Janje za simbol GOPa, dojadio je slon i bogu i narodutramvajtrojka wrote: ↑13/03/2025 00:13
Razočarati cete mi kao lobisti ako jedna od tacaka rubiu ne bude keep janje tradition alive![]()
![]()
![]()
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
Nisamsdaali
#12901 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- GandalfSivi
#12902 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ove godine radimo na jacanju veza sa latinskom Amerikomtramvajtrojka wrote: ↑13/03/2025 00:13Razočarati cete mi kao lobisti ako jedna od tacaka rubiu ne bude keep janje tradition alive![]()
![]()
![]()
- astala_vistala
#12903 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zovko lobira za RS to nije tajna, preko Covica su dobilo pristup da ih zastupa u Evropskom parlamentu, nije jedina imaju mrezu ljudi u EU isto kao u SAD gdje placaju lobisticke firme.
Alkalaj je upravu sve dobijamo na simpatije i poznanstva vrijeme je da pro Bosanske snage odrijese kesu a imamo velike privrednike koji donacijama mogu obezbjedit 1 na 1 sa Trampom, imaju lobisticke kancelarije za Zapadni Balkan ako bude stani pani u AIPac neka Alkalaj zavrsi preko jevrejskog lobija, ova administracija je otvorena za sve biznis varijante kada Vucic moze poklonit centar Beograda mozemo i mi skupit para da zastitimo interese nase zemlje.
Alkalaj je upravu sve dobijamo na simpatije i poznanstva vrijeme je da pro Bosanske snage odrijese kesu a imamo velike privrednike koji donacijama mogu obezbjedit 1 na 1 sa Trampom, imaju lobisticke kancelarije za Zapadni Balkan ako bude stani pani u AIPac neka Alkalaj zavrsi preko jevrejskog lobija, ova administracija je otvorena za sve biznis varijante kada Vucic moze poklonit centar Beograda mozemo i mi skupit para da zastitimo interese nase zemlje.
- GandalfSivi
#12904 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Trola lik cijelo vrijeme. Cuj na granicu. Bukvalno bi se obavjestajne sluzbe trebale pozabaviti likom…tramvajtrojka wrote: ↑13/03/2025 00:14bas me zanima ako vozila idu prema Beogradu na koju on granicu misli![]()
ubio me bog ako on zna gdje je geografski položaj Beograda
![]()
![]()
![]()
-
emmir1
#12905 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja mislim da Dodik i kompanija nisu ni pomislili da ce ovolika podrska iz MZ biti za Bosnu
Iskreno i ja sam se iznenadio.
Oni uopste nisu računali na ovo.
Sve jace Europske zemlje sa najvisim zvaničnicima se oglasili.
Apsolutna podrska drzavi da djeluje.
Ohr i Smit potpuna podrska djelovanju institucija
Nato generalni sekretar dosao u Sarajevo
Eufor pojacava snage, Rumun zaprijetio MUP RS
Rubio se oglasio sa podrskom za BIH i ostrom porukom Dodiku
Onda ono izlaganje u americkom senatu jednog od najvaznijih senatora.
Evo i sada pismo 4 senatora prema Rubiu da se hitno djeluje
Tesko je i napisat od koga je sve podrska dosla, često su to bile ostre poruke koje nagovjestavaju da je presao crvenu liniju i da vise nema razgovora niti pregovora sa njim
Siguran sam da na ovo nisu računali.
Ni Dodik ni Vučic
Vucic je naravno glavni zagovornik ovoga svega, jer njemu sada treba kriza kako bi on bio supermen i branio srpstvo
Iskreno i ja sam se iznenadio.
Oni uopste nisu računali na ovo.
Sve jace Europske zemlje sa najvisim zvaničnicima se oglasili.
Apsolutna podrska drzavi da djeluje.
Ohr i Smit potpuna podrska djelovanju institucija
Nato generalni sekretar dosao u Sarajevo
Eufor pojacava snage, Rumun zaprijetio MUP RS
Rubio se oglasio sa podrskom za BIH i ostrom porukom Dodiku
Onda ono izlaganje u americkom senatu jednog od najvaznijih senatora.
Evo i sada pismo 4 senatora prema Rubiu da se hitno djeluje
Tesko je i napisat od koga je sve podrska dosla, često su to bile ostre poruke koje nagovjestavaju da je presao crvenu liniju i da vise nema razgovora niti pregovora sa njim
Siguran sam da na ovo nisu računali.
Ni Dodik ni Vučic
Vucic je naravno glavni zagovornik ovoga svega, jer njemu sada treba kriza kako bi on bio supermen i branio srpstvo
- GandalfSivi
#12906 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Location unknown 
- kamberovica polje
#12907 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dodo je bard.
+10 morale to all friendly creatures
- tramvajtrojka
#12908 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Joj kad krene ovako Fadilu u vojkovicima na uvce da pjeva ne moze nam niko nista jaci smo od premijerske sudbine, mogu samo da nas mrze oni sto nas na voleeeeeeeee
- House
#12909 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
posljednji rođendan na slobodi. 
-
zippoo87
#12910 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nazor ovo sve Mile...kisela faca. Umoran je,danima ne spava...jos sada i potjernica...zna i on da ovo nece na dobro po njega.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#12911 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovo jednostavno nije istina, koliko god se ponavljala ta priča.zippoo87 wrote: ↑13/03/2025 00:12Vecinski se ljudi ne mrze...ne podmeci. U toj istoj Njemackoj,Austriji, srbi i bosnjaci su kao braca kao i sa hrvatima. Niko nema nacionalne probleme jedan sa drugim.Ludzak wrote: ↑13/03/2025 00:06Aaa porediti Švicarsku, Belgiju i Njemačku sa BIH... Ne ide.Thorgerson wrote: ↑12/03/2025 23:41
Ti ne shvatas ocito.
Pa nakon toliko godina ti fakat mislis da je problem uredjenje drzave?
Niko, apsolutno niko ti me brani da donosis zakone koji ce nas uvesti u EU. Dakle, imamo parlament, imamo domove imamo sve sto jedan demokratski sistem treba.
Problem su politicari, odnosno ljudi koji za njih glasaju. Problem su i ljudi koji NE glasaju.
Hajde da budemo realni. Uredjenje koje ti ovdje spominjes neces nikada dobiti, a i da dobijes, to nece nista promjeniti.
Svicarska ima 26 kantona. Svaki ima svoje zakone ustave. Njemacka ima 16 republika. Belgija tri regije, tri jezika. Spanija sa autonomnim pokrajinama Katalonija i Baskija koji imaju svoju policiju npr. Pa onda italija gdje isto imas regije sa nekom autonomijom, npr sicilija.
Itd itd.
Samo mi mislimo da smo nesto posebni. Posebni smo u tome da zivimo u proslosti. Umjesto da se bavimo ekonomijom, da razvijamo drzavu, ulazemo u obrazovanje, tehnologiju, mlade...zamisli da su evo politicari poletni da usvajaju zakone koji imaju smisla, kao sto to rade sada u rs-u. Pa mi bi bili svicarksa za par godina.
Pomenute države nemaju ni Srbe, ni Bošnjake, ni Hrvate, koji se mrze. Niti imaju zadrte balkanske mozgove.
Ovdje politika zavadja ljude,jer tako je najlakse vladati...a vecinom su im ciljna grupa oni na marginama...siromasni,obespravljeni,neuki,nepismeni...i njima prosipaju suplju i oni onda guslaju njihove price.
Ista je matrica u vladanju i SDA i SNSDa i HDZa. Isti je i tip glasaca koji ih najvise podrzava...evo bili su sada ovi mitinzi...ko su ti ljudi na mitinzima ?
Jesi li gdje vidio doktora nekog,ITvca,gazdu neke firme,bilo koga ko nije sa drustvene margine ???
Nisi,nego si vidio Zmaja od sipova,dedice neke kojima su pivo i sendvic i dnevnica od 40 KM vrh vrhova i tako ti.
Svi nacionalisti u istu tiku pusu i vladaju na istim principima...stvaranje nemira,straha,zavadjanja sa ovim ili onim pa mirenja,pravljenja problema pa rjesavanja itd.
Pa evo i u jednoj Njemackoj,koju mi smatramo gigantom, AfD na istim ovim principima gusla i uzima glasove.
Malo je smiješno da neki dan govoriš da svi iz dijaspore podržavaju i/ili glasaju za nacionalističke stranke, a sada kao ovi u Njemačkoj primjer bratstva i jedinstva.
Istina jeste da najveći nacionalisti jesu vani, i to je 100% tako. I govorim o nekom prosjeku, ne o povećanom broju budala. Ljudi koji su van svog zamišljenog "nacionalnog prostora" a ujedno žele da očuvaju identitet, često bivaju ogromni nacionalisti. Iz primjera svog okruženja mogu potvrditi tu tezu, ovdje su "najveći" Bošnjaci, Srbi i Hrvati. Često su opet iz konzervativnih krajeva, a zapadni standard (a i život gdje ne živiš u BiH pa stalno možda moraš ići kroz FBiH kao Srbin ili slično) omogućava da možeš furati tu priču bez reperkusija.
Naravno, postoji ta priča "naši smo", i to jeste istina, ali to se samo odgleda na interesnoj bazi, zasnovano je na "istoj situaciji" u kojoj su se dijasporci gore našli.
I nije to ex-Yu unikat. Legendaran je primjer "Mehmeta iz Berlina" koji više "voli" Tursku i mrzi Kurde nego neko u centru Ankare.
Prije godinu-dvije upoznam neku Grkinju sa Kipra, došla ovdje na studije. Kada počne pričati u razgovorima stepen mržnje velik čak i za naše uslove, ali redovno druženje sa Turcima. Kažem ja "pa ako ih mrziš, što ideš na doner, što se stalno družiš s njima?", ona odgovara "Ovdje smo svi u istoj situaciji, pa držim to po strani, kada sam dole onda je druga priča".
U realnosti, manje ima mržnje između Edina iz Zavidovića i Jovana iz Lopara nego između njihovih poznanika u Stuttgartu.
-
Malisa11
#12912 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne aposlutno. Veca je domaca mrznja jer nisu vidjeli svijeta. Vani se pomazu, jer vide da ima vecih govana od ovih nasih domaci. Vecina se drzi skupa jer je NAUCILA da ovo sto mi imamo nije nista u odnosu kada si dosljo u njemackoj cijeli zivot i kada te her german gleda kao nizu rasu. U BIH i sl su barem jednaki, svoj na svome. Oni koji nikada nisu napustili granicu i koji su zatrovani jednim te isitm to ne moze osjetiti.
U prilog tome ne moramo spominjati jovana. Sarajevo mrzi Zenicu, Zenica Sarajevo, Tuzla Sarajevo i sl...
- Logovan
#12913 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Je l' moguće ovo
Prema riječima predsjednika NSRS Nenada Stevandića, Republika Srpska je podnijela tužbu protiv Bosne i Hercegovine Sudu za ljudska prava u Strazburu.
Prema riječima predsjednika NSRS Nenada Stevandića, Republika Srpska je podnijela tužbu protiv Bosne i Hercegovine Sudu za ljudska prava u Strazburu.
- moonco
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Vaga
- skupljac_zeljeza
- PreWiBa
#12916 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ponavljam, to iskustvo nimalo ne smanjuje međusobnu netrpeljivost. Ona se samo drži po strani.Malisa11 wrote: ↑13/03/2025 00:53Ne aposlutno. Veca je domaca mrznja jer nisu vidjeli svijeta. Vani se pomazu, jer vide da ima vecih govana od ovih nasih domaci. Vecina se drzi skupa jer je NAUCILA da ovo sto mi imamo nije nista u odnosu kada si dosljo u njemackoj cijeli zivot i kada te her german gleda kao nizu rasu. U BIH i sl su barem jednaki, svoj na svome. Oni koji nikada nisu napustili granicu i koji su zatrovani jednim te isitm to ne moze osjetiti.
U prilog tome ne moramo spominjati jovana. Sarajevo mrzi Zenicu, Zenica Sarajevo, Tuzla Sarajevo i sl...
To uključuje i ove razne lokalne priče.
- Ozimician
#12917 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Upravo tako, jednostavno svi izbjegavaju da potezu politicke teme i to je to, skupa su jer mogu komunicirati na istom jeziku, dati jedan drugom kakav dobar Tipp i to je to.
Povezuje i zajednicki jezik. Recimo s Albancima druzenje pocinje tek od 2. generacije, na njemackom.
Povezuje i zajednicki jezik. Recimo s Albancima druzenje pocinje tek od 2. generacije, na njemackom.
- Logovan
#12918 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Je li ovaj glup, retardiran ili šta većFrancuski europarlamentarac Andre Rouge (Nacionalni skup) bio je prvi na raspravi koji je stao u odbranu Dodika.
"U ovom kontekstu dužnost EU je stabilizovati Zapadni Balkan i ne dolivati samo ulje na vatru i praviti novo žarište. Ne možemo vjerovati da Banja Luka krši duh Dejtona, ne smijemo podupirati provokacijske mjere koje Ustavni sud provodi i ilegalno Tužilaštvo u očima RS-a, ne smijemo provoditi dvostruke mjere EU koje će otvoriti rane prošlosti", njegova je najupečatljivija poruka iz Strazbura.
-
Nisamsdaali
#12919 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Stvar je u društvenom narativu. Da velikodržavne ideje na balkanu postanu tabu temu kao velika Njemačka u Berlinu, druženje između naroda bi bilo jednako kao i na zapadu. Ovako, jbg
- PreWiBa
#12920 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Le PenovacLogovan wrote: ↑13/03/2025 01:09Je li ovaj glup, retardiran ili šta većFrancuski europarlamentarac Andre Rouge (Nacionalni skup) bio je prvi na raspravi koji je stao u odbranu Dodika.
"U ovom kontekstu dužnost EU je stabilizovati Zapadni Balkan i ne dolivati samo ulje na vatru i praviti novo žarište. Ne možemo vjerovati da Banja Luka krši duh Dejtona, ne smijemo podupirati provokacijske mjere koje Ustavni sud provodi i ilegalno Tužilaštvo u očima RS-a, ne smijemo provoditi dvostruke mjere EU koje će otvoriti rane prošlosti", njegova je najupečatljivija poruka iz Strazbura.Vidi šta priča čovjek pa nosi ga sebi u Francusku
-
MMM1977
#12921 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
De ne budali. Koja to od navedenih zemalja ima entitetsko glasanje, domove naroda sa pravom veta? Gdje u Evropi imaš situaciju da stranke sa 10% glasova imaju 60% vlasti? Gdje to predstavnici vlasti i ambasadori bilo koje zemlje pljuju po toj zemlji i rade sve kontra interesa te zemlje? Gdje to predsjednik države piše pisma UN i ostalim zemljama da mu u zemlji rovare Hamasi?Thorgerson wrote: ↑12/03/2025 23:41Ti ne shvatas ocito.
Pa nakon toliko godina ti fakat mislis da je problem uredjenje drzave?
Niko, apsolutno niko ti me brani da donosis zakone koji ce nas uvesti u EU. Dakle, imamo parlament, imamo domove imamo sve sto jedan demokratski sistem treba.
Problem su politicari, odnosno ljudi koji za njih glasaju. Problem su i ljudi koji NE glasaju.
Hajde da budemo realni. Uredjenje koje ti ovdje spominjes neces nikada dobiti, a i da dobijes, to nece nista promjeniti.
Svicarska ima 26 kantona. Svaki ima svoje zakone ustave. Njemacka ima 16 republika. Belgija tri regije, tri jezika. Spanija sa autonomnim pokrajinama Katalonija i Baskija koji imaju svoju policiju npr. Pa onda italija gdje isto imas regije sa nekom autonomijom, npr sicilija.
Itd itd.
Samo mi mislimo da smo nesto posebni. Posebni smo u tome da zivimo u proslosti. Umjesto da se bavimo ekonomijom, da razvijamo drzavu, ulazemo u obrazovanje, tehnologiju, mlade...zamisli da su evo politicari poletni da usvajaju zakone koji imaju smisla, kao sto to rade sada u rs-u. Pa mi bi bili svicarksa za par godina.
Zašto narod ne glasa? Evo mi u probosanskom bloku smo izmjenjali sve opcije ali džaba jer je sistem takav da moraš praviti koalicije sa neprijateljima države, kakvi bolan evropski zakoni, da nije VP i pritisaka izvana nikada ništa ne bi usvojili.
I pored svih mogućih prava, pored države u državi, opet se traži više. Dosta jbt
-
Nisamsdaali
-
MMM1977
#12923 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Udariti zid na Drini, 100 metara u visinu. Istočni susjedi nisu normalni i nikakvog suzivota tu nema. Studenti, fol neke nove snage a to su šajkače na glavi, uniforme i obavezna tri prsta. Marš bre u pm, o sebi se zabavili. Ko hoće normalne vrijednosti bujrum, ko neće nek ide gdje hoće. Samo tražiti politički sistem iz bilo koje zemlje EU a eto neka Srbi i Hrvati odaberu iz koje, ali doslovno sve kopirati bez izmjene ijedne riječi u Ustavu i Zakonima
- tramvajtrojka
#12924 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
samo sve mostove na Drini preventivno minirati i tjt Mirna Bosna pa neka stoje tako pedeset godina pedesetMMM1977 wrote: ↑13/03/2025 01:19 Udariti zid na Drini, 100 metara u visinu. Istočni susjedi nisu normalni i nikakvog suzivota tu nema. Studenti, fol neke nove snage a to su šajkače na glavi, uniforme i obavezna tri prsta. Marš bre u pm, o sebi se zabavili. Ko hoće normalne vrijednosti bujrum, ko neće nek ide gdje hoće. Samo tražiti politički sistem iz bilo koje zemlje EU a eto neka Srbi i Hrvati odaberu iz koje, ali doslovno sve kopirati bez izmjene ijedne riječi u Ustavu i Zakonima
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#12925 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Le Pennovac.Logovan wrote: ↑13/03/2025 01:09Je li ovaj glup, retardiran ili šta većFrancuski europarlamentarac Andre Rouge (Nacionalni skup) bio je prvi na raspravi koji je stao u odbranu Dodika.
"U ovom kontekstu dužnost EU je stabilizovati Zapadni Balkan i ne dolivati samo ulje na vatru i praviti novo žarište. Ne možemo vjerovati da Banja Luka krši duh Dejtona, ne smijemo podupirati provokacijske mjere koje Ustavni sud provodi i ilegalno Tužilaštvo u očima RS-a, ne smijemo provoditi dvostruke mjere EU koje će otvoriti rane prošlosti", njegova je najupečatljivija poruka iz Strazbura.Vidi šta priča čovjek pa nosi ga sebi u Francusku