Neophodna je smjena svih kadrova granicne policije i SIPE.
Dešavanja u Srbiji
-
LSD
#69376 Re: Dešavanja u Srbiji
Bradavicasta svinja Stevandic se seta Beogradom....a ko fol raspisana neka potjernica za njim
ma mrsh.
- Javier Pena
#69377 Re: Dešavanja u Srbiji
Iako je Sud BiH u međuvremenu odredio pritvor kako Stevandiću, tako i Dodiku i Viškoviću, za njima još uvijek nije raspisana centralna potjernica. To znači da se Stevandić može kretati i van zemlje, kad već nije priveden od strane sudske policije i SIPA-e i zbog toga Stevandić nije zadržan na granici kada je odlazio u Srbiju. Kad bude raspisana centralna potjernica, to znači da će svaki policajac koji ga vidi biti obavezan da ga liši slobode. To se odnosi na sve kantonalne, entitetske, ali i granične policajce.
Raspisivanje centralne potjernice očekuje se početkom sljedeće sedmice.
U slučaju da i to ne bude dalo rezultat, vjerovatno će biti raspisana Interpolova potjernica koja znači da će ga moći uhapsiti i policijske agencije u drugim zemljama.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#69378 Re: Dešavanja u Srbiji
pogledajte alo, kurir, informer, telegraf, b92, pink. studente zovu teroristima.
ovolika kontrola medija mislim da ni u rusiji ne postoji. srbija je diktatura... strašno.
ovolika kontrola medija mislim da ni u rusiji ne postoji. srbija je diktatura... strašno.
- skupljac_zeljeza
#69379 Re: Dešavanja u Srbiji
Zavisi sa kim se družiš. Moj 'svet' tamo su sasvim normalni ljudi, ali sam sjedio i sa recimo grupom navijača OFK Beograd pa izgubiše utakmicu pa se napiše i udariše u četničke pjesme. Da je samo to nego krenuše priče šta je čiji deda radio kao četnik po Sandžaku. Nije višemilionski grad uniformisan čak i da je većina ovakva ili onakva. U Zemunu je niže restorana Venecija bio restoran ili kafić gdje su se skupljali Šešeljevi radikali. Išao sama da zavirim u tu atmosferu i bila je unutra slika Šešelja u prirodnoj veličini, ali na moje čuđenje nije tu niko bio sa bradom i šajkačom ili kokardom nego sve u skupim odijelima i fino izbrijani i nalickani, a ispred kafića skupi džipovi.haubica_i_to_teshka wrote: ↑15/03/2025 14:08 nego,ima li neko od vas sto posjecuje "metropolu" da je (su)ssreo seselja,adzica...."svjetske face"..dobro... malo sa pogresne strane potjernice..
narocito ovi sto idu kod "kapetana"prica "mahala da je cesto tamo!?
Većina tamo neme pojma o našoj političkoj situaciji. Pita me jedna osoba kada prelazim iz Bosne u RS da li mogu sa ličnom ili moram imati pasoš? Neki nikada nisu skontali to šta je u priči Federacija i da imaju kantoni nego dijele na Bosnu i RS. Komplikovano im objasniti nadležnosti. Više vole šetati 'šapice', trčati i planinariti nego sjediti pred tv-om. Kod njih je sve to jednostavno. Imaju uvijek nekog diktatora koji se umjesto njih brine za sve i nema tu složene vertikale.
Što se tiče Jusufspahića njima nije jednostavno. Beograd je prije rata brojao 100.000 muslimana raznih nacija, Albanaca, Bošnjaka, Goranaca, Roma....kada se hutba držala na 3-4 jezika i zbog ambasada islamskih zemalja. Bajram klanjao u dvije grupe, a sada im je čini mi se ostalo najviše Roma, a ovo se povuklo u Bosnu i Kosovo. I oni i otac im bili su više puta hapšeni. Čak ni džamija nije u vlasništvu IZ nego je kulturni spomenik grada ili države...ne znam tačno. Za vrijeme starog muftije donijeli su jedan dan voštane figure u bosanskim nošnjama kako klanjaju i poredali po džamiji. On izbacao i dobro im se nagovorio.
-
LSD
#69380 Re: Dešavanja u Srbiji
Drugim rijecma , sprdnja od drzave.Javier Pena wrote: ↑15/03/2025 15:52Iako je Sud BiH u međuvremenu odredio pritvor kako Stevandiću, tako i Dodiku i Viškoviću, za njima još uvijek nije raspisana centralna potjernica. To znači da se Stevandić može kretati i van zemlje, kad već nije priveden od strane sudske policije i SIPA-e i zbog toga Stevandić nije zadržan na granici kada je odlazio u Srbiju. Kad bude raspisana centralna potjernica, to znači da će svaki policajac koji ga vidi biti obavezan da ga liši slobode. To se odnosi na sve kantonalne, entitetske, ali i granične policajce.
Raspisivanje centralne potjernice očekuje se početkom sljedeće sedmice.
U slučaju da i to ne bude dalo rezultat, vjerovatno će biti raspisana Interpolova potjernica koja znači da će ga moći uhapsiti i policijske agencije u drugim zemljama.
Dok se oni nakane raspisati te centralne potjernice, Dodikova banda ce pobjeci iz drzave.
SPC ce ih udomiti u nekakve samostane po Srbiji, kao sto su cuvali Dabica i to je to.
- Ludzak
#69381 Re: Dešavanja u Srbiji
Mene je vazda zanimalo kod ovakvih masovnih protesta gdje protestant ide pišati i shrati ... 
-
JovicSA
#69382 Re: Dešavanja u Srbiji
skupljac_zeljeza wrote: ↑15/03/2025 15:53Zavisi sa kim se družiš. Moj 'svet' tamo su sasvim normalni ljudi, ali sam sjedio i sa recimo grupom navijača OFK Beograd pa izgubiše utakmicu pa se napiše i udariše u četničke pjesme. Da je samo to nego krenuše priče šta je čiji deda radio kao četnik po Sandžaku. Nije višemilionski grad uniformisan čak i da je većina ovakva ili onakva. U Zemunu je niže restorana Venecija bio restoran ili kafić gdje su se skupljali Šešeljevi radikali. Išao sama da zavirim u tu atmosferu i bila je unutra slika Šešelja u prirodnoj veličini, ali na moje čuđenje nije tu niko bio sa bradom i šajkačom ili kokardom nego sve u skupim odijelima i fino izbrijani i nalickani, a ispred kafića skupi džipovi.haubica_i_to_teshka wrote: ↑15/03/2025 14:08 nego,ima li neko od vas sto posjecuje "metropolu" da je (su)ssreo seselja,adzica...."svjetske face"..dobro... malo sa pogresne strane potjernice..
narocito ovi sto idu kod "kapetana"prica "mahala da je cesto tamo!?
Većina tamo neme pojma o našoj političkoj situaciji. Pita me jedna osoba kada prelazim iz Bosne u RS da li mogu sa ličnom ili moram imati pasoš? Neki nikada nisu skontali to šta je u priči Federacija i da imaju kantoni nego dijele na Bosnu i RS. Komplikovano im objasniti nadležnosti. Više vole šetati 'šapice', trčati i planinariti nego sjediti pred tv-om. Kod njih je sve to jednostavno. Imaju uvijek nekog diktatora koji se umjesto njih brine za sve i nema tu složene vertikale.
Što se tiče Jusufspahića njima nije jednostavno. Beograd je prije rata brojao 100.000 muslimana raznih nacija, Albanaca, Bošnjaka, Goranaca, Roma....kada se hutba držala na 3-4 jezika i zbog ambasada islamskih zemalja. Bajram klanjao u dvije grupe, a sada im je čini mi se ostalo najviše Roma, a ovo se povuklo u Bosnu i Kosovo. I oni i otac im bili su više puta hapšeni. Čak ni džamija nije u vlasništvu IZ nego je kulturni spomenik grada ili države...ne znam tačno. Za vrijeme starog muftije donijeli su jedan dan voštane figure u bosanskim nošnjama kako klanjaju i poredali po džamiji. On izbacao i dobro im se nagovorio.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#69383 Re: Dešavanja u Srbiji
gase internet u beogradu...
- Casual's
#69384 Re: Dešavanja u Srbiji
Nema ovdje vise od 100.000, sto je dobra brojka...ali Vucko ce sutra o tome trubiti.
- malakh
- karanana
- karanana
-
Labirint
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#69389 Re: Dešavanja u Srbiji
Sta oni traktori ko dekoracija džaba ih dovlačili
.
- skupljac_zeljeza
#69390 Re: Dešavanja u Srbiji
To sam slušao baš od njih. U toku rata potrefila se sahrana nekom četničkom vojvodi, ali je bila tog dana i dženaza nekoj ženi. Od kapije do groba su bili postrojeni četnici u uniformama i sa oružjem kao špalir. Stari muftija prišao nekom njihovom oficiru da pita ko će prije oni ili on i taj oficir mu kaže da će se njihovo odužiti i neka prvo oni. I muftija krenuo i neki bradonja iskoči ispred njega i vikne kako neće moći sa čalmom (ahmedijom) dalje nego da je skine, a on njemu pošto je bio onako krupan i visok kaže da on to neće uraditi nego ako hoće morat će je skinuti zajedno sa glavom. Prišli su drugi i smirili strasti. Nije uvijek tamo bilo veselo biti hodža mada su Hamdiju uvijek nevjerovatno poštovali svi jer sa Titom imao čak 17 sastanaka. Nije reis dolazio iz Sarajeva nego su njega delegirali. Sa Gadafijem je bio na ti.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#69391 Re: Dešavanja u Srbiji
Dron snimci, dolaze non stop, bice milion.
- malakh
#69392 Re: Dešavanja u Srbiji
-
emmir1
- Ludzak
#69394 Re: Dešavanja u Srbiji
Na ove rekvizite, zastave, krstove, mene više podsjeća na velikosrpske proteste.
Ako su na ovakav način htjeli da naude Vučiću, preračunali su se.
Ako su na ovakav način htjeli da naude Vučiću, preračunali su se.
- malakh
#69395 Re: Dešavanja u Srbiji
brale, ako bude milijun ljudi, to znači da je svaki šesti čovjek izašao na proteste. nema režima koji to može preživjeti.
evo na rtsu javljaju da već ima preko 200 tisuća i da se u 19h očekuje pravi broj. rts se u posljednja dva dana skroz okenuo protiv vučića.
Last edited by malakh on 15/03/2025 16:16, edited 1 time in total.
-
ljubijankic
#69396 Re: Dešavanja u Srbiji
Ovdje se izgleda neredi spremaju
-
emmir1
#69397 Re: Dešavanja u Srbiji
Ispred skupstine nema gdje igla da padne, a desetine hiljada ljudi u kolonama pristižu
Ogroman, ogroman skup
Ogroman, ogroman skup
- Rejhana
- skupljac_zeljeza
-
noviclan
#69400 Re: Dešavanja u Srbiji
Nek' je sa srecom