Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
Prpa.ba

#14976 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Kolega caros je ipak odlicno sublimirao cijelu svoju, i politiku Trojke: cime ce to neko natjerati srbe i hrvate da budu dio drzave ako oni to ne zele, ako hocemo privid zajednicke drzave, valja nam dobro zapeti da im udovoljimo.

Nije mogao krace i jebitacnije, fakat svaka cast na iskrenosti.

Za one koji se pitaju dokle je SIPA, sta se desava, sta se ceka, ovaj carosov komentar je sve sto vam treba da znate kakav je ishod ovog procesa koji ide po planu, i kakva vam je sudbina namijenjena.
caros

#14977 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by caros »

Point. wrote: 16/03/2025 01:27
Gutanjem žaba. Kao novi dio bosanskog kulinarstva.
Pa s obzirom na to da se 30 godina nije pomjerilo s mjesta, štaviše sve te godine su iskorištene za maksimalno pljačkanje Federacije, onda ti ideja možda i nije loša.

U svakom drugom slučaju, mislim da je puška najbolja opcija, pogotovo za sve ove koji se ježe od bilo kakve saradnje.

@sehohari

Ne kontam šta ti nije jasno. Postoje dvije opcije, diplomatija ili rat. Politika koja se vodila od 1995. do danas je status quo politika, dok se krade i zavrće na svakom koraku.

Ja sam za to da bacimo atomsku na Srbiju. I da ujedno i ovaj prostor bude pod radijacijom jer bolje i ne zaslužuje.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#14978 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

Prpa.ba wrote: 16/03/2025 01:32 Kolega caros je ipak odlicno sublimirao cijelu svoju, i politiku Trojke: cime ce to neko natjerati srbe i hrvate da budu dio drzave ako oni to ne zele, ako hocemo privid zajednicke drzave, valja nam dobro zapeti da im udovoljimo.

Nije mogao krace i jebitacnije, fakat svaka cast na iskrenosti.

Za one koji se pitaju dokle je SIPA, sta se desava, sta se ceka, ovaj carosov komentar je sve sto vam treba da znate kakav je ishod ovog procesa koji ide po planu, i kakva vam je sudbina namijenjena.
Da.
Samo što ti ljudi govore pasivno, a ne aktivno.

Evo, za mene je sasvim legitimno da neko dođe i kaže: "Ja ne želim da sutra završim u rovu. Neka se dogovore Dodik i Sarajevo, ako taj dogovor znači da će biti povratak na izvorni Dejton, onda neka tako i bude, mi imamo karte kakve imamo i ne želimo belaj". Sasvim razumljivo, legitimno.

Ali onda ti isti ljudi tebe optužuju da im uvrćeš šta su rekli, da izmišljaš, viđeno bezbroj puta.
caros

#14979 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by caros »

Tebi ljudi zamjeraju jer iz Njemačke laprdaš o rovovima, a nećeš sigurno doći u njih. Prpi zamjeraju jer neće da uzme pušku i povede nas. Imaš li još pitanja?

I normalno da spinuje sa pričom o udovoljavanju, dok ne nudi nikakvo rješenje, ne želi suživot na bilo koji način, a nema muda ni da uzme pušku.

Ja sam za to da se svi pokoljemo još jednom, ali prvo između sebe, jer ja lično puno više mrzim Bakira nego bilo kojeg dodika.
Prpa.ba

#14980 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

sehohari wrote: 16/03/2025 01:35 Samo što ti ljudi govore pasivno, a ne aktivno.

Evo, za mene je sasvim legitimno da neko dođe i kaže: "Ja ne želim da sutra završim u rovu. Neka se dogovore Dodik i Sarajevo, ako taj dogovor znači da će biti povratak na izvorni Dejton, onda neka tako i bude, mi imamo karte kakve imamo i ne želimo belaj". Sasvim razumljivo, legitimno.

Ali onda ti isti ljudi tebe optužuju da im uvrćeš šta su rekli, da izmišljaš, viđeno bezbroj puta.
Lijepo primjeceno - da. Bilo bi dobro da su malo iskreniji i konkretniji.

Pa i na bosnjackom kongresu u onakvim uzasnim okolnostima su u ozracju rasprave iznosene slicne ideje o npr. Republici Bosni i slicno, a danas na forumu ideoloski nasljednici takvih ideja projektuju svoje ideje na druge, umjesto da lijepo raspravimo.

Npr slobodno da kazu, karte su takve, idemo radi mira i dobrobiti nase djece na reduciranje drzavnih ovlasti na labavu konfederaciju dva suverena entiteta, jacanje hrvatskog faktora u federaciji i dodatne nadleznosti kantonima, uz nadu da ce federacija dobiti neki plan rasta i slobodan prolaz granica sa RH, mozda i carinska unija FBiH i RS.

Bez pusaka, diplomatski. Konkretna ideja, raspravimo. Ali jok. :mrgreen:
PreWiBa

#14981 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

caros wrote: 16/03/2025 01:42 Tebi ljudi zamjeraju jer iz Njemačke laprdaš o rovovima, a nećeš sigurno doći u njih. Prpi zamjeraju jer neće da uzme pušku i povede nas. Imaš li još pitanja?

I normalno da spinuje sa pričom o udovoljavanju, dok ne nudi nikakvo rješenje, ne želi suživot na bilo koji način, a nema muda ni da uzme pušku.

Ja sam za to da se svi pokoljemo još jednom, ali prvo između sebe, jer ja lično puno više mrzim Bakira nego bilo kojeg dodika.
Ne laprdam, samo pokušavam da shvatim taj fenomen.

Ko spinuje?
Prpa.ba

#14982 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

caros wrote: 16/03/2025 01:42 Ja sam za to da se svi pokoljemo još jednom, ali prvo između sebe
Sta cekas? Sam si kazao:
Puške u ruke umjesto kmeketanja
:lol:

A da sad njega i njemu slicne izjednacim sa Abdicevcima, sto necu uraditi :mrgreen: , bilo bi kuku.
PreWiBa

#14983 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

Prpa.ba wrote: 16/03/2025 01:44
sehohari wrote: 16/03/2025 01:35 Samo što ti ljudi govore pasivno, a ne aktivno.

Lijepo primjeceno - da. Bilo bi dobro da su malo iskreniji i konkretniji.

Pa i na bosnjackom kongresu u onakvim uzasnim okolnostima su u ozracju rasprave iznosene slicne ideje o npr. Republici Bosni i slicno, a danas na forumu ideoloski nasljednici takvih ideja projektuju svoje ideje na druge, umjesto da lijepo raspravimo.

Npr slobodno da kazu, karte su takve, idemo radi mira i dobrobiti nase djece na reduciranje drzavnih ovlasti na labavu konfederaciju dva suverena entiteta, jacanje hrvatskog faktora u federaciji i dodatne nadleznosti kantonima, uz nadu da ce federacija dobiti neki plan rasta i slobodan prolaz granica sa RH, mozda i carinska unija FBiH i RS.

Bez pusaka, diplomatski. Konkretna ideja, raspravimo. Ali jok. :mrgreen:
Ne bih rekao da je nužno forum u pitanju, da je samo ovdje to mene ne bi toliko zanimalo.

Ali tako je i na FB, na drugim društevenim mrežama, pa i u stvarnom životu.

Ili su ljudi zlonamjerni ili glupi koji to govore.
Jer, kada ovo boldano tim istim osobama kažeš, kažu da si ovo-ono, blokiraju raspravu i smatraju da provociraš.
Ja uistinu ne znam kakav drugačiji ishod ljudi sa takvim stavom misle da će biti. Poznato je mišljenje druga dva naroda, poznat je odnos snaga.

Ja smatram da moj lični stav ovdje nije važan, jer na kraju krajeva ja ne snosim njegove posljedice (u oba slučaja), ali je jako, jako teško saznati šta uopće misle ljudi koji žive ovdje.
Onda doduše to mene stvarno pogađa, jer bi bilo lijepo znati i na osnovu toga donijeti zaključke kako ja lično mogu planirati.

Ne želite da žrtvujete svoju imovinu, komfor i tkd.? Ok, razumljivo nakon 30 godina SDA. Ali, bilo bi lijepo da se onda to artikulira. Ili ne artikulira.
dječak sa šibicama

#14984 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dječak sa šibicama »

Image

Jos jedna Avdina laz
caros

#14985 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by caros »

Prpa.ba wrote: 16/03/2025 01:49
A da sad njega i njemu slicne izjednacim sa Abdicevcima, sto necu uraditi :mrgreen: , bilo bi kuku.
Ja ne kmekećem o trojci i Konakoviću svaki dan, već dvije godine, ovdje. Pitanje je bilo šta bih to ja u hipotetičkoj situaciji, jer mladi Švabo ne želi okolo kole.

Slobodno piši šta želiš, za mene su SDA-ovci četnici svakako, ako se pronađeš i osjetiš uvrijeđen, zaboli me kurac.
Nisamsdaali

#14986 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Nisamsdaali »

Sumnjam da je toliko botovanje u pitanju koliko 2 različita stanovištva na geopolitiku :globalistički i suverenistički.

Sebe bih nazvao globalistom, smatram da BiH može istinski napredovati kao društvo samo uz članstvo u EU, NATO, WTO i sličnim organizacijama. A i postoje jasni argumenti za to, svaka razvijena evropska zemlja je ili EU ili NATO ili Šengen (Švicarska i mikro zemlje) ili sve skupa.

Kolega prpa i slični su suverenisti, čije argumente razumijem, ali ne mogu lično podržati takav način razmišljanja. Madjari i Slovaci se ubiše od suverenizma dok im ne zaprijete zavrtanjem pipe, onda su ko bubice, a u dosta su jačoj poziciji i demografski i ekonomski od Bošnjaka. A i vidjeli smo “suverenističku” politiku SDFA, glasanje za ratnog zločina Poplašena, institucije na koljenima, dogovaranje po kafanama i slično. Da su izgurali našu stvar pa makar i izgubili pokojeg EU diplomatu rekao bih ok, ali je učinjeno upravo suprotno

Raspodjela je jasna : globalisti većinom “navijaju” za trojku, suverenisti za SDFA uz pokojeg bota padobranca
caros

#14987 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by caros »

Otprilike i jeste tako, samo što bih ja dodao i podjelu na progresivno stanje uma i zatucane seljačine. U principu je to standardna podjela svakog naroda, u ovom slučaju sa jakim primjesama tvog posta s obzirom na nakaradno uređenje države.
Point.

#14988 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

caros wrote: 16/03/2025 01:34
Pa s obzirom na to da se 30 godina nije pomjerilo s mjesta, štaviše sve te godine su iskorištene za maksimalno pljačkanje Federacije, onda ti ideja možda i nije loša.

U svakom drugom slučaju, mislim da je puška najbolja opcija, pogotovo za sve ove koji se ježe od bilo kakve saradnje.

@sehohari

Ne kontam šta ti nije jasno. Postoje dvije opcije, diplomatija ili rat. Politika koja se vodila od 1995. do danas je status quo politika, dok se krade i zavrće na svakom koraku.

Ja sam za to da bacimo atomsku na Srbiju. I da ujedno i ovaj prostor bude pod radijacijom jer bolje i ne zaslužuje.
Suradnja treba da bude dvosmjerna, ne jednosmjerna. Neki to zovu suradnja, neko udovoljavanje. Koju je to žabu HDZ progutao u ime relaksacije odnosa? Gdje, pokaži mi.
caros

#14989 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by caros »

Point. wrote: 16/03/2025 02:19
Suradnja treba da bude dvosmjerna, ne jednosmjerna. Neki to zovu suradnja, neko udovoljavanje. Koju je to žabu HDZ progutao u ime relaksacije odnosa? Gdje, pokaži mi.
Vilken kompromiss har du gjort på bekostnad av HDZ?

PS

HDZ är mycket närmare din världsbild, så att säga Kroatiens SDA. Och alla som röstar på dem är likadana som våra primitiva. Men, jag håller med, HDZ vill inte ha Bosnien. Det fanns några andra som kanske hade kunnat vara nära någon normal samarbetsform, men de drevs bort – både av Čovićs primitiva och av våra egna Mulahusić-typer.
Point.

#14990 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

caros wrote: 16/03/2025 02:26

PS

HDZ är mycket närmare din världsbild, så att säga Kroatiens SDA. Och alla som röstar på dem är likadana som våra primitiva. Men, jag håller med, HDZ vill inte ha Bosnien. Det fanns några andra som kanske hade kunnat vara nära någon normal samarbetsform, men de drevs bort – både av Čovićs primitiva och av våra egna Mulahusić-typer.
Glupiraš se, kad te se satjera u ćošak. Razumljivo.

Kad već koristiš google translate, prevedi na hrvatski. Koju žabu je HDZ progutao u ime relaksacije odnosa?
caros

#14991 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by caros »

Point. wrote: 16/03/2025 02:30

PS

Kad već koristiš google translate, prevedi na hrvatski. Koju žabu je HDZ progutao u ime relaksacije odnosa?
Ingen alls, om de var smarta skulle de ha krävt Herceg-Bosna, eller till och med utbrytning. Lyckligtvis har vi er, stora patrioter, som har gått med på en miljon kompromisser med kroaterna, och därför är vi idag ledsna och deprimerade. Leve Komšić, leve DF, led oss framåt!
Oznaka Tablica

#14992 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Oznaka Tablica »

dječak sa šibicama wrote: 16/03/2025 01:53 Image

Jos jedna Avdina laz
Treba avdi vise vjerovati :lol:
Oznaka Tablica

#14993 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Oznaka Tablica »

@sehohari

Juzna interkonekcija
Point.

#14994 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

caros wrote: 16/03/2025 02:34
Point. wrote: 16/03/2025 02:30

PS

Ingen alls, om de var smarta skulle de ha krävt Herceg-Bosna, eller till och med utbrytning. Lyckligtvis har vi er, stora patrioter, som har gått med på en miljon kompromisser med kroaterna, och därför är vi idag ledsna och deprimerade. Leve Komšić, leve DF, led oss framåt!
Tanak si ko Čovićeva argumentacija za HDZ prijedlog etničkog principa IZ.

Evo jedan hint genije, taj prijedlog nije u skladu sa EU standardima. Džaba gutaš žabe.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#14995 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by teskeredzic_22 »

Hoće li ga jebeno uhapsiti više ?

Hoće li ga uhapsiti više , ima li iko muda otići i staviti mu lisice na ruke i zatvoriti ga trajno u rupetinu za sva nedjela koja je napravio ?
Point.

#14996 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

Oznaka Tablica wrote: 16/03/2025 02:45

@sehohari

Juzna interkonekcija
Šta je sa njom? Čović, kao ni oba HDZa to nisu prihvatili.
Nisamsdaali

#14997 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Nisamsdaali »

teskeredzic_22 wrote: 16/03/2025 02:47 Hoće li ga jebeno uhapsiti više ?

Hoće li ga uhapsiti više , ima li iko muda otići i staviti mu lisice na ruke i zatvoriti ga trajno u rupetinu za sva nedjela koja je napravio ?
Dajem im još 7 dana čisto zbog legalnih procedura, sve preko toga mi je već ponižavanje. Ne hapsimo Klintona, nego seosku varalicu i 2 mu potkapacitirana jarana ratne zločince
caros

#14998 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by caros »

Point. wrote: 16/03/2025 02:47
Tanak si ko Čovićeva argumentacija za HDZ prijedlog etničkog principa IZ.

Evo jedan hint genije, taj prijedlog nije u skladu sa EU standardima. Džaba gutaš žabe.
I stället för en patetisk ad hominem-attack kanske du skulle kunna berätta för oss vilka uppoffringar HDZ har gjort? Och vilken av deras kompromisser har faktiskt accepterats? Val-lagen har inte ändrats, och troglodyter som du kommer återigen att möjliggöra för Komšić att ta pengar utan att göra någonting.

Lep hälsning! 😊
lord-executioner

#14999 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by lord-executioner »

Nisamsdaali wrote: 16/03/2025 02:49
teskeredzic_22 wrote: 16/03/2025 02:47 Hoće li ga jebeno uhapsiti više ?

Dajem im još 7 dana čisto zbog legalnih procedura, sve preko toga mi je već ponižavanje. Ne hapsimo Klintona, nego seosku varalicu i 2 mu potkapacitirana jarana ratne zločince
Nemam im sta davati, to je do njih, ali sto se mene tiče ja vise pratiti nista oko toga necu nakon ponedjeljka jer ne vidim svrhu. Pravna država postoji do ondje dokle je moze pravosudje dohvatiti a da se ne digne sa stolice i to je to. Iluzorna su sva očekivanja. Mislio sam da ce evo makar na ovome pokazati zube, mi probosanci zuba ocito nemamo, tako da se vraćam na ono sto sam rekao, ako u ovome nema drzave, onda je nema nikako i ja ne vidim zašto bih se vise opterecavao. Neka radi ko sta hoce kad već može.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#15000 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

saimidin wrote: 15/03/2025 23:53

Ono može biti da si u pravu, ali isto može biti i da banke/slovenci imaju bolje info, jer slično sam čuo da razmišljaju u hr, at i sk, nisu pitali mene ali jesu nadređene

Ja mislim da će naredna sedmica (ili dvije :lol: ) biti ključne, jer idu nove instrukcije od putlera, vučića, a onda i realizacija, ali biznis as usual dok ne dođe suprotna instrukcija, jer ipak su svi za mir a naročito komšije :evil:
Koji put se cekaju kljucni dani i sedmice

Sad ce mu sud ponistiti odluke

On ce reci ne postujem to i ponistiti odluke

I po 1000ti put nesto novo izmisliti

Mediji su zlo.
Post Reply