Dešavanja u Srbiji

malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#69101 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by malakh »

dobar,ti? wrote: 15/03/2025 01:51
malakh wrote: 15/03/2025 01:44
SaraFina wrote: 15/03/2025 01:41

Ovo kod nas ne postoji u drustvu. Da se mladi ljudi bave propalim ideologijama i śtuju ih. Za promatranje cijelo drustvo.
zavisi. ako mi slavimo atifa dudakovića i nosimo zastave sa ljiljanima, srbi će isto reći za nas.
Tu su negdje Atif Dudakovic i ratko mladic, nisu nas dovoljno klali, cim ovako razmisljamo. Zato dolalze nove generacije studenata iz metropole da to koriguju.
pogledaš informer, kurir, alo i ostale srpske tabloide i shvatićeš da je srpska propaganda sve to izjednačila. samo čekam kada će neko od njih objaviti da je rbih izvršila agresiju na srbiju u blizini bajine bašte. :lol:
romagnoli90

#69102 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by romagnoli90 »

SaraFina wrote: 15/03/2025 01:41

Ovo kod nas ne postoji u drustvu. Da se mladi ljudi bave propalim ideologijama i śtuju ih. Za promatranje cijelo drustvo.
zavisi. ako mi slavimo atifa dudakovića i nosimo zastave sa ljiljanima, srbi će isto reći za nas.
Tu su negdje Atif Dudakovic i ratko mladic, nisu nas dovoljno klali, cim ovako razmisljamo. Zato dolalze nove generacije studenata iz metropole da to koriguju.
Sada će te dežurni forumski anesteziolozi Bošnjaka i samoprozvana forumska "ko nas bre zavadi" elita koja je zaplijenila i privatizovala ovaj forum proglasiti nekakvim botom i "bošnjačkim radikalom". :-)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#69103 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

Profesor beogradskog Fakulteta političkih znanosti Zoran Stojiljković kazao je za N1 kako je "ovo kritičan trenutak".

"Nikad nije bilo trajnijeg i masovnijeg prosvjeda otkako je Vučić na vlasti. A ono što ga brine jest da prosvjed ima narodni karakter. Inače prosvjeduju ponajprije građani urbanijih dijelova zemlje, no ovaj put su se pobunili svi slojevi društva, iz svih krajeva Srbije. Od studenata, umirovljenika, poljoprivrednika, akademskih građana… Svi su dobili dojam da vlast nema volju preuzeti odgovornost za stanje u društvu, a to je postalo posebno jasno nakon pada nadstrešnice u Novom Sadu i pogibije 15 ljudi. Svim silama nastavljaju štititi koruptivne kanale.”

Stojiljković je uvjeren da nije upitno hoće li Vučić pasti nego kad će se to dogoditi.

“On sad kupuje vrijeme u nadi da će ponovno nekakvim manevrima uspjeti ostati gdje jest, ali samo je pitanje kad će otići. I na koji način. Nadam se da će prepoznati trenutak i povući se dostojanstveno, bez nasilja, no sve ono što je pokazivao gotovo 13 godina sugerira da će se boriti za svoju poziciju do posljednjeg trenutka”, smatra naš sugovornik.

Ne isključuje moguće nerede tijekom prosvjeda u Beogradu.

“Gledajte, Vučić ima sve odlike diktatora. To znači da zna kad treba biti popustljiv i miran, ali ako osjeća da gubi poziciju, tad je spreman na sve. Zato ima više povjerenja u “batinaše” i tzv. paramilitantne skupine nego u policiju. Ako dođe do nasilja, a to se može dogoditi samo ako on da mig, potvrdit će da više ne zna na koji bi drugi način uspio zadržati kontrolu. Ako ne dođe do nasilja, to će pokazati da Vučić smatra kako ima još aduta u rukavu. Svakako, ovo mu je najveći izazov otkako je na vlasti”, izjavio je profesor za N1.

Vučića krivi za to da je doveo Srbiju do stanja duboko kriminaliziranog i koruptivnog društva, što se više ne može ignorirati.

“Jednostavno, kap je prelila čašu i nema povratka. Zato i kažem, samo je pitanje kad će režim pasti. Iako se Vučić trudi prebaciti pažnju na Republiku Srpsku, povremeno na Hrvatsku, Crnu Goru i Kosovo, ništa od toga mu više ne uspijeva. Nema više prostora.
romagnoli90

#69104 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by romagnoli90 »

SaraFina wrote: 15/03/2025 01:22 Nemamo mi se ovdje sta nadati, mislim nekoj pozitivnoj promjeni i da ovaj Pavian śizofreničar padne sutra.

Ovo je sve jarane ogrezlo u četinitetske vode. Tuzno ali istinito.
:thumbup:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#69105 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by malakh »

romagnoli90 wrote: 15/03/2025 01:55

Sada će te dežurni forumski anesteziolozi Bošnjaka i samoprozvana forumska "ko nas bre zavadi" elita koja je zaplijenila i privatizovala ovaj forum proglasiti nekakvim botom i "bošnjačkim radikalom". :-)
polako, ovdje pišemo o narativu koji se kreira u srbiji, a ne o izjednačavanju. sabura.
pici

#69106 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

Uhapšeno šest lica zbog planiranja državnog udara: Ostali osumnjičeni nisu u državi VIDEO
Kako mediji prenose, uhapšena su lica koja su učestvovala u planiranju državnog udara.

Spisak uhapšenih
Kako prenose mediji: "Dana 14.03.2025.godine policijski sluzbenici UKP SSK u saradnji sa policijskim sluzbenicima SBTP a po nalogu VJT iz Novog Sad uhapsili su vise lica zbog osnovane sumnje da su izvrsili krivicno delo Pripremanje dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Srbije iz čl. 320 stav 1 u vezi clana 309 KZ:

1. Lazar Dinić, član studentske organizacije "Stav", studira Filozofski fakultet od 2020 godine

2. Mladen Cvijetić, član Pokreta slobodnih građana – PSG

3. Davor Stefanović, član Pokreta slobodnih građana – PSG

4. Vasić Marija, član Pokreta slobodnih građana – PSG, radi kao profesorka socijologije, bivša supruga Nenada Čanka

5. Lado Jovović, član Pokreta slobodnih građana – PSG, zavrsio DIF, ne radi u strci vec markenting za stranu firmu za koju nije hteo da kaze naziv firme

6. Srđan Đurič, član Pokreta slobodnih građana – PSG student i studira Filozofski fakultet 7 godina od 2017."
poceo je da hapsi
romagnoli90

#69107 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by romagnoli90 »

malakh wrote: 15/03/2025 01:58
romagnoli90 wrote: 15/03/2025 01:55

polako, ovdje pišemo o narativu koji se kreira u srbiji, a ne o izjednačavanju. sabura.
Bukvalno kažeš: "Ako mi slavimo Atifa Dudakovića i nosimo zastave sa ljiljanima, Srbi će isto reći za nas." Koga zaboli za narativ i šta će počinioci i negatori genocida kojima su idoli ratni zločinci reći za nas i misliti o nama? Who fucking cares? Mene više zabrinjavaju stavovi sarajevske "fgr" elite koja dominira forumom, jer je i njima zasmetao nedavni defile automobila sa ljiljanima u centru Sarajeva, optužujući Bošnjake za "radikalizaciju" i "podizanje tenzija". Normalni Srbi iz Srbije i Beograda, koji su u debeloj manjini, sigurno ne porede Ratka Mladića i Atifa Dudakovića. Mene više brine taj narativ koji kreira "fina gradska raja" koja boluje od Štokholmskog sindroma, a kojoj ti ljiljani očito smetaju gotovo jednako kao onima koji su izvršili agresiju i genocid. :-)
Last edited by romagnoli90 on 15/03/2025 02:26, edited 4 times in total.
pici

#69108 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

SaraFina wrote: 15/03/2025 01:22 Nemamo mi se ovdje sta nadati, mislim nekoj pozitivnoj promjeni i da ovaj Pavian śizofreničar padne sutra.

najbitnije u svemu ovome da su se okrenuli sami sebi, poslije milosevica i ubistva djindjica kada su se zabavili oko sebe, region je prodisao. U BiH su pocele reforme, crna gora se odvojila, kosovo steklo drzavnost i mnogo stosta. Dolaskom nikolica a potom vucica, kojisu radikali i zacetnici ratova devedeetih, dolazi do ponovnog komesanja regiona i bavljenja velikom srbijom a ne srbijom, zato su tu gdje jesu ponovo.
pici

#69109 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

Ostanak picoustog srbiji se ne pise dobro, u eu nece sigurno, nato ni u ludilu a potpirivanje rusije i zakuhavanje sa susjedima, dovest ce ih ponovnom bombardovanju. Sa politicarima koji sire sovinizam, mrznju, napetost, konfilkte, kriminal, samo je pitanje dana kada ce f35 letiti iznad srbije.
romagnoli90

#69110 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by romagnoli90 »

pici wrote: 15/03/2025 02:10

najbitnije u svemu ovome da su se okrenuli sami sebi, poslije milosevica i ubistva djindjica kada su se zabavili oko sebe, region je prodisao. U BiH su pocele reforme, crna gora se odvojila, kosovo steklo drzavnost i mnogo stosta. Dolaskom nikolica a potom vucica, kojisu radikali i zacetnici ratova devedeetih, dolazi do ponovnog komesanja regiona i bavljenja velikom srbijom a ne srbijom, zato su tu gdje jesu ponovo.
Ne kažu džaba stari ljudi "dabogda se o sebi zabavili". Nakon svih zlodjela koja su nanijeli svima oko sebe u zadnjih 35 godina, poetska pravda bi bilo da se međusobno pokefaju i da se zaključi "full circle" balkanske tragedije. :thumbup:

Last edited by romagnoli90 on 15/03/2025 02:24, edited 1 time in total.
pici

#69111 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

pocelo je u beogradu, zavrsit ce se u beogradu...

uvertira u prćvajz...
Situacija kod Pionirskog parka eskalirala je večeras nakon što su studenti blokaderi prevrnuli traktor na bok u Ulici kneza Miloš.
Napetost je dodatno porasla kada su okupljeni počeli da gađaju policijske snage i pravac šatora.
toska

#69112 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by toska »

To sto mi Srbiju gledamo sa dozom straha ne znači da i druge nacije tako gledaju.
Za njih su samo poseban slučaj I devijacija od normalnog.
trocadero

#69113 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by trocadero »

dječak sa šibicama wrote: 14/03/2025 23:43 Ovi sto su pohapseni, ispali naivci, njihov ih snimao tajno i dao rezimskim medijima snimke.

Planirali napad na RTS, razbijanje, unistavanje, drzavni udar ukratko. Ta Pajicka navodno pobjegla u Hrvatsku, ostali pohapseni.

Kakav glup potez i kako ih je lik izdao.
Slutio sam...mala je talentovana, korisna idiotkinja da usere stvar.
Trebalo bi obratiti pažnju na one krševe od traktora, nisu dzaba tu dovezeni, već su pomalo i demolirani...curi im gorivo...moglo bi to lako.... 8)
samo sarajevo

#69114 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by samo sarajevo »

ako iko voli traktore to su srbi
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#69115 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by japin_mutapi »

vucic i mafijaski sns padaju, to je ocigledno
pitanje je samo milom ili silom
mirota

#69116 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mirota »

plus je pitanje samo vremena, nece ni danas ni sutra, ali hoce uskoro

ps
zaspah ranije smoren i skupstinom RS a a i protestima u SRB, ipak sam ja stariji coek
vidim sinoc me neki razapinjali a neki branili od kolega, hvala im... :izet: :izet: :izet:
muha_sa

#69117 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

Što se kokardi i ostale ikonografije tice to nikog ne treba iznenadit :-)
35 godina guslaju kako je Alija nekakvom svojom knjižicom razbio Jugu :lol: Nece roditelji djeci da kažu pravu istinu "dogadjanje naroda" i slino mitingovanje a na mitinzima parole "dobitnici u ratu gubitnici u miru--juga je grobnica srpskog naroda--ako ništa znamo da se bijemo--masovno nosanje miloševicevih slika, okiceni autobusi, kamioni i mala auta njegovim slikama...........i ostale bedastoce :-) Svi su zli osim njih jadnika--mi u Sarajevu napali srpsku nejac pa Kemo i Pimpek lavovima bacali djecu a Hanka vojnicima gnjecila jaja štiklama :-)
Cjelu Istocnu Bosnu opljackali, poklali koje su stigli, žene silovali i to sve uz pomoc tadašnje jna a i komšije petokolonaši jedva docekali da se dahijama osvete :-)
Tako ovu djecu truju što ukucani, politicari, crkva 30 godina a ako se neko i usudi istinu kazat odma je izdajnik, ustaša......--da ne nabrajam pogrdna imena kojima ih nazivaju.
Evo i naš vrli doktor Natašu Kandic ismijava :-) jebeno istini u oci pogledat :-)

Uh--jesam se navio na sabahu :-) hanuma još nije ustala pa mogu :D
muha_sa

#69118 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

mirota wrote: 15/03/2025 07:07 plus je pitanje samo vremena, nece ni danas ni sutra, ali hoce uskoro

ps
zaspah ranije smoren i skupstinom RS a a i protestima u SRB, ipak sam ja stariji coek
vidim sinoc me neki razapinjali a neki branili od kolega, hvala im... :izet: :izet: :izet:
Dobar si lik fakat--al si zabrljo sa Kandickom i to ti oprostit ne mogu :-) boli istina il je nešto drugo u pitanju :?
mirota

#69119 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mirota »

muha_sa wrote: 15/03/2025 07:12 Što se kokardi i ostale ikonografije tice to nikog ne treba iznenadit :-)
35 godina guslaju kako je Alija nekakvom svojom knjižicom razbio Jugu :lol: Nece roditelji djeci da kažu pravu istinu "dogadjanje naroda" i slino mitingovanje a na mitinzima parole "dobitnici u ratu gubitnici u miru--juga je grobnica srpskog naroda--ako ništa znamo da se bijemo--masovno nosanje miloševicevih slika, okiceni autobusi, kamioni i mala auta njegovim slikama...........i ostale bedastoce :-) Svi su zli osim njih jadnika--mi u Sarajevu napali srpsku nejac pa Kemo i Pimpek lavovima bacali djecu a Hanka vojnicima gnjecila jaja štiklama :-)
Cjelu Istocnu Bosnu opljackali, poklali koje su stigli, žene silovali i to sve uz pomoc tadašnje jna a i komšije petokolonaši jedva docekali da se dahijama osvete :-)
Tako ovu djecu truju što ukucani, politicari, crkva 30 godina a ako se neko i usudi istinu kazat odma je izdajnik, ustaša......--da ne nabrajam pogrdna imena kojima ih nazivaju.
Evo i naš vrli doktor Natašu Kandic ismijava :-) jebeno istini u oci pogledat :-)

ma Natasa K je meni ogavna pojavom, a to sto je radila i otkrivala zlocine podrzavam, svaki zlocin kazniti, uvijek bilo i bice...i slazem se s tvojim postom, msm da je pun q omladini sovinizma, ono sto ja znam raje vecinom su takvi, ali uvijek ce biti i drugih, jebaji ga

p.s.

ko nema N1 da danas gleda protest neka pise na PP, dijelim free listu IPTV, ko ima N1 preko telemaha nek ne trazi istu, nek raja koja nema N1 dobije i hvala
muha_sa

#69120 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

mirota wrote: 15/03/2025 07:16

ma Natasa K je meni ogavna pojavom, a to sto je radila i otkrivala zlocine podrzavam, svaki zlocin kazniti, uvijek bilo i bice...i slazem se s tvojim postom, msm da je pun q omladini sovinizma, ono sto ja znam raje vecinom su takvi, ali uvijek ce biti i drugih, jebaji ga

p.s.

ko nema N1 da danas gleda protest neka pise na PP, dijelim free listu IPTV, ko ima N1 preko telemaha nek ne trazi istu, nek raja koja nema N1 dobije i hvala
Pojava ko pojava--djela su bitna.
Evo N1 fercera--pošto je repriza kod njih gledam Novu S :D
mirota

#69121 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mirota »

valjda u 16 cas pocinje,nema kise danas, idemooooo, pumpajjjjjjj do pobjede
benki2

#69122 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by benki2 »

muha_sa wrote: 15/03/2025 07:12 Što se kokardi i ostale ikonografije tice to nikog ne treba iznenadit :-)

Zato ja kazem sretno im danas sa belajima i da se o sebi zabave sto vise. Vrijeme je da plate za sve svoje zlocine :bih:
dajdza-ze

#69123 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dajdza-ze »

:bih:
romagnoli90

#69124 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by romagnoli90 »

:thumbup: :kakoste: :kiss:
Bossona

#69125 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bossona »

MMM1977 wrote: 14/03/2025 23:54 To je ta nova Srbija u kojoj najveću grupu studenata predvodi ovaj lik

Image

Boljeg nema(mo)ju, goreg neće(mo) naći

Za sve one koji su uvjereni da je Zoran Đinđić bio bolji od Miloševića, Ćosića ili Ace Cincara.

Evo na video zapisu lEpo kaže da treba praviti savez srpskih država, po Acinom srpski svEt.

Image

Image

Okretao je volove sa Karadžićem na Palama dok je ubijao po Bosni i razarao Sarajevo i družio se sa ratnim zločincem Arkanom, a za vrijeme Miloševića govorio da je Napoleon koji će napraviti srpsku državu u kojoj će svi Srbi lEpo živEti,.....
Post Reply