Code: Select all
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/sabina-cudic-sokirala-informacije-koje-imamo-nisu-dobre-za-bih/445337
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/sabina-cudic-sokirala-informacije-koje-imamo-nisu-dobre-za-bih/445337Prvo bio ovdje na konzultacijama
Ovim potezom je zacementirao pobjedu SDA na sledecim izborima.relativno84 wrote: ↑15/03/2025 00:10
SpoilerShow
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/sabina-cudic-sokirala-informacije-koje-imamo-nisu-dobre-za-bih/445337![]()

nije baš da treba biti država, ali hajde...caseytron wrote: ↑15/03/2025 00:36 Nevezano direktno za ovu temu, al eto...
Dr. Djokanovic je godinama radio na KCUS, u FIS-u drzao gimnasticki klub (https://www.facebook.com/GimnastickiKlu ... Djokanovic)
Dan danas otvoreno zagovara da RS treba i da ce biti drzava.
Jebiga, dovoljni smo mi sami sebi
Da mi kazemo u koga je veći pa nek onda mjere
Dino Konaković - dobri dečko Željane Zovko. Sve što trebate znati o njemu.relativno84 wrote: ↑15/03/2025 00:10
SpoilerShow
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/sabina-cudic-sokirala-informacije-koje-imamo-nisu-dobre-za-bih/445337![]()
Ko ce o izbornom nego Covic, ustvari Dritan.relativno84 wrote: ↑15/03/2025 00:10
SpoilerShow
Ko je čiji jaran? Ko smo to "mi"? Prelistaj malo postove, ne vjerujem da ćeš naći ništa afirmativno ni o Dodiku ni o Bakiru ni o ublehašima iz Trojke. Tu sam barem dosljedan, svi ovi jadovi za mene su ista govna.
Da se prisjetimo, zbog normalnih ljudi koji čitaju forum, a nemaju nikakve veze sa botovskom žabokrečinom koja je progutala ovaj forum.romagnoli90 wrote: ↑15/03/2025 04:29Ko je čiji jaran? Ko smo to "mi"? Prelistaj malo postove, ne vjerujem da ćeš naći ništa afirmativno ni o Dodiku ni o Bakiru ni o ublehašima iz Trojke. Tu sam barem dosljedan, svi ovi jadovi za mene su ista govna.![]()
S druge strane, ne znam čiji nas je jaran dvije i po godine ubjeđivao i vrijeđao inteligenciju vlastitih glasača infantilnom pričom o "reformisanom Dodiku i šampionu europskih vrijednosti Čoviću" s kojima se može razgovarati, ali jebiga, nisu bili shvaćeni od strane "radikalnih Bošnjaka".![]()
![]()
Od prvog dana svi smo znali da nema ništa od koalicije sa ovim zadriglim krmkom, ali je demagog sa Soukbunara odmah poletio da optuži Bošnjake da su oni ustvari najveći krivac za zastoj evropskog puta BiH.
Citiram Konakovića iz februara 2023: "U Bruxellesu se danas ne govori o Dodiku, već se govori o radikalizaciji Bošnjaka u BiH”. FUJ!
Dobro eto, koga nam nudis kao alternativu trojci da glasamo na izborima a da ima stvarnu snagu da pobjedi, da ne bude bacen glas. Posto znas ko ne valja. Mozes li nam reci sta je alternativa, ali imenom stranke i pojedinca a ne demagogijom.romagnoli90 wrote: ↑15/03/2025 04:45Da se prisjetimo, zbog normalnih ljudi koji čitaju forum, a nemaju nikakve veze sa botovskom žabokrečinom koja je progutala ovaj forum.romagnoli90 wrote: ↑15/03/2025 04:29Ko je čiji jaran? Ko smo to "mi"? Prelistaj malo postove, ne vjerujem da ćeš naći ništa afirmativno ni o Dodiku ni o Bakiru ni o ublehašima iz Trojke. Tu sam barem dosljedan, svi ovi jadovi za mene su ista govna.![]()
S druge strane, ne znam čiji nas je jaran dvije i po godine ubjeđivao i vrijeđao inteligenciju vlastitih glasača infantilnom pričom o "reformisanom Dodiku i šampionu europskih vrijednosti Čoviću" s kojima se može razgovarati, ali jebiga, nisu bili shvaćeni od strane "radikalnih Bošnjaka".![]()
![]()
Od prvog dana svi smo znali da nema ništa od koalicije sa ovim zadriglim krmkom, ali je demagog sa Soukbunara odmah poletio da optuži Bošnjake da su oni ustvari najveći krivac za zastoj evropskog puta BiH.
Citiram Konakovića iz februara 2023: "U Bruxellesu se danas ne govori o Dodiku, već se govori o radikalizaciji Bošnjaka u BiH”. FUJ!
Februar 2023: Konaković je rekao da se u Briselu danas ne govori o Dodiku, već se govori o radikalizaciji Bošnjaka u BiH.
“Govori se o tome da ono što rade i najavljuju, niti je više to misao i filozofija Alije izetbegovića, niti je to iko zagovarao. Radikalizam u BiH je nešto što je najopasnije, a oni su i u to ušli da bi napravili vlast”, zaključio je novi ministar vanjskih poslova BiH.
Ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković sastao se danas u Bruxellesu sa HDZ-ovom europarlamentarkom Željanom Zovko i njoj izuzetnom bliskim Davidom McAllisterom.
Zajedničko gotovo svim Konakovićevim sagovornicima jeste činjenica da se radi o predanim lobistima za interese HDZ-a BiH.![]()
Narativ Trojke a naročito Dine Konakovića i famozne Mije Karamehić Abazović (koja je u duhu kompromisa i relaksacije čak počela da govori hrvatski) gotovo u potpunosti je usklađen s narativom Čovića, Krišto, Plenkovića, Grlić Radmana, Željane Zovko i ostalih "šampiona europskih vrijednosti".
![]()
Ne nudim nikog ko alternativu zato što alternativa trenutno ne postoji. Svi su me razočarali. Nije ovdje više bitno za koga ćemo glasati, stvar ličnog izbora, nego kako ćemo se zajednički postaviti prema separatistima. Očekujem da sarajevske stranke zbiju redove i ostave po strani privatne ratove, a ne da se hvataju za vratove i kopaju oči kao lešinari zbog ulaska u "programske koalicije" s Dodikom i Čovićem.Dilibus wrote: ↑15/03/2025 05:35Dobro eto, koga nam nudis kao alternativu trojci da glasamo na izborima a da ima stvarnu snagu da pobjedi, da ne bude bacen glas. Posto znas ko ne valja. Mozes li nam reci sta je alternativa, ali imenom stranke i pojedinca a ne demagogijom.romagnoli90 wrote: ↑15/03/2025 04:45Da se prisjetimo, zbog normalnih ljudi koji čitaju forum, a nemaju nikakve veze sa botovskom žabokrečinom koja je progutala ovaj forum.romagnoli90 wrote: ↑15/03/2025 04:29
Ko je čiji jaran? Ko smo to "mi"? Prelistaj malo postove, ne vjerujem da ćeš naći ništa afirmativno ni o Dodiku ni o Bakiru ni o ublehašima iz Trojke. Tu sam barem dosljedan, svi ovi jadovi za mene su ista govna.![]()
![]()
Februar 2023: Konaković je rekao da se u Briselu danas ne govori o Dodiku, već se govori o radikalizaciji Bošnjaka u BiH.
“Govori se o tome da ono što rade i najavljuju, niti je više to misao i filozofija Alije izetbegovića, niti je to iko zagovarao. Radikalizam u BiH je nešto što je najopasnije, a oni su i u to ušli da bi napravili vlast”, zaključio je novi ministar vanjskih poslova BiH.
Ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković sastao se danas u Bruxellesu sa HDZ-ovom europarlamentarkom Željanom Zovko i njoj izuzetnom bliskim Davidom McAllisterom.
Zajedničko gotovo svim Konakovićevim sagovornicima jeste činjenica da se radi o predanim lobistima za interese HDZ-a BiH.![]()
Narativ Trojke a naročito Dine Konakovića i famozne Mije Karamehić Abazović (koja je u duhu kompromisa i relaksacije čak počela da govori hrvatski) gotovo u potpunosti je usklađen s narativom Čovića, Krišto, Plenkovića, Grlić Radmana, Željane Zovko i ostalih "šampiona europskih vrijednosti".
![]()
U vezi tog zadnjeg, posto je on tu informaciju o "jednoj drzavi clanici EU" podijelio nicim izazvan, moramo se zapitati zasto je on to uradio. A odgovor bi mogao biti i to da TEK-ovci sa svojom opremom trenutno igraju kljucnu ulogu u Dodikovom izbjegavanju nadleznih organa. Odnosno, da Schmidt Madjare tako javno upozorava da prestanu raditi to sta rade. Sta god su i koga god su prebacili iz Madjarske u periodu kada treba izreci presudu Miloradu Dodiku, prebacili su zato sto treba izreci presudu Miloradu Dodiku.Chmoljo wrote: ↑14/03/2025 21:53 Meni je vrlo interesantna izjava Smita o tome da jedna EU zemlja planira zastitu baje.
Nema sumnje da je rijec o Madjarskoj i to mozemo posmatrati kroz prizmu cinjenice da je Madjarska dopizdila ozbiljnoj vecini u EU.
Ne sjecam da je OHR znao ovako otvoreno ukazati na podrsku antidejtonskom djelovanju od strane drzava iz EU.
romagnoli90 wrote: ↑15/03/2025 06:39 made_in_sarajevo, who is currently on your ignore list, made this post.![]()

Pa nije izmišljotina, pitanje je jel' u redu, pa Komšo za 20 god. vladavine nije ni u Kiseljak krocio, normalno kad mu to nije baza. Sve ono što je Haris rekao pri prvom njegovom izboru obistinilo se a da mi koji smo ga uprkos tome birali ni jedan jedini benefit od njegovog camljenja na stolici nismo imali, ni jedan. Posebno mi se gadi od njegove cuvene trivijalnosti "koncept Zukorlic" i "obraz Senade"romagnoli90 wrote: ↑15/03/2025 06:50 “Spreman sam se vratiti na neumski model izmjena Izbornog zakona da uvedemo elektorski način izbora članova Predjedništva BiH. Nije u redu da Bošnjaci Hrvatima biraju člana Predsjedništva”, izjavio je predsjednik NiP-a Dino Konaković, gostujući na TV Herceg-Bosne.
Ili ćete možda reći da je i ovo izmišljotina Avde Avdića?
Dragi, prečasni i prepošteni forumski administratoru, ja razumijem da je Avdo Avdić već 20 godina trn u oku aktuelnim vlastima i njihovim medijskim propagandistima i megafonima, bez obzira ko je na vlasti, kako se ko smjenjuje, jer je u ovoj državi očito nepojmljivo i nadrealno da jedan novinar kritikuje baš SVAKU vlast, ali prečasni Sude, ne moramo se baš toliko ofirati_BataZiv_0809 wrote: ↑15/03/2025 06:58 Izgleda da je izjava bila za TV Unsko Sanskog Kantona, a da je TV HB samo prenijela.
Istini za volju ne vidi se ova zlatna šteka iza, ali obučen je isto i ovo je jedino gostovanje na TV koje je vidljivo na njegovim profilima.
Dakle, Avdo koliko vidim opet malo nateže istinu i dodaje detalje u cilju pojacavanja dramskog efekta.