Dešavanja u Srbiji

Karikaturist

#69826 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Karikaturist »

breuer wrote: 16/03/2025 11:12 čekaju tebe da im pokažeš
Mozda forumski plenum da im da kakve naputke.
muha_sa

#69827 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

Last edited by muha_sa on 16/03/2025 12:05, edited 1 time in total.
TojoOptics
Grijem se na: Sunce
Vozim: bicikl

#69828 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by TojoOptics »

Ruralna Srbija je uz Vucica, kao i ruralna RS. A, ovi studenti, zar neko ocekuje nesto normalno i progresivno nakon 30 i vise godina ispiranja mozga nacionalizmom? Nema kriticne mase, nema katarze. Bez toga, nema naprijed.
Rejhana

#69829 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Rejhana »

dr_Evil wrote: 16/03/2025 08:30
Ne moze, cudno za Srbiju, ali da li iko zna ko je ljevica u Srbiji? Evo vidjeli smo sinoc koljacke zastave, nisam jos uvijek siguran na kojoj strani niko mi nije odgovorio, ali jel iko vidio kakve prave simbole otpora? Mozda sam samo ja ostario, ali "Pumpaj" ne rusi, dok recimo jedna parola "u tunelu usred mraka sija zvEzda petokraka" bi bila dovoljna da se ovi misevi pokupe u rupe. Doduse.. kad bi jedna takva zasjala nad beogradom, srusio bi se i ovaj nas fasisticki sistem sam od sebe, mislim da Bake i Seka bi u crvenom stojadinu vozili sve do Stambola.

Bilo je i naših :mrgreen:

Image

Image

Šalu na stranu, i ovi protesti i same slike među njima govore koliko je srbijansko društvo podijeljeno.

Jedino zajedničko što vezuje demonstrante je otpor Vučiću i njegovom režimu
ljubijankic

#69830 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ljubijankic »

Narod kojim jedna porodica vlada već 50 godina prica narodu koji je u tih 50 godina maknuo 2 režima kako će da se riješe trećeg režima :lol: narod za izučavanja
TojoOptics
Grijem se na: Sunce
Vozim: bicikl

#69831 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by TojoOptics »

muha_sa wrote: 16/03/2025 12:04 https://nova.rs/magazin/prica-se/izjava ... -beogradu/

https://x.com/rankogolub/status/1901179 ... eogradu%2F

Još kad bi znao kako figure idu pomislio bih da zna šaha igrat :lol:
Ovo je prekrasno. Dan mi osvjezilo. Nema tamo normalnih ljudi, nema...
dr_Evil

#69832 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dr_Evil »

Rejhana wrote: 16/03/2025 12:05
Ne moze, cudno za Srbiju, ali da li iko zna ko je ljevica u Srbiji? Evo vidjeli smo sinoc koljacke zastave, nisam jos uvijek siguran na kojoj strani niko mi nije odgovorio, ali jel iko vidio kakve prave simbole otpora? Mozda sam samo ja ostario, ali "Pumpaj" ne rusi, dok recimo jedna parola "u tunelu usred mraka sija zvEzda petokraka" bi bila dovoljna da se ovi misevi pokupe u rupe. Doduse.. kad bi jedna takva zasjala nad beogradom, srusio bi se i ovaj nas fasisticki sistem sam od sebe, mislim da Bake i Seka bi u crvenom stojadinu vozili sve do Stambola.

Image

Image

Šalu na stranu, i ovi protesti i same slike među njima govore koliko je srbijansko društvo podijeljeno.

Svaka cast! Malo ali tu je da odbrani istinske vrijednosti!
Rejhana

#69833 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Rejhana »

dr_Evil wrote: 16/03/2025 09:01

Ali evo, da nije sve tako crno, imaju i Bosnjaci svoje skutore i skripare. A oni su upravo u okolici Gacka, naime Fazlagica Kula inace poznata i kao "Mali Berlin", gdje su ljubitelji crnih kosulja i Thompsona drzali odbranu cak i nakon pada nacista.

To je jedan od mitova koji je debunkovan. Pisalo se o tome i ne forumu u pdf Historija pa pronađi

Čini mi se da su jedinice NOP-a oslobodile Fazlagića kulu u septembru ili u novembru 1943. godine. Nisam jedino sigurna koja od ta dva mjeseca.
ultima_palabra

#69834 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ultima_palabra »

ljubijankic wrote: 16/03/2025 12:05 Narod kojim jedna porodica vlada već 50 godina prica narodu koji je u tih 50 godina maknuo 2 režima kako će da se riješe trećeg režima :lol: narod za izučavanja
Pricas gluposti. Ali nije to nista novo.
dr_Evil

#69835 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dr_Evil »

Rejhana wrote: 16/03/2025 12:11
dr_Evil wrote: 16/03/2025 09:01

Ali evo, da nije sve tako crno, imaju i Bosnjaci svoje skutore i skripare. A oni su upravo u okolici Gacka, naime Fazlagica Kula inace poznata i kao "Mali Berlin", gdje su ljubitelji crnih kosulja i Thompsona drzali odbranu cak i nakon pada nacista.

To je jedan od mitova koji je debunkovan. Pisalo se o tome i ne forumu u pdf Historija pa pronađi

Čini mi se da su jedinice NOP-a oslobodile Fazlagića kulu u septembru ili u novembru 1943. godine. Nisam jedino sigurna koja od ta dva mjeseca.
Zar ne postoji mogucnost da kao i neka druga mjesta da je vise puta oslobodjen grad? Nije to nepoznanica. Ali rado cu potraziti kad budem stigao :)
gozila555

#69836 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by gozila555 »

rts opet laze,pozivaju se na informacije iz mup-a da je na protestima bilo oko 107 000. a moto RTS-a je "vase pravo da znate sve" :lol: :lol:
pa samo su trebali zauzet rts i kraj price,to je javni servis srbije a ne vucicev servis,imali su apsolutno demokratsko pravo da ulete u rts. to su jucer bar mogli uradit.jer za sta su studenti onoliko pjesacili,krvava im stopala od silnog hodanja i za sta :? dA vucic i njegovi mediji jos vise lazu. i da zracnim topom tuce po narodu. jucer su imali odlican povod da ga sruse.
ljubijankic

#69837 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ljubijankic »

ultima_palabra wrote: 16/03/2025 12:13
ljubijankic wrote: 16/03/2025 12:05 Narod kojim jedna porodica vlada već 50 godina prica narodu koji je u tih 50 godina maknuo 2 režima kako će da se riješe trećeg režima :lol: narod za izučavanja
Pricas gluposti. Ali nije to nista novo.
Tako je. Pametno kazu oni koji kažu da im je propalo sve i da su trebali rat u drzavi izazvati sinoc
ReymondReddington

#69838 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ReymondReddington »

Pa mi na izborima promjenimo vlast. Ovi studenti ne smiju ni izbore da traze. Ne smiju ni nasilnim putem nesto da rade. Izgleda smiju samo setati.
Tarmac

#69839 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tarmac »

O čemu ti? Kod nas vlada parlamentarni sistem (kakav takav) za razliku od njih. Mi smo za njih zapad, u svakom smislu.
gozila555

#69840 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by gozila555 »

ReymondReddington wrote: 16/03/2025 12:44
Pa mi na izborima promjenimo vlast. Ovi studenti ne smiju ni izbore da traze. Ne smiju ni nasilnim putem nesto da rade. Izgleda smiju samo setati.
ma k bi promjenio sda da nije uletio ohr i marfi,opcinski izbori su ti pokazali da nisi nista promjenio,sda osvojila jos vise glasova
HelaS

#69841 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by HelaS »

Rejhana wrote: 16/03/2025 12:05 ...i ovi protesti i same slike među njima govore koliko je srbijansko društvo podijeljeno.

Jedino što povezuje sve ljude na protestima, juče u Beogradu naročito, je - "gen dešavanja naroda". Svi koji su mogli, juče su bili na ulicama, i veliki procenat njih davao je podršku studentima i njihovim zahtjevima, iako su velikim dijelom ispunjeni. Ali, istovremeno, svi ljudi na ulicama uglas govore da im je razlog za proteste "bolji život". Žele bolje uslove, poštivanje prava, privreda, ekonomija, itd. Nije nijedan rekao da želi smjenu Vučića. Možda se to donekle podrazumijeva, ali ja mislim da, ako bi Vučić promijenio retoriku, uspostavio vladavinu prava i odbacio dominaciju svoje SNS u političkim odlučivanjima u Srbiji, itd, da bi dobio masovnu podršku. Ovaj juče veliki protest i skoro svi studenstki protesti, zapravo su bunt ljudi, naroda, najviše izraženi protiv loših uslova života, iako u Srbiji baš i nisu tako loši uslovi života.
Tarmac

#69842 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tarmac »

dr_Evil wrote: 16/03/2025 12:10
Rejhana wrote: 16/03/2025 12:05

Image

Image

Svaka cast! Malo ali tu je da odbrani istinske vrijednosti!
Jeste, kao i ona dvojica sa europskom i ukrajinsko-palestinskom zastavom pa zamalo ne popiše batine.
Oni Jugoslaviju gledaju očima velike Srbije...
HelaS

#69843 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by HelaS »

ReymondReddington wrote: 16/03/2025 10:44 Dva su nacina na koji se moze postici smjena vlasti:

nasilni sukobi gdje ce natjerati vucica da pobjegne iz zemlje.

Drugi je da ostali dijelovi drustva pruze podrsku studentima i da prekinu svoj rad tipa policija, zdravstvo, cistoca itd. Znaci da sve stane sa radom i na taj nacin da se trazi od vlasti raspisivanje izbora ili ostavka.

Sad skontajte koja od ove dvije varijante je izglednija.
Vučić je sinoć i ponudio vanredne izbore, referendum i sličan način da dokazuje svoju političku moć. Opozicija treba prihvatiti taj poziv, i svu energiju sa studentskih protesta, sve njih, usmjeriti i rasporediti u biračke odbore i na brojanje glasova. Dakle, tih nekoliko desetina hiljada ljudi uključiti u izbore na pozicije kontrole glasova, pa ako je Vučić bolji, nema se šta raspravljati.
ReymondReddington

#69844 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ReymondReddington »

gozila555 wrote: 16/03/2025 12:45
ReymondReddington wrote: 16/03/2025 12:44
ma k bi promjenio sda da nije uletio ohr i marfi,opcinski izbori su ti pokazali da nisi nista promjenio,sda osvojila jos vise glasova
Nas jebe dejton sa svojim ustavnim blokadama koje nudi. Ohr je napravio sranje jer su se bojali da ce hdz biti izbacen.

Opcinski rezultati su zasto sto trojka nije radila dobro. Ne moze se samo govoriti ako nista za nas alternativa je sda.

Ali to pokazuje da kod nas postoji dovoljno ljudi koji mogu promjeniti vlast. Bilo na dobro bilo na lose.

Bakir kod nas nije ni priblizno snazan kao vucic. Srbija nema nista mimo vucica. Nikakvu opoziciju. Nista. Zato studenti i ne smiju da traze izbore znaju da nemaju sanse.

Ostaje im da organizuju stranku i u borbu.
dr_Evil

#69845 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dr_Evil »

Tarmac wrote: 16/03/2025 12:48
Jeste, kao i ona dvojica sa europskom i ukrajinsko-palestinskom zastavom pa zamalo ne popiše batine.
Oni Jugoslaviju gledaju očima velike Srbije...
Ne bih se slozio, naravno da ima onih kod kojh tece krv partizana, samo smo tihi. Nego pocetnici ne vole Jugoslaviju, za njih je to historijska greska.
amidzazeher

#69846 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by amidzazeher »

Ufurali se studenti da zive u demokratskom drustvu pa ce ko fol mirnim protestima natjerati vlast da se popravi :lol:

Nego redari prvi razgulili, dzaba garancije grobara da ce ih braniti u slucaju frke :mrgreen:
breuer

#69847 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by breuer »

majke mi, i ja evo dva dana čitam i ne vjerujem...i još našli par banera i zastava i prikačili četništvo na broj ljudi koliko živi u Sarajevu...

samo mala ispravka navoda, nije 50 godina, prije 30, i kod njih nisu bila dva režima, već jedan, drugi je mirno prepustio vlast...
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#69848 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by arman1 »

Kad saberem 2+2 za nas je najbolje da ostane pičkousti.
Svi su ga provalili uključujući i sr, a svojim ostankom ih definitivno slabi.
Iz MZ ko ga podržava radi to znajući ko je i kakav je i šta su mu ciljevi.
Ko goć da dođe novi mogao bi šupljirati o demokratiji i otklonu od radikalizma (četništva). MZ bi ga podržavala da ga ojača u odnosu na AV. Vjerovatno bi mu činili ustupke na uštrb onih manje važnih a to smo mi. Koliko sam vidio dio opozicije je znatno radikalniji od trenutne vlasti, a ostatak je bare bare s vlastima. Svi sanjao velikosrpski san i veličaju četnike i s takvim nema mira.
gozila555

#69849 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by gozila555 »

arman1 wrote: 16/03/2025 13:45 Kad saberem 2+2 za nas je najbolje da ostane pičkousti.
Svi su ga provalili uključujući i sr, a svojim ostankom ih definitivno slabi.
Iz MZ ko ga podržava radi to znajući ko je i kakav je i šta su mu ciljevi.
Ko goć da dođe novi mogao bi šupljirati o demokratiji i otklonu od radikalizma (četništva). MZ bi ga podržavala da ga ojača u odnosu na AV. Vjerovatno bi mu činili ustupke na uštrb onih manje važnih a to smo mi. Koliko sam vidio dio opozicije je znatno radikalniji od trenutne vlasti, a ostatak je bare bare s vlastima. Svi sanjao velikosrpski san i veličaju četnike i s takvim nema mira.
ti veze nemas sta pricas,pa vucicu neki dan dosao na noge trumpov sin koji ce gradit po beogradu nebodere.
duh_sa_sjekirom

#69850 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by duh_sa_sjekirom »

Svi koji su od ovih protesta očekivali rušenje vučića, ustvari su popušili njegovu propagandu.
Koliko sam upratio, nikad u svojim zahtjevima, studenti nisu tražili da se vučko povuče s pozicije. Čak su ga jednom otkantali, obrazlažući mu da nije nadležan.
Oni samo traže odgovornost za pad nadstrešnice
Post Reply