Ali ipak milina je citati komentare naroda na facebooku koji ih u 90% usutkuje.Mogu sa Dodikom sad da se slikaju
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
Vjecita_zavrzlama
#12951 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Najgori su mi ovi iz sda sto se kao misevi izvlace iz rupe svoje i daju izjave
Ali ipak milina je citati komentare naroda na facebooku koji ih u 90% usutkuje.Mogu sa Dodikom sad da se slikaju
- moonco
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Vaga
#12952 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nemoguće sada. Slabiji su od SNSD -a , imaju lošiju i manju infrastrukturu. Može se reći da su bezopasniji po nas. Iz tog ugla pravu si. Pa i da stanu mogu samo uzeti kofer u ruke i u Srbiju jer i ti koji kao nisu za Dodika nisu zbog vlastitog ekonomskog interesa i jer jedu iz našeg kazana.Thorgerson wrote: ↑13/03/2025 05:24 Ako nista, nisu isti u ovim posljednjim desavanjima. Tacno su odabrane strane. Tako da, iako i ja znam da bi vecina njih htjela da ima nezavisan rs, ovi drugi barem znaju da je to nemoguce. Tako da, ne mozemo reci da su isti.
Sad zamislimo situaciju da i opozicija stane uz dodika. Sta onda? Ovako barem ima neke nade da mozemo se vratiti u koliko toliko normalno funkcionisanje zemlje.
Inace slijedi nam paraliza.
Last edited by moonco on 13/03/2025 05:30, edited 1 time in total.
-
Vjecita_zavrzlama
- moonco
#12954 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zastava pod kojom je počinjen genocid. 
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#12955 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ova dvojica što se javno prepiru, prestanite sad i odmah.
Imate privatne poruke pa se tamo krvite.
Hvala...
Imate privatne poruke pa se tamo krvite.
Hvala...
-
Vjecita_zavrzlama
- moonco
#12957 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jbt ih. Ne jedem hljeba kod njih
- Thorgerson
#12958 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa upravo si potvrdio ono sto sam napisao.MMM1977 wrote: ↑13/03/2025 01:14 De ne budali. Koja to od navedenih zemalja ima entitetsko glasanje, domove naroda sa pravom veta? Gdje u Evropi imaš situaciju da stranke sa 10% glasova imaju 60% vlasti? Gdje to predstavnici vlasti i ambasadori bilo koje zemlje pljuju po toj zemlji i rade sve kontra interesa te zemlje? Gdje to predsjednik države piše pisma UN i ostalim zemljama da mu u zemlji rovare Hamasi?
Zašto narod ne glasa? Evo mi u probosanskom bloku smo izmjenjali sve opcije ali džaba jer je sistem takav da moraš praviti koalicije sa neprijateljima države, kakvi bolan evropski zakoni, da nije VP i pritisaka izvana nikada ništa ne bi usvojili.
I pored svih mogućih prava, pored države u državi, opet se traži više. Dosta jbt
Sve to, desava se iskljucivo zbog politicara i naroda koji ih bira.
U svakoj zemlji koju sam nabrojao je bilo pokusaja slicnih dodikovim. Ali - ili nisu imali podrsku naroda i propali su. Ili je drzava bila jaca.
Najsvjeziji primjer katalonije iz 2017.
Onda imas isto u spaniji baskiju i eta organizaciju koja je djelovala do 2011 god
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Basque_conflict
Potom su bili pokreti za nezavisnosf i na korzici, bavarskoj
Itd itd
Medjutim, to sve je propalo jer te budale nisu imale dovoljno podrske od naroda. A i kad su uspjeli da skupe nesto podrske, ostatak drzave je bio jaci. Kod nas, budala uzme komad drzave, baljezga o nezavisnosti i dobije 400.000 glasova. I kakve veze ima unutrasnje uredjenje s tim?
Stoga, odmakni malo od nase konzerve pa ces da vidis da itekako ima sranja svugdje. Naravno, mi mozda jesmo prvaci u tome, ali smo sami krivi.
- Thorgerson
#12959 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nisu nikada izlazili sa suludim idejama o nezavisnosti rs-a.moonco wrote: ↑13/03/2025 05:29Nemoguće sada. Slabiji su od SNSD -a , imaju lošiju i manju infrastrukturu. Može se reći da su bezopasniji po nas. Iz tog ugla pravu si. Pa i da stanu mogu samo uzeti kofer u ruke i u Srbiju jer i ti koji kao nisu za Dodika nisu zbog vlastitog ekonomskog interesa i jer jedu iz našeg kazana.Thorgerson wrote: ↑13/03/2025 05:24 Ako nista, nisu isti u ovim posljednjim desavanjima. Tacno su odabrane strane. Tako da, iako i ja znam da bi vecina njih htjela da ima nezavisan rs, ovi drugi barem znaju da je to nemoguce. Tako da, ne mozemo reci da su isti.
Sad zamislimo situaciju da i opozicija stane uz dodika. Sta onda? Ovako barem ima neke nade da mozemo se vratiti u koliko toliko normalno funkcionisanje zemlje.
Inace slijedi nam paraliza.
Dakle, sasvim dovoljno da mozemo reci, da nisu isti.
U drugim stvarima se u mnogocemu slazu i misle isto. Ali ako nista postuju Ustav drzave.
- moonco
#12960 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ima mnogo naroda koji imaju mnogo više para od nas, mnogo više resursa, mnogo veću populaciju ali nemaju svoje države.
- moonco
#12961 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A šta je uzrok/ posljedica toga? Tenkovi, transporteri, hapšenja, odvođenja, zastrašivanja, sankcije...Ono to nako fini sami od sebe ?!Thorgerson wrote: ↑13/03/2025 05:43 Nisu nikada izlazili sa suludim idejama o nezavisnosti rs-a.
Dakle, sasvim dovoljno da mozemo reci, da nisu isti.
U drugim stvarima se u mnogocemu slazu i misle isto. Ali ako nista postuju Ustav drzave.
Kako je skršen stari SDS, tako isto i SNSD demontirati. Rascjepkati ih na 150 partija, tako da uvijek imamo prostora da mi biramo sa kim ćemo praviti vlast.
- GandalfSivi
- mayab
#12963 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Žestoke kritike Dodiku u Evropskom parlamentu, Zovko isključili mikrofon
Koja kučka , zanima me hoće li se Plenki i Dragan ograditi od ovakvog , realno skandaloznog, istupa iste u Europskom parlamentu...Obratila se i Željana Zovko koja je rekla da sukob tinja 30 godina te ponovila floskule o unitaeizmu i separatizmu.
"Bez reforme Izbornog zakona, BiH će ostati tempirana bomba", rekla je Zovko a njen govovor je pokušao prekinuti, potom i isključio mikrofon predsjedavajući jer joj je isteklo vrijeme. Zovko u svom govoru niti jednom nije pomenula Dodika.
- GandalfSivi
#12964 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Samo cu postaviti poruku koju sam dobio, sve u svoje vrijeme. Rade patriote na tome…mayab wrote: ↑13/03/2025 06:32 Žestoke kritike Dodiku u Evropskom parlamentu, Zovko isključili mikrofon
Koja kučka , zanima me hoće li se Plenki i Dragan ograditi od ovakvog , realno skandaloznog, istupa iste u Europskom parlamentu...Obratila se i Željana Zovko koja je rekla da sukob tinja 30 godina te ponovila floskule o unitaeizmu i separatizmu.
"Bez reforme Izbornog zakona, BiH će ostati tempirana bomba", rekla je Zovko a njen govovor je pokušao prekinuti, potom i isključio mikrofon predsjedavajući jer joj je isteklo vrijeme. Zovko u svom govoru niti jednom nije pomenula Dodika.

Samo da napomenem, prijetnja je iskljucivo politicke prirode, mi osudjujemo bilo kakvo nasilje ili prijetnju istim. Ovo ozbiljno, niko joj ne prijeti fizicki, samo njenoj politickoj karijeri.
-
statixx
#12965 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Hoce li neko podnijeti krivicnu protiv Karana.
Javno tvrdi da ce stiti lica za koja je tuzilastvo izdalo nalog za privodjenje, i tvrdi da radi po zakonima koje je US stavio van snage.
Javno tvrdi da ce stiti lica za koja je tuzilastvo izdalo nalog za privodjenje, i tvrdi da radi po zakonima koje je US stavio van snage.
- Peacean
#12966 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/jos- ... /250313001Još jedan zastupnik iz Republikanske stranke u SAD-u pridružio se kritikama predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, zbog njegovih antiustavnih poteza zbog kojih je Bosna i Hercegovina u političkoj krizi
Republikanci sve glasniji u osudi dodika a on se kune u trumpa
- 512MB
#12967 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Koji su sljedeći koraci tužilaštva?
Đe Akcija kad ga se treba...
Đe Akcija kad ga se treba...
-
emmir1
#12968 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
romagnoli90 wrote: ↑13/03/2025 02:12 Ljudi nisu ni svjesni koliko je Ramo Isak ovom izjavom šuknuo Ćulumovoj SIPA-i i svim "državnim institucijama koje rade svoj posao".![]()
U fazonu: Da se mi pitamo, mi bismo ga već danas iznijeli iz skupštine, dok vi vijećate i procjenjujete sigurnosne rizike hahahaha![]()
A ovaj ga smrad Vukanović odmah optužuje da "podiže tenzije" i da bi izjave iz Federacije trebale biti "suzdržane"![]()
Pa u pravu je Vukanovic, sada svaka takva izjava iz Federacije pomaze Dodiku.
Uopste nisu potrebne sada neke junacke izjave koje ce Dodiku da koriste da mobilise narod
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#12970 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bice okupljanje specijalaca kod katedrale pa ce u koloni krenuti ka Laktasimaizvrsni direktor wrote: ↑13/03/2025 08:26imat ce javno prenosen sastanak, zajedno sa sipom koja ce plan akcije javno live prenositi
- Peacean
#12971 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://n1info.ba/vijesti/pojasnjenje-k ... je-dodika/Svaka operacija ovog tipa ima dva cilja – prvi, da zadatak bude izvršen; i drugi, da to bude obavljeno primjenom minimuma potrebne sile sa što manje rizika po zdravlje i živote aktera, kako onih koji hapse tako i onih koji trebaju biti uhapšeni.
“S tim u vezi, da li će akcija krenuti danas ili za tri dana nije najbitnija stvar, ali njeno pokretanje svakako treba uslijediti, računa se, najviše, u danima. Nalog za privođenje vrijedi sve dok ga tužilac koji ga je izdao ne povuče”
-
giovanni008
#12972 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Haha Hard-Core Republikanci "razvalise" Dodika direktno i na proste faktore:
https://x.com/RepJoeWilson/status/1899941561879626206
Haha gdje je Dodi MAGA kacket!
https://x.com/RepJoeWilson/status/1899941561879626206
Haha gdje je Dodi MAGA kacket!
Last edited by giovanni008 on 13/03/2025 08:32, edited 1 time in total.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#12973 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ovo je ono sto tipicnom bh glasacu treba, prijetnje po medijima, udaranje po prstima, treba materijala da se kaze "jes mu sukno"...i onda se pita neko zasto sdfa ima toliko glasovaromagnoli90 wrote: ↑13/03/2025 02:12 Ljudi nisu ni svjesni koliko je Ramo Isak ovom izjavom šuknuo Ćulumovoj SIPA-i i svim "državnim institucijama koje rade svoj posao".![]()
U fazonu: Da se mi pitamo, mi bismo ga već danas iznijeli iz skupštine, dok vi vijećate i procjenjujete sigurnosne rizike hahahaha![]()
A ovaj ga smrad Vukanović odmah optužuje da "podiže tenzije" i da bi izjave iz Federacije trebale biti "suzdržane"![]()
-
Vjecita_zavrzlama
#12974 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I ne bi me cudilo da neke sdfa glave pokusaju sabotirat na taj nacin.Jer njima je najbitnije da sve propadne da kasnije mogu kritivit trojkuemmir1 wrote: ↑13/03/2025 08:18romagnoli90 wrote: ↑13/03/2025 02:12 Ljudi nisu ni svjesni koliko je Ramo Isak ovom izjavom šuknuo Ćulumovoj SIPA-i i svim "državnim institucijama koje rade svoj posao".![]()
Pa u pravu je Vukanovic, sada svaka takva izjava iz Federacije pomaze Dodiku.
Uopste nisu potrebne sada neke junacke izjave koje ce Dodiku da koriste da mobilise narod
-
Dimu1927
#12975 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ramo ce izgleda kajganica hapsiti prije nego sipa dodikaromagnoli90 wrote: ↑13/03/2025 02:12 Ljudi nisu ni svjesni koliko je Ramo Isak ovom izjavom šuknuo Ćulumovoj SIPA-i i svim "državnim institucijama koje rade svoj posao".![]()