Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
N.N. wrote: ↑14/02/2025 23:24
Kakav je Stanic-Tehno shop sa reklamacijama ? Odrade li prije sve ili cekaju 45 dana da jave sta i kako?
Stari odnio jucer svoj Hisense, nakon godinu dana od kupovine, izgubila se slika, ostao samo ton
Kaze u pola tekme, samo zatamni i nestade...
Pa smo pokusavali svasta, ne moze...i sinoc odnosen u prodavnicu.
E baš me zanima kako i koliko brzo će ti to riješiti !
Molim te obavještavaj nas , meni je dobar servis takođe jedna stavka kad biram neki brend , ne samo kod TV-a.Naravno i što duža garancija.
Prije dvije godine sa sam imao sličan kvar na Philipsu u trećoj godini (nestala slika , ima ton , "krepalo" pozadinsko svjetlo, ne popravljaju) , praktično prva godina te dodatne garancije , riješeno mi je u roku 7 - 10 dana , i to dobio novi TV , još pregovarao sa njima da dobijem veći , ali drugi brend koji "pokrivaju" , zato i potrajalo nešto duže.
Rijesili prije par dana.
Nazvali, kaze dobili ste zamjenski TV. Nema ovog reklamiranog modela, ima ovaj neki ‘nasljednik’.
Stari dodao para i uzeo bolji i veci
Pozdrav, kupujem tv od 55 inca pa sam malo iscitao temu, vidio da se uglavnom preporucuje Tcl koji nisam ni razmatrao. Budzet je 1000KM. Nasao sam TCL 55C805 za te pare, pa me interesuje da li vrijedi toliko te da li ima neka slicna alternativna?
Ako ss mozes protegnuti jos 400 KM i ako imas prostora za 65, imas trenutno na ekupi super cijenu za taj model, 1.439 KM. Mozes i na rate karticom, ista je cijena
Ma ima dosta razlika. Ako ti lova nije problem idi ma mini led obavezno (805 ili 765)..puno kvalitetnija slika jer je puno bolji panel i bolji procesor koji obradjuje sliku..ja sam evo npr prije par godina djeci uzeo za sobu c635..solidan tv ali nisam obracao paznju do neki dan, jer mi nije trebalo, da taj tv ima samo dva hdmi inputa i sad mi fali..mozda naizgled glupa opcija, ali ti zatreba..sve su to neke razlike izmedju entry level modela i ovih jacih..TCL je sasvim solidan brand..za to lovu ponajbolje sto se kod nas moze uzeti
Dvoumim se, tačnije troumim, između TCL C655 C805 i C765.
Tv će se isključivo koristiti za Telemach (eon box) IPTV i HBO Max.
Sad me zanima da li se isplati ići na skuplje opcije ili je prvi sasvim dovoljan?
Ima li, pored ovih nekih softwareskih bugova, jos kakvih problema na koje treba obratiti pažnju?
Da li odabrati drugog proizvođača ili je TCL sasvim ok?
Ja bi zaobišao ovaj model C655, dva sam morao vratiti, jer su oba imala problem sa ekranom gdje su bile neke dvije linije, oba su završila na e-otpadu jer im nije bilo spasa. Mislim da ova serija ima neki ozbiljan problem sa diodama ili sam ja peh. O sistemu da ne govorim užas spor, Android 12. Da napomenem da su navedene linije posebno izražene na aplikacijama koje imaju tamnu pozadinu (Stremio). Htio sam da upozorim na vrijeme, da se ne bi namučio ko što sam ja, na kraju sam vratio keš, i sad čekam da padne cijena ovom C765, jer je on nasljednik veoam hvaljenog C805. Sretno!
Meni Sony 805C podržava diseqc, mogu dva satelita, to sam probao. Trebalo bi da može i ta Tesla, svi noviji televizori valjda podržavaju diseqc. To je sad standard.
moke_31 wrote: ↑23/04/2025 22:12
Meni Sony 805C podržava diseqc, mogu dva satelita, to sam probao. Trebalo bi da može i ta Tesla, svi noviji televizori valjda podržavaju diseqc. To je sad standard.
Pa da, tako i ja mislim, svaki kineski resiver od 20-30 eura podržava DiSEqC, čak i oni stari koji ne podržavaju ni DVB-S2 su imali DiSEqC. Više od 25 godina je stara ta tehnologija, ali najradije bih želio imati potvrdu da je podržava taj Tesla televizor.