Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
relativno84

#14376 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by relativno84 »

Spoiler
Show
Image

Code: Select all

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/sabina-cudic-sokirala-informacije-koje-imamo-nisu-dobre-za-bih/445337
:-?
noviforumas

#14377 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by noviforumas »

Cime se diletanti bave dok traje drzavni udar...
MMM1977

#14378 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by MMM1977 »

yoyo13 wrote: 15/03/2025 00:02 Ne znam da li je iko od stare sda partije ostao na slobodi osim sinovca. Doduse onome su celavom zakone krojili... Asimaga doduse se izvuko :-)
Genjac? :mrgreen:
MMM1977

#14380 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by MMM1977 »

skupljac_zeljeza wrote: 15/03/2025 00:23 Poslije Bosne.

Prvo bio ovdje na konzultacijama
Fossil

#14381 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Fossil »

relativno84 wrote: 15/03/2025 00:10
Spoiler
Show
Image

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/sabina-cudic-sokirala-informacije-koje-imamo-nisu-dobre-za-bih/445337
Ovim potezom je zacementirao pobjedu SDA na sledecim izborima.
caseytron

#14382 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by caseytron »

Nevezano direktno za ovu temu, al eto...

Image

Dr. Djokanovic je godinama radio na KCUS, u FIS-u drzao gimnasticki klub (https://www.facebook.com/GimnastickiKlu ... Djokanovic)

Dan danas otvoreno zagovara da RS treba i da ce biti drzava.

Jebiga, dovoljni smo mi sami sebi
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#14383 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by malakh »

caseytron wrote: 15/03/2025 00:36 Nevezano direktno za ovu temu, al eto...

Image

Dr. Djokanovic je godinama radio na KCUS, u FIS-u drzao gimnasticki klub (https://www.facebook.com/GimnastickiKlu ... Djokanovic)

Dan danas otvoreno zagovara da RS treba i da ce biti drzava.

Jebiga, dovoljni smo mi sami sebi
nije baš da treba biti država, ali hajde...
Janjicar

#14384 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Janjicar »

mali_balon wrote: 14/03/2025 18:17
Janjicar wrote: 14/03/2025 18:16 Šta se sad čeka ??
Da mi ovdje prvo sve protabirimo....
Da mi kazemo u koga je veći pa nek onda mjere
romagnoli90

#14385 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by romagnoli90 »

Spoiler
Show
Image

Dino Konaković - dobri dečko Željane Zovko. Sve što trebate znati o njemu. :thumbup:

Ah da, još nešto, da ne zaboravimo: Konaković: U slučaju nepoštivanja sudskih odluka i presuda, nećemo na Dodika slati policiju!

"Nećemo u slučaju nepoštivanja nekih sudskih odluka i presuda, slati naoružane ljude na naoružane ljude, jer Milorad Dodik kontroliše jedan dio MUP-a RS", kazao je Konaković.

Elmedin Konaković je priznao da je dao saglasnost mađarskim vlastima da policijski helikopteri mađarske specijalne policije TEK na područje Banje Luke prevezu dio svoje opreme. "To je sve u skladu sa zakonom", kazao je Konaković.

Ne zaboravimo da je Konaković dao dozvolu i srpskim vojnim kadetima da marširaju po etnički očišćenom Prijedoru. U skladu sa zakonom. No Big Deal. :thumbup:

To je u kratkim crticama sve što trebate znati o Dini Konakoviću, u kontekstu aktuelne političke krize u Bosni i Hercegovini.

Jebo državni udar i naoružane Mađare - povratak na neumske postavke je prioritet jer "nije u redu da Bošnjaci Hrvatima biraju člana Predsjedništva". Moraju se znati prioriteti, majka mu stara! Gostovanje na tv "herceg-bosne", usred državnog udara, svakako je jedan od njih. :thumbup: :run:
video

#14386 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by video »

Ma dzaba vam sve ali (ono od Neda Starka) jaran vam je politicki mrtvac jos samo da bude i lisen slobode.
A i za to nece trebati puno vremena.

I da, nema vam nazad na vlast, samo mozete jos vise puniti ustanovu u Vojkovicima.
Naravno, sve po zasluzi.
axe22

#14387 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by axe22 »

Spoiler
Show
Image

Ko ce o izbornom nego Covic, ustvari Dritan.
Valja fotelju sacuvat.
romagnoli90

#14388 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by romagnoli90 »

video wrote: 15/03/2025 04:15 Ma dzaba vam sve ali (ono od Neda Starka) jaran vam je politicki mrtvac jos samo da bude i lisen slobode.

I da, nema vam nazad na vlast, samo mozete jos vise puniti ustanovu u Vojkovicima.
Naravno, sve po zasluzi.
Ko je čiji jaran? Ko smo to "mi"? Prelistaj malo postove, ne vjerujem da ćeš naći ništa afirmativno ni o Dodiku ni o Bakiru ni o ublehašima iz Trojke. Tu sam barem dosljedan, svi ovi jadovi za mene su ista govna. :thumbup:

S druge strane, ne znam čiji nas je jaran dvije i po godine ubjeđivao i vrijeđao inteligenciju vlastitih glasača infantilnom pričom o "reformisanom Dodiku i šampionu europskih vrijednosti Čoviću" s kojima se može razgovarati, ali jebiga, nisu bili shvaćeni od strane "radikalnih Bošnjaka". :lol: :run:

Od prvog dana svi smo znali da nema ništa od koalicije sa ovim zadriglim krmkom, ali je demagog sa Soukbunara odmah poletio da optuži Bošnjake da su oni ustvari najveći krivac za zastoj evropskog puta BiH.

Citiram Konakovića iz februara 2023: "U Bruxellesu se danas ne govori o Dodiku, već se govori o radikalizaciji Bošnjaka u BiH”.

Last edited by romagnoli90 on 15/03/2025 04:59, edited 3 times in total.
romagnoli90

#14389 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by romagnoli90 »

romagnoli90 wrote: 15/03/2025 04:29
video wrote: 15/03/2025 04:15 Ma dzaba vam sve ali (ono od Neda Starka) jaran vam je politicki mrtvac jos samo da bude i lisen slobode.

Naravno, sve po zasluzi.
Ko je čiji jaran? Ko smo to "mi"? Prelistaj malo postove, ne vjerujem da ćeš naći ništa afirmativno ni o Dodiku ni o Bakiru ni o ublehašima iz Trojke. Tu sam barem dosljedan, svi ovi jadovi za mene su ista govna. :thumbup:

S druge strane, ne znam čiji nas je jaran dvije i po godine ubjeđivao i vrijeđao inteligenciju vlastitih glasača infantilnom pričom o "reformisanom Dodiku i šampionu europskih vrijednosti Čoviću" s kojima se može razgovarati, ali jebiga, nisu bili shvaćeni od strane "radikalnih Bošnjaka". :lol: :run:

Od prvog dana svi smo znali da nema ništa od koalicije sa ovim zadriglim krmkom, ali je demagog sa Soukbunara odmah poletio da optuži Bošnjake da su oni ustvari najveći krivac za zastoj evropskog puta BiH.

Citiram Konakovića iz februara 2023: "U Bruxellesu se danas ne govori o Dodiku, već se govori o radikalizaciji Bošnjaka u BiH”. FUJ!

Da se prisjetimo, zbog normalnih ljudi koji čitaju forum, a nemaju nikakve veze sa botovskom žabokrečinom koja je progutala ovaj forum.

Februar 2023: Konaković je rekao da se u Briselu danas ne govori o Dodiku, već se govori o radikalizaciji Bošnjaka u BiH.

“Govori se o tome da ono što rade i najavljuju, niti je više to misao i filozofija Alije izetbegovića, niti je to iko zagovarao. Radikalizam u BiH je nešto što je najopasnije, a oni su i u to ušli da bi napravili vlast”, zaključio je novi ministar vanjskih poslova BiH.

Ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković sastao se danas u Bruxellesu sa HDZ-ovom europarlamentarkom Željanom Zovko i njoj izuzetnom bliskim Davidom McAllisterom.

Zajedničko gotovo svim Konakovićevim sagovornicima jeste činjenica da se radi o predanim lobistima za interese HDZ-a BiH. :thumbup: :run:

Narativ Trojke a naročito Dine Konakovića i famozne Mije Karamehić Abazović (koja je u duhu kompromisa i relaksacije čak počela da govori hrvatski😅🤣) gotovo u potpunosti je usklađen s narativom Čovića, Krišto, Plenkovića, Grlić Radmana, Željane Zovko i ostalih "šampiona europskih vrijednosti". :bih:
Dilibus

#14390 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dilibus »

romagnoli90 wrote: 15/03/2025 04:45

Naravno, sve po zasluzi.

Citiram Konakovića iz februara 2023: "U Bruxellesu se danas ne govori o Dodiku, već se govori o radikalizaciji Bošnjaka u BiH”. FUJ!

Da se prisjetimo, zbog normalnih ljudi koji čitaju forum, a nemaju nikakve veze sa botovskom žabokrečinom koja je progutala ovaj forum.

Februar 2023: Konaković je rekao da se u Briselu danas ne govori o Dodiku, već se govori o radikalizaciji Bošnjaka u BiH.

“Govori se o tome da ono što rade i najavljuju, niti je više to misao i filozofija Alije izetbegovića, niti je to iko zagovarao. Radikalizam u BiH je nešto što je najopasnije, a oni su i u to ušli da bi napravili vlast”, zaključio je novi ministar vanjskih poslova BiH.

Ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković sastao se danas u Bruxellesu sa HDZ-ovom europarlamentarkom Željanom Zovko i njoj izuzetnom bliskim Davidom McAllisterom.

Zajedničko gotovo svim Konakovićevim sagovornicima jeste činjenica da se radi o predanim lobistima za interese HDZ-a BiH. :thumbup: :run:

Narativ Trojke a naročito Dine Konakovića i famozne Mije Karamehić Abazović (koja je u duhu kompromisa i relaksacije čak počela da govori hrvatski😅🤣) gotovo u potpunosti je usklađen s narativom Čovića, Krišto, Plenkovića, Grlić Radmana, Željane Zovko i ostalih "šampiona europskih vrijednosti". :bih:
Dobro eto, koga nam nudis kao alternativu trojci da glasamo na izborima a da ima stvarnu snagu da pobjedi, da ne bude bacen glas. Posto znas ko ne valja. Mozes li nam reci sta je alternativa, ali imenom stranke i pojedinca a ne demagogijom.
romagnoli90

#14391 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by romagnoli90 »

Dilibus wrote: 15/03/2025 05:35
romagnoli90 wrote: 15/03/2025 04:45

Dobro eto, koga nam nudis kao alternativu trojci da glasamo na izborima a da ima stvarnu snagu da pobjedi, da ne bude bacen glas. Posto znas ko ne valja. Mozes li nam reci sta je alternativa, ali imenom stranke i pojedinca a ne demagogijom.
Ne nudim nikog ko alternativu zato što alternativa trenutno ne postoji. Svi su me razočarali. Nije ovdje više bitno za koga ćemo glasati, stvar ličnog izbora, nego kako ćemo se zajednički postaviti prema separatistima. Očekujem da sarajevske stranke zbiju redove i ostave po strani privatne ratove, a ne da se hvataju za vratove i kopaju oči kao lešinari zbog ulaska u "programske koalicije" s Dodikom i Čovićem. :thumbup: :bih:

Prvi korak: Zakopati "ratne sjekire" među tzv. probosanskim strankama, naročito ovim strankama iz Sarajeva koje se zaklinju u nekakav patriotizam. Ova prepucavanja po društvenim mrežama su jednostavno mučna, gadna, jadna i bijedna. FUJ! Pokušati napraviti jedinstven probosanski blok, ne mora biti "sabor" kao što Hrvati imaju HNS i Srbi NSRS. Ne moramo se svi slagati, ali mora postojati nekakav zajednički interes gdje smo svi složni i jedinstveni, a ne da žmirimo na jedno oko na suspenziju Ustava gdje se izlazi u susret HDZ-u, samo zato što to u tom trenutku odgovara našoj političkoj opciji.

Drugi korak: Prestati sa ovom idiotskom pričom "kompromis i relaksacija" i da su HDZ i SNSD "neizbježan partner". Ovo je vrijeđanje inteligencije ljudi koji su im dali glas na predizbornoj priči "NE s nacionalistima!" jer su ljudi očekivali promjene. Prije ulaska u vlast postaviti nekakve uslove i ultimatume, ako su već neizbježni, a ne vazda ova retardirana priča "kompromis, relaksacija, gutanje žaba" koju slušam 20 godina. Evo sad ovo oko hapšenja Dodika, opet s naše strane ne treba "dizati tenzije i huškati na rat" :-) Uhapsite ga više, ko mu jebe mater! Evo prošlo je već 10 dana od de facto državnog udara. Ako niste u stanju, ne možete ili ne smijete, nemojte onda palamuditi o "državnim institucijama koje rade svoj posao".

Shvatite već jednom - nemoguć je kompromis i relaksacija s ljudima koji i dalje slave 9. januar, slave i dočekuju ratne zločince i negiraju genocid i UZP!
Last edited by romagnoli90 on 15/03/2025 07:45, edited 19 times in total.
Skijaš

#14392 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Skijaš »

Chmoljo wrote: 14/03/2025 21:53 Meni je vrlo interesantna izjava Smita o tome da jedna EU zemlja planira zastitu baje.

Nema sumnje da je rijec o Madjarskoj i to mozemo posmatrati kroz prizmu cinjenice da je Madjarska dopizdila ozbiljnoj vecini u EU.

Ne sjecam da je OHR znao ovako otvoreno ukazati na podrsku antidejtonskom djelovanju od strane drzava iz EU.
U vezi tog zadnjeg, posto je on tu informaciju o "jednoj drzavi clanici EU" podijelio nicim izazvan, moramo se zapitati zasto je on to uradio. A odgovor bi mogao biti i to da TEK-ovci sa svojom opremom trenutno igraju kljucnu ulogu u Dodikovom izbjegavanju nadleznih organa. Odnosno, da Schmidt Madjare tako javno upozorava da prestanu raditi to sta rade. Sta god su i koga god su prebacili iz Madjarske u periodu kada treba izreci presudu Miloradu Dodiku, prebacili su zato sto treba izreci presudu Miloradu Dodiku.
made_in_sarajevo

#14393 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by made_in_sarajevo »

gledaj internet brigade kad svi spavaju idemo juris :lol: . Tacno i vas treba poceti zvati ćaci. Identicni ste kao ćaci.

Ono sto je konakovic uradio kao mvp, kompletna sda mu pertle ne moze svezati na cipelama. Vas domet hurme, konakovicev domet sa kompletnim zapadom pa i amerikom pricao i prica i na vezi je. Znam i da vam je tesko, postajete svjesni da sveto trojstvo pada konacno, da vas je hdz otreso davno, da padom dodika gubitr vjecnog partnera i prijatelja, da bi sad najradije pecenje pod ruku i pravo u banja luku da pricate sa dodikom i sve mu pustite kao milion puta do sad kad je dodik prijetio, a sda potpisivala garancije za kredite. Pali ste vi nazalost bez zatvora za siri dio stranke, molite boga da neko ne pocne istrazivati bakira dok je bio direktor zavoda za izgradnju, pada vam i brat iz laktasa, a covic nakon svega ce sam pasti i KONACNO da docekamo drzavu bez fasistickog trio fantastiko koji nam je jebo majku kroz majku da se ne znamo vise normalno ni ponasati. Ipak mnogi se dobro sjecaju sda i kako sda radi, kako se sda ponasa i tesko to mozete promjeniti jurisom i ovim begicem konjem ili onim reufom.

E moji ćaci kako ste ofirni i kako glupo padate.
romagnoli90

#14394 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by romagnoli90 »

made_in_sarajevo, who is currently on your ignore list, made this post. :thumbup:
Karikaturist

#14395 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Karikaturist »

romagnoli90 wrote: 15/03/2025 06:39 made_in_sarajevo, who is currently on your ignore list, made this post. :thumbup:
:lol:
Zasto je to relevantno za temu?
made_in_sarajevo

#14396 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by made_in_sarajevo »

Ja cu vazda u zivotu botovati za dinu iako da se mene pita ni njrgova stranka ne bi postojala kao ni jedna bosnjacka/hrvatska/srpska, ali vazda botovati za dinu nego za vas ćacije. Zamisli begica podrzavas i svrsavas na njegova pisanja :lol: .

Jebote uspio sam u zivotu da sam ćaciju na ignor listi :lol:
romagnoli90

#14397 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by romagnoli90 »

“Spreman sam se vratiti na neumski model izmjena Izbornog zakona da uvedemo elektorski način izbora članova Predjedništva BiH. Nije u redu da Bošnjaci Hrvatima biraju člana Predsjedništva”, izjavio je predsjednik NiP-a Dino Konaković, gostujući na TV Herceg-Bosne.

Ili ćete možda reći da je i ovo izmišljotina Avde Avdića?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#14398 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Izgleda da je izjava bila za TV Unsko Sanskog Kantona, a da je TV HB samo prenijela.

Image

Istini za volju ne vidi se ova zlatna šteka iza, ali obučen je isto i ovo je jedino gostovanje na TV koje je vidljivo na njegovim profilima.

Dakle, Avdo koliko vidim opet malo nateže istinu i dodaje detalje u cilju pojacavanja dramskog efekta.
Glanzer

#14399 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Glanzer »

romagnoli90 wrote: 15/03/2025 06:50 “Spreman sam se vratiti na neumski model izmjena Izbornog zakona da uvedemo elektorski način izbora članova Predjedništva BiH. Nije u redu da Bošnjaci Hrvatima biraju člana Predsjedništva”, izjavio je predsjednik NiP-a Dino Konaković, gostujući na TV Herceg-Bosne.

Ili ćete možda reći da je i ovo izmišljotina Avde Avdića?
Pa nije izmišljotina, pitanje je jel' u redu, pa Komšo za 20 god. vladavine nije ni u Kiseljak krocio, normalno kad mu to nije baza. Sve ono što je Haris rekao pri prvom njegovom izboru obistinilo se a da mi koji smo ga uprkos tome birali ni jedan jedini benefit od njegovog camljenja na stolici nismo imali, ni jedan. Posebno mi se gadi od njegove cuvene trivijalnosti "koncept Zukorlic" i "obraz Senade"
romagnoli90

#14400 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by romagnoli90 »

_BataZiv_0809 wrote: 15/03/2025 06:58 Izgleda da je izjava bila za TV Unsko Sanskog Kantona, a da je TV HB samo prenijela.

Image

Istini za volju ne vidi se ova zlatna šteka iza, ali obučen je isto i ovo je jedino gostovanje na TV koje je vidljivo na njegovim profilima.

Dakle, Avdo koliko vidim opet malo nateže istinu i dodaje detalje u cilju pojacavanja dramskog efekta.
Dragi, prečasni i prepošteni forumski administratoru, ja razumijem da je Avdo Avdić već 20 godina trn u oku aktuelnim vlastima i njihovim medijskim propagandistima i megafonima, bez obzira ko je na vlasti, kako se ko smjenjuje, jer je u ovoj državi očito nepojmljivo i nadrealno da jedan novinar kritikuje baš SVAKU vlast, ali prečasni Sude, ne moramo se baš toliko ofirati :mrgreen: :thumbup: :bih:

34:45 https://www.youtube.com/watch?v=5GCD-8cRJN0&t=1125s
Last edited by romagnoli90 on 15/03/2025 07:30, edited 1 time in total.
Post Reply