Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
palermo

#17626 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

No Mind wrote: 19/03/2025 12:00
Styling wrote: 19/03/2025 11:49
palermo wrote: 19/03/2025 11:47 Al meni je ipak najsmjesnije kako ispade da.je sad Cavara kao nesto bitan pa ce se ,zbog njega mijenjayi politike. Pa covjek tu samo ,zato sto.mora.biti I neko iz srednje Bosne , pa on kafe donosi kada HDZ ozbiljno prica I sad zbog Cavarine.plate se usvajaju zakoni.

Tesko je ovo objasniti, mozda je HDZ samo htio pokazati svoju moc, a mozda je samo igranka da se rasprava sa ugrozavanja ustavnog poretka prebaci na Cavarinu platu.
Ne nego da se otkoci Dom naroda.
Ovdje mi nije jasna procedura, zar nije bilo da prosli put da Covic nije htjeo staviti na dnevni red smjenu SNSDovaca. Sta je sad drukcije pa oboje mora doci na dnevni red i ovaj zakon i to?
Kakao ti nije jasno ? Pa.Marinko ce primiti platu. Malo.li je :D
Styling

#17627 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

palermo wrote: 19/03/2025 11:52
palermo wrote: 19/03/2025 11:47 Al meni je ipak najsmjesnije kako ispade da.je sad Cavara kao nesto bitan pa ce se ,zbog njega mijenjayi politike. Pa covjek tu samo ,zato sto.mora.biti I neko iz srednje Bosne , pa on kafe donosi kada HDZ ozbiljno prica I sad zbog Cavarine.plate se usvajaju zakoni.

Tesko je ovo objasniti, mozda je HDZ samo htio pokazati svoju moc, a mozda je samo igranka da se rasprava sa ugrozavanja ustavnog poretka prebaci na Cavarinu platu.
Marinko kocio :D . Al ti si meni strasno simapticna sa svojim postovima, ovo iskreno.
A ti, evidentno, pojma nemas o cemu se ovdje radi i kako sistem funkcionise.
palermo

#17628 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Styling wrote: 19/03/2025 12:10
palermo wrote: 19/03/2025 11:52

Marinko kocio :D . Al ti si meni strasno simapticna sa svojim postovima, ovo iskreno.

A ti, evidentno, pojma nemas o cemu se ovdje radi i kako sistem funkcionise.
Bas simpaticna
statixx

#17629 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by statixx »

Dr Arsla wrote: 19/03/2025 11:52 Zanimljivo da niko ne spominje državnu agenciju OSA. Na njenom čelu je Bošnjak koliko znam. Radi li ona šta ili bez veze primaju platu :?:
Imas i ove, puno vaznije u kontekstu sigurnosti. Oni su, izmedju ostalog, duzni da obezbjedjuju prostorije SIPA-e.
Enes Karić, direktor Direkcije za koordinaciju policijski tijela BiH, Glavni generalni inspektor policije
T4h

#17630 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by T4h »

Dr Arsla wrote: 19/03/2025 11:52 Zanimljivo da niko ne spominje državnu agenciju OSA. Na njenom čelu je Bošnjak koliko znam. Radi li ona šta ili bez veze primaju platu :?:
OSA nije policijska agencija. Nema policijska ovlaštenja. Ali oni su trebali znati gdje i kada Stevandić planira preći granicu, takve informacije su njihov zadatak izmedju ostalog.
House

#17631 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by House »

baja se ucrvao u "palati republike" :-D
Dr Arsla

#17632 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dr Arsla »

T4h wrote: 19/03/2025 12:21
OSA nije policijska agencija. Nema policijska ovlaštenja. Ali oni su trebali znati gdje i kada Stevandić planira preći granicu, takve informacije su njihov zadatak izmedju ostalog.
Znači da ne rade ništa i bez veze primaju platu ?
No Mind

#17633 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by No Mind »

Dakle Čović mora pustiti SNSD niz vodu, samo je pitanje za koju cijenu ce to napraviti i kad ce to doći na naplatu, malo je samo Cavarina plata, sto kazu neki...

A a ako to ne uradi, nista blokada ide dalje jer jedino drugo sto preostaje je žurni dijalog tri konstitutivna naroda i dva entiteta uz "ograničene promjene ustava"
farenhajt983

#17634 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by farenhajt983 »

No Mind wrote: 19/03/2025 12:00

Ovdje mi nije jasna procedura, zar nije bilo da prosli put da Covic nije htjeo staviti na dnevni red smjenu SNSDovaca. Sta je sad drukcije pa oboje mora doci na dnevni red i ovaj zakon i to?

Edit, aha ovo:"Znaci, sva trojica se dogovaraju. Ako ne bude smjena na dnevnom redu prije plata Kemo nece potpisati dnevni red i nista od sjednice."
koliko se sjecam iz medija, Covic nije bio na proslom zasjedanju,

da li znaci da dnevni red mogu definisati samo predsjednik, ili predsjednik i podpredsjednik
made_in_sarajevo

#17635 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by made_in_sarajevo »

statixx wrote: 19/03/2025 12:18
Imas i ove, puno vaznije u kontekstu sigurnosti. Oni su, izmedju ostalog, duzni da obezbjedjuju prostorije SIPA-e.
Enes Karić, direktor Direkcije za koordinaciju policijski tijela BiH, Glavni generalni inspektor policije
direkcija ne moze nista niti ima ovlasti da hapsi. direkcija cuva objekte i politicare i to je njihov zadatak. Direkcija ne radi cuvanje prostorija SIPA, to rade policijski sluzbenici SIPA, kao sto direkcija cuva svoj objekat, kao sto granicna policija cuva svoj objekat, sudska policija svoj objekat i tako dalje i tako dalje.

sto se tice hapsenja na drzavnom nivou SIPA i granicna policija i to je to. Eh sad ne znam tacno jel Sud moze narediti naprimjer federalnoj policiji, federalnoj sudskoj policiji da ode na teritoriju RS i uradi hapsenje. jedni kazu moze, drugi kazu ne moze pa nisam siguran bas u ovo.
kakabanja213

#17636 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

Styling wrote: 19/03/2025 11:39
Haris.ba wrote: 19/03/2025 11:36
Styling wrote: 19/03/2025 11:31
"Istovremeno, gospodin Čavara svoja prava može potraživati putem suda, a taj proces, nažalost može koštati državu BiH više od plate na koju ima zakonsko pravo", zaključuje Ćudić.
I kao sto sam rekla.......
Sikiras se za budzet ko i Sabina?

Sabina pravnik pa se razumije. Vidim, Cavara pokrenuo spor pred sudom. Siguran u pobjedu. :lol:
axe22 wrote: 19/03/2025 11:33
DaysleepeR wrote: 19/03/2025 11:27 Zajebaće ih SNSD i HDZ, napraviće mandžu da se preskoči Špirićeva smjena i razješenje ministara i staviće Čavaru na dnevni red, usvojiti i vratiti se blokadi.
Pa vec je to radjeno prije 1-2 sedmice, pomjereno za zadnji tacku.
Znaci ide plata prva za glasanje, kad dodje smjena samo hdz i Dodo napuste.

Bravo Sabina, zajebala si i Hdz i Dodika.hhh
Sacekaj dok Sabina procita Poslovnik o radu Doma naroda.
[/quote]

Ja se ne "sikiram" vec se "sekiram". Ne bacam se sjekirama :lol:
Ako bude trebalo, pokrenuce pa bismo vidjeli ko je u pravu.
[/quote]
Nije njemu drzava uskratila platu pa da je tuzi, vec su mu komercijalne banke iz njima znanih razloga ugasile racun.
Mr.Sojic

#17637 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Mr.Sojic »

Vuković kontrira Dodiku: Pozivam pripadnike MUP-a RS da pređu u SIPA-u
:izet:

https://www.vijesti.ba/clanak/687222/vu ... u-u-sipa-u
"Kad Cvijanovićka, Košarac, Amidžić i ostala SNSD šatorska delegacija ne napušta radna mjesta, zašto i vi ne bi na državni budžet?! Svakako će država Bosna i Hercegovina morati intervenisati u ekonomskoj sanaciji manjeg bh. entiteta!".

"Republika Srpska d.o.o. je bankrotirala!", zaključio je za kraj Vuković.
:pisnuo:
kokakolas

#17638 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kokakolas »

House wrote: 19/03/2025 12:23 baja se ucrvao u "palati republike" :-D
Bas tako i meni izgleda. Vidi se jadniku da nije spavao vec danima. Iz Laktasa pod teskom policijskom pratnjom do palate na slikanje i nazad. Stislo ga, i to dobro.
SaraFina

#17639 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

UPRKOS DODIKOVIM NAJAVAMA

Bogunić: Niko od zaposlenika iz RS-a u Sudu i Tužilaštvu BiH nije napustio institucije
Piše: I. Sa.
Kaze 500 ih prelazi jos danas. Osim Culuma koji ce u penziju, niko ne rizikuje egzistenciju i kredite zbog mahnitog Dodika.
Prijetnje i ucjene građanima: Dodikov rok za prelazak Srba iz bh. institucija ističe danas
Last edited by SaraFina on 19/03/2025 12:40, edited 1 time in total.
JovicSA

#17640 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

SaraFina wrote: 19/03/2025 12:35

Bogunić: Niko od zaposlenika iz RS-a u Sudu i Tužilaštvu BiH nije napustio institucije
Kaze 500 ih prelazio jos danas. Osim Culuma koji ce u penziju, niko ne rizikuje egzistenciju i kredite zbog mahnitog Dodika.
I zašto bi?

Ovo niti je napad na RS niti na Srbe. Odlaskom Dodika ne gase se nadležnosti entiteta niti se urušava. Mislim da je to većina ljudi u RS skontala pa zato i nema neke posebne reakcije. Nije li neki dan sam Dodik izjavio da je iznenađem slabom reakcijom građana te kao da je to poraz Srba a ne njegov.
SaraFina

#17641 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

JovicSA wrote: 19/03/2025 12:39

Kaze 500 ih prelazio jos danas. Osim Culuma koji ce u penziju, niko ne rizikuje egzistenciju i kredite zbog mahnitog Dodika.
I zašto bi?

Ovo niti je napad na RS niti na Srbe. Odlaskom Dodika ne gase se nadležnosti entiteta niti se urušava. Mislim da je to većina ljudi u RS skontala pa zato i nema neke posebne reakcije. Nije li neki dan sam Dodik izjavio da je iznenađem slabom reakcijom građana te kao da je to poraz Srba a ne njegov.
Logicno. Ne bi ni ja na njihovom mjestu. Lik je tragikomicar S ucjenama.
Prijetnje i ucjene građanima: Dodikov rok za prelazak Srba iz bh. institucija ističe danas
Styling

#17642 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

SaraFina wrote: 19/03/2025 12:41
JovicSA wrote: 19/03/2025 12:39

I zašto bi?

Logicno. Ne bi ni ja na njihovom mjestu. Lik je tragikomicar S ucjenama.
Cak im je i rok dao. Koja bahatost.
zenit dozic

#17643 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zenit dozic »

DonieBrasco wrote: 19/03/2025 11:58 Znaci stranci kontaktirali Culuma trazili mu da popise nalog, on odbio i podnio ostavku ?

Ko ga yebe, hajde sad da vidimo ko je sljedeci ko nece potpisat i zasto.
Sljedeci je pomocnik Bosnjak koji je odbio da rukovodi agencijom tacnije usro se.
Trebo bi i on malo bit ispitan.
Javier Pena

#17644 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Javier Pena »

"Da bi stigao na dnevni red Doma naroda, treba biti usvojen u Predstavničkom domu. Da bi bio razmatran u Domu naroda, neophodno je da se Dom naroda odblokira, između ostalog i tako što HDZ zajedno sa SNSD-om neće obarati kvorum napuštanjem sjednice, što je već činio, kako se ne bi razmatralo pitanje smjene rukovodstva SNSD-a u Domu naroda, konkretno gospodina Nikole Špirića te SNSD-ovih ministara u Vijeću ministara. Dakle, prije razmatranja ovog zahtjeva HDZ-a, neophodno je razmatrati smjenu SNSD-ovih kadrova za što postoji većina, čiji rad je blokiran", kaže Ćudić.
Biće zanimljivo.
statixx

#17645 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by statixx »

made_in_sarajevo wrote: 19/03/2025 12:25
direkcija ne moze nista niti ima ovlasti da hapsi. direkcija cuva objekte i politicare i to je njihov zadatak. Direkcija ne radi cuvanje prostorija SIPA, to rade policijski sluzbenici SIPA, kao sto direkcija cuva svoj objekat, kao sto granicna policija cuva svoj objekat, sudska policija svoj objekat i tako dalje i tako dalje.
Nisam ni rekao da ima ovlasti da hapsi, nego da obezbjedjuje objekte. Evo ti na njihovoj stranici.
Tokom današnjeg dana i natpisa u pojedinim elektronskim medijima koji su vezani za rad Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u terenskoj kancelariji u Banja Luci i sjedištu SIPA-e u Istočnom Sarajevu, a koje Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH obezbjeđuje, sa sigurnošću možemo informisati javnost da su se sve aktivnosti u tim objektima odvijale redovno i uobičajeno, te da nije zabilježeno bilo kakvo prisustvo, niti druge aktivnosti od strane građana, pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, ili neke druge organizacije, usmjerene na bezbjednost službenika SIPA-e i drugih agencija koji rade u tim objektima.
http://dkpt.ba/aktuelnosti/default.aspx ... ageIndex=1
DaysleepeR

#17646 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Ma nema šanse da im uspije taj plan.
Zajebaće ih HDZ i SNSD.
Logovan

#17647 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Logovan »

Mr.Sojic wrote: 19/03/2025 12:27

"Kad Cvijanovićka, Košarac, Amidžić i ostala SNSD šatorska delegacija ne napušta radna mjesta, zašto i vi ne bi na državni budžet?! Svakako će država Bosna i Hercegovina morati intervenisati u ekonomskoj sanaciji manjeg bh. entiteta!".

Što volim kada neko od njih krene u kontru Dodiku i ostalim :lol:

Vuković srpski izdajnik, Vukovića muslimani poslali da rasturi entitet
made_in_sarajevo

#17648 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by made_in_sarajevo »

statixx wrote: 19/03/2025 12:46
Nisam ni rekao da ima ovlasti da hapsi, nego da obezbjedjuje objekte. Evo ti na njihovoj stranici.
Tokom današnjeg dana i natpisa u pojedinim elektronskim medijima koji su vezani za rad Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u terenskoj kancelariji u Banja Luci i sjedištu SIPA-e u Istočnom Sarajevu, a koje Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH obezbjeđuje, sa sigurnošću možemo informisati javnost da su se sve aktivnosti u tim objektima odvijale redovno i uobičajeno, te da nije zabilježeno bilo kakvo prisustvo, niti druge aktivnosti od strane građana, pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, ili neke druge organizacije, usmjerene na bezbjednost službenika SIPA-e i drugih agencija koji rade u tim objektima.
http://dkpt.ba/aktuelnosti/default.aspx ... ageIndex=1
eh eto onda se zajebavaju, jer mene na ulazu u SIPA u Lukavici pretreso i KDZ vozila uradio policajac SIPA. doduse mozda su se uvrijedili nesto pa ne zele vise ogradu da cuvaju, treba i granicnoj policiji isto reci da se uvrijedi tako
No Mind

#17649 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by No Mind »

Logovan wrote: 19/03/2025 12:47
Mr.Sojic wrote: 19/03/2025 12:27

Što volim kada neko od njih krene u kontru Dodiku i ostalim :lol:

Vuković srpski izdajnik, Vukovića muslimani poslali da rasturi entitet
Treba to poštovati, njemu sigurno nije lako u tom tamo političkom i svakom drugom zvjerinjaku!
Dr Arsla

#17650 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dr Arsla »

statixx wrote: 19/03/2025 12:18

sto se tice hapsenja na drzavnom nivou SIPA i granicna policija i to je to. Eh sad ne znam tacno jel Sud moze narediti naprimjer federalnoj policiji, federalnoj sudskoj policiji da ode na teritoriju RS i uradi hapsenje. jedni kazu moze, drugi kazu ne moze pa nisam siguran bas u ovo.
OSA ako je obavještajna agencija, a tako joj stoji u imenu bi trebala Sipi, GP i ostalim po potrebi pružiti podatke o kretanju lica sa potjernice ? Ili i tu neko koči. Više sam uvjerenja da ti "obavještajci" za vrijeme radnog vremena igraju pasijans, poker i ostale igrice samo da im prođe dan. Plata ide, radio il' neradio
Post Reply