Utvrdili smo da od hapsenja nema nista, dakle nastavlja se razvlačenje pameti u narednim danima. Sve po planu.
Uletiti u Brcko.
Osigurati komunikaciju do Gorazda kao i samo Gorazde na Drini.
Mostovi na Drini? To je isto BiH.
Ukoliko za to već nema detaljno razrađen plan akcije, država BiH garantovano neće opstat do maja.
Cekaju se stalno neki stranci. Kako vrijeme ide, meni vise djeluje ko da mi cekamo da stranci izađu na entitetsku i sacuvaju nas od njih.
Ispipavaju pomalo. Za koji dan cemo imati i jezeve na cesti kod Doboja. Pa onda i sabotaze na granici. I dalje cemo se lagat i zabijat glavu u pijesak, opet ce se nesto cekat, u fazonu nemoj, uhapsice ga. Nikad neće biti bolje prilike dok Srbija klizi u građanski rat, a ovi maloumnici otvoreno pljuju u lice i krse POTPISANO. Probudite se više jebo vas i Ramo Isak i Culum i Kajganic.
Država i normalan život se mora i zaslužit nekad. Ko je ne planira braniti nek odmah ide. Koga je strah isto nek razguli. Dosta defetizma.
Kako su oni 1992. oteli 70% u mjesec dana, pa izasli sa 49%. Generacija nasih roditelja je najebala ko niko u historiji i pojeli su svu municiju iz jugoslovenskih kasarni. Sad sami sebi pravimo municiju i oruzje. Ako jednostrano hoće rascjep i ponistenje Dejtona, on sigurno neće biti miran i ide to na znacajno manji procenat u bilo kakvim okolnostima. Stari mi se već dva dana trese od PTSPa, sav nervozan govori nekom će prekipit ovo, zarafalaće i ode sve u 3pm. Komsija koji je bio diverzant nece da upali dnevnik i TV. Kaze, javi samo kad krene, dobices sve upute. Jebote, gledam ih i nevjerujem. Pištolj ne znam držat, a tek zamislit rat.
Na sve to izgleda igra ova SNSD udbaska hulja, dok normalni ljudi ni u RSu ne žele sukob. Ali normalni ljudi TAMO SUTE, sto znaci da se slažu sa ovim. Svaka cast opoziciji koja situaciju gleda trezveno i realno, ali izgleda to ne pije vode kod ovih sektaša. Ćosić neki dan sere o 'sarajevskom ekonomskom prostoru' jer se i govno ukakilo u njemu. Neki znaju sa cim se zajebavaju.
Država je najveća crvena linija bila 1992. a i sada. 66 HILJADA SKELETA po bosanskim vrletima od 1992-1995 je zalog, i nema tu puno pameti za bilo koga ko je zijanio mladost, imovinu ili familiju. Zamisli dobijes drzavu u drzavi koja se zove Republika Srpska i opet malo macku teleca glava. To govori mnogo o njima, ali i o nama kakvi smo. Veterani su rekli svoje, ali zna se da svaka ptica na kraju svome jatu leti. U ovakvim situacijama postoji jato Bosna i Hercegovina ili jato kojekakvih enklava. Choose wisely!
Hocemo normalno drustvo. Ne zelimo pravit i diktirat vlast nikome u Foči Trebinju ili Zvorniku, ali se isto tako niko neće zajebavat sa imenom Bosna, koje je starije od mnogih političkih faktora koji su hodili ovuda. Da mi iza Svrakinog bude Srbija? Oni se fakat drogiraju zestoko.
Od danas za mene RS ne postoji u ustavopravnom poretku BiH i mijenjam mindset svog djelovanja totalno. Od večeras učim i radim sve za BiH. Na poslu, u kuci, u vlastitoj glavi i u odgoju djece. Bez države nema NICEGA. Bez drzave si u krugu sa Kurdima, Druzima, Ujgurima, Palestincima i ostalim koje dižu i zrak kolju kad im se digne.
RS je luđačka košulja za BiH i NSRS i predstavlja sve, osim legalne institucije. To je činjenice.
Sad mozemo nastavit o diverziji zvanoj, 'bice uhapsen' i ' vazno je ocuvati mir i stabilnost'. Dejton je mrtav, dok izgubljeni Bošnjaci i daje na stanici čekaju Godoa.