Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
Awakened

#18901 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Awakened »

Casual's wrote: 20/03/2025 21:51 Treba Facu poslati da nam sta izlobira.

Nego, mi smo izgubili drzavu. Eufor nadlijece i seta po Sarajevu, Dodik pije kaficu, trojka glasa da prima kes na ruke. Je li mi to drzava za koju se vrijedi boriti i sikirati? Nije.
Imas li ti finalnu misao ili samo onako kukas bezveze?
Casual's

#18902 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Casual's »

zigson wrote: 20/03/2025 21:53

Nego, mi smo izgubili drzavu. Eufor nadlijece i seta po Sarajevu, Dodik pije kaficu, trojka glasa da prima kes na ruke. Je li mi to drzava za koju se vrijedi boriti i sikirati? Nije.
Pa nit se boris nit se plaho sekiras, tako da u cemu je problem?
A izvini, iz dana u dan svoje gluposti istresas ovdje.
Izvini glasu razuma. Sikiram se, bilo je nekih ulaganja...pa sad kontam sta ce biti. Ne mere sve u Dojcland da se ponese, jelde?
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#18903 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by F&N »

Slo Burner wrote: 20/03/2025 19:35 Kad se sjetim Kosovara, trebao im mig stranaca da poderu teroriste, kod nas amerika I Evropa rekla, de pomoci cemo vam a mi nemamo nikog ovlastenog
Je li realno da poredis kosovare i nas?
Casual's

#18904 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Casual's »

Awakened wrote: 20/03/2025 21:54

Sad za sad kukam. Nema se bas mnogo opcija. Jelde?
Vjecita_zavrzlama

#18905 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

Sreca pa sda nije vlast u ovom trenutku
zigson

#18906 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zigson »

Casual's wrote: 20/03/2025 21:55
zigson wrote: 20/03/2025 21:53

Pa nit se boris nit se plaho sekiras, tako da u cemu je problem?
A izvini, iz dana u dan svoje gluposti istresas ovdje.
Izvini glasu razuma. Sikiram se, bilo je nekih ulaganja...pa sad kontam sta ce biti. Ne mere sve u Dojcland da se ponese, jelde?
Nisam ja glas razuma niti se predstavljam tako.
Evo kroz par dana ulaze covjek iz jedne eu drzave pozamasnu sumu, otvara se posao, spomenuo je dodika jednom u kontekstu da ga treba jebati, i nijednom vise nije spomenuo. Da napomenem, normalan covjek.
Ti ovdje danima pises kako nema drzave, kako smo mi balije ovakvi onakvi, sta ti ja znam vise, pa jel te dosta?
Strpi se jos malo, ima drzave vidjet ces i ti, a i svi ostali :)
romagnoli90

#18907 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by romagnoli90 »

Casual's wrote: 20/03/2025 21:58

Molim vas da ne citirate forumske anesteziologe na platnom spisku Trojke jer su mi na FOE. Hvala unaprijed! :thumbup:
Javier Pena

#18908 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Javier Pena »

Opa
"Mislim da će Hrvati iz ovog političkog procesa izaći kao najveći gubitnici. Oni pokušavaju pokazati nešto što ne žive - da su za reformsku Bosnu i Hercegovinu. Koju reformsku? A, usput im je potpuno degradiran status. Mi Srbi smo im to držali 10 - 15 godina iz svog razloga. Držali smo ih na pozicijama da potpuno ne potonu. Šta sad dobijaju? Tri puta imaju člana Predsjedništva koji nije njihov, tri puta ih preglasavaju u Vladi FBiH. Šta mislite jednog dana ako se dogovorimo o nekoj novoj Bosni i kažemo da to bude procentualno - koliko će onda Hrvati imati? Hoće li pristati na osam posto? Hoćete da igramo tu priču ili ćemo ostati principijelni na dogovoru koji imamo?", kazao je Dodik.
zigson

#18909 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zigson »

Casual's wrote: 20/03/2025 21:58

Kako nemas opciju, uhvati prvi let, dodji ovamo i hajd u sipu da ti raport daju, u sud ili gdje vec zelis.
DonieBrasco

#18910 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

Dodik i Covic su jedno da vas ovo ne zavara sto prica za hrvate.
madesa

#18911 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by madesa »

512MB wrote: 20/03/2025 21:50 Žalosna je ova nemoć države BiH i Bošnjaka kao najbrojnijeg naroda.

Trideset godina nakon Genocida još pameti nisu došli. Vođeni političkim neznalicama lutaju kao guske u magli. Sva pamet se svela na "EU, NATO, Šmit, neko nešta duradi :oops: "

Jadno i bijedno.
Bar smo glavni u pisanju dopisa, zahtjeva, pozivanje na dijalog,otvorenih pisama,inicijativa :mrgreen:
Nazalost stranci ga nece uhapsiti a nasi pogotovo. Početak kraja BiH
zigson

#18912 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zigson »

madesa wrote: 20/03/2025 22:01
512MB wrote: 20/03/2025 21:50 Žalosna je ova nemoć države BiH i Bošnjaka kao najbrojnijeg naroda.

Trideset godina nakon Genocida još pameti nisu došli. Vođeni političkim neznalicama lutaju kao guske u magli. Sva pamet se svela na "EU, NATO, Šmit, neko nešta duradi :oops: "

Jadno i bijedno.
Bar smo glavni u pisanju dopisa, zahtjeva, pozivanje na dijalog,otvorenih pisama,inicijativa :mrgreen:
A sto se ti nisi skolovao, bio clan stranke, borio se i dogurao do pozicije koja odlucuje, pa sad poveo koga hoces da hapsite dodika?
sajber87

#18913 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sajber87 »

E ovo je slika i prilika sdfa pristalice i kako oni vide drzavu. Faco da nesto izlobira, bolesno. Bosanski putinovci, orbanovci vucicevci nastavi niz.
Da budem sto je moguce vise blag, najzaostaliji dio naseg naroda "rat" medju bosnjacima koje i nijemci vode sa afd, ameri sa magom, rusi sa putinom, orban fico le pen itd, samo sto su ovi nasi i gori jer su opasniji po nas
QSuzi

#18914 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by QSuzi »

GandalfSivi wrote: 20/03/2025 19:43
QSuzi wrote: 20/03/2025 19:39
axe22 wrote: 20/03/2025 15:46

Sto bi rekli MECE DODO i ne vadi.
Kome meće
Svojim napaćenim Srbima kojim daje parolu srbuj makar slamu jeo
Eto im i slame fali
Neka im meće što dulje3
Jeste ba, usudio se izaci na sunce, uspio se slikati lik na kafi, a da mu obezbjedjenje ne uleti u kadar (jedva) i “mece ne vadi”. Grob te ne jebo, dokle ovo ide?
Ide dok ne završi
lik voda pola mupa oko sebe da dođe do kafane neke

nadam se da će ići brže nego se Trump makne :D
Casual's

#18915 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Casual's »

zigson wrote: 20/03/2025 21:59 Nisam ja glas razuma niti se predstavljam tako.
Evo kroz par dana ulaze covjek iz jedne eu drzave pozamasnu sumu, otvara se posao, spomenuo je dodika jednom u kontekstu da ga treba jebati, i nijednom vise nije spomenuo. Da napomenem, normalan covjek.
Ti ovdje danima pises kako nema drzave, kako smo mi balije ovakvi onakvi, sta ti ja znam vise, pa jel te dosta?
Ne ide tako. Ovo je jedini nacin da svoje frustracije ispoljim. Ne koristim drustvene mreze. Navika, sta li.
Pa dobro, imaginarnih investitora je uvijek bilo. Realna situacija je da su neki projekti on-hold. Pa i jedan o kojem se dosta polemisalo po forumu. Pa evo recimo, meni je propao neki posao sa pumpama jer je predstavnistvo firme u BL (doduse tu je bilo malo stanke i zbog situacije u SRB). Pa recimo, Djuric se trebao siriti po FBiH, pa je i to on-hold. Ovo nisu imaginarne stvari, mogu detalje u PP pisati.

Strah je prisutan, PTSP radi. Jedina tema ovih dana na ulicama je Dodik, Sipa, Trojka, Eufor. I ti mene pitas je l' me dosta? Nije.
Awakened

#18916 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Awakened »

Pun forum istih onih sto su u ratu u podrumima pricali kako se akcije trebaju voditi.
Bossona

#18917 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bossona »

elcaliente wrote: 20/03/2025 19:52 Joj al narativ na RTRS je vrhunski.
Histerija i ludilo u Sarajevu, pozivi na rat iz Sarajeva.
Evo prozivaju Isaka, Heleza i Munjica, oni koji su u ratu vec hapsili, ubijali i mucili Srbe sada bi opet da hapse.

Bolesni četnoidi poput ove četnikuše Bojane koju treba izbaciti iz Ambasade i podnijeti krivičnu prijavu za negiranje genocicda.

“NEGIRA GENOCID, BOŠNJACI JOJ IZMIŠLJEN NAROD, BIH AGRESOR”: Bh. dijaspora u Francuskoj podnijela krivičnu prijavu protiv ambasadorice Bojane Kondić Panić

Image

Bh. dijaspora u Francuskoj smatra da su ovakve izjave neprihvatljive za jednog predstavnika BiH i traže odgovornost za, kako kažu, širenje dezinformacija, negiranje zločina i vrijeđanje jednog od konstitutivnih naroda BiH.

Udruženja bosanskohercegovačke dijaspore u Francuskoj podnijela su krivičnu prijavu protiv ambasadorice BiH u Francuskoj, Bojane Kondić Panić, nakon njenog gostovanja u jednoj televizijskoj emisiji.
Ambasadorica je u emisiji iznijela niz kontroverznih i uvredljivih tvrdnji koje su izazvale ogorčenje među Bosancima u Francuskoj.
Između ostalog, negirala je genocid u Srebrenici, tvrdila da su Bošnjaci “izmišljen narod” koji “islamizuje BiH”, te iznosila teze da je Srbija željela mir, dok su Bosna i Hrvatska bili agresori.
“Na 10:30 u emisiji, ambasadorica je tvrdila da su Srbi u Drugom svjetskom ratu bili saveznici Francuske, dok su Hrvati sarađivali s nacistima, navodeći da su Srbi podnijeli žrtve slične kao i Jevreji. Također je rekla da je krajem 1980-ih “ekstremizam krenuo s hrvatske i slovenske strane”, te da su “muslimani izmislili svoj nacionalni identitet pod nazivom Bošnjaci”.
Na 20:30 je izjavila da su “Srbi uvijek bili na pravoj strani istorije”.
Na 28:15 je tvrdila da se u pojedinim selima u BiH “edukuju budući islamski ekstremisti” i da Srbi i Hrvati u BiH “ne osjećaju sigurnost”. Ove izjave su izazvale poseban revolt u bh. dijaspori.
Na 1h:20 je rekla da je “u svakom terorističkom napadu u posljednje vrijeme bio neko s bosanskim pasošem”. – izjavili su iz asocijacije bh. građana za Crnu-Hroniku.
Posebno je šokantno to što nije demantovala izjavu jednog od gostiju koji je pokušao izjednačiti žrtve genocida u Srebrenici sa žrtvama u Bratuncu.
Bh. dijaspora u Francuskoj smatra da su ovakve izjave neprihvatljive za jednog predstavnika BiH i traže odgovornost za, kako kažu, širenje dezinformacija, negiranje zločina i vrijeđanje jednog od konstitutivnih naroda BiH.
Očekuje se reakcija bh. institucija na ovaj slučaj.
Podsjećamo Bojana Kondić Panić je ambasadorica Bosne i Hercegovine u Francuskoj, imenovana 2021. godine.
Prije preuzimanja ove dužnosti, radila je kao savjetnica načelnika opštine Laktaši. Nedavno je bila u centru pažnje zbog svojih javnih istupa u kojima je negirala postojanje bošnjačkog naroda i bosanskog jezika, što je izazvalo reakcije u javnosti.

Last edited by Bossona on 20/03/2025 22:09, edited 1 time in total.
emmir1

#18918 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by emmir1 »

Jebote led fakat ovo cetvoro na RTRS kao nadrealisti
madesa

#18919 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by madesa »

zigson wrote: 20/03/2025 22:03

Jadno i bijedno.
A sto se ti nisi skolovao, bio clan stranke, borio se i dogurao do pozicije koja odlucuje, pa sad poveo koga hoces da hapsite dodika?
Cuj ovog padobranca , ne moram biti clan stranke da hapsim Dodika :bih:
Uhljebu jedan
zigson

#18920 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zigson »

Casual's wrote: 20/03/2025 22:07
Ne ide tako. Ovo je jedini nacin da svoje frustracije ispoljim. Ne koristim drustvene mreze. Navika, sta li.
Pa dobro, imaginarnih investitora je uvijek bilo. Realna situacija je da su neki projekti on-hold. Pa i jedan o kojem se dosta polemisalo po forumu. Pa evo recimo, meni je propao neki posao sa pumpama jer je predstavnistvo firme u BL (doduse tu je bilo malo stanke i zbog situacije u SRB). Pa recimo, Djuric se trebao siriti po FBiH, pa je i to on-hold. Ovo nisu imaginarne stvari, mogu detalje u PP pisati.

Strah je prisutan, PTSP radi. Jedina tema ovih dana na ulicama je Dodik, Sipa, Trojka, Eufor. I ti mene pitas je l' me dosta? Nije.
Ne pricam ni ja o imaginarnom investitoru, ne izvrci mi rijeci, maloprije govoris o direktnim uzrocnicima pada investicija u BiH, sad vezes to sa situacijom u srbiji, de.
Djuric se trebao siriti po FBiH pa je to on hold, ko kaze da je razlog dodik & co?
Mozda je kompetisn jak? Mozd neki drugi lobiji.

Strah, kod koga? Kod tebe?
Kazem ti uzmi prvi let ovamo, rentaj auto, idi u koji god dio drzave hoces, prohodaj, pogledaj svojim ocima, a ne kroz avdina pisanja da formiras svoje misljenje i vidjenje, a svojim pisanjem ovdje da formiras i tudja.
Last edited by zigson on 20/03/2025 22:12, edited 1 time in total.
asker

#18921 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by asker »

zigson wrote: 20/03/2025 22:00
Kako nemas opciju, uhvati prvi let, dodji ovamo i hajd u sipu da ti raport daju, u sud ili gdje vec zelis.

Hajd' ne seri, najgluplji pokusaj diskreditacije ljudi je taj odakle pisu.

Ti i ja smo ovdje, nesto vise i bolje znamo? Gledamo ludilo vec sedmicama, niko pojma nema kako ce se ovo zavrsit. Znamo, sabur, bit ce, institucije, lopta he okrugla i dobra je atmosfera u timu :roll:

Evo upravo svi rusioci drzave na jednom mjestu u odijelima, pisaju po nama svima a tebi najveci problem dijaspora. Fuj!
hatemondays

#18922 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by hatemondays »

DonieBrasco wrote: 20/03/2025 22:01 Dodik i Covic su jedno da vas ovo ne zavara sto prica za hrvate.
Klasicni dp. Mi smo mlada u sredini, Dodik ga pristavlja sa prednje a Covke sa zadnjice. Baja kao glavni hebac kaze Covketu da ti nije mene ne bi ga ni ti pristavio. I tako godinama mi ga primamo i po nekima bolje i takav sex nego nista. U medjuvremenu raspravljamo kako nam je mlada zgodna, raspravljamo o njenoj pardon njegovoj odjeci, a oni rendaju li rendaju. Iza kamere o ovom hornicu je medjunarodna zajednica i onanise.
U vezi ovih SIPA uposlenika, ne zna se sta je gore da odu kod Dodika ili da ostanu ovdje i da opstruisu sto zasad rade, ova druga opcija je bolnija placas im da te handre.
Trappist

#18923 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Trappist »

Casual's wrote: 20/03/2025 22:07

Laž. Mozda jeste uhljebima jer nemaju nista drugo pametno raditi ni razmisljati, ali obicnim ljudima je veci problem inflacija i jebene cijene nego dodik.
swanfilter

#18924 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by swanfilter »

palermo wrote: 20/03/2025 21:45
swanfilter wrote: 20/03/2025 21:29
Prpa.ba wrote: 20/03/2025 21:18

Momentum nije ni postojao. Vec smo bistrili ovu temu. Jedino pitanje je da li smo voljni riskirati za ocuvanje cjelovite drzave, ili nismo. Odgovor je nismo. Sad cemo zivjeti posljedice.
Pa, tek nakon imenovanja nekog drugog na celu Sipe, kao institucije koja ima ovlasti i izvan mrskog Sarajeva, mozemo o odlucnosti.
Ako je tako, onda brate da se okrenemo pametnijim stvarima, recimo sadnji krompira, kako god se zvala zemlja krompir ce rasti ako je sjeme dobro I das mu dubriva.

Jer neces ti docekati nekog drugog na celu SIPE uskoro. Shodno tome, krompir
Jah. Ako zelimo Dodika i druge maketi, a da se ne vade i onda sutra likuju zbog propusta, na svaki detalj treba paziti.

U ovom slucaju samo Sipa ima nadleznost harati tamo kod njih.

Sta ce se desavati nakon imenovanja drugog na celu Sipe, vidjecemo.

Moje misljenje. Koga god da postave nakon Culuma, a da se nista ne desi, jeste krompir.

Valjda se sve ove promjene desavaju kako bi se bas Mili doslo glave.
zigson

#18925 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zigson »

madesa wrote: 20/03/2025 22:10
zigson wrote: 20/03/2025 22:03

Cuj ovog padobranca , ne moram biti clan stranke da hapsim Dodika :bih:
Uhljebu jedan
Hahaha nit sam uhljeb, nit clan ijedne stranke.

Hajde odgovori evo, sto se nisi skolovao, borio se i dogurao do pozicije koja odlucuje i sad vodio akciju hapsenja dodika?
Post Reply