:01 Dodik i Covic su jedno da vas ovo ne zavara sto prica za hrvate.
Klasicni dp. Mi smo mlada u sredini, Dodik ga pristavlja sa prednje a Covke sa zadnjice. Baja kao glavni hebac kaze Covketu da ti nije mene ne bi ga ni ti pristavio. I tako godinama mi ga primamo i po nekima bolje i takav sex nego nista. U medjuvremenu raspravljamo kako nam je mlada zgodna, raspravljamo o njenoj pardon njegovoj odjeci, a oni rendaju li rendaju. Iza kamere o ovom hornicu je medjunarodna zajednica i onanise.
U vezi ovih SIPA uposlenika, ne zna se sta je gore da odu kod Dodika ili da ostanu ovdje i da opstruisu sto zasad rade, ova druga opcija je bolnija placas im da te handre.
Slikovito, i potpuno tocno. :lol:
Stabilizator

#18928 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Stabilizator »

"Mislim da će Hrvati iz ovog političkog procesa izaći kao najveći gubitnici. Oni pokušavaju pokazati nešto što ne žive - da su za reformsku Bosnu i Hercegovinu. Koju reformsku? A, usput im je potpuno degradiran status. Mi Srbi smo im to držali 10 - 15 godina iz svog razloga. Držali smo ih na pozicijama da potpuno ne potonu. Šta sad dobijaju? Tri puta imaju člana Predsjedništva koji nije njihov, tri puta ih preglasavaju u Vladi FBiH. Šta mislite jednog dana ako se dogovorimo o nekoj novoj Bosni i kažemo da to bude procentualno - koliko će onda Hrvati imati? Hoće li pristati na osam posto? Hoćete da igramo tu priču ili ćemo ostati principijelni na dogovoru koji imamo?", kazao je Dodik.

Pukla tikva, sad odgovor i sa druge strane.

Ovo je ozbiljna pretnja. Ili idete snama, ako nećete mi se dogovorimo brzo sa Bošnjacima gdje ste vi 8% , odnosno manjina.

HDZ nema izbora sutra. Trojka im ne smije nista ponuditi, čak štaviše mogu da ih ucjenjuju
zigson

#18929 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zigson »

asker wrote: 20/03/2025 22:11
zigson wrote: 20/03/2025 22:00
Kako nemas opciju, uhvati prvi let, dodji ovamo i hajd u sipu da ti raport daju, u sud ili gdje vec zelis.

Hajd' ne seri, najgluplji pokusaj diskreditacije ljudi je taj odakle pisu.

Ti i ja smo ovdje, nesto vise i bolje znamo? Gledamo ludilo vec sedmicama, niko pojma nema kako ce se ovo zavrsit. Znamo, sabur, bit ce, institucije, lopta he okrugla i dobra je atmosfera u timu :roll:

Evo upravo svi rusioci drzave na jednom mjestu u odijelima, pisaju po nama svima a tebi najveci problem dijaspora. Fuj!
Fino prvo ostavi telefon, onda ustani sa stolice, kreveta, i svojim ukucanima reci da ne seru.

Drugo, ko si ti ko sam ja? Ne znas, ne znam ja ko si ti.
Po meni ne pisaju, ako po tebi pisaju trazi da ti se izvine pisaoci. Takodjer, ne zelim da diskreditujem nikoga, nego da im priblizim malo realniji pogled na situaciju.

Nije mi najveci problem dijaspora, nego supljatori i dizaoci tenzija, bili oni dijasporasi ili domaci, koji veze s vezom nemaju i iz dana u dan pisu jedno te isto, te nema drzave te balije posrane popisane, te mi smo kurac, sto mene indirektno vrijedja i moram da odgovorim.

Hajde sada caoooo
Last edited by zigson on 20/03/2025 22:19, edited 1 time in total.
elcaliente

#18930 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by elcaliente »

Oni furaju svoje i to je to ali po ovome sto oni pricaju oni kao da imaju informacije da ih eufor i nato nece hapsiti.

Al eto Zeljke u subotu kod Brke u Istanbulu.
MMM1977

#18931 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by MMM1977 »

Stabilizator wrote: 20/03/2025 22:14

Ovo je ozbiljna pretnja. Ili idete snama, ako nećete mi se dogovorimo brzo sa Bošnjacima gdje ste vi 8% , odnosno manjina.

HDZ nema izbora sutra. Trojka im ne smije nista ponuditi, čak štaviše mogu da ih ucjenjuju
Polako...
swanfilter

#18932 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by swanfilter »

Citam i ne kontam.

U ratu sam gledao Ristu Đogu. Mada nisam kontam, sve mi nesto bolesno bilo.

I onda vidim da ljudi i dan danas prate isto ...
zigson

#18933 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zigson »

swanfilter wrote: 20/03/2025 22:17 Citam i ne kontam.

U ratu sam gledao Ristu Đogu. Mada nisam kontam, sve mi nesto bolesno bilo.

I onda vidim da ljudi i dan danas prate isto ...
Bas tako, samo u krug
emmir1

#18934 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by emmir1 »

Indirektno rekao da zbog potjernice nije otisao u Rusiju
palermo

#18935 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

swanfilter wrote: 20/03/2025 22:12
palermo wrote: 20/03/2025 21:45
swanfilter wrote: 20/03/2025 21:29

Pa, tek nakon imenovanja nekog drugog na celu Sipe, kao institucije koja ima ovlasti i izvan mrskog Sarajeva, mozemo o odlucnosti.
Ako je tako, onda brate da se okrenemo pametnijim stvarima, recimo sadnji krompira, kako god se zvala zemlja krompir ce rasti ako je sjeme dobro I das mu dubriva.

Jer neces ti docekati nekog drugog na celu SIPE uskoro. Shodno tome, krompir
Jah. Ako zelimo Dodika i druge maketi, a da se ne vade i onda sutra likuju zbog propusta, na svaki detalj treba paziti.

U ovom slucaju samo Sipa ima nadleznost harati tamo kod njih.

Sta ce se desavati nakon imenovanja drugog na celu Sipe, vidjecemo.

Moje misljenje. Koga god da postave nakon Culuma, a da se nista ne desi, jeste krompir.

Valjda se sve ove promjene desavaju kako bi se bas Mili doslo glave.
Koje promjene ? Ko rukovodi SIPOM, ko.moze izdati natedjenje, ko ce zamijwniti Culuma ?. Da ponovim, krompir saditi, pustiti Dodika. Uosyalom, evo vidis I gore da uvazeni forumasi ka,u da Dodik I nije problem, nego inflacija, cijene I tako to.
asker

#18936 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by asker »

swanfilter wrote: 20/03/2025 22:12
Sta ce se desavati nakon imenovanja drugog na celu Sipe, vidjecemo.
Da veceras na celo SIPA-e dodje bilo koji racionalni Srbin, opet ce se govorit da nije trenutak, procjena rizika, da djeca ne ginu itd, kao da su oni udruzenje pcelara a ne obucena, naoruzana sila kojoj je to sav jebeni posao!
Taj narativ najvise nervira, i svaki dan otezanja nam ne ide u prilog nikako. Ok, procedure oko smjene i novog imenovanja, pozdravljam, jel' to sve? Onda smo ok oko rizika, "djece koja ce ginut"?
Romanija

#18937 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Romanija »

Najgora je stvar sto bi jedan prosjecan Bosnjo Mk.90 na ovo odmah i prist'o.
no_sekirli

#18938 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

Trojka nema nikakav luksuz ni adute u rukama da ucjenjuje HDZ. Ne treba zaboraviti da HDZ mora sada izdati najvjernijeg partnera. Otezu koliko god mogu nagovarajuci presudjenog da ohane.

Yebena je politicka situacija totalno.
elcaliente

#18939 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by elcaliente »

emmir1 wrote: 20/03/2025 22:19 Indirektno rekao da zbog potjernice nije otisao u Rusiju
Ma direktno, jos ga novinar dva puta pita.

I kaze eto kao dok se ne primiri ovo sve malo.

Sto posto mu traze izlaz neki dok kaze dok se ne primiri ovo sve malo.
Better Man

#18940 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Better Man »

Ne treba ići u hapšenje samo da bi se uhapsili Dodika, jer će sigurno doći do incidenta, pa čak da ga njegovi eleminišuniniruže Federaciju. Treba ga pustiti da se još više sam strmoglavi i njegovi će ga skinuti za sva vremena. Sve ovo što radi je dokaz da je pogubio konce i da je stjeran pred zid i da je nemoćan.
QSuzi

#18941 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by QSuzi »

pici wrote: 20/03/2025 21:05
banjaluka078 wrote: 20/03/2025 20:51
QSuzi wrote: 20/03/2025 19:28
Pa eto prijavi hapsi zovi
Koga? One koji svakako znaju gdje su svi oni?

Evo, ako hoće "zainteresovani za hapšenje" da ga hapse, mogu ga i sutra naći.

https://www.banjaluka.com/najave/okuplj ... sporazumu/
mile trenutno nesmije nigdje u krugu od par sela... sluzbe koje ga stite nisu pouzdane... reko sam kad budee se najmanje nadali bit ce priveden
imal kakva nagrada ono wanted
asker

#18942 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by asker »

zigson wrote: 20/03/2025 22:16
Nije mi najveci problem dijaspora, nego supljatori i dizaoci tenzija, bili oni dijasporasi ili domaci, koji veze s vezom nemaju i iz dana u dan pisu jedno te isto, te nema drzave te balije posrane popisane, te mi smo kurac, sto mene indirektno vrijedja i moram da odgovorim.

Hajde sada caoooo
Ma razguli i ti majstore, supljator na kub!
Nije ti problem dijaspora a rafalno 3 forumasa zaredom kvotas sa glupim komentarima o dijaspori, nesto s visine, ko oni pojma nemaju dok ti vladas situacijom.
Dobro Prpa kaze, anesteziranje, vjerujte meni, ne svojim ocima.
emmir1

#18943 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by emmir1 »

elcaliente wrote: 20/03/2025 22:24
emmir1 wrote: 20/03/2025 22:19 Indirektno rekao da zbog potjernice nije otisao u Rusiju

Pa i direktno sto kazeš
zigson

#18944 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zigson »

asker wrote: 20/03/2025 22:27
zigson wrote: 20/03/2025 22:16

Hajde sada caoooo
Ma razguli i ti majstore, supljator na kub!
Nije ti problem dijaspora a rafalno 3 forumasa zaredom kvotas sa glupim komentarima o dijaspori, nesto s visine, ko oni pojma nemaju dok ti vladas situacijom.
Dobro Prpa kaze, anesteziranje, vjerujte meni, ne svojim ocima.
Ma ae
elcaliente

#18945 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by elcaliente »

emmir1 wrote: 20/03/2025 22:29

Pa i direktno sto kazeš
Od nekih privodjenja nema nista, ovdje se ide na klasicno smirivanje situacije i to je to.
SaraFina

#18946 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Dodik tvrdi da će Nijemcima uvesti sankcije, zaprijetio Hrvatima u BiH
Puce savezništvo ko dinja. Je li ovo precjednik kaže da Hrvata ima koliko u BiH?
RS je u odličnoj poziciji i znamo šta radimo, rekao je predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik u Specijalu RTRS-a.

Kaže da se Dejtonski sporazum pokušao rušiti odmah nakon potpisivanja.

- Mi znamo šta radimo. U Ustavu nema Suda i Tužilaštva. Onda se oni neće ni primjenjivati. Tako je i sa SIPA i VSTS. Ne godi Nijemcima, ne gode ni oni nama. Kažu, uvešćemo sankcije. Uvešćemo i mi njima. Smiješno, e pa vidjećemo da li je smiješno. Uvešćemo i mi njihovim ljudima sankcije.
Tradicionalno Nijemci nama prave probleme ovdje - kazao je Dodik.

Kaže da su velike sile navalile da prebace još više nadležnosti na nivo BiH.
On je rekao da će Hrvati na kraju biti najveći politički gubitnici.

- Potpuno im je degradiran status. Mi Srbi smo uspjeli da ih držimo 10, 15 godina, iz svojih razloga smo ih držali na pozicijama da potpuno ne potonu, ni u Federaciji, ni ovamo, rekao je Dodik i dodao da Hrvati na nivou BiH dobijaju paritete.

- A šta mislite ako se dogovorimo jednog dana da to bude procentualno, koliko će onda Hrvati imati unutra, hoćete imati osam posto? Jel hoćete tu priču da igramo ili da ostanemo na dogovori koji imamo, da se čuva konstitutivnost naroda, upitao je Dodik i poručio da “ako Hrvati budu kalkulisali da im on ne može pomoći.

🤣🤣🤣🤣🤣
SaraFina

#18947 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

elcaliente wrote: 20/03/2025 22:31
emmir1 wrote: 20/03/2025 22:29

Pa i direktno sto kazeš
Od nekih privodjenja nema nista, ovdje se ide na klasicno smirivanje situacije i to je to.
Situacija se neće smiriti. Nema Bakira da relaksira s Dodom odnose. Ovo ide do kraja. Kriminalac s potjernice i država.
ibizza

#18948 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ibizza »

Bosanski novi :kiss:
swanfilter

#18949 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by swanfilter »

Zagreb trenutno moze igrati igrice samo zbog HDZ na vlasti u dvije drzave.

Bude li na stolu dogovor na nacin-eto vam HB, kao i Srbima drzava uzduz Save i na pragu Zagreba, bas me zanima da li su Listica i Posusje vrijedni snova ...
studiorum_tuzlaensis

#18950 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by studiorum_tuzlaensis »

Jasno se vidi da je Željana bila zadnja šansa za relaksaciju.

Biće zanimljiva reakcija Dragana Čovića, tj. akcije Krišto.
Post Reply