Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- HarunKovac
#83951 Re: Liverpool FC
Mislim da liga ne bi trebala bit upitna. Nismo gori od Arsenala, sad je +12 uz 9 tekmi. Necemo prokockat to (valjda)
- ismar2215
#83952 Re: Liverpool FC
Ma vala nisu sjebali sezonu, to se ne moze reci. A i meni ovo i dalje nema veze s umorom. Pogotovo ako pricamo o prednoj liniji. Ne vidim na sta bilo ko naprijed osim eventualno Salaha moze da se zali na umor. Oni koji su najvise odigrali, najbolje su igrali i ove tekme i najvise ginuli. Jota i Diaz sigurno nisu umorni i istroseni.
- BHF_Manijak
#83953 Re: Liverpool FC
Lijevi bek, lijevo krilo, napadac, desni bek ocito jer Trent ode, rezervni veznjak, rezervni stoper.
To je ono sto fali. Oni ce to krojit 2-3 godine.
Naviknite se na ponovni prosjecni Liverpool dok rade ovdj rebuild.
Mada kako stoje stvari mislim da ova sva trojica nece produzit ugovor.
Vide ljudi ovi nece dovodit igrace i jacat ekipu, normalno da ce ici.
Ova ekipa je pala kurcu za usi kada je veza izmuzena, a nijedan od ove trojice ne moze hodat vise. Gravenberch posebno, a nisu daleko ni Szoboszlai i Alexis.
To je ono sto fali. Oni ce to krojit 2-3 godine.
Naviknite se na ponovni prosjecni Liverpool dok rade ovdj rebuild.
Mada kako stoje stvari mislim da ova sva trojica nece produzit ugovor.
Vide ljudi ovi nece dovodit igrace i jacat ekipu, normalno da ce ici.
Ova ekipa je pala kurcu za usi kada je veza izmuzena, a nijedan od ove trojice ne moze hodat vise. Gravenberch posebno, a nisu daleko ni Szoboszlai i Alexis.
- HarunKovac
#83954 Re: Liverpool FC
U svakoj linij ima problema ali smatram da je napad definitvno najinferiorniji u posljednjih 7-8 godina. Sva pojacanja koja su dovedena ne mogu cipele svezat Maneu i Firminu. Iako smo svi bili u iluziji da ce ih Jota Darwin Diaz i Gakpo kvalitetno zamijeniti.
Kao sto je neko vec spomenuo, njih dvojica su imala konstantu u igri i vadili nas kad Salah podbaci. Postizali su pobjedonosne golove cesto, pogotovo Mane.
Lako ga je zabit' za 3-0.
Kao sto je neko vec spomenuo, njih dvojica su imala konstantu u igri i vadili nas kad Salah podbaci. Postizali su pobjedonosne golove cesto, pogotovo Mane.
Lako ga je zabit' za 3-0.
- drug_profi
#83955 Re: Liverpool FC
Salah uz ramazan uobicajeno los.
Zapravo ovo bi bila slika Liverpula da Salah nije inao ovakvu sezonu kad ga je prosralo sa svih strana...
Ako ode, ili padne u prosjek, borba za 4. mjesto ce biti jedini dostizan cilj.
Zapravo ovo bi bila slika Liverpula da Salah nije inao ovakvu sezonu kad ga je prosralo sa svih strana...
Ako ode, ili padne u prosjek, borba za 4. mjesto ce biti jedini dostizan cilj.
- BHF_Manijak
- vaučer
#83957 Re: Liverpool FC
Neam pojma. Ja vidim onih +12 i glatko me boli ku’a i za PSG i za danas. Možda sam glup, ne znam.
- drug_profi
#83958 Re: Liverpool FC
A sta ako do tekme sa Arsenalom bude samo +4?
Jef Everton, Fulham i Chelsea necemo ovako pobijediti ni u snu.
Jef Everton, Fulham i Chelsea necemo ovako pobijediti ni u snu.
- no_sekirli
#83959 Re: Liverpool FC
I ja sam sve vise uvjeren da i Virgil i Mo odlaze.
Mo nosi Liverpool godinama, ali u finalima fali svaki put.
Uz ovo, veceras Slot izmjenama unio kaos. Ni glave ni repa.
Mo nosi Liverpool godinama, ali u finalima fali svaki put.
Uz ovo, veceras Slot izmjenama unio kaos. Ni glave ni repa.
-
Osmi Socrates
#83960 Re: Liverpool FC
Ne morate nijednu pobjediti. Odigrate osam neriješenih i pobijedite Arsenala. U tom slučaju, Arsenal odigra samo još jednu makar neriješeno, uzimate titulu. 
- no_sekirli
#83961 Re: Liverpool FC
Onda, moramo li pobijediti barem jednu ili ne moramoOsmi Socrates wrote: ↑16/03/2025 20:18 Ne morate nijednu pobjediti. Odigrate osam neriješenih i pobijedite Arsenala. U tom slučaju, Arsenal odigra samo još jednu makar neriješeno, uzimate titulu.![]()
- BHF_Manijak
#83962 Re: Liverpool FC
Pogledati zadnje tri ozbiljne utakmice, a to su PSG 2x i Newcatle, broj suteva protivnika i xG.
Satrani, doslovno. I onda kaze nije umorna ekipa...
Jasta je, vezni red kompletan ne moze da dise.
Satrani, doslovno. I onda kaze nije umorna ekipa...
Jasta je, vezni red kompletan ne moze da dise.
- BHF_Manijak
#83963 Re: Liverpool FC
E kakav debil dede mi...
Hajde da je ova bukva pogodila nakon prvog kornera, ali maltretira te 3 kornera i prekida prije toga i ti kurcu sviras i ne reagujes! Kakva debilna izjava...
Hajde da je ova bukva pogodila nakon prvog kornera, ali maltretira te 3 kornera i prekida prije toga i ti kurcu sviras i ne reagujes! Kakva debilna izjava...
- no_sekirli
#83964 Re: Liverpool FC
Meni nije jasno gdje je bio nas igrac sa prve stative.
-
Mustang1
#83965 Re: Liverpool FC
40 minuta putovala lopta od trenutka kad je ubacena do kad je presla liniju. Jos i pala ispred gola i niko da presjece. Bolje da je stosem opalio Burna nego ovo.
- BHF_Manijak
#83966 Re: Liverpool FC
Ali Alexis na Burnu 5 puta...
Isto da Valbuena cuva Ibrahimovica.
Isto da Valbuena cuva Ibrahimovica.
- BHF_Manijak
#83967 Re: Liverpool FC
Diaz je smijesno krilo, presmijesno i to cu uvijek tvrditi.
Frajer koji u toku sezone ima mjesec dobre forme i to je to.
Otkako je u Liverpoolu, sezona 22/23, 21 utakmica 5 golova i 3 asistencije.
Sezona 23/24, 51 utakmica 13 golova, 5 asistencija.
Sezona 24/25, 42 utakmice, 13 golova, 5 asistencija.
Presmijesno za jedno krilo!!!
Frajer koji u toku sezone ima mjesec dobre forme i to je to.
Otkako je u Liverpoolu, sezona 22/23, 21 utakmica 5 golova i 3 asistencije.
Sezona 23/24, 51 utakmica 13 golova, 5 asistencija.
Sezona 24/25, 42 utakmice, 13 golova, 5 asistencija.
Presmijesno za jedno krilo!!!
-
MMM1977
#83968 Re: Liverpool FC
Kakva sedmica je iza nas, bljak
- Pandakonda
#83969 Re: Liverpool FC
Kad smo vec kod Diaza, negdje je bila vijest da smo bili u pregovorima sa City-em da kupimo Alvareza ali City je samo htio swap da na drugu stranu ide Diaz jer im je trebalo krilo sto prije. Kud ga tad ne uvalismo
Chiesa je sasvim solidno izgledao danas i vidjelo se da su on i Elliot unijeli malo energije u ekipu. Slot mi nikada nece biti jasan zasto im ne daje vise prilike, pogotovo u manjim utakmicama, da ovi ostali mogu odmoriti za bitnije tekme. Bas forsira isti broj igraca sto evo pred kraj sezone dođe na naplatu.
Chiesa ocigledno ima ono nesto i nadam se da neće otici na ljeto i da ce u toku predsezone se naigrati utakmica. A i ako titulu ranije osiguramo sto se mene tice neka Jones, Elliot i Chiesa igraju ostatak utakmica pa da se vidi ko je za odbacit na ljeto
Isak bi barem po ovom do sada prikazanom taman legao u nas sistem ali jednostavno ne vidim da cemo dati preko 150 miliona za njega osim ako se Darwin ne proda za velike pare. Ili ako presjeku i prodaju Salaha arapima. Ogroman posao ceka scouting ekipu na ljeto jer sve manje je vrhunskih igraca koji su slobodni, a nama će trebati sigurno neka 4 igraca ukoliko zelimo da napadamo 2-3 trofeja. I to nam treba i odbrana, vezni i napad. Po meni su bekovi prioritet jer ocigledno se ekipa previse zamara da stigne ovo sto Trent i Robertson propustaju, a i napad da se teret malo skine sa Salaha. Marmoush nam je izmakao, i pitanje je koja su vrhunska krila slobodna. Gordon je uvijek opcija, jos je navijac Liverpoola, ali tesko da će se Newcastle odreći Isaka i Gordona u jednom prelaznom roku a sigurno će jos ekipa navaliti na njih dvojicu.
Kerkez i Huijsen bi nam definitivno pomogli da se rijesi stoper izmjena i lijeva strana, ali isto kao za Njukas, ne vjerujem da bi se Bournemouth odrekao oba igraca u istom prelaznom roku. Doduse njima treba golman jer je Kepa na posudbi i mozda bi u tu trgovinu mogli ubaciti Kelleher-a za prodaju, ili cak Mamardashvili na posudbu jer Allison po meni ima sigurno jos neke 2-3 godine kapacitet da bude vrhunski golman ako ga povrede zaobiđu. Taman bi mu dobro doslo EPL iskustvo
Jota također mora letiti jer po meni ima previse povreda i ne moze se toliko covjek osloniti na njega. Darwina bi uvijek uzeo ispred njega, tako da i na toj poziciji sigurno moramo neka 2 igraca dovesti
Slot stvarno jeste dobar posao odradio sa medicinskim timom da ekipa ostane zdrava koliko je moguće i da ima minimalno povreda, ali jednostavno fali igraca i da ti je karabeg licno trener neces moci sa ovim brojem izgurati 3, a kamoli 4 fronta. Pa City koji je imao vrhunskih igraca koliko god je htio, je ako se ne varam samo jednom pod Guardiolom uzeo treble. Tako da mislim da nam ne treba biti krivo previse za ovaj kup, pogotovo jer smo svakako rekorderi po broju osvajanja
Chiesa ocigledno ima ono nesto i nadam se da neće otici na ljeto i da ce u toku predsezone se naigrati utakmica. A i ako titulu ranije osiguramo sto se mene tice neka Jones, Elliot i Chiesa igraju ostatak utakmica pa da se vidi ko je za odbacit na ljeto
Isak bi barem po ovom do sada prikazanom taman legao u nas sistem ali jednostavno ne vidim da cemo dati preko 150 miliona za njega osim ako se Darwin ne proda za velike pare. Ili ako presjeku i prodaju Salaha arapima. Ogroman posao ceka scouting ekipu na ljeto jer sve manje je vrhunskih igraca koji su slobodni, a nama će trebati sigurno neka 4 igraca ukoliko zelimo da napadamo 2-3 trofeja. I to nam treba i odbrana, vezni i napad. Po meni su bekovi prioritet jer ocigledno se ekipa previse zamara da stigne ovo sto Trent i Robertson propustaju, a i napad da se teret malo skine sa Salaha. Marmoush nam je izmakao, i pitanje je koja su vrhunska krila slobodna. Gordon je uvijek opcija, jos je navijac Liverpoola, ali tesko da će se Newcastle odreći Isaka i Gordona u jednom prelaznom roku a sigurno će jos ekipa navaliti na njih dvojicu.
Kerkez i Huijsen bi nam definitivno pomogli da se rijesi stoper izmjena i lijeva strana, ali isto kao za Njukas, ne vjerujem da bi se Bournemouth odrekao oba igraca u istom prelaznom roku. Doduse njima treba golman jer je Kepa na posudbi i mozda bi u tu trgovinu mogli ubaciti Kelleher-a za prodaju, ili cak Mamardashvili na posudbu jer Allison po meni ima sigurno jos neke 2-3 godine kapacitet da bude vrhunski golman ako ga povrede zaobiđu. Taman bi mu dobro doslo EPL iskustvo
Jota također mora letiti jer po meni ima previse povreda i ne moze se toliko covjek osloniti na njega. Darwina bi uvijek uzeo ispred njega, tako da i na toj poziciji sigurno moramo neka 2 igraca dovesti
Slot stvarno jeste dobar posao odradio sa medicinskim timom da ekipa ostane zdrava koliko je moguće i da ima minimalno povreda, ali jednostavno fali igraca i da ti je karabeg licno trener neces moci sa ovim brojem izgurati 3, a kamoli 4 fronta. Pa City koji je imao vrhunskih igraca koliko god je htio, je ako se ne varam samo jednom pod Guardiolom uzeo treble. Tako da mislim da nam ne treba biti krivo previse za ovaj kup, pogotovo jer smo svakako rekorderi po broju osvajanja
- vaučer
#83970 Re: Liverpool FC
Mislim da Ligu Prvaka ne bi osvojili ove godine ni pod razno - dakle ispali sad ili kasnije mi je svejedno. Kup smo mogli i trebali bolje ali je po meni sva krivica na Slotu, zato mi nije jasno drvlje i kamenje na igrače i automatsko ludovanje s fantazijama o transferima.
U ovo kup finale smo ušli s bitnim igračima koji su premoreni mentalno i fizički - krivac je Slot. Također svi aduti s klupe nisu imali dovoljno minuta u nogama da efektno doprinesu promjeni tempa utakmice - opet je krivac Slot. Inicijalna postava je bila 100% kriva, način na koji smo igrali je bio pogrešan, nikakav objektivan plan nismo imali da kompenziramo nedostatak najbitnijeg igrača za probijanje presing bloka (Trent) - sve 100% kriv Slot.Tokom same utakmice smo imali bar pet kornera upozorenja prije nego smo fasovali gol, nismo makli kurcem da to ispravimo - opet Slot. Ovo je bila utakmica u kojoj smo trebali startati s gustim, dubokim i agresivnim veznim redom i gonjati priliku na brze tranzicije. Mi smo igrali neku besmislenu kombinaciju pas igre u odbrani i dugih lopti u napadu. Dakle sve krivo.
Sad nek se resetiraju, nama ostaje da se nadamo kako se neće nitko dodatno ozljediti tokom reprezentativne pauze i onda idemo finiširati sezonu i uzeti naslov prvaka. A naslov prvaka nije, neće i ne može biti jebena utješna nagrada. Naslov prvaka je jedina jebena stvar koja je bitna, sve ostalo su utješne nagrade - za koje me da budem savršeno iskren boli neka stvar. Svake godine bi potpisao naslov prvaka Engleske prije nego bilo koji drugi trofej.
U ovo kup finale smo ušli s bitnim igračima koji su premoreni mentalno i fizički - krivac je Slot. Također svi aduti s klupe nisu imali dovoljno minuta u nogama da efektno doprinesu promjeni tempa utakmice - opet je krivac Slot. Inicijalna postava je bila 100% kriva, način na koji smo igrali je bio pogrešan, nikakav objektivan plan nismo imali da kompenziramo nedostatak najbitnijeg igrača za probijanje presing bloka (Trent) - sve 100% kriv Slot.Tokom same utakmice smo imali bar pet kornera upozorenja prije nego smo fasovali gol, nismo makli kurcem da to ispravimo - opet Slot. Ovo je bila utakmica u kojoj smo trebali startati s gustim, dubokim i agresivnim veznim redom i gonjati priliku na brze tranzicije. Mi smo igrali neku besmislenu kombinaciju pas igre u odbrani i dugih lopti u napadu. Dakle sve krivo.
Sad nek se resetiraju, nama ostaje da se nadamo kako se neće nitko dodatno ozljediti tokom reprezentativne pauze i onda idemo finiširati sezonu i uzeti naslov prvaka. A naslov prvaka nije, neće i ne može biti jebena utješna nagrada. Naslov prvaka je jedina jebena stvar koja je bitna, sve ostalo su utješne nagrade - za koje me da budem savršeno iskren boli neka stvar. Svake godine bi potpisao naslov prvaka Engleske prije nego bilo koji drugi trofej.
- drug_profi
#83971 Re: Liverpool FC
Titula prvaka je ono sto mene jedino zanima. Upravo tako.
Sve drugo su utjesne nagrade.
-
RJ57
#83972 Re: Liverpool FC
pretpsotavljam da je tako kod 95% navijača liverpoola, elem sve pod kontrolom. newcastle bio daleko bolji, zasluženo uzeo besmisleno takmičenje, sve okdrug_profi wrote: ↑17/03/2025 10:59 Titula prvaka je ono sto mene jedino zanima. Upravo tako.
-
RJ57
#83973 Re: Liverpool FC
kako misliš prodati salaha arapima, čovjek je slobodan igrač naljeto isto ko i van dijk i trent, za svu trojicu liverpool može dobiti samo lizalo.Pandakonda wrote: ↑16/03/2025 23:54 Kad smo vec kod Diaza, negdje je bila vijest da smo bili u pregovorima sa City-em da kupimo Alvareza ali City je samo htio swap da na drugu stranu ide Diaz jer im je trebalo krilo sto prije. Kud ga tad ne uvalismoChiesa je sasvim solidno izgledao danas i vidjelo se da su on i Elliot unijeli malo energije u ekipu. Slot mi nikada nece biti jasan zasto im ne daje vise prilike, pogotovo u manjim utakmicama, da ovi ostali mogu odmoriti za bitnije tekme. Bas forsira isti broj igraca sto evo pred kraj sezone dođe na naplatu.
Slot stvarno jeste dobar posao odradio sa medicinskim timom da ekipa ostane zdrava koliko je moguće i da ima minimalno povreda, ali jednostavno fali igraca i da ti je karabeg licno trener neces moci sa ovim brojem izgurati 3, a kamoli 4 fronta. Pa City koji je imao vrhunskih igraca koliko god je htio, je ako se ne varam samo jednom pod Guardiolom uzeo treble. Tako da mislim da nam ne treba biti krivo previse za ovaj kup, pogotovo jer smo svakako rekorderi po broju osvajanja![]()
ja mislim da svi vi previše brinete šta će biti dogodine, nisu oni vesla sisali, sigurno imaju neki plan, isto kao što su imali sa slotom a svi su kukali ode nam kloppić jadni mi
- BHF_Manijak
#83974 Re: Liverpool FC
Ako je besmisleno takmicenje sto ne ispadnes u prvom kolu i ustedis sebi dodatnih 5-6 utakmica, ako je sve besmisleno sto je igrao s prvom sastavom sve vrijeme? Ako je Liga prvaka kurcina, sto nije ispao u grupi odmah?
Manite se suplje...
Manite se suplje...
-
RJ57
#83975 Re: Liverpool FC
obično liga kup svi igraju do cca polufinala sa b timom i onda se prešaltaju. pa klopp je najbolje definisao takmičenja tipa liga kupa ili super kupa kada je rekao da je to nešto gdje se raduješ kada osvojiš a ako izgubiš nema veze jer znaš da i nije baš neko bitno takmičenje 
za LP niko nije rekao da je nebitno, bilo bi suludo tako nešto tvrditi ali ove godine je u liverpoolu liga daleko najbitnija. osim toga je LP ekstremno teško osvojiti, tu (osim reala ev.) niko ne planira ići do kraja
za LP niko nije rekao da je nebitno, bilo bi suludo tako nešto tvrditi ali ove godine je u liverpoolu liga daleko najbitnija. osim toga je LP ekstremno teško osvojiti, tu (osim reala ev.) niko ne planira ići do kraja