Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- farenhajt983
#15926 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
u slucaaju bijega, zna li neko,
na koji nacin funkcionisu te funkcije, koliko se ceka na nova imenovanja
-
Malisa11
#15927 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tipican primjer narikaca kako na forumu, tako i na drugim mrezama gdje je oblikovanje misljenja na osnovu par procitanih komentara i izjava raznih jasmina, avdica ili klokana tipa mesalica.studiorum_tuzlaensis wrote: ↑17/03/2025 16:15 Borenoviceva izjava je ustvari jos jedan politički signal i napomena MUP-u RS da je Dodik definitivno pušten, i da mora pustiti ili provesti hapsenje, ako želi da sutea osvane kao bilo kakav faktor.
Sad je vjerovatno sve do procjene Lukača. Lomi se sve, i biće sve OK.
Nesto ce se pokusati, ali ide EUFOR ako se naiđe i na mrvu otpora.
Ono bi da komentarise, diskutuje, trazi, a priziva pazi sada, PRIVATNO LICE LUKACA da odluci hoce li biti apsane dodicka.
Neverovatno sta nam rade. Neverovatno.
farenhajt983 wrote: ↑17/03/2025 17:00
zasjeda skupstina, bira novog predsjednika skupstine etc, a za entiteta rs idu izbori
Last edited by Malisa11 on 17/03/2025 17:02, edited 1 time in total.
-
sajber87
#15928 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A zasto su se tada kad se ovo desavalo a ja pisao da ce ovo biti pozdrav politicke smrti za dodika smijali i sprdali sda botovi. Sad im maca pojela jezik aaaa
- SanskiBiser
#15929 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ma nema na cemu.harka wrote: ↑17/03/2025 16:50Hvala na "pozitivnoj"podrsciSanskiBiser wrote: ↑17/03/2025 16:37Vi ste potrebni RS kao taoci nece vas dirati ako ne moraju tj. ako ne bude krajnja nuzda tj. RS postaje jako ranjiva i meta bez "zaklona" ako je 100% etnicki cista. Zato ni Karadzic nije dao da se etnicki 100% isprazne ni Banjaluka ni Prijedor kad je to UNHCR trazio 1994 godine i onaj Denelo kako se zvao sto je kasnije poginuo u Iraku...treba nekoga vezati za bandere ako nema nekih "unproforaca" zna se ko je naredni...ha ja...jbg![]()
Moja tetka i muz njen (djeca su bila u logoru Omarska i Manjaca i poslije otisli u Njemacku) u Prijedoru 1994 kad su pobijeni Rizvici - familija citava, najavilo im preko CK "idete svi", UNHCR konvoj, pripremite se, prodala sto je mogla iz kuce pokupovala stvari neke za put ostalo razdijelila Srbima u komsiluku....dva dana prije nego su trebali ici stigla depesa sa Pala, licno Karadzic blokirao odlazak, a po Prijedoru se pricalo kako mi je tetka govorila da oni planiraju da im ostane 5% nesrba pa kasnije 2.5% jer treba tj. morace neko u komunalnom da radi da mete ulice i poslove tipa na "drvenom prostoru"...i da naravno otvoreno se pricalo o taocima...
Last edited by SanskiBiser on 17/03/2025 17:02, edited 1 time in total.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#15930 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bio je nedavno Galić, mada nije on dogurao sa ovako visokim potjernicama
-
Trappist
-
zavrzlama
#15932 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mi nismo svjesni u kakvom kljucnom momentu se nalazimo..
Ljudi dragi hapse se trojica i to:
A) predsjednik entiteta
B) predsjednik vlade entiteta
C) predsjednik skupstiine entiteta..
Hapsi se vrh entiteta...to je tektonska promjena . Doticni imaju pod kontrolom sve sto ourzje nosi i uniformu oblaci..
Kad se uhapse ta trojica doci ce njihovi zamjenici po hijerarhiji sluzbe...sta vi mislite da ce ta nova trojica znajuci da u zatvoru leze predhodnici,sutra javno krenuti u realizaciju onih aktivnosti zbog kojih oni drugi leze u zatvoru
..
Ovo se ceka godinama i dodik je to servirao ko na tanjiru...mi sto trebamo je zakljucat u rudnik Avdu,zahiragica,bakira i jos neke dok se ovo ne odradi....
A) predsjednik entiteta
Hapsi se vrh entiteta...to je tektonska promjena . Doticni imaju pod kontrolom sve sto ourzje nosi i uniformu oblaci..
Kad se uhapse ta trojica doci ce njihovi zamjenici po hijerarhiji sluzbe...sta vi mislite da ce ta nova trojica znajuci da u zatvoru leze predhodnici,sutra javno krenuti u realizaciju onih aktivnosti zbog kojih oni drugi leze u zatvoru
Ovo se ceka godinama i dodik je to servirao ko na tanjiru...mi sto trebamo je zakljucat u rudnik Avdu,zahiragica,bakira i jos neke dok se ovo ne odradi....
- tramvajtrojka
#15933 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Napelo se turkofilsko srce u jahje pa bi malo da ratuje sa mindera
-
lajkujMe
#15934 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Odgovorno ti tvrdim da to nije istina.
FBIH za razliku od RSa visoko decentrilizovana sto se tice ulaganja. I najgore selo u Fbih je bolje od prosjecnog grada u RS.
RS iskljucivo u Banja Luku ulaze, Bijeljina sama sebe izdigla, Trebinje da mu nema Dubrovnika bi bilo selo danas i Istocno Sarajevo zivi od Sarajeva kao neki pacijent na aparatima, a podrucje izmjedju Bijeljine i Foce je jedna crna rupa depresivna.
Dok u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Mostaru i Bihacu ima zivota ima razvoja samo ne onako kako bi mi zeljeli. Ali da smo prekucali igricu naspram RS jesmo.
- Ironmen
#15935 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
zavrzlama wrote: ↑17/03/2025 17:04 Mi nismo svjesni u kakvom kljucnom momentu se nalazimo..
A) predsjednik entiteta
Kad se uhapse ta trojica doci ce njihovi zamjenici po hijerarhiji sluzbe...sta vi mislite da ce ta nova trojica znajuci da u zatvoru leze predhodnici,sutra javno krenuti u realizaciju onih aktivnosti zbog kojih oni drugi leze u zatvoru..
Sve se slazem ovo se cekalo godinama i pokazat ce se na kraju da li je BiH drzava ili ne, od prosle sedmice traje drzavni udar na ustavni poredak BiH a BiH trenutno nema institucija koje bi je branile jer sve bitne institucije drze ljudi bliski rezimu u RS-u.
-
zigson
#15936 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Svasta...tramvajtrojka wrote: ↑17/03/2025 17:05
Napelo se turkofilsko srce u jahje pa bi malo da ratuje sa mindera![]()
![]()
, bas me zanima dal bi ovaj u ratu isao u predvodnici i prvim linijama il bi i dalje vazio sa mindera o turskoj pomoci koja samo sto nije
![]()
Ono zna sta je Nagorno-Karabah, ono bi ratovalo, zauzimalo...
Last edited by zigson on 17/03/2025 17:09, edited 2 times in total.
-
sajber87
#15937 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Znaci nakon zeljkovog rakijanja sa miletom bakirovog spasavanja mileta x puta sanstancenja po kafanama prepustanja nato puta srbima nakon cega je dodik izlazio nikad jaci problem je trojkino sastancenje sa dodikom nakon kojeg ce dodik dozivjeti svoj politicki kraj uz fanfare. Zanimljiva logika
- skupljac_zeljeza
#15938 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pih....Dodikova granična policija samo prijedlog da se sjedne i razgovara. Samo dogovorom. I novi Ustav RS-a stvar dogovora dva entiteta i tri naroda.
- kamberovica polje
#15939 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Auuu Mile.Javier Pena wrote: ↑17/03/2025 16:42Vučić se želio vidjeti s Dodikom u Beogradu prije puta u Brisel, ali je završilo telefonski uz poruku
Rekavši da je 24. marta obilježavanje godišnjice NATO bombardovanja SR Jugoslavije, a 25. marta sastaje se sa evropskim zvaničnicima u Briselu, a prije toga, 19. marta sa generalnim sekretarom NATO-a Markom Rutteom, rekao je da bi se s Dodikom volio sastati prije toga.
Što znači da je Dodik trebao ići u Srbiju, ali pošto nije otputovao razgovarali su telefonom.![]()
Drž' gaće.
- farenhajt983
#15940 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
sta on misli, stavio kravatu i obukao odijelo i bio bi posteden u grubom smislu te rijeci (kopanja rova i puske)tramvajtrojka wrote: ↑17/03/2025 17:05
Napelo se turkofilsko srce u jahje pa bi malo da ratuje sa mindera![]()
![]()
, bas me zanima dal bi ovaj u ratu isao u predvodnici i prvim linijama il bi i dalje vazio sa mindera o turskoj pomoci koja samo sto nije
![]()
ja budale
-
made_in_sarajevo
#15941 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja da sam novinar od sda, df, sbih bi trazio rjesenje i da isto bude sprovedeno. Realno samo oni znaju, sjedi sa dodom i pusti covjeka, naruzi sudiju i tuzilastvo
-
axe22
#15942 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kako mislis da oni sprovedu ako nisu u vlasti?made_in_sarajevo wrote: ↑17/03/2025 17:22 Ja da sam novinar od sda, df, sbih bi trazio rjesenje i da isto bude sprovedeno. Realno samo oni znaju, sjedi sa dodom i pusti covjeka, naruzi sudiju i tuzilastvo
Valja je to do trenutne vlasti koja spava.
-
Johny12
#15943 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mislim da je sad vec jasno da je izdaja u pitanju. Eto cekali smo, cekamo, a filuju da je sve ok dok se kuca urusava
I ne mislim da je neka namjerna izdaja u pitanju, vise javasluk, nesposobnost, nedostatak hrabrosti i vizije.
Bar jedna stvar se moze uraditi, ljudi mogu organizirati proteste protiv ove vlasti koja olako pusta ono sto je krvavo placeno devedesetih. Ako imaju imalo obraza neka kolektivno odstupe. Ne zasluzuju funkcije koje smo im povjerili.
Ni malo ne sumnjam da ce trojka izgubiti izbore ali tad je kasno, nisu u pitanju sda botovi, svi vide daje car go. U pitanju je vrijedjanje inteligencije jer svi i vidmo da su goli ko puzevi.
Al draga para i vlast, pa nek je fildzan.
U suprotnom, ako smo tako ravnodusni, fokusirati se na vrijeme na iduci problem koji ce uskoro iskociti, odnosi u federaciji.
I ne mislim da je neka namjerna izdaja u pitanju, vise javasluk, nesposobnost, nedostatak hrabrosti i vizije.
Bar jedna stvar se moze uraditi, ljudi mogu organizirati proteste protiv ove vlasti koja olako pusta ono sto je krvavo placeno devedesetih. Ako imaju imalo obraza neka kolektivno odstupe. Ne zasluzuju funkcije koje smo im povjerili.
Ni malo ne sumnjam da ce trojka izgubiti izbore ali tad je kasno, nisu u pitanju sda botovi, svi vide daje car go. U pitanju je vrijedjanje inteligencije jer svi i vidmo da su goli ko puzevi.
U suprotnom, ako smo tako ravnodusni, fokusirati se na vrijeme na iduci problem koji ce uskoro iskociti, odnosi u federaciji.
- Stabilizator
#15944 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Potjera za pobunjenicima 
-
LSD
#15945 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Johny12 wrote: ↑17/03/2025 17:30 Mislim da je sad vec jasno da je izdaja u pitanju. Eto cekali smo, cekamo, a filuju da je sve ok dok se kuca urusava
Sigurno da je Trojka ta koja je prepisala pola drzave cetnicima i dala im pola funkcija da sad koce drzavu.
-
elcaliente
#15946 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A jeste nakucali stranica.
Pa jel normalno da vam Dodik toliko udara na psihu dobre Bosnje moje.
Pa jel normalno da vam Dodik toliko udara na psihu dobre Bosnje moje.
-
Maliodmene
#15947 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Prvo cemo se obracunat sa zelenim uhljupima pa tek onda Dodickom, ovi prvi su veci neprijatelji za drzavu
-
mali_balon
#15948 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Velika ofanziva zelenih zohara sa satelitima je pocela.......sjeme im se zatrlo ....ja kad vidim ove sda njuske i efendica hice mi nesta bit.....lakse mimpadne gledanje vucica nego ovih usljivih gnjida
Last edited by mali_balon on 17/03/2025 17:39, edited 1 time in total.
-
sajber87
#15949 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bili su vlast i nudili zanimljiva izmedju ostalog i muzicka pored alkoholnih rjesenja pa da se podsjetimomade_in_sarajevo wrote: ↑17/03/2025 17:22 Ja da sam novinar od sda, df, sbih bi trazio rjesenje i da isto bude sprovedeno. Realno samo oni znaju, sjedi sa dodom i pusti covjeka, naruzi sudiju i tuzilastvo
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-u ... /211018092
Red rakijice red harmonikice, bratski
- canvra888
#15950 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pretprošli petak, uđoh na ovu temu, neposreno prije nego što je Dodikov tadašnji najnoviji zakon trebao stupiti na snagu u RS-u.
Tada se ovdje na ovoj temi u velikoj mjeri osjetila euforija kako je Dodiku došao kraj i kako državne institucije rade svoj posao. Samo na osnovu izrečene presude, iako su mnogi govorili da je tek prvo poluvrijeme u pitanju.
Evo, desetak dana poslije, ništa se konkretno nije desilo.
Toliko o državnoj instituciji i SIPI
Tada se ovdje na ovoj temi u velikoj mjeri osjetila euforija kako je Dodiku došao kraj i kako državne institucije rade svoj posao. Samo na osnovu izrečene presude, iako su mnogi govorili da je tek prvo poluvrijeme u pitanju.
Evo, desetak dana poslije, ništa se konkretno nije desilo.
Toliko o državnoj instituciji i SIPI