Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
palermo

#15451 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

A_A_AKCIJA wrote: 16/03/2025 19:19
ljubijankic wrote: 16/03/2025 19:12 Meni i dalje nevjerojatno da pored sve ove podrške mi ne radimo apsolutno nista
Majke ti, šta je tebi, Jel ti neko hakovao profil?

Haj ovi SDA trolovi, ali ti si makar normalan bio do jučer?

A da se ne radi apsolutno ništa nije tačno
Al bogati, sta ti ocekujes od naroda. Narode, evo Akcija je rekao da se uveliko nesto radi, ne sekirajye se. Samo sabura.
I onda se cudis da pored poznatih SDFA botova kao sto sam ja slicno reaguje I Ljubijankic, a ja se I on na forumu ne mozemo ni ocima ni rijecima vidjeti.
A_A_AKCIJA

#15452 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by A_A_AKCIJA »

ljubijankic wrote: 16/03/2025 19:25
ljubijankic wrote: 16/03/2025 19:12 Meni i dalje nevjerojatno da pored sve ove podrške mi ne radimo apsolutno nista

Bogami samo gledam činjenice. Kao što sam rekao, svaki dan odgode hapsenja ne ide nem u prilog. Evo sada se pojavi vijest da i sudije iz RS-a opstruiraju sud BiH, a takvih slučajeva ce biti sve više jer očito idu dio po dio da vide naše reakcije kojih nema. Sto duže traje proces hapsenja to ce teže biti vratiti RS pod okrilje drzave i institucija. Ja bi volio da nisam upravu, a ako se pokaže da nisam ja nemam problema priznati da sam pogriješio.
Hapšenje nije niti jednom odgođeno.

Tek je u petak ispunjena procedura da se Dodik hapsi.
I ti očekuješ da se to uradi za manje od 48 sati?

Niko nije napustio Sipu, Sud BiH, Tužilaštvo...
Zabranjen I'm rad, a uredno rade u I. Sarajevu i BL.

Samo trebaš biti normalan, ništa drugo.
Casual's

#15453 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Casual's »

A_A_AKCIJA wrote: 16/03/2025 19:31

Ne rade, nemoj lagati. Nakon raspisivanja tjeralice ukoliko se zna gdje se osumnjičeni nalazi odma se ide na privođenje, sve ostalo je krivično djelo i pomaganje u bijegu.
romagnoli90

#15454 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by romagnoli90 »

Briljantan komentar Faruka Šehića o " državnim institucijama koje rade svoj posao" i dežurnim anesteziolozima i botovima vladajuće koalicije. :thumbup:

https://radiosarajevo.ba/metromahala/ja ... ana/582363
zavrzlama

#15455 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zavrzlama »

Hapsenje ce pocet kad Culum i ekipa dobiju garancije od zapada da ih nece ganjat vuciceva i dodikova tajna policija,kad dodik bude uhapsen...

Nije vukanov auto zapaljen radi vukana nego da se posalje poruka onim koji bi sutra okrenuli glavu dok Sipa hapsi dodika..

Sve ide svojim tokom :wink:
Hakiz

#15456 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

tramvajtrojka wrote: 16/03/2025 18:06
romagnoli90 wrote: 16/03/2025 17:25
Casual's wrote: 16/03/2025 17:23
Ma laze Avdo. Eno slagao je da i GP ima pad sistema i nemaju neta. :mrgreen:
Ne vjerujte svojim očima. Ne vjerujte nikome. Vjerujte samo tramvaju, akciji, stajlingu, sajberu i ostalim jurišnicima vladajuće koalicije. :bih:
Nisu SDF padobranci ali su ceski padobranci njihove specijalne jedinice koje rade nešta :skoljka: :skoljka:

mirno spavajte i pustite institucije države da rade svoj posao :bih:

Image
OK, pustit ćemo institucije države Češke da rade svoj posao.
madesa

#15457 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by madesa »

zavrzlama wrote: 16/03/2025 19:36 Hapsenje ce pocet kad Culum i ekipa dobiju garancije od zapada da ih nece ganjat vuciceva i dodikova tajna policija,kad dodik bude uhapsen...

Nije vukanov auto zapaljen radi vukana nego da se posalje poruka onim koji bi sutra okrenuli glavu dok Sipa hapsi dodika..

Da bas ide svojim tokom
Nikola Testa

#15458 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Nikola Testa »

zavrzlama wrote: 16/03/2025 19:36 Hapsenje ce pocet kad Culum i ekipa dobiju garancije od zapada da ih nece ganjat vuciceva i dodikova tajna policija,kad dodik bude uhapsen...

20 godina čitam forum, ti oduvijek pišeš istu stvar, da sve ide svojim tokom kao eto postoji neki veliki plan za BiH. Nije šala dvadeset godina. U tih dvadeset godina BiH nikad nije bila u opasnijij situaciji nego sad, a od tih 20 godina, tacno smo toliko u stagnaciji.

Nego, šta ako Ćulum ne dobiju garancije?
Casual's

#15459 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Casual's »

"Odlazak sds -a sa vlasti u rs-u je smisljen plan da se sve lose sto je uradeno za vrijeme rata i 10 godina posle,oprosti i anulira kod mz-a.
Ono sto Dodik nezna da se on rijesio sds ali ne i njihove lose zaostavstine,Dodik mora popraviti posao na vracanju izbjeglih,hvatanju i trazenju ratnih zlocinaca,obracunom sa kriminalom i korupcijom,on jadnik misli skinuo sam sds i sad je rs u ocima mz-a nevinasce,on je upravo uzeo vruc krompir iz sds-og sporeta."

Drug, ovo ti je post prije skoro 20 godina. Vala, vrijeme je da se nesto uradi. Stvaranjem nekih imaginarnih planova nista se ne radi, nit ista ide nekim tokom.
ljubijankic

#15460 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

ljubijankic wrote: 16/03/2025 19:25

Bogami samo gledam činjenice. Kao što sam rekao, svaki dan odgode hapsenja ne ide nem u prilog. Evo sada se pojavi vijest da i sudije iz RS-a opstruiraju sud BiH, a takvih slučajeva ce biti sve više jer očito idu dio po dio da vide naše reakcije kojih nema. Sto duže traje proces hapsenja to ce teže biti vratiti RS pod okrilje drzave i institucija. Ja bi volio da nisam upravu, a ako se pokaže da nisam ja nemam problema priznati da sam pogriješio.

Tacno da niko nije napustio sud, tuzilastvo i sipu. Ali sta mislis, ako se ovo razvuče da nece u jednom trenutku početi napustati? SIPA radi na području RSa ali nema hapsenja tako da i taj rad smanjen u najmanju ruku
zavrzlama

#15461 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zavrzlama »

Nikola Testa wrote: 16/03/2025 19:41

20 godina čitam forum, ti oduvijek pišeš istinu stvar, da sve ide svojim tokom kao eto postoji neki veliki plan za BiH. Nije šala dvadeset godina. U tih dvadeset godina BiH nikad nije bila u opasnijij situaciji nego sad, a od tih 20 godina, tacno smo toliko u stagnaciji.

Nego, šta ako Ćulum ne dobiju garancije?

Pa 20 godina se BIH odupire pokusaju podjele i unistenja. Uspjela je...

Plan je.. ne radi nista dok neprijatelju ide lose..

Plan je izbaciti iz vlasti najveci rak ideji bosanstva a to je sda...uspjelo je..

Plan je podijeliti velikosrpsko jedinstvo..uspjelo..

Plan je izbaciti tezu MZ svi su isti....danas MZ upire prst u samo jednog krivca.. uspjelo...

:bih:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#15462 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Prebacite na Crnalica kod Avde.
Ubija ga Asim nogama.
studiorum_tuzlaensis

#15463 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by studiorum_tuzlaensis »

Konakoviceva zlokobna izjava na TVUSK o 8 hiljada naoružanih RS policajaca pokazuje itekako da 'gavrilo živi' i čiji je ustvari mehanizam za rasturanje instiucija BiH postao. Fuj, šta smo postali svi.

Oprati ga može samo da u ponedjeljak lično dovede mileta na Aneks.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#15464 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

studiorum_tuzlaensis wrote: 16/03/2025 20:04 Konakoviceva zlokobna izjava na TVUSK o 8 hiljada naoružanih RS policajaca pokazuje itekako da 'gavrilo živi' i čiji je ustvari mehanizam za rasturanje instiucija BiH postao. Fuj, šta smo postali svi.

Prije 2 noci nesta je sviralo dramaticno u 22h, ja sam mislio stigo :lol:
studiorum_tuzlaensis

#15465 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by studiorum_tuzlaensis »

mk ultra wrote: 16/03/2025 20:05
studiorum_tuzlaensis wrote: 16/03/2025 20:04 Konakoviceva zlokobna izjava na TVUSK o 8 hiljada naoružanih RS policajaca pokazuje itekako da 'gavrilo živi' i čiji je ustvari mehanizam za rasturanje instiucija BiH postao. Fuj, šta smo postali svi.

Prije 2 noci nesta je sviralo dramaticno u 22h, ja sam mislio stigo :lol:
I ja sam se nadao, ali umjesto toga imamo ovu mentalnu kapitulaciju kiflonija, trenutno prvog u Bošnjaka. :)
use your illusion

#15466 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by use your illusion »

secesija bez ispaljenog metka se provodi. Eufor je tu da spriječi neki eventualni građanski rat. Tako se stvari sada odvijaju.
A po komentarima na drustvenim mrezama jedina bitka ce biti na relaciji sda-trojka. ko je kriv za izdaju. a vidimo ko bi mogao izvuci deblji kraj.
Cherry-Cherry

#15467 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Cherry-Cherry »

Ne mogu da vjerujem, da će sve ovako proći i da se ništa ne dešava. Jbt država nam se raspada bez ikakve borbe, a mi sjedimo i gledamo kako vozovi prolaze. Koje beznađe, nevjerovatno. Eto dokle nas je dovelo sjedenje na minderu i pušenje šiše.
Qler

#15468 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Qler »

Samo čekam da ga uhapse, da vidim šta će SDFA pričati tada...
Seawolf

#15469 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Seawolf »

Qler wrote: 16/03/2025 20:12 Samo čekam da ga uhapse, da vidim šta će SDFA pričati tada...
.... Da je uhapšen zahvaljujući njihovim aktivnostima, uprkos opstrukcijama izdajničke trojke.
shbc

#15470 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by shbc »

Je li vi ljudi dragi mislite da je ovo gomilanje EUFOR-a i intenziviranje njihovih vjezbi slucajnost? Da se slucajno ovoliko ambasada i stranih organizacija javlja sa nikad direktnijom i otvorenijom podrskom i porukama?

Sve to da bi se na kraju desilo - nista?

Nesto se ocigledno valja i ascare na ovom nece zavrsiti.
Johny12

#15471 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Johny12 »

Cherry-Cherry wrote: 16/03/2025 20:11 Ne mogu da vjerujem, da će sve ovako proći i da se ništa ne dešava. Jbt država nam se raspada bez ikakve borbe, a mi sjedimo i gledamo kako vozovi prolaze. Koje beznađe, nevjerovatno. Eto dokle nas je dovelo sjedenje na minderu i pušenje šiše.
Kriv je narod koji je birao vlast (ne mislim ni da bi sda nesto bolje uradila, ali odgovornost je veca ako drzis vlast)

Uglavnom sta dalje? Nakon ovog Hrvati nece dugo cekat….. vide da je ovo proslo
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#15472 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Seawolf wrote: 16/03/2025 20:14
Qler wrote: 16/03/2025 20:12 Samo čekam da ga uhapse, da vidim šta će SDFA pričati tada...
.... Da je uhapšen zahvaljujući njihovim aktivnostima, uprkos opstrukcijama izdajničke trojke.
:lol: :lol:
muha_sa

#15473 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

Ne hapse nekog ko je ukro 5 metara drva :-) vec lika iza kojeg stoji dobar dio tamošnje dobro naoružane policije.

Valjda ima neko školovan za ove stvari pa se razradjuje plan sa što manje frke.
Vjerujem da ce nama na forumu dojavit kad ce krenut akcija :D
asker

#15474 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by asker »

Da ti pomognem, nije Dino kriv za ovu situaciju oko (ne)hapsenja, niti je na njemu da bilo sta radi osim da putuje i upoznaje prijatelje ove zemlje sa situacijom, opusti se.

Po mom misljenju odgovornost u ovoj i ovakvoj situaciji, kad sve znamo ko opstruira, koci, stiti krmka, svi znamo sve, odgovornost bi isla ovim redosljedom
Kristo > Denis > Zeljko

Vanredna situacija trazi vanredne mjere.

Zamisli sutrasnju vijest u regionu i svijetu:
"Zbog neustavnog djelovanja, rusenja ustavnog poretka, drzavnog udara te niza drugih aktivosti vlasti BiH entiteta RS, koje su najozbiljnija prijetnja miru u zemlji i regionu, premijer Bosne i Hercegovine Borjana Kristo izdala je naredbu SIPA-i da izvede potrebne radnje u cilju privodjenja odgovornih. Ova naredba je uslijedila nakon dugih konsultacija sa Predsjednistvom BiH, nacelnikom OS BiH, vijecem ministara, OSA-om, DGS-om te najvisim rukovodstvom SIPA-e koje pristaje da djeluje u skladu za zakonima BiH. Iz EUFOR-a su porucili kako pozdravljaju ovu odluku te naglasili kako institucije BiH mogu ocekivati punu podrsku snaga EUFOR-a ukoliko je potrebno"

Osim par likova oko Dodika i Vucica, preko granice Slovenije pa dalje, ovo bi bila najnormalnija vijest i niko se nebi po guzici poceso.
Osim Zeljane u EU parlamentu, niko nezna ko je Culum, ima li BiH ministra sigurnosti, kakav je lanac komande, koliko Srba u SIPA-i ce odbit poslusnost, to su nebitne stvari.
Cak sta vise, svi bi zazmirili na oba oka, 100%! To nam i govore, samo sto jos nisu nacrtali.
Neko ce zapucat na nekoga? Pa sta? Nisi baletan, vec si izabrao poziv specijalca, vojnika, jebacke uniforme i oruzja i cvika za instagrama i FB.

Mucno je ovo sve gledat, sramotno, ponizavajuce.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#15475 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sime_cipol »

Seawolf wrote: 16/03/2025 20:14
I da nema države jer su to uradili Cesi :D
Post Reply