Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
Dr Arsla
#13851 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ako se završi samo sa hapšenjem Dodika, Stevandiča i Viškovića i ostane na tome eto novog Dodika za 5-10 godina ako ne i prije. Ovo je udar na državu, rušenje Ustava i ako MUP PC aktivno učestvuje u tome onda na kraju treba i da snosi posljedice. Znači reforma policije, funkcionalnija država. Ako se sad ne iskoristi ta prilika a čitava MZ je uz nas osim Rusa i Mađara, onda neće nikad. Luđačka košulja iz Dejtona će onda ostati i svako malo imaćemo nove Dodike i pokušaje otcjepljenja A u Ustavnom sudu BiH neće vječno sjediti stranci, otićiće kad tad
-
PM72
#13852 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Aliju su amerikanci dva puta nasukali.Prvi put 1991 kad su mu obećali podršku za nezavisnost BiH i drugi put 1995 kad su ga natjerali da zaustavi ofanzivu i potpiše DMSVjecita_zavrzlama wrote: ↑14/03/2025 10:45Pogledaj albance i kako se mjih pitalo,A Alija je toliko bio mutav da su ga cak i ameri par puta sprijecavali..inace bi mi imali gore i od danas
-
DonieBrasco
#13853 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne treba BiH neprijatelj kao Dodik i Covic pored ovakvih.
-
Hakiz
#13854 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tvoja mržnja ne znači da si u pravu.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑14/03/2025 10:52Taj bi potpisao i fildzan drzavicu, to mu je i san bioHakiz wrote: ↑14/03/2025 10:49Na Aliju su Amerikanci vršili pritisak da potpiše.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑14/03/2025 10:45
Pogledaj albance i kako se mjih pitalo,A Alija je toliko bio mutav da su ga cak i ameri par puta sprijecavali..inace bi mi imali gore i od danas
-
made_in_sarajevo
#13855 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
treba patriote pod hitno vratiti na vlast i da gazija zahiragic licno ode po dodika. naravno da ga spasi, ali pod hitno patriote vratiti na vlast jer samo nam je to spas.
inace ovi sto govore promjena imena RS, policije, ma jednostavno zaboravite to sve. 30 godina je proslo, generacije i generacije su rodjene, pa moje dijete od 2 godine jos malo ce nauciti da ima federacija i rs entiteti, ljudi rade, institucije rade... da se to tek tako ugasi macku o rep i taj voz je prosao. hoce li se nekad desiti ne znam, ali sad ce biti smjena dodika i snsd-a, doci ce sds,pdp raditi na putu za EU jer vide da ima zakona i drzave, vide da stranci su na strani drzave i jos pogotovo SDS koji je na svojoj kozi i gore stvari osjetio od dodika.
gasenje entiteta se trebalo odraditi do 10 godina od rata, kad si trebao iskoristiti srebrenicu maksimalno kao sto su cifuti iskoristili drugi svjetski rat, pa dok se nije nista rasirilo, uhodalo, uslo ljudima u glavu, djece i djece zavrsilo skole, pa bi to proslo uz otpor ali zaboravilo bi se za mjesec. ovako 30 godina proslo i sad ces ti reci eh nema republike vise. isto da nama dodju i kazu eh nema bosne vise.
prosao voz, hvala patriotama nasim, sda, sbih, ovom konjini sa tvitera sto su pustili sve to radi licnih interesa i talova. sad kad nisu na vlasti eh hajmo baciti nemogucu misiju da ugasimo RS, mjenjamo nazive i da govorimo kako trojka cuva dodika
inace ovi sto govore promjena imena RS, policije, ma jednostavno zaboravite to sve. 30 godina je proslo, generacije i generacije su rodjene, pa moje dijete od 2 godine jos malo ce nauciti da ima federacija i rs entiteti, ljudi rade, institucije rade... da se to tek tako ugasi macku o rep i taj voz je prosao. hoce li se nekad desiti ne znam, ali sad ce biti smjena dodika i snsd-a, doci ce sds,pdp raditi na putu za EU jer vide da ima zakona i drzave, vide da stranci su na strani drzave i jos pogotovo SDS koji je na svojoj kozi i gore stvari osjetio od dodika.
gasenje entiteta se trebalo odraditi do 10 godina od rata, kad si trebao iskoristiti srebrenicu maksimalno kao sto su cifuti iskoristili drugi svjetski rat, pa dok se nije nista rasirilo, uhodalo, uslo ljudima u glavu, djece i djece zavrsilo skole, pa bi to proslo uz otpor ali zaboravilo bi se za mjesec. ovako 30 godina proslo i sad ces ti reci eh nema republike vise. isto da nama dodju i kazu eh nema bosne vise.
prosao voz, hvala patriotama nasim, sda, sbih, ovom konjini sa tvitera sto su pustili sve to radi licnih interesa i talova. sad kad nisu na vlasti eh hajmo baciti nemogucu misiju da ugasimo RS, mjenjamo nazive i da govorimo kako trojka cuva dodika
-
Glanzer
#13856 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jesu li nas treći put nasukali kad su bombardirali položaje oko Sarajeva, pa su naše jedinice zahvaljujući tome mogle u ofanzivu?PM72 wrote: ↑14/03/2025 10:54Aliju su amerikanci dva puta nasukali.Prvi put 1991 kad su mu obećali podršku za nezavisnost BiH i drugi put 1995 kad su ga natjerali da zaustavi ofanzivu i potpiše DMSVjecita_zavrzlama wrote: ↑14/03/2025 10:45Pogledaj albance i kako se mjih pitalo,A Alija je toliko bio mutav da su ga cak i ameri par puta sprijecavali..inace bi mi imali gore i od danas
- Ateista
#13857 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Politicari se prepucavaju izmedju sebe, prijete i pale auta, ne utice to na nas obicne ljude koji normalno zive.studiorum_tuzlaensis wrote: ↑14/03/2025 09:47 Opozicionarima iz RS prijećeno smrću u Skupstini, a sinoc jedno i zapaljeno auto ispred kuce. Nebojša vise ne moze ni teoretski ni prakticno slobodno da se kreće po BiH, dok nas kolega @Ateista uvjerava da je sve OK.
Ja vise ne smijem u RS, jer tamo ne vrijede zakoni BiH. Ne znam za tebe prijatelju.
Novi zakoni isto tako nemaju uticaj na obicne ljude, ja mogu normalno otici u RS i njihovi novi zakoni me direktno ne doticu ni na koji nacin, niko mi ne brani prolaz niti me ugrozava.
Ugrozavaju drzavu i zbog toga institucije trebaju raditi po zakonu i hapsiti one koji donose neustavne zakone, ali opet kazem nije nikakvo ratno stanje kako neko pokusava predstaviti i trenutno sve ovo nema neki uticaj na zivot obicnih ljudi.
-
splinter
#13858 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Situacija se polako smiruje. Samo da prođe još sutrašnji cirkus u Bg pa da se polako svi razilaze.
Već smo na sredini ožujka, ovce su se davno izjanjile, vegetacija krenula, a uskoro će i proljetna sjetva, počinju građevinski radovi.
Biće onako kako veliki odluče, a do tada se baciti na posao, s akcentom na namjensku industiju kako za domaće tako i ino potrebe, tj izvoz.
Već smo na sredini ožujka, ovce su se davno izjanjile, vegetacija krenula, a uskoro će i proljetna sjetva, počinju građevinski radovi.
Biće onako kako veliki odluče, a do tada se baciti na posao, s akcentom na namjensku industiju kako za domaće tako i ino potrebe, tj izvoz.
-
Oznaka Tablica
#13859 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bosanci pravi okruzeni dodikom, covicem i sdaovcima... E to je patnja u zivotu
-
PM72
#13860 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bombardovana su skladišta i fabrika Pretis...Glanzer wrote: ↑14/03/2025 11:03Jesu li nas treći put nasukali kad su bombardirali položaje oko Sarajeva, pa su naše jedinice zahvaljujući tome mogle u ofanzivu?PM72 wrote: ↑14/03/2025 10:54Aliju su amerikanci dva puta nasukali.Prvi put 1991 kad su mu obećali podršku za nezavisnost BiH i drugi put 1995 kad su ga natjerali da zaustavi ofanzivu i potpiše DMSVjecita_zavrzlama wrote: ↑14/03/2025 10:45
Pogledaj albance i kako se mjih pitalo,A Alija je toliko bio mutav da su ga cak i ameri par puta sprijecavali..inace bi mi imali gore i od danas
-
Dimu1927
#13861 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bolje i to nego ovaj suzivot na silu sa 2 parazita. Kad vec ne znamo za boljeVjecita_zavrzlama wrote: ↑14/03/2025 10:52Taj bi potpisao i fildzan drzavicu, to mu je i san bioHakiz wrote: ↑14/03/2025 10:49Na Aliju su Amerikanci vršili pritisak da potpiše.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑14/03/2025 10:45
A sta za albance ne kontam, za kosovo ? Ma i to je nerijeseno do kraja jos uvijek, prije ili kasnije mogu zakuhati...
- Ateista
#13862 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ni ja ne mislim da ce stvarno biti uhapsen, samo sto ja mislim da ce zbrisati helikopterom kad vidi da nema drugog izbora, prije to nego da ce se sam odazvati nakon svega ovoga.DaysleepeR wrote: ↑14/03/2025 10:35 Trebamo se svi pomiriti sa tim da Dodik neće biti uhapšen.
On prvi neće dozvoliti da bude uhapšen (ne silom, nego najviše radi PR-a).
Manje mu je poniženje da se sam odazove na kraju (što može opet peglati PR-om i demagogijom) nego da ga snime kamere kako ga sprovode uhapšenog.
To se jednostavno neće desiti, ne dešava se nijednom političaru, ovaj svijet nije fer, i ne živimo u filmovima.
Trump je slično radio, hoće, neće, ne da, pa je na kraju sam došao i napravio show od svog privođenja i mugshot-a.
Okrenuo u svoju korist.
Dodik neće biti uhapšen, to se neće desiti.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#13863 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- DaysleepeR
#13864 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne odbacujem ni taj scenarij, iako bih ga najmanje volio, ko negdje pobjegne uvijek postoji mogućenost da se jednog dana vrati trijumfalno...Ateista wrote: ↑14/03/2025 11:10Ni ja ne mislim da ce stvarno biti uhapsen, samo sto ja mislim da ce zbrisati helikopterom kad vidi da nema drugog izbora, prije to nego da ce se sam odazvati nakon svega ovoga.DaysleepeR wrote: ↑14/03/2025 10:35 Trebamo se svi pomiriti sa tim da Dodik neće biti uhapšen.
Manje mu je poniženje da se sam odazove na kraju (što može opet peglati PR-om i demagogijom) nego da ga snime kamere kako ga sprovode uhapšenog.
To se jednostavno neće desiti, ne dešava se nijednom političaru, ovaj svijet nije fer, i ne živimo u filmovima.
Trump je slično radio, hoće, neće, ne da, pa je na kraju sam došao i napravio show od svog privođenja i mugshot-a.
Okrenuo u svoju korist.
Ali hapšenja akcijskog, filmskog, spektakularnog za kamere i sprovođenje kao kera, to nećemo gledati nikad.
- dr_Evil
#13865 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
E golemo
-
Dimu1927
#13866 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Fakat jebote mi se nadamo ukidanju cetniteta.. Pa to ako dodik postigne ovim radnjama, u svakoj kuci njegovu sliku drzati ko kimove iz sjeverne koreje. Proglasit ga najvecim bosancem u historijiPM72 wrote: ↑14/03/2025 10:06Bajke i SF su sprat višeibizza wrote: ↑14/03/2025 10:00512MB wrote: ↑14/03/2025 09:59 Situaciju ne treba uljepšavati, trenutno se u jednom dijelu države dešava oružana pobuna koju sprovodi MUP RS.
Nakon okončavanja pobune, masa ljudi mora završiti u zatvoru i to dugoročno, a MUP RS se mora transformisati i policija podignuti na državni nivo.
Nadam se da se trojka+sdf poslije ovog svega neće upuštati u "dogovore".![]()
Policija na nivo drzave + promjena naziva eniteta rs.![]()
- madesa
#13867 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
do prije 3-4 dana citav forum je bio siguran da ce ga uhapsitit. Kako vrijeme prolazi niko vise i ne vjerujeDaysleepeR wrote: ↑14/03/2025 11:13Ne odbacujem ni taj scenarij, iako bih ga najmanje volio, ko negdje pobjegne uvijek postoji mogućenost da se jednog dana vrati trijumfalno...Ateista wrote: ↑14/03/2025 11:10Ni ja ne mislim da ce stvarno biti uhapsen, samo sto ja mislim da ce zbrisati helikopterom kad vidi da nema drugog izbora, prije to nego da ce se sam odazvati nakon svega ovoga.DaysleepeR wrote: ↑14/03/2025 10:35 Trebamo se svi pomiriti sa tim da Dodik neće biti uhapšen.
Okrenuo u svoju korist.
Ali hapšenja akcijskog, filmskog, spektakularnog za kamere i sprovođenje kao kera, to nećemo gledati nikad.
- Peacean
#13868 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://avaz.ba/vijesti/bih/961218/vuka ... -i-rankicaVukanović nakon paljevine automobila: Znao sam šta mi se sprema, podnio sam prijavu protiv Stevandića, Viškovića i Rankića
- Rejhana
#13869 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
U BiH rat nikad nije završio jer se i u miru nastavilo živjeti s ratnim mentalnim sklopom i voditi politiku u ratnim kategorijama, rekao je u Podcastu Bura politolog dr. Dražen Pehar.
-
Oznaka Tablica
#13870 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovi sto bi htjeli da ratuju, neka se vrati gospoda iz dijaspore, zaduze puske i krenu na Dodika.
Zadnja opcija je rat.
Najpametnija odluka je da se posmatra sa strane kako se rs sama urusava, jer se ista pocela urusavati. Ne treba im ruku spasa davati, kao sto bi to sdaovci uradili
Zadnja opcija je rat.
Najpametnija odluka je da se posmatra sa strane kako se rs sama urusava, jer se ista pocela urusavati. Ne treba im ruku spasa davati, kao sto bi to sdaovci uradili
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#13871 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Naredne izbore se nece moci kandidovati, samo treba odsaburati do oktobra 2026 
Last edited by sime_cipol on 14/03/2025 11:17, edited 1 time in total.
- DaysleepeR
#13872 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Moja firma radi sa skoro 50% klijenata iz RS-a.arman1 wrote: ↑14/03/2025 11:12Informacija od osobe koja tamo živi i radi, a poznaje osobe koje rade za njega. Za nepovjerovati je da u rs-u ima sve više ljudi koji vjeruju da će čentitet nestati.
Business as usual, ljudi nabavljaju robu kao i inače, planira se proljeće, akcije za kupce, jebe se ljudima za Dodika.
Pričam prekjuče sa klijentom, država (dakle državni je zakon) uvela nove regulative za zaštitu okoline, sjebala im dobro posao, nema kod lika sekunde gorčine na državu, kaže klasika, donijeli zakon bez da su nas edukovali šta i kako, sad sa njima riješavamo kako ćemo dalje, ljudi su svjesni šta im je država i šta se mora poštovati, samo politika hajca.
Nema goreg glupana i debila od ovog Bajroviće i komplet te ekipe, Jahja i ostali.
Jebo te, ispade Senja Mahinić jako odmjeren i pametan u odnosu na ove ostale.
-
Dimu1927
#13873 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma kakvo hapsenje, i to za saslusanje obicno. Ne ide u zatvor direktno pa da je bjegunac od kazne...DaysleepeR wrote: ↑14/03/2025 11:13Ne odbacujem ni taj scenarij, iako bih ga najmanje volio, ko negdje pobjegne uvijek postoji mogućenost da se jednog dana vrati trijumfalno...Ateista wrote: ↑14/03/2025 11:10Ni ja ne mislim da ce stvarno biti uhapsen, samo sto ja mislim da ce zbrisati helikopterom kad vidi da nema drugog izbora, prije to nego da ce se sam odazvati nakon svega ovoga.DaysleepeR wrote: ↑14/03/2025 10:35 Trebamo se svi pomiriti sa tim da Dodik neće biti uhapšen.
Okrenuo u svoju korist.
Moze baja sutra otici u tuzilastvo dobrovoljno dati izjavu i vratit se ko slobodan covjek
Pa do iduceg teferic sudjenja i kazne rigorozne sene do 1 godinu da se moze otkupiti logicno
- banjaluka078
#13874 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ambasador BiH u Srbiji. Vidim da je i ambasadorica u Francuskoj imala TV gostovanje u odbranu Milorada. Sjetila sam se onog sastanka kad je okupio ambasadore Srbe da im naglasi da ne zaborave za koga rade. Za BiH ne.
- DaysleepeR
#13875 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja to nisam nikad ovdje tvrdio.madesa wrote: ↑14/03/2025 11:15do prije 3-4 dana citav forum je bio siguran da ce ga uhapsitit. Kako vrijeme prolazi niko vise i ne vjerujeDaysleepeR wrote: ↑14/03/2025 11:13Ne odbacujem ni taj scenarij, iako bih ga najmanje volio, ko negdje pobjegne uvijek postoji mogućenost da se jednog dana vrati trijumfalno...
Ali hapšenja akcijskog, filmskog, spektakularnog za kamere i sprovođenje kao kera, to nećemo gledati nikad.![]()