Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Styling
#13976 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Koji idiot, diktator i bolesnik moraš biti kad se spremaš da pošalješ policiju i vojsku na svoju djecu, na nenaoružane studente. To je vrhunac poremećenosti. Satraće ih ali vlast ne da 
-
MMM1977
#13977 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne može za dan ništa jbg...zenit dozic wrote: ↑14/03/2025 13:12Kao sto vec rekoh dok je god dodikov covjek na celu sipe ista nece ucestvovati u hapsenju izvrsilaca drzavnog udara.512MB wrote: ↑14/03/2025 12:54 Dakle,
[ x ] Tužilaštvo je uredno 2x uputilo poziv u Sud BiH
[ x ] Pošto se nisu odazvali Tužilaštvo je donijelu naredbu Sudskoj Policiji o privođenju tri krmka
[ x ] Sudska Policija u tajnosti organizira hapšenje, za tu rabotu su našli "jednu članicu EU" a vjerovatno ona specijalna jedinica iz Češke i Graničnu policiju BiH (očigledno je SIPA odbila surađivati)
[...] Slijedi hapšenje kad se procjeni najbolji trenutak.
Sve po proceduri kako i treba biti.
Kako ce da ga maknu to je sad do suda tuzilastva i trojke.
- Styling
#13978 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sjećam se k’o sad.JovicSA wrote: ↑14/03/2025 13:12Isodora je bila baš poseban lik poremećene četnikuše od malena, od kako je prohodala čini mi se. Sjetimo se one famozne nazi famozne žurke osamdesetih kada je onomad SKJ brujao o tome ali se sve zbog tate tadašnjeg novinara zataškalo i odselili su se tada za Beograd. Mislim da je bila i par dana u tadašnjem zatvoru. Sorry za off topic, možda mlađi članovi ne znaju.
-
gistro
-
sajber87
#13980 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sda prekodrinska peta kolona bi sve dala da sad sipa krene i da nastane krvoprolice za sta bi optuzili trojku. Oni legnu i bude se sa mislju kako ocrniti protivnike po cijenu raspada bosne jer logika sda i njenih trabanata je jebes bosnu ako mi i nasi satrapi ne vladamo njome i ne krcmimo njene budzete(isti su kao snsd).
Da ponovim drzava ce sve zavrsiti sa svojim saveznicima, do sljedecih opstih izbora sve ce biti jasno ponavljao sam prije skoro tri godine kao papagaj pa se strpite jos godinu i po.
Evo nesto za razmisljanje recimo dodik hipoteticki gledano padne sutra zamjeni ga opozicija kako mislite de bi se rijesilo npr pitanje drzavne imovine i slicne stvari. Malo samo mucnuti glavom pod uslovom da niste sda botina
Mi kao narod imamo uz sda i satrape dva velika problema a oba su u mentalitetu a to su da iz euforije za sekundu odemo u depresiju i nestrpljenje tj nedostatak sabura kojeg volimo da pominjemo tako cesto
Sabura
Da ponovim drzava ce sve zavrsiti sa svojim saveznicima, do sljedecih opstih izbora sve ce biti jasno ponavljao sam prije skoro tri godine kao papagaj pa se strpite jos godinu i po.
Evo nesto za razmisljanje recimo dodik hipoteticki gledano padne sutra zamjeni ga opozicija kako mislite de bi se rijesilo npr pitanje drzavne imovine i slicne stvari. Malo samo mucnuti glavom pod uslovom da niste sda botina
Mi kao narod imamo uz sda i satrape dva velika problema a oba su u mentalitetu a to su da iz euforije za sekundu odemo u depresiju i nestrpljenje tj nedostatak sabura kojeg volimo da pominjemo tako cesto
Sabura
-
ljubijankic
#13981 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jel ti stvarno mislis da ce neko ukinuti ove zakone koje je Dodik donio ako oni budu na snazi 2 godine? Kakvi izbori, kakvi bakraci, ovo ako potraje jos par dana nema vracanja na staro nikad. Pa tada cak ni opozicija nece biti za tosajber87 wrote: ↑14/03/2025 13:15 Sda prekodrinska peta kolona bi sve dala da sad sipa krene i da nastane krvoprolice za sta bi optuzili trojku. Oni legnu i bude se sa mislju kako ocrniti protivnike po cijenu raspada bosne jer logika sda i njenih trabanata je jebes bosnu ako mi i nasi satrapi ne vladamo njome i ne krcmiko njene budzete(isti su kao snsd).
Evo nesto za razmisljanje recimo dodik hipoteticki gledano padne sutra zamjeni ga opozicija kako mislite de bi se rijesilo npr pitanje drzavne imovine i slicne stvari. Malo samo mucnuti glavom pod uslovom da niste sda botina![]()
Sabura![]()
-
MMM1977
-
gistro
#13983 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
zavrzlama
#13984 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dodik kupuje vrijeme...otici ce on sam u Sarajevo ....da pokaze da se zrtvuje za srpsku stvar...
Malo vas je propratilo izjavu Nato Sekretara"mi zelimo da domace institucije rijese nastalu krizu"
U prevodu zele da domace policijske snage uhvate dodika i time pokazu separatistima da je drzava jaca od njih...
Zato mislim da ce se dodik sam predat,da dokaze da ga drzava nije smjela uhapsiti i da ne postoji...dodik ceka rasplet oko vucica..
Malo vas je propratilo izjavu Nato Sekretara"mi zelimo da domace institucije rijese nastalu krizu"
U prevodu zele da domace policijske snage uhvate dodika i time pokazu separatistima da je drzava jaca od njih...
Zato mislim da ce se dodik sam predat,da dokaze da ga drzava nije smjela uhapsiti i da ne postoji...dodik ceka rasplet oko vucica..
Last edited by zavrzlama on 14/03/2025 13:20, edited 1 time in total.
-
palermo
#13985 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovo je jedna od najumnijih misli u historiji foruma.sajber87 wrote: ↑14/03/2025 13:15 Sda prekodrinska peta kolona bi sve dala da sad sipa krene i da nastane krvoprolice za sta bi optuzili trojku. Oni legnu i bude se sa mislju kako ocrniti protivnike po cijenu raspada bosne jer logika sda i njenih trabanata je jebes bosnu ako mi i nasi satrapi ne vladamo njome i ne krcmimo njene budzete(isti su kao snsd).
Evo nesto za razmisljanje recimo dodik hipoteticki gledano padne sutra zamjeni ga opozicija kako mislite de bi se rijesilo npr pitanje drzavne imovine i slicne stvari. Malo samo mucnuti glavom pod uslovom da niste sda botina![]()
Sabura![]()
" nedostaje nam sabura "
-
MMM1977
#13986 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Provjerio sam, mislio je na ukupni broj trupa iz EU 

Last edited by MMM1977 on 14/03/2025 13:26, edited 1 time in total.
-
sajber87
#13987 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Hajde ovako, postavi sebi pitanje da li je ovakav dejton pun blokada dobar i da li dugorocno moze da funkcionise, ako kazes jeste onda nista, a ako kazes nije onda imas dva nacina da ga promjenis. Prvi je dogovorom a ako smatras da se nacionalisticke politicke elite mogu dogovoriti oko reforme dejtona onda nista, a ako ne smatras da mogu koji je drugi nacin odgovori sebiljubijankic wrote: ↑14/03/2025 13:17Jel ti stvarno mislis da ce neko ukinuti ove zakone koje je Dodik donio ako oni budu na snazi 2 godine? Kakvi izbori, kakvi bakraci, ovo ako potraje jos par dana nema vracanja na staro nikad. Pa tada cak ni opozicija nece biti za tosajber87 wrote: ↑14/03/2025 13:15 Sda prekodrinska peta kolona bi sve dala da sad sipa krene i da nastane krvoprolice za sta bi optuzili trojku. Oni legnu i bude se sa mislju kako ocrniti protivnike po cijenu raspada bosne jer logika sda i njenih trabanata je jebes bosnu ako mi i nasi satrapi ne vladamo njome i ne krcmiko njene budzete(isti su kao snsd).
Sabura![]()
-
zavrzlama
#13988 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
sajber87 wrote: ↑14/03/2025 13:15 Sda prekodrinska peta kolona bi sve dala da sad sipa krene i da nastane krvoprolice za sta bi optuzili trojku. Oni legnu i bude se sa mislju kako ocrniti protivnike po cijenu raspada bosne jer logika sda i njenih trabanata je jebes bosnu ako mi i nasi satrapi ne vladamo njome i ne krcmimo njene budzete(isti su kao snsd).
Sabura![]()
- farenhajt983
#13989 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
je li ti znas sta je USTAVNI SUD jedne zemlje i sta znace njegove odlukeljubijankic wrote: ↑14/03/2025 13:17Jel ti stvarno mislis da ce neko ukinuti ove zakone koje je Dodik donio ako oni budu na snazi 2 godine? Kakvi izbori, kakvi bakraci, ovo ako potraje jos par dana nema vracanja na staro nikad. Pa tada cak ni opozicija nece biti za tosajber87 wrote: ↑14/03/2025 13:15 Sda prekodrinska peta kolona bi sve dala da sad sipa krene i da nastane krvoprolice za sta bi optuzili trojku. Oni legnu i bude se sa mislju kako ocrniti protivnike po cijenu raspada bosne jer logika sda i njenih trabanata je jebes bosnu ako mi i nasi satrapi ne vladamo njome i ne krcmiko njene budzete(isti su kao snsd).
Sabura![]()
o odlukama se ne raspravlja,one se izvrsavaju
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
-
zenit dozic
- dr_Evil
-
dimitrov
#13994 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Koji zakoni? Pa US ih je već zabranio privremenom mjerom, dakle oni nisu na snazi bili ni 5 dana, a ne 2 godine.ljubijankic wrote: ↑14/03/2025 13:17Jel ti stvarno mislis da ce neko ukinuti ove zakone koje je Dodik donio ako oni budu na snazi 2 godine? Kakvi izbori, kakvi bakraci, ovo ako potraje jos par dana nema vracanja na staro nikad. Pa tada cak ni opozicija nece biti za tosajber87 wrote: ↑14/03/2025 13:15 Sda prekodrinska peta kolona bi sve dala da sad sipa krene i da nastane krvoprolice za sta bi optuzili trojku. Oni legnu i bude se sa mislju kako ocrniti protivnike po cijenu raspada bosne jer logika sda i njenih trabanata je jebes bosnu ako mi i nasi satrapi ne vladamo njome i ne krcmiko njene budzete(isti su kao snsd).
Sabura![]()
-
upitan
#13995 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa jesu li Kosarac i Amidzic SNSD ili su mozda presli u SDA a da mi to ne znamoMaliodmene wrote: ↑13/03/2025 23:46Ko prica o Kosarcu i Amidzicu, ne razumijem?upitan wrote: ↑13/03/2025 23:45Zato i jesmo u ovoj situaciji, jer Trojka ne zna osnovne procedure a i oni koji njih slusaju.no_sekirli wrote: ↑13/03/2025 23:40
Glavno je da ti poznajes zakon.
Iznad ti je opisano kako moze. Jedno mjesto iz RS je upraznjeno jer je Nesic dao ostavku. Tako da DN ne treba za imenivanje. Iz RSa u ZD ruke postoje, na federalnim je hoce li Vukana izabrafi.
VM jedne drzave, tj.vlada je najbitniji organ jedne drzave, ako nema vlade, dzaba sve ostalo.
https://istraga.ba/spiric-zakazao-sjedn ... vnog-reda/
Špirić zakazao sjednicu Doma naroda PS BiH za 2. april: Smjene SNSD-ovih kadrova posljednje tačke dnevnog reda
*Na predloženom dnevnom redu su tačke koje se nisu razmatrale na prošloj hitnoj sjednici koja je prekinuta, ali i dvije tačke koje se odnose na smjenu Nikole Špirića iz rukovodstva Doma, te SNSD-ovih ministara Staše Košarca i Srđana Amidžića. Predstavnički dom PS BiH 25. februara je izglasao njihovu smjenu, ali smjena mora proći i u Domu naroda. Kod imenovanja je procedura da samo potvrđuje Predstavnički dom.
Dakle,ne mozes imenovati novo VM dok ne zavrsis proceduru smjene postojecih ministara iz SNSD a da bi proslo proceduru smjene trenutnih ministara iz SNSD - mora potvrditi DN..
Kako ce potvrditi,kada Dodik ima 3 u DN i oni ce svaku sjednicu napustiti.
Bager se davno pokvario, a kroz VM se Dodik jaca.
Institucije BiH postoje samo kada je hapsiti na podrucju FBiH a dok u tzv.rs. ako nije SIPA ukljucena onda gotovo da hapsenja nema.
Dodik pokusava da dobije na vremenu,a poznavajuci kako to ide kod nas- stranci ce doci sa svojim rjesenjem a vidimo non-paperi su spremni.
A to ce znaciti da ce biti popusanja,a na kraju ce Dodik od svega ovoga nesto i dobiti...
Vjerovatno zakon o drzavnoj imovini..
- dr_Evil
#13996 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
khm.. nacrtdimitrov wrote: ↑14/03/2025 13:31Koji zakoni? Pa US ih je već zabranio privremenom mjerom, dakle oni nisu na snazi bili ni 5 dana, a ne 2 godine.ljubijankic wrote: ↑14/03/2025 13:17Jel ti stvarno mislis da ce neko ukinuti ove zakone koje je Dodik donio ako oni budu na snazi 2 godine? Kakvi izbori, kakvi bakraci, ovo ako potraje jos par dana nema vracanja na staro nikad. Pa tada cak ni opozicija nece biti za tosajber87 wrote: ↑14/03/2025 13:15 Sda prekodrinska peta kolona bi sve dala da sad sipa krene i da nastane krvoprolice za sta bi optuzili trojku. Oni legnu i bude se sa mislju kako ocrniti protivnike po cijenu raspada bosne jer logika sda i njenih trabanata je jebes bosnu ako mi i nasi satrapi ne vladamo njome i ne krcmiko njene budzete(isti su kao snsd).
Sabura![]()
- DaysleepeR
#13997 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nešića je uhapsio MUP RS.upitan wrote: ↑14/03/2025 13:32Pa jesu li Kosarac i Amidzic SNSD ili su mozda presli u SDA a da mi to ne znamoMaliodmene wrote: ↑13/03/2025 23:46Ko prica o Kosarcu i Amidzicu, ne razumijem?upitan wrote: ↑13/03/2025 23:45
Zato i jesmo u ovoj situaciji, jer Trojka ne zna osnovne procedure a i oni koji njih slusaju.
https://istraga.ba/spiric-zakazao-sjedn ... vnog-reda/
Špirić zakazao sjednicu Doma naroda PS BiH za 2. april: Smjene SNSD-ovih kadrova posljednje tačke dnevnog reda
*Na predloženom dnevnom redu su tačke koje se nisu razmatrale na prošloj hitnoj sjednici koja je prekinuta, ali i dvije tačke koje se odnose na smjenu Nikole Špirića iz rukovodstva Doma, te SNSD-ovih ministara Staše Košarca i Srđana Amidžića. Predstavnički dom PS BiH 25. februara je izglasao njihovu smjenu, ali smjena mora proći i u Domu naroda. Kod imenovanja je procedura da samo potvrđuje Predstavnički dom.
Dakle,ne mozes imenovati novo VM dok ne zavrsis proceduru smjene postojecih ministara iz SNSD a da bi proslo proceduru smjene trenutnih ministara iz SNSD - mora potvrditi DN..
Kako ce potvrditi,kada Dodik ima 3 u DN i oni ce svaku sjednicu napustiti.
Bager se davno pokvario, a kroz VM se Dodik jaca.
Institucije BiH postoje samo kada je hapsiti na podrucju FBiH a dok u tzv.rs. ako nije SIPA ukljucena onda gotovo da hapsenja nema.
Dodik pokusava da dobije na vremenu,a poznavajuci kako to ide kod nas- stranci ce doci sa svojim rjesenjem a vidimo non-paperi su spremni.
A to ce znaciti da ce biti popusanja,a na kraju ce Dodik od svega ovoga nesto i dobiti...
Vjerovatno zakon o drzavnoj imovini..
-
ljubijankic
#13998 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Naravno da nije dobar ali sam isto tako siguran da ako kod Srba zaživi ovo što je Dodik izglasao i takvo bude trajalo par mjeseci apolutno niko od njih nece pristati na bilo kakve ustupke i povratke na staro.sajber87 wrote: ↑14/03/2025 13:22Hajde ovako, postavi sebi pitanje da li je ovakav dejton pun blokada dobar i da li dugorocno moze da funkcionise, ako kazes jeste onda nista, a ako kazes nije onda imas dva nacina da ga promjenis. Prvi je dogovorom a ako smatras da se nacionalisticke politicke elite mogu dogovoriti oko reforme dejtona onda nista, a ako ne smatras da mogu koji je drugi nacin odgovori sebiljubijankic wrote: ↑14/03/2025 13:17Jel ti stvarno mislis da ce neko ukinuti ove zakone koje je Dodik donio ako oni budu na snazi 2 godine? Kakvi izbori, kakvi bakraci, ovo ako potraje jos par dana nema vracanja na staro nikad. Pa tada cak ni opozicija nece biti za tosajber87 wrote: ↑14/03/2025 13:15 Sda prekodrinska peta kolona bi sve dala da sad sipa krene i da nastane krvoprolice za sta bi optuzili trojku. Oni legnu i bude se sa mislju kako ocrniti protivnike po cijenu raspada bosne jer logika sda i njenih trabanata je jebes bosnu ako mi i nasi satrapi ne vladamo njome i ne krcmiko njene budzete(isti su kao snsd).
Sabura![]()
![]()
-
Dimu1927
#13999 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Znaci sipa ipak ne postuje ustavni sud ? I dalje postupaju po dodikovim zakonima, ne rade akcije po pc. Neovisno od hapsenja dodika oni ne rade fakticki u pc
Hoce li se tuzilastvo sjetiti pa otvoriti predmet protiv culuma i ostalih koji ovo naredjuju ?
Hoce li se tuzilastvo sjetiti pa otvoriti predmet protiv culuma i ostalih koji ovo naredjuju ?
-
svi u napad
#14000 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Molim forumase da o Bokanu i slicnim govnima pisu tj. diskutuju na temi o Srbiji. Dakle meni zaista nije jasno da u nasim bezbejdnosnim strukturama sjedi jako malo obrazovanih i strucnih ljudi. O cemu se radi? Razumjem da je hapsenje zahtjevna i specijalna operacija koja zahtjeva dobru organizaciju i o kojoj se ne prica u javnosti. Ali ljudi moji evo sad svi znamo sta je Stevandic izjavio i sad umjesto da svi stampani i elektronski mediji svaki sat nas bombarduju ovom vjescju i da prozivaju clanove opozicije sa pitanjima sta ce oni uraditi u vezi toga sa nase strane gotovo muk (samo na vijestima kratko o tome). Razumjem da je Ramo Isak zaokupljen kupovinom restorana ali postoje i drugi koji mogu i trebaju ovo uraditi. Pored toga nasi politicari trebaju dati podrsku opoziciji iz entiteta da podnesu krivicne prijave protiv Stevandica i da vidimo a i njihov narod da li postoji uredjeni pravni sistem kod njih jer oni se pozivaju na to.
Hajmo ljudi udruziti sve raspolozive snage i veze jer se radi o spasavanju jedne i jedine nam domovine. Pustimo sada botovanje jer nije vrijeme za to. Niposto se ne smije sjesti za pregovaracki sto sa rusiteljima drzave. Nadam se da Erdogan nece uspjeti nagovoriti Becirovica na tu varijantu obecavajuci mu zastitu i nesto oruzja za nase snage. Mislim da je ovaj poziv Brkice dosao na molbu Vucica i posto su Turci puno ulozili u Srbiju a jos ce prodati i masu oruzja istima za ovu uslugu treba biti jako oprezan prema njima. Mislim da mi trebamo prevashodno igrati na Engleze a onda na Njemce jer to su drzave koje imaju moc i znanje da rjese ovaj nas problem. Zivjeli.
Hajmo ljudi udruziti sve raspolozive snage i veze jer se radi o spasavanju jedne i jedine nam domovine. Pustimo sada botovanje jer nije vrijeme za to. Niposto se ne smije sjesti za pregovaracki sto sa rusiteljima drzave. Nadam se da Erdogan nece uspjeti nagovoriti Becirovica na tu varijantu obecavajuci mu zastitu i nesto oruzja za nase snage. Mislim da je ovaj poziv Brkice dosao na molbu Vucica i posto su Turci puno ulozili u Srbiju a jos ce prodati i masu oruzja istima za ovu uslugu treba biti jako oprezan prema njima. Mislim da mi trebamo prevashodno igrati na Engleze a onda na Njemce jer to su drzave koje imaju moc i znanje da rjese ovaj nas problem. Zivjeli.