Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Throttle wrote: ↑12/03/2025 21:16
Zlatan autokult prodavao svog, 7000
Nisu neke pare, ko voli stare francuze
ima i ovaj na piku
Peugeot 405 Mi 16 (7 900 KM) https://olx.ba/artikal/65829718
Imala moja koleginica ovaj auto, bijele boje, nekad tamo 2002./03. mislim da je bio proizvodnje nekad sa početka '90-ih, nije htjela VW kao seljački izbor, svako ga ima itd.
Uzela Peugeota u crno je zavio, sjećam se da je neki ovlašteni servis bio u Splitu, do tamo je dobacila rješavajući neke specifične probleme.... eto, nije baš lijepo sjećanje.
milojicabrzi wrote: ↑13/03/2025 13:54
Imala moja koleginica ovaj auto, bijele boje, nekad tamo 2002./03. mislim da je bio proizvodnje nekad sa početka '90-ih, nije htjela VW kao seljački izbor, svako ga ima itd.
Uzela Peugeota u crno je zavio, sjećam se da je neki ovlašteni servis bio u Splitu, do tamo je dobacila rješavajući neke specifične probleme.... eto, nije baš lijepo sjećanje.
Ne znam šta je na tom modelu moglo zaviti u crno kada je sve jednostavno i prilično kvalitetno. Jedino torzija, ali to je moglo napraviti dosta majstora tada. Mi smo imali dizela, sem reparacije torzije nije bilo nekih problema.
Iveco će dobiti svoje e-verzije e-Ducata i e-Scuda.
Iveco je trenutno u saradnji sa OTOKARom, OTOSANom i Hyundaiem, plus kineski partneri. Nakon kreiranja Stellantisa, saradnja sa Fiatom kroz FPT je prekinuta.
Dobro bi bilo da Stellantis vrati FPT 2.3 i 3.0 Multijet motore za Ducata i ekipu.
ElRe wrote: ↑14/03/2025 11:00
Nije slažem se.
Ali Grande Panda mijenja Grande Punta koji je bio jedan od top 3 modela u klasi. Ovo nije ni na nivou Sandera.
Nema šta, pragovi će biti rasadnik korozije na novom C3.
Generalno, oskudna antikoroziona zaštita donjeg dijela podvozja.
Gledaj kako je uradjen novi C3. Znači, pragovi će propadati brže od Golfa V.
Ljudima je bitno danas samo da je u startu povoljno. A ovaj dvojac sa tih početnih 15-16000 evra je među najpovoljnijim. I jbg, tu sva priča počinje i završava. Nešto ne mogu da nađem puno proizvođača kojima kvalitet nije opao zadnjih 10 godina.
Throttle wrote: ↑12/03/2025 21:16
Zlatan autokult prodavao svog, 7000
Nisu neke pare, ko voli stare francuze
ima i ovaj na piku
Peugeot 405 Mi 16 (7 900 KM) https://olx.ba/artikal/65829718
Ne postoji auto koji zavija u crno ili ne zavija, vec auto koji je odrzavan i koji nije. Naravno, i faktor srece igra ulogu.
Mene peugeot bolje slusa od golf 3 koji je 6x jednostavniji
citroen xm wrote: ↑15/03/2025 12:21
Do serije 07 i tih pominjanih elektro mušica, Pežo je tradicionalno pravio izuzetno kvalitetna auta.
Serija 05 i 06 su bile odlične. 406 bez problema mogao konkurisati Pasatu 5. I to po meni jedino 406.
605 možda i najkompletnija francuska limuzina, ako izuzmemo Citroen avangardu i Bacara Renaulte.
607 već nije imala šanse. Oskudna ponuda motora, stari mjenjači, stati V6 benzinac.
citroen xm wrote: ↑15/03/2025 12:21
Do serije 07 i tih pominjanih elektro mušica, Pežo je tradicionalno pravio izuzetno kvalitetna auta.
Serija 05 i 06 su bile odlične. 406 bez problema mogao konkurisati Pasatu 5. I to po meni jedino 406.
605 možda i najkompletnija francuska limuzina, ako izuzmemo Citroen avangardu i Bacara Renaulte.
607 već nije imala šanse. Oskudna ponuda motora, stari mjenjači, stati V6 benzinac.
407 je vrlo ozbiljan auto a i danas lijepo izgleda. U 2.0 hdi opciji neunistiv.
milojicabrzi wrote: ↑13/03/2025 13:54
Ne znam šta je na tom modelu moglo zaviti u crno kada je sve jednostavno i prilično kvalitetno. Jedino torzija, ali to je moglo napraviti dosta majstora tada. Mi smo imali dizela, sem reparacije torzije nije bilo nekih problema.
Mislim da je bio neki problem oko dizni i ubrizgavanja, auto jednostavno zatrokira i stane, niko ne zna šta mu je...ispočetka se nervirala, vozila u Split na ovlašteni servis, niko nije znao otkloniti problem, kasnije je poravnila i nosila je redovno šlep-sajlu na suvozačkom sjedištu...
Moguće da je ona naletila na baksuzan primjerak, ali ostao mi je u sjećanju kao deverli-auto
Stellantis: the new 1.2 PureTech engine (EB2 Gen 3) has reported problems with the camshaft
Available in petrol (100 hp) and micro-hybrid (136 hp) versions, the new 1.2 PureTech engine from Stellantis equips around thirty Citroën, DS, Fiat, Jeep, Opel and Peugeot models. According to the famous French site L’Argus, internal technical notes reveal anomalies in the camshaft. For owners, this fault causes the diagnostic light to comeon the dashboard and can be accompanied by a loss of power. According to the technical notes (the latest date back to March 2025), the problem is due to the incorrect positioning of the camshaft sprocket screws.
The consequences can gradually worsen, ranging from abnormal noises in the engine compartment to misfires. A displacement of the timing chain can also occur, caused by premature wear of the camshaft due to poor timing.