Čestitam na pedeset hiljaditom postu na ovoj temimali_balon wrote: ↑17/03/2025 12:28E to kad vraca jeblo majku....koliko god tecnosti naprskao kad vrati brisac ostane muzgaFilter wrote: ↑17/03/2025 12:13Nemam pojma drug. Kontao sam da sam samo ja peh sa jednim brisacem. Vozim dok ne dopizdi, kad dopizdi, zamijenim. Sta sam primijetio, brlja samo kad vraca brisac.mali_balon wrote: ↑17/03/2025 11:45
Sta se moze uraditi a da ne kupujemo nove brisace....godinu stari boschovi
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- muha_sa
#50001 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
Dobrinjac-u-Pragu
#50002 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
danas situacija: imas dvije trake na nekih 3-4 kilometra duzine i svakih 400 metara imas raskrsnicu ulijevo i udesno. desna traka uvijek je pravo i desno na raskrsnici a lijeva traka je uvijek za lijevo (signalizacija jasna), cak i na cijeloj distanci izmedju raskrsnica. znaci ako ides pravo, moras da koristis samo desnu traku, ali ovde se nadje neki lokalni baja koji ide pravo i koristi lijevu traku da bi prestigao sva auta pa se uvaljuje sa lijeve u desnu uvijek ispred svake raskrsnice na silu...
-
mali_balon
#50003 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bila bi bica kruske i meza ali ramazan.....muha_sa wrote: ↑17/03/2025 12:34Čestitam na pedeset hiljaditom postu na ovoj temimali_balon wrote: ↑17/03/2025 12:28E to kad vraca jeblo majku....koliko god tecnosti naprskao kad vrati brisac ostane muzga![]()
- muha_sa
#50004 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne ide grijeh u usta vec iz ustamali_balon wrote: ↑17/03/2025 13:37Bila bi bica kruske i meza ali ramazan.....muha_sa wrote: ↑17/03/2025 12:34Čestitam na pedeset hiljaditom postu na ovoj temimali_balon wrote: ↑17/03/2025 12:28
E to kad vraca jeblo majku....koliko god tecnosti naprskao kad vrati brisac ostane muzga![]()
da nis napisao ne bi ni znao
![]()
- Laplace
#50005 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da nije neko od kolega sa foruma?Logovan wrote: ↑15/03/2025 11:28 https://crna-hronika.info/sarajlija-blo ... urswskpMHg
Vidi ovogI šta je sad postigao sa ovim?
![]()
A ovaj kaže:
Majstore, pa problema ne bi ni bilo da vi ne kršite propise kako biste svoje prinčeve i princeze dovozili do samog ulaza u školu. Ljudima pravite velike probleme i moralo je nekad da dođe do eskalacije.„Evo snimak jednog bezobraznog vozača koji je zablokirao 20 auta, i to još u kontra saobraćajnoj traci. Samo zato što dolazimo po djecu u školu, i on ne može normalno da parkira svoj automobil ispred zgrade u kojoj živi, jer mu stvaramo gužvu“, izjavio je čitatelj portala Crna-Hronika, uz priloženi video materijal koji prikazuje trenutak napetosti.
- Laplace
#50006 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Oduvijek su naši ljudi mrzili čitanje, sad neće ni da hodaju. Pretvaramo se u zombije koji samo jedu i piju. Samo ih treba priključiti na infuziju pa da žive samo virtuelno, kao u Matrixu.nepass1 wrote: ↑15/03/2025 14:21Nedo bog 200m dalje parkirati i prosetati po djeteEvolution_IV wrote: ↑15/03/2025 11:31 problem je kad jedan blokira govna, a nisu problem govna koja blokiraju sve redom jer su oni i njihova djeca najbitniji i drugi ne postoje...
Krenuo jucer napolje kona ispred mene. Kontejner nekih 30m lijevo od ulaza, da se izadje sa autom moras desno od ulaza. Sjeda sa smecem u auto, vozi 30m, baca smece i ode. Jebote zivot.
- Laplace
#50007 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ironija je veća zato što su uglavnom u pitanju osnovne škole, a u koje se upisuje prema mjestu stanovanja (dakle, da djeca idu u školu najbližu mjestu stanovanja, tačnije u svojem području).problemnatravunu wrote: ↑16/03/2025 07:23 iskreno, pun mi je qrac ovih likova što prave kaos jer dolaze autima po djecu ,
ne znam gdje to daleko stanuju od škole ,
zar nema neke škole bliže kući,
zaista ne shvatam poantu ??!
Doduše, imaju i "elitne" osnovne škole, u koje roditelji svakog dana dovlače djecu iz drugih krajeva grada jer gdje će njegov/a princ/princeza ići u neku školu na periferiji?
- astala_vistala
#50008 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
"Elitne skole" npr na ilidzi imaju parkinge da komotno mogu jos u koncert napraviti.Laplace wrote: ↑17/03/2025 14:19Ironija je veća zato što su uglavnom u pitanju osnovne škole, a u koje se upisuje prema mjestu stanovanja (dakle, da djeca idu u školu najbližu mjestu stanovanja, tačnije u svojem području).problemnatravunu wrote: ↑16/03/2025 07:23 iskreno, pun mi je qrac ovih likova što prave kaos jer dolaze autima po djecu ,
Doduše, imaju i "elitne" osnovne škole, u koje roditelji svakog dana dovlače djecu iz drugih krajeva grada jer gdje će njegov/a princ/princeza ići u neku školu na periferiji?
Saobraćaj u Sarajevu konkretno parking postaje rak rana ovog grada, standard je takav da od 4 člana u stanu 3 posjeduju automobil, Alipašino,Dobrinja sa svim novim zgradama su katastrofalni i mora se trazit rijesenje pod hitno.
- Laplace
#50009 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Obilazio je nepropisno parkirana vozila i naišao na kolonu. Moguće da se prije ovoga više puta vraćao. Možda ne tog dana, ali dosadi svakog dana vraćati se dok obilaziš vozila parkirana da prinčevi i priniceze ne bi hodali.
- Laplace
#50010 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ali ona na Marijin Dvoru nema, a vjerovatnoje zbog lokacije smatraju elitnom.astala_vistala wrote: ↑17/03/2025 14:33"Elitne skole" npr na ilidzi imaju parkinge da komotno mogu jos u koncert napraviti.Laplace wrote: ↑17/03/2025 14:19Ironija je veća zato što su uglavnom u pitanju osnovne škole, a u koje se upisuje prema mjestu stanovanja (dakle, da djeca idu u školu najbližu mjestu stanovanja, tačnije u svojem području).problemnatravunu wrote: ↑16/03/2025 07:23 iskreno, pun mi je qrac ovih likova što prave kaos jer dolaze autima po djecu ,
Saobraćaj u Sarajevu konkretno parking postaje rak rana ovog grada, standard je takav da od 4 člana u stanu 3 posjeduju automobil, Alipašino,Dobrinja sa svim novim zgradama su katastrofalni i mora se trazit rijesenje pod hitno.
- Laplace
#50011 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ispred svake pekare, trgovine i kioska gužve a auta se samo pomjeraju po 10-20 metara od pekare do trgovine oa od trgovine do kioska.BadBoy wrote: ↑17/03/2025 11:27Ja ne govorim o tim ekstremnim primjerima koji se uvijek jave (živim na Faletićima, žena radi u Tarčinu, dijete treninra u Ilijašu, ja radim u Benetonu na Bjelašnici, kako da stignem sve). Govorim o 80% ljudi koji auto koriste bespotrebno, pa čak i da ga ostave na jednom parkingu pa da prošetaju 10-15 minuta u krugu prodavnica, a ne u svaku autom ići.nepass1 wrote: ↑17/03/2025 10:28Pa lakse sa autom. Evo ja sad na ilidzi radim
Moram prevoz fatati ovaj bus sto ide kroz kasindolsku vozi svaki sat. Ili kasnim na posao ili sam 30min ranije tu. Ili da idem dobrinja nedzarici pa tramvaj do ilidze. Kupon 53KM. Mjesecni parking 50KM, halalim cijenu goriva na udobnost. Ne znam tacnu udaljenost, nek je tamo i nazad 10km, 20rd 100km, nek je to 20KM goriva.
Jes da mi je bus 50m od zgrade ali ne isplati se nikako.
Ali vikend samo sam jbg mogao sam pjeske do teretane sa autom 1kmostalo sve noga. Od subote 11h nisam upalio auto. Danas slobodan vjerovatno ni danas necu nigdje sa autom.
Last edited by Laplace on 17/03/2025 19:04, edited 1 time in total.
- drug_profi
#50012 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ovo. Ta je cesta tako i planirana.kakaljin wrote: ↑17/03/2025 12:17Sa svime se slazem osim Alipasine kod stadiona, zasta postoje dvije trake nego da se iz obadvije ide u jednu traku na raskrsnici kod stadiona, tu treba da svi razmisljaju da ide saobracaj i da ide jedan - jedan i svi normalno vozeMalisa11 wrote: ↑17/03/2025 11:49 Ma ludnica, mi smo glup narod. Sve vise se slazem sa onima koji kazu da ne treba pustiti nikoga, ma nema veze odakle se ukljucuje. Kruzi majstore, cekaj. Evo par primjera gdje NE TREBA pustati:
-alipaisna kod stadiona, oni koji idu lijevom trakom i ubacuju se u desnu. Ne pustaj, neka ceka.
-HOROR kod binga, ne pustaj one prek pune ebo te oni u zvalje
-safeta zajke, gdje se ukljucuju iz desne trake u lijevu, jer je desno iskljccenje zatvoreno. Ne pustaj neka ceka.
-kobilja glava, debilcine, ponavljam debilcine koji skrenu na staru cestu i onda ih jos vece debilcine na ukljucenju pustaju da presjeku traku skretnaje lijevu.
Pa majku vam jeste li normalni? Vi cekate u redu, neko ode starom cestom i onda sjece cijelu saobracajnicu samo da se uvali i jos ga neko pusti?
Mi smo retardirani kolektivno.
- Laplace
#50013 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ovakva vožnja (crveni) me nervira. Sasvim nepotreban rizik.
Da odmah napomenem da slika nije baš u proporciji. Izlivna traka za skretanje lijevo je tek malo šira od vozila, tako da mkoj auto (crni) nema gdje da bježi od crvenog (koji je mnogo više u mojoj traci nego što izgleda na slici, negdje bar trećina auta). Ja nemam gdje bježati desno zbog plavog auta koje prolazi desno od mene većom brzinom, a nema prostora da se mimoiđem sa crvenim.
Crveni ne reaguje na blicanje, na sirenu se tek lijeno pomjera u svoju desnu stranu i u posljednji čas se izbjegava kontakt (u velikoj mjeri zbog toga što sam ja kočio). Zeleno bi bila ispravna putanja crvenog auta (čak mislim da je ta putanja ravna, nije luk kako izgleda na slici, ali je za nekoliko mikrometara duža nego crvena putanja - fora je što je na plavoj putanji ranije bilo ulegnuće koje je prije par mjeseci sanirano, ali izgleda da malo ko to vidi).

Lokacija je Podlugovi, raskrscnia kod čuvene pekare Gold (za pekaru dosta velik parking, ali opet idioti parkiraju na samom ulazu u pekaru i blokiraju one koji ispravno parkiraju).
Da odmah napomenem da slika nije baš u proporciji. Izlivna traka za skretanje lijevo je tek malo šira od vozila, tako da mkoj auto (crni) nema gdje da bježi od crvenog (koji je mnogo više u mojoj traci nego što izgleda na slici, negdje bar trećina auta). Ja nemam gdje bježati desno zbog plavog auta koje prolazi desno od mene većom brzinom, a nema prostora da se mimoiđem sa crvenim.
Crveni ne reaguje na blicanje, na sirenu se tek lijeno pomjera u svoju desnu stranu i u posljednji čas se izbjegava kontakt (u velikoj mjeri zbog toga što sam ja kočio). Zeleno bi bila ispravna putanja crvenog auta (čak mislim da je ta putanja ravna, nije luk kako izgleda na slici, ali je za nekoliko mikrometara duža nego crvena putanja - fora je što je na plavoj putanji ranije bilo ulegnuće koje je prije par mjeseci sanirano, ali izgleda da malo ko to vidi).

Lokacija je Podlugovi, raskrscnia kod čuvene pekare Gold (za pekaru dosta velik parking, ali opet idioti parkiraju na samom ulazu u pekaru i blokiraju one koji ispravno parkiraju).
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#50014 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

16i30
Asa banka
Krš i lom
Dolazak po hamše
Zaustavljena vozila u krivini
Pakring uz zgradu u krivini
Svaki dan je krs i lom
Kakva obdanista jbt
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
-
zdruzdjo
#50016 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Laplace wrote: ↑17/03/2025 14:11Da nije neko od kolega sa foruma?Logovan wrote: ↑15/03/2025 11:28 https://crna-hronika.info/sarajlija-blo ... urswskpMHg
![]()
![]()
A ovaj kaže:Majstore, pa problema ne bi ni bilo da vi ne kršite propise kako biste svoje prinčeve i princeze dovozili do samog ulaza u školu. Ljudima pravite velike probleme i moralo je nekad da dođe do eskalacije.„Evo snimak jednog bezobraznog vozača koji je zablokirao 20 auta, i to još u kontra saobraćajnoj traci. Samo zato što dolazimo po djecu u školu, i on ne može normalno da parkira svoj automobil ispred zgrade u kojoj živi, jer mu stvaramo gužvu“, izjavio je čitatelj portala Crna-Hronika, uz priloženi video materijal koji prikazuje trenutak napetosti.
Ja ne znam sta ljudi ovog lika pravdaju. Situacija jasna ko dan.
FRAJER SE NALAZI U TRACI U KOJOJ NE TREBA DA SE NALAZI.
Desno od njega se nalaze parkirana auta u traci koja je namjenjena za saobracaj a ne za parkiranje.
Ali svi ovi ljudi koji cekaju na njega apsolutno nemaju nista sa tim. Ono realna situacija da ga nalausis. To sto on i stanari imaju problem sa parkiranjem zbog ljudi tu koji dodju po svoje princeve i princeze, to je druga stvar. rjesi drugim kljucevima. osim toga dolazimo do one famozne balkanske filozofije: "ja imam tu stan i ja moram imati tu i parking mjesto". Ko to ono rezervisano.
I meni je kcerka tu isla u muzicku i nisam nikad se dzonio tuda oko zgrada i parkirao na vrat-na nos. ako ima mjesta, super. Ako nema stanem negdje u kemala kapetanovica/behdzeta mutevelica ili kod dzamije. uvijek je bilo mjesta negdje tuda. udaljenost od skole do bilo koje tacke tu je plaaafon nekih 3-4 minute hoda.
Nadam se da mu je policija zveknula kaznu. znam da se ne bih pomjerio iz svoje trake da sam na mjestu ovih ljudi pa kad bi mu zivot ovisio od toga.
-
zdruzdjo
#50017 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A jesu mu krivi ovi ljudi koji cekaju na njega????
Vratim se i ja u svojoj ulici jer je uska nekad po 2-3 puta da se mogu izmimoilaziti. I sta sad?
Fino pasa moj izadjes i zovnes policiju i kazes ne moze se ulaziti u ulicu zbog nepropisno parkiranih auta. Pa ne izadju jednom, ti opet. Pa onda napravis prituzbu unutrasnjoj kontroli jer policija ne radi svoj posao. Znamo da to moze jer je jedan forumas davno istjerao pravdu na cisto bas tako.
Mislim moze tako pokusavati dok jednom ne naleti na runjav nos, pa ce jednom obrisati svoju krv sa svoje haube svojim nosom.
Pa ni pola jada da je u pravu sa zakonske strane.
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#50018 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
de bolan, ne dodju nikad na pozive, kakva policija 
-
zdruzdjo
#50019 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja imam u svojoj ulici problem kao sto rekoh gore. Uska. E problem su baje koji kupe plac od 120 kvadrata i onda napravi kucu na 119.5 kvadrata tog placa. Ne daj boze da se garaza napravi u kuci. A onda parkiraju naravno po ulici i nema sile da smetljari prodju tuda. Naravno da zovemo policiju svaki cas. Vjeruj da sigurno u 90% slucajeva dodju. ne pravdam (ne)rad policije, ali ovdje ne mogu grijesiti dusu. Dodju i popisu sve. Od-do. Cak i one koji ne smetaju a parkirani su po cesti.
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#50020 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne dolazi policija.zdruzdjo wrote: ↑17/03/2025 23:09Ja imam u svojoj ulici problem kao sto rekoh gore. Uska. E problem su baje koji kupe plac od 120 kvadrata i onda napravi kucu na 119.5 kvadrata tog placa. Ne daj boze da se garaza napravi u kuci. A onda parkiraju naravno po ulici i nema sile da smetljari prodju tuda. Naravno da zovemo policiju svaki cas. Vjeruj da sigurno u 90% slucajeva dodju. ne pravdam (ne)rad policije, ali ovdje ne mogu grijesiti dusu. Dodju i popisu sve. Od-do. Cak i one koji ne smetaju a parkirani su po cesti.
Vrlo često samo zijevaju na telefon.
Ponekad kažu da se ima "razumijevanja" za nepropisno parkirane automobile.
Ponekad su im u "akciji" sva vozila a ponekad su i u kladionici ali to ne govore.
U svakom slučaju ne dolaze i živo ih boli k.... da izvineš i nema "čast izuzecima" jer nema izuzetaka , ovo ih ne interesuje.
Ionako tek sad stižu kazne od radara s kraja 2023 , misliš da se njima trči da ovo nešto rješavaju ?
Daj molim te.
-
noviclan
#50021 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Spoiler
Show
zdruzdjo wrote: ↑17/03/2025 22:48Laplace wrote: ↑17/03/2025 14:11Da nije neko od kolega sa foruma?Logovan wrote: ↑15/03/2025 11:28 https://crna-hronika.info/sarajlija-blo ... urswskpMHg
![]()
![]()
A ovaj kaže:Majstore, pa problema ne bi ni bilo da vi ne kršite propise kako biste svoje prinčeve i princeze dovozili do samog ulaza u školu. Ljudima pravite velike probleme i moralo je nekad da dođe do eskalacije.„Evo snimak jednog bezobraznog vozača koji je zablokirao 20 auta, i to još u kontra saobraćajnoj traci. Samo zato što dolazimo po djecu u školu, i on ne može normalno da parkira svoj automobil ispred zgrade u kojoj živi, jer mu stvaramo gužvu“, izjavio je čitatelj portala Crna-Hronika, uz priloženi video materijal koji prikazuje trenutak napetosti.
Ja ne znam sta ljudi ovog lika pravdaju. Situacija jasna ko dan.
FRAJER SE NALAZI U TRACI U KOJOJ NE TREBA DA SE NALAZI.
Desno od njega se nalaze parkirana auta u traci koja je namjenjena za saobracaj a ne za parkiranje.
Ali svi ovi ljudi koji cekaju na njega apsolutno nemaju nista sa tim. Ono realna situacija da ga nalausis. To sto on i stanari imaju problem sa parkiranjem zbog ljudi tu koji dodju po svoje princeve i princeze, to je druga stvar. rjesi drugim kljucevima. osim toga dolazimo do one famozne balkanske filozofije: "ja imam tu stan i ja moram imati tu i parking mjesto". Ko to ono rezervisano.
I meni je kcerka tu isla u muzicku i nisam nikad se dzonio tuda oko zgrada i parkirao na vrat-na nos. ako ima mjesta, super. Ako nema stanem negdje u kemala kapetanovica/behdzeta mutevelica ili kod dzamije. uvijek je bilo mjesta negdje tuda. udaljenost od skole do bilo koje tacke tu je plaaafon nekih 3-4 minute hoda.
Nadam se da mu je policija zveknula kaznu. znam da se ne bih pomjerio iz svoje trake da sam na mjestu ovih ljudi pa kad bi mu zivot ovisio od toga.
- Ateista
#50022 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Razumijem da je iznerviran sto blokiraju jednu traku nepropisnim parkiranjem, ali opet nema smisla da zbog toga maltretira druge ljude koji normalno prolaze.
Vise bi imalo smisla da stane ako moze i zagradi nekog od tih parkiranih da ne mogu izaci.
- kabal1337
#50023 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
blizu mene planuse nedavno dva vozila, mislio bi covjek bit ce cesce patrole, ubacit ce se u sve sfere zivota, ispitivat lokalne klosare.....
njih nigdje
- Logovan
#50024 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Više se priča oko roditelja, nego oko lik koji je blokirao izlaz i to još kontra smjer.
Zašto bi blokirao? Koliko vidim ljudi došli na parking i parkirali.
-
zdruzdjo